Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Λίλη Λαμπρέλλη, Αναζητώντας τη γυναίκα - σκελετό...


Για την οριοθέτηση του «Ρέματος Σαπφούς»

Στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου η οριστική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «Διευθέτησης της Κοίτης του Ρέματος Σαπφούς».
Η μελέτη διαβιβάστηκε από το Δήμο Αμαρουσίου προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής -Γενική Δ/ση Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής, όπως ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία, η οποία στη συνέχεια την προώθησε ως όφειλε με αρ. πρωτ. Φ. 4443/5678/12 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος Αττικής (Πολυτεχνείου 4, Αθήνα), προκειμένου να ενημερωθούν και να υποβάλουν τυχόν ενστάσεις, όπως σαφώς έχει δημοσιευθεί στο φύλλο «25720» της εφημερίδας «Δημοπρασιών & Πλειστηριασμών».

Σήμερα κρίνει το ΣτΕ, αν είναι αυθαίρετο ή όχι το «The Mall»

ΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΒΑΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
Του ΑΡΓΥΡΗ ΔΕΜΕΡΤΖΗ - EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ανοίγει σήμερα, Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013, ο φάκελος της πολύκροτης υπόθεσης του «The Mall Athens», του εμπορικού κέντρου των 75.000 τετραγωνικών μέτρων στο Μαρούσι, που σύμφωνα με τις μέχρι τώρα κρίσεις και αποφάσεις του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, ελέγχεται ως «το μεγαλύτερο αυθαίρετο στην Ευρώπη».
Από τη στιγμή που το «The Mall Athens» κριθεί αυθαίρετο, η Πολεοδομία οφείλει να προχωρήσει στην κατεδάφιση του εμπορικού κέντρου ή να επιβάλει ιλιγγιώδη πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης
Δέκα χρόνια μετά την κατάθεση της πρώτης προσφυγής, αφού η υπόθεση από το 2008, λόγω της εξαιρετικής σοβαρότητάς της, παραπέμφθηκε από το Ε' Τμήμα στην Ολομέλεια του ΣτΕ, όπου μέχρι τώρα σημειώθηκαν τρεις αναβολές, όλα δείχνουν ότι οδηγείται πλέον σε τελική έκβαση. Σε λίγες εβδομάδες μετά την αυριανή εκδίκαση αναμένεται τελική απόφαση.
Η «Παρέμβαση Πολιτών Αμαρουσίου» εδώ και μία δεκαετία συγκρούεται σε περιβάλλον δυσκολιών, εμποδίων και επικοινωνιακής σιωπής με την ιδιοκτήτρια εταιρία των «ακινήτων-μαμούθ» του Αμαρουσίου, «Lamda Development» του ομίλου Λάτση, δηλαδή με μία από τις πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου.
Το αίτημα που εξετάζει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι να ακυρωθεί ο νόμος του 2003 περί «Ολυμπιακής Προετοιμασίας» που προωθήθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τότε υπουργό Πολιτισμού, με τον οποίο χορηγήθηκε ειδική οικοδομική άδεια και το εμπορικό κέντρο των 75.000 τετραγωνικών, μαζί με κτήριο γραφείων 17.000 τετραγωνικών, που ανεγέρθηκαν ως... ολυμπιακές εγκαταστάσεις να κριθούν αυθαίρετες και κατεδαφιστέες.

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

«ΦΑΣΙΣΜΟΣ: Από το χτες στο σήμερα»

                                               ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ», σας καλεί την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στις 7:00 μ.μ. στην εκδήλωση - συζήτηση: «ΦΑΣΙΣΜΟΣ: Από το χτες στο σήμερα», η οποία θα διεξαχθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 - Μαρούσι - αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), με ομιλητές τους:
Προκόπη Παπαστράτη, Καθηγητή Ιστορίας - Παντείου Πανεπιστημίου
Μιχάλη Λυμπεράτο, Καθηγητή - Δρ Ιστορίας (εντεταλμένος Διδασκαλίας ΠΜΣ τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας Παντείου Παν/μίου)
Πέτρο Κωνσταντίνου, Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (Κ.Ε.Ρ.Φ.Α.) - Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας (ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις Γειτονιές της Αθήνας)
Γρηγόρη Δαφνή Καθηγητή - Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Δ. Ε. - Ε. Ε. Κ.

Tην Κυριακή η κοπή πίτας του «ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ»

                                       ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αμαρουσίου σας προσκαλεί στην εκδήλωση με αφορμή την κοπή της πίτας του για τη νέα χρονιά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στις 11:00 στο Στέκι + (Σαλαμίνος 32, Μαρούσι).
Στην εκδήλωση θα υπάρχει φαγητό - συλλογική κουζίνα (φαγητά που προσφέρουν τα ίδια μέλη μας), η ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η δημοσιογραφική κοινότητα της περιοχής μας και να συζητήσουν για τα προβλήματα και τις ανησυχίες για θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.
                         Καλή χρονιά, με υγεία, ανθρωπιά και κοινωνική ανάταση!

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» & «Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ»!!!

                   Υποκρισία και πολιτικός καιροσκοπισμός ...
Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου είχε την ιστορική ευκαιρία, στηριζόμενο στην βούληση της πλειοψηφούσης δημοτικής παράταξης του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη», να προχωρήσει στην ομόφωνη εκλογή του νέου του Προεδρείου.
Μας δόθηκε η ευκαιρία να επαναλάβουμε τη συναίνεση που πετύχαμε στις δημαιρεσίες της 21ης Ιανουαρίου του 2007, όταν και τότε με πρωτοβουλία της ίδιας παράταξης που είχε αναλάβει για πρώτη φορά τις ευθύνες Διοίκησης της πόλης, εκλέξαμε ομόφωνα το Προεδρείο του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
Όμως η ευκαιρία αυτή χάθηκε.
Δυστυχώς, το πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης που επέδειξε για μια ακόμη φορά η δημοτική παράταξη της σημερινής Διοίκησης, δεν το διέθεταν οι υπόλοιπες παρατάξεις που πλαισιώνουν σήμερα το Δημοτικό μας Συμβούλιο. Η κάθε μια και όλες μαζί, για τους δικούς τους λόγους και τις όποιες πολιτικές ή κομματικές σκοπιμότητες, επέλεξαν να μην στηρίξουν την πρόταση της Διοίκησης για το πρόσωπο του Νέου Προέδρου.
Στο κάλεσμα της Διοίκησης να προχωρήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, απάντησαν
 Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. Δικαίωμα τους.

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

«Η Παλιά Αθήνα στο Ιδιόμελο...»

Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 στις 21.00 μ.μ. η Παλιά Αθήνα ζωντανεύει στο Ιδιόμελο , Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Β. Κων/νου στο Μαρούσι.
Η παλιά Αθήνα με «τ΄ αγιόκλημα και το γιασεμί» ξαναζεί, με φρέσκια διάθεση και jazz αποχρώσεις, μέσα από τρεις εξαίρετους νέους μουσικούς, που έρχονται στο Ιδιόμελο .
Η μεσόφωνος Μπέττυ Χαρλαύτη στο τραγούδι , συνοδευόμενη από τον Γιώργο Σχοινά στο πιάνο και τον Λευτέρη Πουλιού στο σαξόφωνο θα ερμηνεύσει δημιουργίες του ελαφρού τραγουδιού των Αττίκ, Χ. Χαιρόπουλου, Μ. Σουγιούλ, Κ. Γιαννίδη, Σπάρτακου, κ.α.
Είσοδος : 10 ευρώ
Ώρα έναρξης : 21.00

Το «όλοι μαζί» ξεχάστηκε γρήγορα …

Την Κυριακή 6 Γενάρη 2013 το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε για να εκλέξει το νέο προεδρείο του. Σύμφωνα με το νόμο η θέση του προέδρου ανήκει στην πλειοψηφούσα παράταξη, η θέση του αντιπροέδρου στη μείζονα μειοψηφία και η θέση του γραμματέα στην ελάσσονα μειοψηφία.
 Απαραίτητη προϋπόθεση για την εκλογή του αντιπροέδρου και του γραμματέα, είναι η υπερψήφισή τους και από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφούσας παράταξης. Εάν αυτό δεν γίνει τότε στη θέση του αντιπροέδρου ορίζεται ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας και γραμματέας ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης. Με αυτό τον τρόπο δηλαδή ο νόμος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» δίνει το δικαίωμα στην πλειοψηφούσα παράταξη να πάρει και τη θέση του γραμματέα του προεδρείου και ουσιαστικά να «υποδείξει» τον αντιπρόεδρο του σώματος.
Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τις ανακρίβειες του Γραφείου Τύπου του Δήμου ότι για πολιτικούς-παραταξιακούς λόγους δεν συμμετείχαμε στην εκλογή του Προεδρείου.
Αντίθετα υποστηρίξαμε την υποψηφιότητα του κ. Παναγιώτη Σαγρή για τη θέση του αντιπροέδρου και του κ. Δάμωνα Κλαπάκη για τη θέση του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, εφαρμόζοντας την πολιτική μας αντίληψη για αντιπροσωπευτικό προεδρείο.
Η παράταξη Πατούλη, για δεύτερη φορά, η πρώτη ήταν στις δημαιρεσίες του Γενάρη του 2011, επέλεξε την ίδια πολιτική. Την πολιτική του αλαζονικού αποκλεισμού ενός αντιπροσωπευτικού προεδρείου.

Ο Νώντας Γαρδέλης ξανά Πρόεδρος του Δ.Σ!

Υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, η εισήγηση του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη για την επανεκλογή του κου Επαμεινώνδα Γαρδέλη στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αντιθέτως, δεν συγκέντρωσαν την απαιτούμενη πλειοψηφία, αφενός ο προτεινόμενος από τη μείζονα πλειοψηφία «Μαρούσι Επιστροφή στο Μέλλον» για τη θέση του Αντιπροέδρου κος Παναγιώτης Σαγρής και αφετέρου ο προτεινόμενος από το συνδυασμό «Για ένα νέο Μαρούσι» για τη θέση του Γραμματέα κος Δάμων Κλαπάκης.
Οι παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας « Λαϊκή Συσπείρωση», «Κόντρα στο Καιρό» «Εκτός των Τειχών» δήλωσαν εξαρχής ότι για λόγους πολιτικούς - παραταξιακούς θα είναι μεν παρούσες στη διαδικασία, αλλά δεν θα συμμετέχουν στην εκλογή του Προεδρείου.
Η διαδικασία διεξήχθη στην ειδική συνεδρίαση του Σώματος για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου τη διετία 2013 – 2014, την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013.
Της διαδικασίας προϊδρευσε ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Βασίλης Κόκκαλης, όπως προβλέπουν τα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/2010.

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Ένας χρόνος από την οικολογική καταστροφή στο «οικόπεδο Παναγόπουλ​ου»

Στις 26 Δεκέμβρη 2011 η εταιρία “EKTASIS” για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της έκοψε «νόμιμα» τα τρία αιωνόβια πεύκα στο οικόπεδο «Παναγόπουλου», στο κέντρο της πόλης, καταστρέφοντας πάνω στην πρεμούρα της και ένα επιβατικό αυτοκίνητο.
Ένα χρόνο αργότερα «η επένδυση που θα έδινε ζωή στο εμπορικό κέντρο», κατά τα λεγόμενα της δημοτικής αρχής και του προέδρου του εμπορικού συλλόγου, δεν προχώρησε, το οικόπεδο δεν χρησιμοποιείται για στάθμευση αυτοκινήτων, το περιβάλλον πληγώθηκε και βέβαια τα πεύκα έχουν ήδη καεί στα τζάκια των εργολάβων.
Αυτή είναι η αστική «νομιμότητα» που βάζει πάνω από την ίδια τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων τα οικονομικά συμφέροντα ακόμα και χρεωκοπημένων εταιριών του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Το ζήτημα είναι τι έκανε και τι κάνει η Δημοτική Αρχή που προβάλλει τις ανθρωπιστικές της ευαισθησίες σε κάθε ευκαιρία.
Αντί να προχωρήσει στην κατασκευή υπόγειου δημοτικού χώρου στάθμευσης, στο οικόπεδο «Παναγόπουλου» (διασώζοντας βεβαίως τα πεύκα) το παραχώρησε στον εργολάβο, αίροντας την απαλλοτρίωση που είχε επιβάλλει στο παρελθόν.
Και ας μην ακούσουμε πάλι το χιλιοειπωμένο ότι δεν υπήρχαν λεφτά. Έχουμε από το 2010 διατυπώσει συγκεκριμένη, ρεαλιστική, μετρήσιμη και εφαρμόσιμη πρόταση που αγνοήθηκε.