Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Ένας χρόνος από την οικολογική καταστροφή στο «οικόπεδο Παναγόπουλ​ου»

Στις 26 Δεκέμβρη 2011 η εταιρία “EKTASIS” για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της έκοψε «νόμιμα» τα τρία αιωνόβια πεύκα στο οικόπεδο «Παναγόπουλου», στο κέντρο της πόλης, καταστρέφοντας πάνω στην πρεμούρα της και ένα επιβατικό αυτοκίνητο.
Ένα χρόνο αργότερα «η επένδυση που θα έδινε ζωή στο εμπορικό κέντρο», κατά τα λεγόμενα της δημοτικής αρχής και του προέδρου του εμπορικού συλλόγου, δεν προχώρησε, το οικόπεδο δεν χρησιμοποιείται για στάθμευση αυτοκινήτων, το περιβάλλον πληγώθηκε και βέβαια τα πεύκα έχουν ήδη καεί στα τζάκια των εργολάβων.
Αυτή είναι η αστική «νομιμότητα» που βάζει πάνω από την ίδια τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων τα οικονομικά συμφέροντα ακόμα και χρεωκοπημένων εταιριών του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Το ζήτημα είναι τι έκανε και τι κάνει η Δημοτική Αρχή που προβάλλει τις ανθρωπιστικές της ευαισθησίες σε κάθε ευκαιρία.
Αντί να προχωρήσει στην κατασκευή υπόγειου δημοτικού χώρου στάθμευσης, στο οικόπεδο «Παναγόπουλου» (διασώζοντας βεβαίως τα πεύκα) το παραχώρησε στον εργολάβο, αίροντας την απαλλοτρίωση που είχε επιβάλλει στο παρελθόν.
Και ας μην ακούσουμε πάλι το χιλιοειπωμένο ότι δεν υπήρχαν λεφτά. Έχουμε από το 2010 διατυπώσει συγκεκριμένη, ρεαλιστική, μετρήσιμη και εφαρμόσιμη πρόταση που αγνοήθηκε.

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου:«... χάνουμε την αξιοπρέπειά μας»!!!

               Συζήτηση - Ενημέρωση την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, στις 11:30 πμ στο Δημαρχείο
Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι , συμπολίτες, Τα τελευταία δυο χρόνια οι ζωές όλων μας αλλάζουν διαρκώς. Μέρα με τη μέρα, ότι με κόπο και αγώνα κατακτήσαμε ο καθένας στην πορεία της ζωής του βλέπουμε να χάνεται.
Τίποτε δε μας χαρίστηκε. Διαπιστώνουμε όμως σήμερα ότι δε μας μένει τίποτα πια. Και πάνω από όλα χάνουμε την αξιοπρέπειά μας.
Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου οργάνωσε και σας καλεί να παρευρεθείτε σε μια συζήτηση - ενημέρωση όλων των εργαζομένων και φορέων του Δήμου μας με σκοπό να ενημερωθούν και να ακουστούν προτάσεις για τα προβλήματα που απασχολούν τη κοινωνία μας μετά την ψήφιση και του 3ου μνημονίου.
Η συζήτηση - ενημέρωση θα έχει 3 τρεις άξονες.
α )Μεσοπρόθεσμο -εργασιακά
(εισηγητής εκπρόσωπος από ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ)
β )Μείωση πόρων -Οικονομική Επιτροπεία -Κοινωνικές Δομές των Ο.Τ.Α.
(εισηγητής Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Πατούλης Γ.)
γ )Ύφεση -Ανεργία -Επιδείνωση -Λύση
(εισηγητής οικονομολόγος -Καθηγητής ΑΣΟΕ κ.Φράγκος Ν.)

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Καλά, τα έχουμε δει πλέον ...όλα!

Το … πάρτι της  ντροπής  στους Δήμους δεν τελειώνει ποτέ!
Χρειάστηκαν 2 χρόνια για να " εξαναγκαστεί "  η ομάδα Πατουλη να φέρει πάλι στο Δ.Σ. την άκυρη και αποκρουστική προεκλογική απόφαση του 2010 που θέλει μαζί με ιδιώτη να επιβάλλει  μέσω  ελεγχόμενης  Στάθμευσης νέα χαράτσια στα… σπίτια,   
μια  απόφαση που έτσι και αλλιώς  θα την ξανά καταργήσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο
 Καλά τα έχουμε δει πλέον όλα. Πρώτα υπογράφεται συμφωνία με τον ιδιώτη (ο όποιος  προφανώς δεν έχει μάθει τι συμβαίνει στο Μαρούσι) και μετά ψηφίζεται η απόφαση;  
 Όπως την Συμφωνία για την πλατεία Ευτέρπης  που και αυτή κάπου θα χαθεί στην πορεία
Διπλασιασμό του φόρου ΤΑΠ, προσπαθεί  να επιβάλει  ο Πατούλης για να συνεχίσουν να πληρώνονται από τους  δημότες τα μέλη των διορισμένων «από το παράθυρο» εκτός ΑΣΕΠ στον Δήμο, οικογενειών των Δημοτικών Σύμβουλων και φίλων και όλων των άλλων κόμματων για να ανέχονται τους μεγαλοεργολάβους να καταστρέφουν την πολη

LAMDA Development & Mall «στηρίζουν» τα ανασφάλιστα παιδιά!!!

Μέρος των εσόδων από χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργάνωσε το εμπορικό κέντρο The Mall Athens παρέδωσαν οι εκπρόσωποι της εταιρίας LAMDA Development στο Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη, με σκοπό την ενίσχυση του έργου του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ι.Σ.Α και του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» για τη φροντίδα των ανασφάλιστων παιδιών.
Κατά την παράδοση του ποσού, οι εκπρόσωποι της εταιρίας μετέφεραν στο Δήμαρχο κ. Πατούλη, την επιθυμία του The Mall Athens σταθερά να αποτελεί μέρος της μεγάλης αγκαλιάς για τα ανασφάλιστα παιδιά του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.
«Η ένωση όλων για να διατηρηθεί η Ελπίδα και το Χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών αποτελεί ηθικό χρέος μας. Σε μια εποχή δοκιμασίας για πολλούς συμπολίτες μας πρέπει να στηρίξουμε το συνάνθρωπό μας και να μην επιτρέψουμε κανείς να στερηθεί το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμα στα υπέρτατα αγαθά της Ζωής και της Υγείας» αναφέρεται στο μήνυμα της εταιρίας.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, χαιρέτισε τη νέα κοινωνική πρωτοβουλία της εταιρίας, σημειώνοντας:

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Την Κυριακή η εκλογή Νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου

Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 12:30 θα διεξαχθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
Την εκλογή με μυστική ψηφοφορία των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όπως προβλέπεται από τα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/2010.

                                           Ο προεδρεύων Σύμβουλος
                                                Βασίλειος Κόκκαλης

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Διοίκηση & Δημοτικό Συμβούλιο καλωσόρισαν το 2013

Με ευχές για ένα 2013 πιο ελπιδοφόρο, με λιγότερες αντιξοότητες και στερήσεις για όλους τους Έλληνες, καλωσόρισαν Διοίκηση και Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου το Νέο Έτος κατά την καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης παρόντων του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, μελών της Διοίκησης, των εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων και των υπόλοιπων αιρετών, εκπροσώπων του Ιερού Κλήρου, τοπικών Αρχών, φορέων, συλλόγων καθώς και πλήθους κατοίκων και πολιτών.
Την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας ευλόγησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου κ. Νικόλαος, ο οποίος και ευχήθηκε στη Διοίκηση, στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και στους πολίτες του Αμαρουσίου μία Καλή Χρονιά, με αλληλεγγύη, ομόνοια και συλλογικότητα.
Μουσικά χρωμάτισε την εκδήλωση η γυναικεία χορωδία του Κ.Α.Π.Η Αμαρουσίου η οποία ερμήνευσε πρωτοχρονιάτικες μελωδίες.