Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Οι ευνοούμενοι της Γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα

Τα πάντα παρακολουθούν οι Γερμανοί στην Ελλάδα που κινούνται μεθοδικά στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας &συνεργασίας με το σύστημα εξουσίας.
Η παρουσία των Γερμανών στην Αθήνα έχει εδραιωθεί για τα καλά, όπως αναφέραμε και σε άλλο κείμενό μας προ ημερών, τόσο με την έντονη κινητικότητα του Γερμανού πρέσβη Ντόλτ, όσο και με την παρουσία των γερμανικών πολιτικών ιδρυμάτων στην ελληνική πρωτεύουσα.
Από την εποχή που η Siemens αλώνιζε στο εγχώριο πολιτικό σύστημα και είχε διεισδύσει σε δεκάδες εκλεκτές πολιτικές οικογένειες των Αθηνών, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Οι αποκαλύψεις για την Siemens, μπορεί να ατόνησαν λίγο τις επαφές, αλλά το μνημόνιο ήρθε να επιβεβαιώσει ότι η γερμανική επικυριαρχίαν όχι μόνο παραμένει αλλά και ότι οι δορυφόροι των Γερμανών στην Ελλάδα πολλαπλασιάστηκαν.
Πολλοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, οικονομικοί παράγοντες και άλλοι, θέλανε και θέλουν να τα έχουν καλά με την ισχυρή Καγκελαρία δια παν ενδεχόμενο. Ανάλογα με τις επιδιώξεις και τις φιλοδοξίες του ο καθένας, ενώ οι Γερμανοί από την πλευρά τους, κυριολεκτικά «στρατολογούν» όσοι τους είναι χρήσιμοι, ως πιστοί στρατιώτες! 
Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει, ειδικά οι πιο μυημένοι, τα «σεμινάρια» για Έλληνες δημοσιογράφους, στα γραφεία του Ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ στην Αθήνα, αλλά και άλλων γερμανικών ιδρυμάτων και τα ταξιδάκια «αναψυχής» στο Βερολίνο και την Φρανκφούρτη για επαφές με το σύστημα εξουσίας της Γερμανίας.
Ο παράλληλος κύκλος είναι αυτός των πολιτικών, ειδικά των γερμανόφιλων που αναθάρρησαν, ειδικά μετά την προ έτους στρατηγική απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να συμμαχήσει με την Μέρκελ, θεωρώντας πως έτσι θα προωθήσει τα ελληνικά συμφέροντα. 
Από εκείνη την περίοδο, η Γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, κυριολεκτικά αλωνίζει και συνεχίζει να ρίχνει δίκτυα σε πολιτικούς και δημοσιογράφους, για ανταλλαγή απόψεων.
Ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα,
 ο Βόλφγκανγκ Ντολτ, σχεδόν καθημερινά συναντά πολιτικούς & οικονομικούς παράγοντες, αλλά καιστελέχη ΜΜΕ για να ακούσει απόψεις και να κηρύξει περί της ορθότηταςτου…οικονομικού προτεσταντισμού της Α. Μέρκελ. 
Μόλις προ ημερών σας επισημάναμε και τηνσύναξη, το βράδυ των εκλογών στην Γερμανία, στο σπίτι του πρέσβη στο Χαλάνδρι, απ΄ όπου περάσανε διάφοροι πολιτικοί όπως οι Ευριπίδης Στυλιανίδης, Θάνος Πλεύρης, κ.α., αλλά και δημοσιογράφοι,όπως π.χ. το ζεύγος Παναγής Γαλιατσάτος και Κάτια Μακρή.
Για την γερμανική πλευρά, μια σταθερή αξία στην ελληνική πολιτική σκηνή, παραμένει η οικογένεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. 
Άλλο πρόσωπο που αποτελεί ένα βασικό συνομιλητή είναι ο πρώην Πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος για τον οποίο τρέφουν ιδιαίτερη εκτίμηση και μιλάνε με πολύ θερμά λόγια. 
Οι Γερμανοί δεν διστάζουν να λένε ότι σε περίπτωση πολιτικής αναταραχής στην Ελλάδα και εάν προκύψει ζήτημα αλλαγής πρωθυπουργού, ο Πικραμμένος αποτελεί το βασικό παίκτη.(!!!)
Ο κύκλος όμως των συνομιλητών διευρύνεται, εκτός από τους Γερμανοτραφείς, Στυλιανίδη και Βαγγέλη Αντώναρο που έχουν μια σταθερή επικοινωνία με Γερμανούς πολιτικούς. Τελευταία έχουν ρίξει γέφυρες και προς τον Μάκη Βορίδη, τον οποίο θεωρούν σοβαρό παίκτη για την επόμενη μέρα στη ΝΔ, αλλά και τον υπαρχηγό του(super Εθνικοφρονα), Αδωνι ΓεωργιΑΔΗ.
Κανείς δεν πρέπει να παραλείπει να επισημαίνει και την οικογένεια Σημίτη, αφού τόσο ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, όσο και ο αδελφός 
του Σπύρος Σημίτης, που βρίσκεται στην Γερμανία, διατηρούν άριστη σχέση με το Γερμανικό κατεστημένο.
 Να μην ξεχνάει κανείς και τους σημιτικούς που μιλάνε με την γερμανική πλευρά, όπως τους Τάσο Γιαννίτσης, Γιώργο Παγουλάτο, κ.α.
Και να ήταν μόνο αυτοί: Και από το Μαξίμου υπάρχουν σταθεροί συνομιλητές των Γερμανών, με πρώτο και καλύτερο τον γενικό γραμματέα συντονισμού της κυβέρνησης, τον γερμανοτραφή, Δημήτρη Βαρτζόπουλο που έχει ανοικτή γραμμή με τον επικεφαλή της ομάδας δράσης, της Task Force, Χοορστ Ράιχενμπαχ. 
Ο Βαρτζόπουλος στο τρέχον τεύχος του περιοδικού του Τράγκα, εκθειάζει στον Ράιχενμπαχ και λέει ότι είναι παρεξηγημένος ο ρόλος του, αλλά και των Γερμανών στην Ελλάδα.

                                                           Μάρκος Αυρήλιος - www.antinews.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου