Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Mίκης σε Ρεπούση: «Είναι προνόμιο να ζεις στην Ελλάδα»!

Δριμύτατη επίθεση στην «ΨευτοΑριστερά» και στους «ΕθνοΜηδενιστές», όπως τους αποκάλεσε, εξαπέλυσε ο Μίκης Θεοδωράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Ο Θεοδωράκης απευθύνθηκε και στην κ. Μαρία Ρεπούση τονίζοντας ότι είναι προνόμιο της που ζει στην Ελλάδα.
«Αν είχα δύναμη, είπε χαρακτηριστικά, θα έλεγα στη Ρεπούση: είναι προσόν που ζεις στην Ελλάδα και είσαι Έλληνας. Αν δεν το καταλαβαίνεις πήγαινε αλλού, πήγαινε να ζήσεις στη Νιγηρία». 
Σύμφωνα με το «cretalive», ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 30 Μαϊου, με θέμα την «Ιστορία των Κρητικών Επαναστάσεων» χαρακτήρισε τη σημερινή αριστερά «λεπτεπίλεπτη», ενώ έκανε σφοδρή επίθεση στους «ανθέλληνες» και τους «απάτριδες».
O Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε πως είναι ριζωμένος αριστερός και πως αυτή η ρίζα της αριστεράς που έχει μέσα του προέρχεται από τη ρίζα της ελληνικής επανάστασης.
Την ίδια ώρα η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ επέλεξε να απαντήσει σε όλες τις κριτικές που δέχεται το τελευταίο διάστημα, μέσω ενός άρθρου της που δημοσιεύει η «Εφημερίδα των ΣΥΝτακτών» (του ΣΥΝωστισμού βεβαίως-βεβαίως).
Τι υποστηρίζει; Υπάρχει κίνδυνος, ισχυρίζεται, για όποιον «δεν συμφωνεί με την επικρατούσα άποψη»!!!
Η Κεμαλόφρων Ρεπούση που όταν ομιλεί ανεβάζει τα εκλογικά  ποσοστά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ σε δυσθεώρητα πλέον ύψη, προχωρά στην αντεπίθεση, λέγοντας με περισσή θρασύτητα «Η.Π.Α.νθρώπου»(που λέει & ο Ζουράρις)ότι «από το καθεστώς της εθνικής ορθότητας περάσαμε σε καθεστώς εθνικής τρομοκρατίας»...
Αξίζει να σημειώσουμε ότι χθες η εφημερίδα Real News σε δημοσίευμά της, αναφέρεται στην γρήγορη ανάβαση της Κεμαλοφρόνου καθηγήτριας, στα σκαλιά της ακαδημαϊκής κοινότητας...
«Χωρίς σημαντικές διεθνείς ιστορικές δημοσιεύσεις ...η κυρία Ρεπούση από καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έγινε καθηγήτρια Κοινωνικών και Πολιτικών επιστημών στην Παιδαγωγική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, μετά μάλιστα την συγγραφή του βιβλίου ιστορίας της ΣΤ΄ δημοτικού, με το οποίο χαρακτήριζε συνωστισμό την Μικρασιατική Καταστροφή...
Την Παρασκευή 31/5/13 η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση μίλησε στον ΒΗΜΑ FM 99,5
 & στον Γιώργο Παπαχρήστο για το αντιρατσιστικό ν/σ και τις απόψεις της για το χορό του Ζαλόγγου κτλ. 
«Δεν θέλω να προκαλέσω κανέναν. Έχω σιωπήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, διότι ο πολιτικός λόγος είναι πολύ διαφορετικός και καμιά φορά, εμείς οι ιστορικοί, μιλώντας για ιστορικά θέματα και χωρίς πρόθεση, μπορεί να προσβάλλουμε τις μνήμες κάποιων ανθρώπων που έχουν διαμορφωθεί από διάφορα κανάλια. Γι’ αυτό είναι σωστό οι δικές μας απόψεις να αναπτύσσονται σε συνέδρια, επιστημονικά περιοδικά, πανεπιστημιακά αμφιθέατρα. Ας πάρουμε το παράδειγμα του συνωστισμού. Δεν είπα ποτέ ότι έγινε συνωστισμός. Έμεινε αυτό, ενώ δεν το έχω υποστηρίξει ποτέ. Απομονώθηκε μια λέξη από ένα κεφάλαιο έξι σελίδων και έμεινε ότι υποστηρίζω αυτή την άποψη. Το θεώρησα ατυχές, ότι προσβάλλω τις μνήμες κάποιων ανθρώπων και άλλαξα αμέσως. Από το 2007, στο βιβλίο δεν υπάρχει αυτή η λέξη. Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται ότι στη δημόσια σφαίρα έμεινε ότι υποστηρίζω αυτό το πράγμα. Δεν μπορεί, όμως, η πολιτική να επιβάλλει τις απόψεις της στην ιστορία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου