Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Εις Πολλά Έτη Δέσποτα!

                       AΠO ANTIAIΡETIKON EΓKOΛΠION
Ο Σεβασμιώτατος ΜητροπολίτηςΑμαρουσίου,  Κηφισιάς και Ωρωπού κ. Κύριλλος ως γνωστόν δεν εόρτασε σήμερα τα ονομαστήριά του εναρμονισμένος με το πνεύμα λιτοτητος που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα.
Ο Σεβασμιώτατος αν και Ποιμαίνει την Ιερά Μητρόπολη μόλις τρία χρόνια (από τις 14 Μαΐου 2010) έχει δημιουργήσει - σιγανά και αθόρυβα - γερές βάσεις και αυτό μας προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια.
Δυό χρόνια σχεδόν, μετά την χειροτονία του δείχνοντας  την ευαισθησία του την ποιμαντική του ευθύνη, αλλά και την αγωνία του για τη διαφύλαξη του Ορθόδοξου πληρώματος από τους προβατόσχημους λύκους ίδρυσε στιβαρή αντιαιρετική ομάδα η οποία με την καθοδήγησή του επάνδρωσε το Γραφείο επί των Αιρέσεων το οποίο έχει βοηθήσει πολλούς αδελφούς και έχει απαντήσει σε δεκάδες ερωτήματα σχετικά με υποθέσεις προσηλυτισμού και θεμάτων λειτουργίας αιρετικών ομάδων και σεκτών.

Τον Οκτώβριο του 2012 ξεκίνησε με τις ευλογίες του το Σεμινάριο Ορθοδόξου Απολογητικής και το οποίο έληξε επιτυχώς τον Μάιο του 2013. Στο Σεμινάριο με επιθυμία του Σεβασμιωτάτου,  συμμετείχαν Ιερείς από όλες τις ενορίες της Μητρόπολης καθώς και ένας λαϊκός εντεταλμένος. Η πρωτοβουλία του κ. Κυρίλλου να διορίσει σε ΚΑΘΕ ΕΝΟΡΙΑ αντιαιρετικά στελέχη είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει - ούτε επί εποχής του μακαριστού π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου! -  και αποδεικνύει την ΑΓΩΝΙΑ και την αποφασιστικότητα του Σεβαστού Ποιμενάρχη να προστατέψει το λαό του!
  ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ TOY ΕΡΓΟ

1) Λύρειον Παιδικόν Ίδρυμα ορφανών και απόρων «Οι Άγιοι Ανάργυροι», της Γυναικείας Ι. Μ. Αγ. Τριάδος, εις Μάτι Αττικής. Φιλοξενούνται 70 παιδιά εξ Ελλάδος και εκ της αλλοδαπής και νέαι αι οποίαι φοιτούν εις Παν/κάς Σχολάς.http://www.ethnodata.gr/lyreioidryma/index.html
2) «Παναγία η Θεοσκέπαστη», εις Μάτι Αττικής δια γυναίκας τρίτης ηλικίας, χωρητικότητος 45 προσώπων. Ευρίσκεται εντός του χώρου της Ι. Μ. Αγ. Τριάδος­ εις την οποίαν ανήκει. Τηλ. 22940/79.240-3.
3) Οικοτροφείον θηλέων «Αγίας Τριάδος», εν τη Ι. Μ. Οσ. Φιλοθέης Εκάλης, Τρόφιμοι 20.
Τηλ.210- 8131.369 και 210-8136.094.
4) Ενοριακόν Πνευματικόν και Φιλανθρωπικόν Ίδρυμα «ο Άγιος Δημήτριος» του ομώνυμου Ι. Ν. Κηφισιάς, παρέχει υποτροφίας και ενισχύει δι’ οικονομικών βοηθημάτων οικογενείας προς αντιμετώπισιν εκτάκτων περιστατικών. Διευθυντής· Πρωτοπρ. Χρίστος Κυριακόπουλος.
Εκκλησιαστικαί Στέγαι και Τράπεζαι Αγάπης: Προσφέρουν καθημερινώς συσσίτιον εις 550 περίπου πρόσωπα.
5) Εκκλησιαστικά Παντοπωλεία στη Νέα Μάκρη και στον Άγιο Κοσμά Αμαρουσίου
Συνολικά η Μητρόπολη έδωσε για την ανακούφιση των αναξιοπαθούντων αδελφών κατά το έτος 2011 το ποσό 1.267.155 € και κατά το 2012 το ποσό των 1.162.426  
2013-06-09_203813
    Σαν χριστιανοί με μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα των αιρέσεων δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε την προσφορά της Ι.Μ.Κηφισιάς στον αντιαιρετικό αγώνα και να ευχηθούμε να βρει μιμητές στον δύσκολο αυτό αγώνα. 
Εις Πολλά έτη Σεβασμιώτατε!
444

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου