Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Λουκέτο στην κυβέρνηση & ΟΧΙ στην ΕΡΤ


           Όλοι στους δρόμους της εξέγερσης και του αγώνα
                   
                  Γενική πολιτική απεργία διαρκείας τώρα!

Το χουντικής έμπνευσης διάταγμα, της λαομίσητης συμμορίας των κυβερνώντων, για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση 2.700 εργαζόμενων, αποτελεί το πρώτο βήμα μεθόδευσης για την  ολοκληρωτική διάλυση του δημόσιου τομέα και των 180 χιλιάδων απολύσεων στο δημόσιο.
            Μ’ αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση ικανοποιεί την τρόικα που απαιτεί, μέχρι τέλος Ιουνίου, χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αλλά παράλληλα ικανοποιεί και τους καναλάρχες (εφοπλιστές, εργολάβοι, τραπεζίτες) των ιδιωτικών καναλιών που καραδοκούν να αρπάξουν τη λεία της δημόσιας περιουσίας της ΕΡΤ.
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αποτελεί  σήμερα τον πολιορκητικό κριό του ΔΝΤ και της ΕΕ στον οδικό χάρτη της πλήρους εφαρμογής των μνημονίων και της επέλασης των δυνάμεων της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Η Παιδεία, η Υγεία, τα κοινωνικά αγαθά, η κοινωνική δημόσια περιουσία, η γνώση, η πληροφορία και η εργασία είναι στο επίκεντρο αυτής της κρατικής κυβερνητικής επίθεσης, αφού αυτά αποτελούν τους βασικούς πυλώνες παραγωγής υπεραξίας. Αποτελούν  λιπαντικό μέσο της κρατικής μηχανής, των κεφαλαίων και της διακίνησής τους. Κεντρική πολιτική επιλογή και μοναδικός στόχος τους είναι η πλήρης εξαθλίωση και η κοινωνική/πολιτική υποταγή των εργαζομένων για χάρη των αφεντικών, των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων.
Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός της  ολιγαρχίας του πλούτου και του κρατικού συστήματος θέλει να επιβάλλει απόλυτη ΣΙΩΠΗ στην κοινωνία και τις διεκδικήσεις της, να κόψει μία ακόμη πρόσβαση στα αιτήματα των από κάτω, να νομιμοποιήσει την σύγχρονη νεοναζιστική λαίλαπα, να εξαρθρώσει την ιστορική μνήμη, να διασπείρει το φόβο και να αφυδατώσει τις εργατικές και κοινωνικές αντιστάσεις. Με το κλείσιμο της ΕΡΤ, επιδιώκουν τον απόλυτο έλεγχο των συχνοτήτων, τον πανοπτικό έλεγχο της κοινωνικής ζωής και της σκέψης.
       Η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ καταγγέλλει την απαράδεκτη και αντεργατική στάση της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου και του Δήμαρχου Πατούλη κατά τη  συνεδρίαση του Δ. Σ. Αμαρουσίου της 11 – 6 – 2013, όταν αγνοώντας τις προτάσεις τις αντιπολίτευσης για διακοπή των εργασιών του Δ. Σ. και μετάβαση των μελών του στο κατειλημμένο από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής σε ένδειξη συμπαράστασης, συνέχισαν τις εργασίες του Δ. Σ. με στόχο να περάσουν από το Δ. Σ. την ίδρυση  των «κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων» και άλλα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα, πιστοί στις εντολές της κυβέρνησης που στηρίζουν και του πολιτικού φορέα από τον οποίο προέρχονται.
    Σε ένδειξη διαμαρτυρίας η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ δια του εκπροσώπου της, αφού καταψήφισε τη δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ, αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Δ. Σ. καλώντας όλους να προσέλθουν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής (όπου και πήγαμε) για να υπερασπσιστούμε το δικαίωμα του λαού μας στη σταθερή και μόνιμη εργασία και στη δωρεάν ενημέρωση. 

               Το κλείσιμο της ΕΡΤ και οι απολύσεις εργαζομένων δεν θα περάσουν!

 Όλοι και όλες στους δρόμους για να το αποτρέψουμε ! Γενική πολιτική απεργία διαρκείας τώρα! Γενικός ξεσηκωμός και εξέγερση για να μπλοκάρουμε  με κάθε μέσο και τρόπο το πολιτικοοικονομικό σύστημα που μας εξαθλιώνει, να ανατρέψουμε συγκυβέρνηση-τρόικα-Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. και να καταργήσουμε στην πράξη τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις και όλα τα αντεργατικά-αντικοινωνικά μέτρα.

                                     Για την Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση
                                                        ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ
                                                         Δ. Α. Πολυχρονιάδης

                                Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου