Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Συναυλία για βιόλα & πιάνο την ερχόμενη Παρασκευή στο «Ιδιόμελο»

Έναν όχι συνηθισμένο καλλιτεχνικό συνδυασμό θα φιλοξενήσει ο Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο»στο Μαρούσι στις 14 Ιουνίου 2013: τη συνεργασία της Elisabeth Schaefer – βιόλα και του Σπύρου Κουτσουβέλη - πιάνο.
Η σύμπραξη των δυο καλλιτεχνών φέρνει κοντά την κρυστάλλινη διαύγεια του πιάνου με το ζεστό ήχο της βιόλας και επιτρέπει να ακουστούν αριστουργήματα γραμμένα γι’ αυτόν τον ασυνήθιστο συνδυασμό που δεν ακούγονται συχνά.
Το ρεπερτόριό τους εκτείνεται από την baroque, κλασσική, ρομαντική έως και την σύγχρονη περίοδο της μουσικής. Στο «Ιδιόμελο» θα παίξουν έργα των: Ν.. Καραντζή - R. V. Williams - Β. Κιουλαφίδη - H. Vieuxtemps - M. Bruch - S. Rachmaninoff - W. L. Webber – F. Bridge.
Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο»,  
Ελευθερίου Βενιζέλου 17, 
Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)
κρατήσεις: 210 6817042
έναρξη: 20.30
είσοδος: 10 ευρώ:
ELISABETH SCHAEFER
Γεννήθηκε στην Γερμανία. Οκτώ χρονών άρχισε μαθήματα βιολιού,  αργότερα και μαθήματα βιόλας. Μετά το λύκειο σπούδασε με τον Z. Magyar και στην Μουσική Ακαδημία της Φραγκφούρτης με τον E. Schloifer. Επίσης μουσική δωματίου με το Buchberger-Quartett και τον H.Zender και ερμηνεία σύγχρονης μουσικής με τον B.Kontarsky.
Συμμετείχε σε σεμινάρια μουσικής δωματίου με τους σολίστες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Μονάχου και με το Orpheus-Quartett του Duessseldorf, σεμινάρια ορχήστρας με τον N.Harnoncourt και ανώτερα σεμινάρια με τον M.Brockhaus.
Υπήρξε μέλος της ορχήστρας δωματίου Schlierbach και της ραδιοφωνίας του Kaiserslautern, επίσης δίδαξε στο Δημοτικό Ωδείο του Bergen-Enkheim βιολί και βιόλα.
Από το 1991 είναι μόνιμο μέλος της Καμεράτα, ορχήστρα των φίλων της μουσικής, με την οποία έχει εμφανιστεί και σαν σολίστα. Παράλληλα με την ορχηστρική της δραστηριότητα εμφανίζεται σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε ολή την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΗΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με τον Άρη Γαρουφαλή. Μετά την απόκτηση του διπλώματός του, ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές με την Carola Grindea στο Λονδίνο. Κατά την διάρκεια των σπουδών του στην Αγγλία επελέγη από την Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου ως πιανίστας για τις παραστάσεις, εξετάσεις και σεμινάρια που διοργανώνει.
Έχει διδάξει στο Δημοτικό Ωδείο Άργους, στο Ωδείο Αττικής Ν. Σμύρνης και στο Ωδείο Μουσική Σπουδή.
Παράλληλα με την διδακτική του δραστηριότητα εμφανίζεται με ρεσιτάλ και συναυλίες στην Αθήνα., Λαύριο, Πρέβεζα, Λάρισα, Πάρο και άλλες πόλεις, επίσης στο εξωτερικό στην Φραγκφούρτη της Γερμανίας.

Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου