Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Δωρεάν πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων

Δωρεάν πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων στο Δήμο Αμαρουσίου για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες με τη συνεργασία της Ιατρικής Σχολής Αθηνών
Ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο των πολιτικών πρόληψης για την Υγεία των πολιτών εγκαινιάζει μία νέα συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνεργασίας, από Τετάρτη 26 Ιουνίου έως Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013 ξεκινά πιλοτικό πρόγραμμα δωρεάν αιματολογικών και καρδιολογικών εξετάσεων για συμπολίτες μας από 40 ετών και άνω που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.
Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, κατόπιν των εξετάσεων θα συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο συμβάλλοντας στη μελέτη για την καταγραφή της συχνότητας των νοσημάτων και των προδιαθεσικών παραγόντων για καρδιαγγειακά νοσήματα όπως η υπερλιπιδαιμία, η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης, το άγχος και η κατάθλιψη. 
Τη μέλετη συντονίζει η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικότερα από το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής σε συνεργασία με την Α’ Καρδιολογική Κλινική.

Η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης μελέτης εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης «Μειώνοντας την ανισότητα στην Υγεία μέσω της βελτιστοποίησης της παρεχόμενης πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας σε ευάλωτους πληθυσμούς σε περιόδους κρίσης» που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την κατάρτιση επαγγελματιών Υγείας στην πρόληψη, στον προσυμπτωματικό έλεγχο και στην παρέμβαση στην κοινότητα στα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, ανασφάλιστοι ή οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες μας που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα των δωρεάν ιατρικών εξετάσεων παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο Δημοτικό Πολυιατρείο στα τηλ. 213 2031910 και 14. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου