Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Το Σωματείο Εργαζομένων «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», καταγγέλει τον Δήμο Αμαρουσίου!

                   Εργαζόμενοι:  Έστω & τώρα  σας συνιστούμε να ανακαλέσετε κ. Πατούλη!
Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε προ ημερών ότι η δημοτική αρχή Αμαρουσίου, αποφάσισε να εκχωρήσει τόσο τις υπηρεσίες καθαριότητας, όσο και τις κοινωνικές υπηρεσίες (παιδικοί σταθμοί, Κ.ΑΠ.Η. «βοήθεια στο σπίτι, ψυχοκοινωνική υποστήριξη κ.α.) , σε ιδιωτικές εταιρίες που φέρουν πλέον τον εύηχο τίτλο «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ)».

Με αδιαφάνεια & χωρίς να δημοσιοποιεί ακόμα & σήμερα τα ονόματα των εταίρων της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. για τις κοινωνικές υπηρεσίες, έφερε εκτός ημερησίας διάταξης (όπως πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους) το θέμα στη συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου του Δήμου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) την περασμένη Τρίτη.
Η απόφαση αυτή της διοίκησης Πατούλη βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση με τις μνημονιακές πολιτικές που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση, στο ξεπούλημα των κοινωνικών υπηρεσιών της τοπικής Αυτοδιοίκησης
Το φάσμα της απόλυσης των υπαλλήλων του Δήμου, εάν λάβουμε υπόψη μας τα περί «κινητικότητας» και «κατάργησης νομικών προσώπων» που ακούμε καθημερινά από τα χείλη των υπουργών, είναι πλέον ορατό.
Η αντικατάσταση των εργαζομένων του δήμου, από ενοικιαζόμενους εργαζόμενους από τις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. βρίσκει τη διοίκηση του δήμου Αμαρουσίου πρόθυμη να παίξει για ακόμα μια φορά το ρόλο του δήμου πιλότου...

Οι «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις», τις οποίες θα χρηματοδοτήσει ο Δήμος Αμαρουσίου ή το Νομικό του Πρόσωπο «Ο.ΚΟΙΠ.Α.Δ.Α», μέσω των συμβάσεων που θα υπογράψει, είναι κατ’ ουσία δουλεμπορικές καθώς θα απασχολούν εργαζόμενους με μισθούς της τάξεως των 350 ευρώ, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, για την παροχή των υπηρεσιών που πραγματοποιούν σήμερα εργαζόμενοι του Δήμου με διάφορες σχέσεις εργασίας (μόνιμοι υπάλληλοι αορίστου χρόνου, συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου κ.α.).
Την ίδια ώρα 3500 εργαζόμενοι πανελλαδικά που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του «Βοήθεια στο σπίτι» εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον, πασχίζουν να δοθεί μία  δίκαιη λύση  που θα εξασφαλίζει σταθερή εργασία για τους ήδη εργαζομένους του «Βοήθεια στο σπίτι», προσωπικό το οποίο ουσιαστικά έστησε και λειτούργησε τις δομές καταξιώνοντας τα προγράμματα, στις τοπικές κοινωνίες, μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες,
 Παράλληλα η απόφασή αυτή κ. Πατούλη καθώς και των δημοτικών σας συμβούλων που τη στηρίζουν, έρχεται σε αντίθεση με την ομόφωνη απόφαση της ΚΕΔΕ η οποία προτείνει συγχρηματοδότηση προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει το ίδιο προσωπικό και είναι στο πλευρό των εργαζομένων και στον αγώνα που δίνουν. Αλλά προφανώς σας είναι  αδιάφορο!
 Και αναρωτιώμαστε:
(πατήστε πάνω & ΔΙΑΒΑΣΤΕ)Τι άλλαξε στην πορεία;
Σας  υπενθυμίζουμε  ότι:
Οι απόπειρες δήθεν «εκσυγχρονισμού», σε ένα γενικότερο πλαίσιο ασφυκτικών δημοσιονομικών μέτρων που επιβάλλονται κατά κύματα και η αντιμετώπιση των συνανθρώπων μας σαν «νούμερα» που χρήζουν αλλαγές, δεν μπορούν να φέρουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα παρά μόνο την εξαθλίωση της κοινωνίας και την διατάραξη της κοινωνικής συνοχής.
Η φύση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» (αλλά και όλων των κοινωνικών δομών), είναι ανθρωποκεντρική με ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς μεταξύ εργαζομένων και ωφελούμενων όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του, και η λήξη του πραγματικά θα αφήσει στην μοίρα τους άτομα που το έχουν απόλυτη ανάγκη για να επιβιώσουν.
 Η μελλοντική ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών είναι βέβαιο (υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα) πως θα φέρει την αύξηση του κόστους, την πτώση της ποιότητας και ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα για τους εργαζόμενους.
 Θα συμβάλλετε λοιπόν σε αυτό;
 Έστω και τώρα  σας συνιστούμε να ανακαλέσετε!!!

                                                    ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ

                  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                 Σοφία Κολιζέρα                                                            Κωνσταντία Φούκη

================================================================
                                                                               Αθήνα, 20-6-2013
                                                                                    Αρ. πρωτ.  67
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                  ΠΡΟΣ
«ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»  Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ          1.Δήμαρχο Αμαρουσίου 
                                                                              κ. Πατούλη και   μέλη   Δ.Σ 
Πληροφορίες                                                                           
Πρόεδρος: Σοφία Κολιζέρα                               2. Πρόεδρο ΚΕΔΕ κ. Ασκούνη      
 Email Sophia.kolizera@hotmail.com                 3. Πρόεδρο κοινωνικής πολιτικής
Γραμματέας: Κωνσταντία Φούκη                        ΚΕΔΕ κ. Δανιηλίδη
Fax:2102580872                                                   ΚΟΙΝ.
                                                                              Πρόεδρο  ΠΟΕ ΟΤΑ       Κ.Μπαλασόπουλο    


===================================================================
                             ΠΗΓΗ:http://voithiastospiti.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου