Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

«ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ: μια σύγχρονη απειλή»

      Μητροπολιτικό Κολλέγιο:Ενημερωτική εκδήλωση για την Παιδική Παχυσαρκία
Το Τμήμα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου[Σωρού 74, Μαρούσι] και ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνουν την Τετάρτη, 19 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ: μια σύγχρονη απειλή», αγγίζοντας ένα από τα φλέγοντα θέματα υγείας του παιδιού σήμερα.
ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
Δημήτρης Διαμαντής, Ακαδημαϊκός Διευθυντής, Μητροπολιτικό Κολλέγιο
Γρηγόρης Ρίσβας, Διαιτολόγος–Διατροφολόγος, Τμήμα Διαιτολογίας, Μητροπολιτικό Κολλέγιο
Γιάννης Μανιός, Αν. Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας -Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία απορρέει από τη συνεργασία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με τον Δήμο Αμαρουσίου, στα πλαίσια της οποίας το Τμήμα Διαιτολογίας αξιολογεί την αιτιολογία της παιδικής παχυσαρκίας, μέσω ερωτηματολογίων που αποστέλει στους γονείς και μετρήσεων σε παιδιά προσχολικής ηλικίας στους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου, με στόχο την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας και την παροχή συμβουλών διατροφής προς την οικογένεια. 

Η όλη ενέργεια αποτελεί μια πρωτοβουλία του τμήματος, με στόχο την εξαγωγή πολύτιμων αποτελεσμάτων, τα οποία θα παρουσιαστούν στα πλαίσια της εκδήλωσης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό αμφιθέατρο του κολλεγίου [Σωρού 74, Μαρούσι] και η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 2106199891 και ηλεκτρονικά στο info@amc.edu.gr έως τις 17/06.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου