Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Αντίθετοι με την δημιουργία ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, οι «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ»

Η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου & ο Δήμαρχος «πρωτοπόροι» στην εφαρμογή των αντιλαϊκών - αντεργατικών πολιτικών κυβέρνησης & ΕΕ προχωρούν στην ίδρυση «Κοινωνικών» Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, αποδιαρθρώνοντας ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου μοιράζοντας τη φτώχεια & την εξαθλίωση. 
Με παλαιότερη ανακοίνωσή μας (30/ 5/2013) είχαμε ενημερώσει τους Δημότες - κατοίκους της πόλης μας ότι την Τρίτη 14/5/2013 το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου ενημέρωσε τις παρατάξεις της μειοψηφίας του Δ. Σ. Αμαρουσίου  σχετικά με τη δράση της Δημοτικής Αρχής γύρω από το θέμα της σύστασης «Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων» με τη συμμετοχή του Δήμου Αμαρουσίου.
Το νέο αυτό φρούτο, το οποίο μας ήρθε από την ΕΕ και πάλι, αφορά την προσπάθεια δημιουργίας κοινοπρακτικών επιχειρήσεων μεταξύ διάφορων φορέων και φυσικών προσώπων έχοντας στόχο την «τόνωση της απασχόλησης» και «τη δημιουργία θέσεων εργασίας» σε τοπικό επίπεδο, με την επιδότηση της ΕΕ μέσω ΕΣΠΑ.
Ουσιαστικά πίσω από τα ωραία λόγια και τις εξαγγελίες του προγράμματος κρύβονται: η διαπλοκή μεταξύ ιδιωτικών εταιριών και ιδιωτών επιχειρηματιών προσκείμενων στους κατέχοντες την εξουσία, η υλοποίηση της  πολιτική της Ε.Ε. για διεύρυνση των ιδιωτικοποιήσεων σε βάρος του δημόσιου κοινωνικού κράτους πρόνοιας και η περαιτέρω αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων. 
 Στο πλαίσιο αυτό η δημοτική Αρχή Αμαρουσίου πέρασε στο Δ. Σ. του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. εισήγησή της σχετικά με τη δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ το έργο της οποίας θα απευθύνεται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς (γεγονός που πληροφορηθήκαμε σε συνάντηση - ενημέρωση των εργαζομένων των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου που έγινε για το θέμα αυτό την Πέμπτη 6/6/2013 στο χώρο του ΚΑΠΗ Αμαρουσίου – οδός Περικλέους)   και ακόμα στη συνεδρίαση του Δ. Σ. Αμαρουσίου της Τρίτης 11/6/2013 έρχεται εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για ίδρυση αντίστοιχης ΚΟΙΝΣΕΠ που το έργο της θα απευθύνεται στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου.
Είναι ξεκάθαρο ότι με τη δημιουργία τέτοιων «Κοινωνικών» συνεταιριστικών επιχειρήσεων ετοιμάζονται να γεμίσουν με νέους στρατούς – ομήρων απασχολούμενων τους Δήμους, αντικαθιστώντας τα ΝΠΔΔ (π.χ. ΟΚΟΙΠΑΔΑ) που μέχρι τώρα παρείχαν κοινωνικό έργο στους πολίτες, μέσω των Δήμων, απολύοντας τους εργαζόμενους τους και επιβάλλοντας τη λογική της ιδιωτικοποίησης, αλλά και των ελαστικά απασχολούμενων εργαζόμενων, αφού οι συμμετέχοντες στις «κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις» εργαζόμενοι – συνεταιριστές  (φυσικά πρόσωπα) θα λογίζονται ως «μέτοχοι» της επιχείρησης και θα αμοίβονται με τα αστρονομικά ποσά των 300 ή 400 ευρώ για το έργο που θα προσφέρουν και μάλιστα ανασφάλιστοι.
Είναι φυσικό και επόμενο ότι σε μια κοινωνία που έχει γονατίσει από την ανεργία και τις αντιλαϊκές πολιτικές «σωτηρίας» που μας έχουν επιβληθεί από την Ε. Ε. και τους ντόπιους εντολοδόχους της, η προσέλευση των ανέργων και των ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όλων αυτών που βάναυσα έχουν χτυπηθεί από τις μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων, για πρόσληψη – συμμετοχή στις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις του Δήμου Αμαρουσίου να δημιουργήσει το νέο στρατό – ομήρων που θα καταθέσει και την ψήφο του στο κομματικό ταμείο της παράταξης του κου Δήμαρχου Αμαρουσίου στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές.
 Μάλιστα τώρα που η τρικομματική κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ετοιμάζεται να καταργήσει εκατοντάδες ΝΠΔΔ των Δήμων, μεταξύ αυτών και των ΟΚΟΙΠΑΔΑ ( οργανισμό μέσω του οποίου λειτουργούν οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, τα ΚΑΠΗ κ. ά. Κοινωνικού χαρακτήρα υπηρεσίες του Δήμου), ο δρόμος ανοίγει για τη λειτουργία και τη δράση τέτοιου είδους συνεταιριστικών επιχειρήσεων που μόνο κοινωνικές δεν είναι. Επίσης η δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ στο χώρο της καθαριότητας των Δήμων ουσιαστικά διευκολύνει τον διακαή πόθο των ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων για ιδιωτικοποίηση της χρυσοφόρας αποκομιδής των απορριμμάτων και των τομέων καθαριότητας των Δήμων, αφού τελειώνουν μια και καλή με τις σταθερές και μόνιμες εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων.

ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΔΗΘΕΝ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ» ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
       
Θα το πούμε άλλη μια φορά ότι είμαστε κατάφορα αντίθετοι στη δημιουργία τέτοιων «Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων» εκμετάλλευσης των εργαζομένων και καλούμε τη Δημοτική Αρχή να μην προχωρήσει στην περαιτέρω αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου, αντικαθιστώντας τις σταθερές και μόνιμες εργασιακές σχέσεις με θέσεις φτώχειας και εξαθλίωσης μέσω τέτοιου είδους «κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων».
Καλούμε τους εργαζόμενους στο Δήμο Αμαρουσίου όλοι μαζί να συμπαραταχθούμε και να αποτρέψουμε τα σχέδια κυβέρνησης και Δημοτικής Αρχής.   

                                                           Δ. Α. Πολυχρονιάδης
                                 Αιρετός & Ανακλητός εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου
                                     της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης
                                                          «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου