Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ο Ρυπαίνων Πληρώνει:«Ξεκινά συστηματικός έλεγχος σε κάθε γειτονιά της πόλης»

        Οσοι πολίτες δεν τηρούν το Νέο Κανονισμό Καθαριότητας, θα πληρώουν πρόστιμο
Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν παρατηρηθεί σε αρκετά σημεία του Δήμου φαινόμενα που προσβάλλουν την αισθητική και φυσιογνωμία της πόλης μας. Συγκεκριμένα, έχουν παρατηρηθεί πολλά περιστατικά όπου ανεύθυνοι κι αδιάφοροι συμπολίτες μας ρυπαίνουν με διάφορους τρόπους τους δρόμους και τα πεζοδρόμια του προαστίου μας. 
Κατά παράβαση του ισχύοντος Κανονισμού Καθαριότητας, εναποθέτουν ογκώδη αντικείμενα, έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές, μπάζα από ανακαινίσεις οικιών και καταστημάτων, φυτικά απορρίμματα και μεγάλα κλαδιά, χωρίς να έχουν προειδοποιήσει προηγουμένως την αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας ή χωρίς να έχουν τηρήσει όσα προβλέπει ο Κανονισμός (π.χ. ενοικίαση και τοποθέτηση κατόπιν αδείας ειδικής σκάφης για την εναπόθεση και μεταφορά μπαζών).
 Τα συγκεκριμένα περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς, σε συνδυασμό με τη διακοπή της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής για 5 συνεχείς μέρες, έχουν επιβαρύνει σημαντικά την εικόνα της πόλης και θέτουν σε κίνδυνο την Υγεία των συμπολιτών μας. Ήδη η Υπηρεσία Καθαριότητας και το προσωπικό της έχουν ξεκινήσει την προσπάθεια για την όσο το δυνατόν συντομότερη αποκομιδή των οικιακών και ογκωδών απορριμμάτων από τους δρόμους της πόλης και πιστεύουμε ότι η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.


Παράλληλα, όμως, τις επόμενες ημέρες ξεκινά συστηματικός έλεγχος σε κάθε γειτονιά της πόλης από τη Δημοτική Αστυνομία προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμόρφωση όλων στους κανόνες που επιβάλλει ο Νέος Κανονισμός Καθαριότητας. Ο Δήμος Αμαρουσίου θα εφαρμόσει την αρχή 
«ο ρυπαίνων πληρώνει» άμεσα και θα επιβάλλει μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας, τα πρόστιμα που προβλέπει ο Κανονισμός Καθαριότητας σε όσους ρυπαίνουν την πόλη και υποβαθμίζουν με τον τρόπο αυτό την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.
Καλούμε τους κατοίκους και επαγγελματίες της πόλης μας να στηρίξουν την προσπάθεια μας να διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή, όμορφη και λειτουργική και να ειδοποιούν τις υπηρεσίες του Δήμου (στα τηλ. 15321- Γραμμή Δημότη και 2132038100 - Γραφείο Δημοτικής Αστυνομίας) σε κάθε περίπτωση που υποπίπτει στην αντίληψή τους κάθε είδους παραβατική συμπεριφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου