Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Αντιλαϊκός - Καταστροφικός & Αναξιόπιστος ο Απολογισμός

             Η ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!
Στη συνεδρίαση του Δ. Σ. Αμαρουσίου της 25 – 6 – 2013 παρουσιάστηκε από τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου ο Απολογισμός του έργου της για το έτος 2012.
Σε μια διαδικασία που άγγιζε τα όρια της παρωδίας, μακριά από τα μάτια και τα αυτιά των Δημοτών – κατοίκων της πόλης μας και με την παρουσία των μισών από τους συμβούλους της πλειοψηφίας και με την πλήρη απουσία της μείζονος μειοψηφίας, ακούσαμε έναν εξοντωτικά μακροσκελή κατάλογο με τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης του Δήμαρχου Πατούλη στο Δήμο Αμαρουσίου για το έτος 2012.
Όσο κι αν προσπάθησε, μέσω της παρουσίασης του απολογισμού για το έτος 2012, και προσπαθεί η Δημοτική Αρχή Πατούλη να μας πείσει ότι έκανε έργο στο Μαρούσι η καθημερινή ζωή στην πόλη μας πείθει για το αντίθετο.
Ο απολογισμός του έργου της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου για το 2012, όπως παρουσιάστηκε από τη Δημοτική Αρχή, είναι όχι μόνο φτωχός σε έργο, αλλά βαθιά αντιλαϊκός, αναξιόπιστος και καταστροφικός για την πόλη.

Οι όποιες προσπάθειες της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου και του Δήμαρχου Γ. Πατούλη να μας πείσει για το δήθεν πλούσιο έργο και το «νοικοκύρεμα» των οικονομικών του Δήμου  της προηγούμενης χρονιάς, σκοντάφτουν καθημερινά πάνω στα  ορατά και χρόνια προβλήματα της πόλης μας ( κατάρρευση των εσόδων του Δήμου – αδυναμία είσπραξης των χρεών από μεγαλοοφειλέτες προς το Δήμο Αμαρουσίου, ανυπαρξία έργων υποδομής, συνεχής επιβάρυνση του περιβάλλοντος από την αλόγιστη οικοδομική «ανάπτυξη» - ανοχή από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής απέναντι στις αδηφάγες ορέξεις του κατασκευαστικού κεφαλαίου και των σχεδίων του για το Μαρούσι, ανυπαρξία χώρων πρασίνου και αθλητικών εγκαταστάσεων στην πόλη, συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών παροχών του Δήμου Αμαρουσίου προς τους Δημότες του, πανάκριβα – άχρηστα έργα βιτρίνας – όταν και όπου γίνονται, αδιαφάνεια και κακοδιαχείριση στη διοίκηση του Δήμου, τεράστια χρέη, νέα βάρη, χαράτσια -  π.χ. ελεγχόμενη στάθμευση -  και τέλη στις πλάτες των δημοτών κλπ.), αλλά και στην αδυσώπητη πραγματικότητα της επιβολής και υλοποίησης αντιλαϊκών – μνημονιακών πολιτικών από τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου στη βάση της υπεράσπισης των ρυθμίσεων του Καλλικράτη (ν.3852/2010) και των μνημονίων – μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων, τα οποία η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει και εφαρμόζει απαρέγκλιτα, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται οι  απολύσεις  εργαζομένων του Δήμου και μέσα στο 2012, οικιοθελή υπαγωγή του Δήμου σε πρόγραμμα οικονομικής «εξυγίανσης» - επιτήρησης σε συνεργασία με το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ρύθμιση των τεράστιων χρεών του Δήμου με επαχθείς όρους για το Δήμο, απόσυρση του Δήμου από τη διεκδίκηση και απαλλοτρίωση κοινόχρηστων χώρων πρασίνου (π.χ. οικόπεδο Παναγόπουλου),  συρρίκνωση της Δημοτικής Συγκοινωνίας και κατάργηση του δωρεάν χαρακτήρα της με την επιβολή εισιτηρίου, επιβολή ανταποδοτικών τελών για αθλητικά προγράμματα του Δήμου προς τους Δημότες, ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, περαιτέρω ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων του Δήμου με την ίδρυση και λειτουργία των δουλεμπορικών ΚΟΙΝΣΕΠ, διάλυση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών του Δήμου και αντικατάστασή τους από την «κοινωνική επιχειρηματικότητα» και τον «εθελοντισμό», επιφέροντας την πλήρη αλλοίωση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου  κ.ά.
     Στον μόνο τομέα που μπορεί η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου να «καυχιέται» ότι έκανε έργο είναι οι εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων  του Δήμου, με αποτέλεσμα από το 2011 έως τώρα να έχει μείνει με λιγότερους από τους μισούς σε αριθμό εγαζόμενους – από 1600 έχουν περιοριστεί σε κάτω από 800 – και αναμένονται κι άλλες απολύσεις, καθώς και στην υπαγωγή του Δήμου Αμαρουσίου σε καθεστώς οικονομικής «εξυγίανσης» - επιτήρησης, σύμφωνα με της εντολές της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), με ότι αυτό σημαίνει για τις παρεχόμενες, κοινωνικές κυρίως, υπηρεσίες, του Δήμου προς τους Δημότες του (επιβολή νέων χαρατσιών και αύξηση των ανταποδοτικών τελών, ιδιωτικοποιήσεις μέσω ΣΔΙΤ, ανάληψη της εξόφλησης των χρεών του Δήμου από τους Δημότες – ενός χρέους που δε δημιουργήθηκε από τους Δημότες, ούτε πήγε στην κάλυψη των αναγκών των δημοτών και της πόλης κ. ά.). 
           Σήμερα η κατάσταση στο Δήμο Αμαρουσίου είναι εκρηκτικά οριακή με τεράστια χρέη (συνολικά πάνω από 205 εκατ. Ευρώ), ελλείψεις σε προσωπικό, συνεχείς περικοπές και μειώσεις ιδιαίτερα στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, με ανοιχτή την πόρτα της χρεοκοπίας για το Δήμο και της πλήρους ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του. 
          Αν όλα αυτά δεν είναι το αποτέλεσμα και ο πραγματικός απολογισμός του έργου της σημερινής Δημοτικής Αρχής και της πολιτικής που ακολούθησε και ακολουθεί (μαζί και με προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου) στο Δήμο Αμαρουσίου, τότε ποιος είναι; 
         Πραγματικά σήμερα και γύρω από το θέμα της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής της Δημοτικής αρχής Πατούλη στο Μαρούσι μπορούμε να πούμε ότι συγκρούονται δυο διαφορετικοί κόσμοι που δεν είναι άλλοι από τον κόσμο της εργασίας των απλών εργαζόμενων Δημοτών – κατοίκων της πόλης που καθημερινά βλέπουν να χάνονται οι κατακτήσεις και τα δικαιώματά τους και τον κόσμο των υπερασπιστών του κεφαλαίου και των εκφραστών και υπερασπιστών των εφαρμοζόμενων αντιλαϊκών πολιτικών της ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ και των υπηρετών τους στους οποίους ανήκουν και ο Δήμαρχος Πατούλης και η Δημοτική του παράταξη. 
           Εμείς ως Δημοτική Κίνηση καταγγείλαμε και καταψηφίσαμε τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου για το 2012 και καλέσαμε για άλλη μια φορά τους συμπολίτες μας Δημότες – κατοίκους – εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους έξω και κόντρα στη λογική της ανάθεσης, διεκδικώντας όλα αυτά που μας ανήκουν από το Δήμο δωρεάν και έχουν επίπτωση στην καθημερινή μας ζωή, ενάντια στις λογικές της ανταποδοτικότητας και της ιδιωτικοποίησης που προσπαθούν να μας επιβάλλουν, με ρήξη και ανατροπή των αντιλαϊκών νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών  της ΕΕ που μας πλήττουν. 

                         Για την Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση
                                          «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ»
                                            Δ. Α. Πολυχρονιάδης

                   Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου