Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Στην εκπαιδευτική Ημερίδα της Γ. Γ. Ισότητας των Φύλων, συμμετείχε ο Δήμος Αμαρουσίου

Στην εκπαιδευτική ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων με κεντρικό θέμα την «Ευρωπαϊκή Χάρτα» για την Ισότητα των Φύλων και την εφαρμογή της στις Τοπικές Κοινωνίες εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της πράξης «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο» του Ε.Π. Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 - 2013.      
Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη παρέστη η Δημοτική Σύμβουλος, υπεύθυνη για την Καθημερινότητα του Πολίτη κα Ρένα Χαλιώτη, η οποία είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τις παριστάμενες εκλεγμένες γυναίκες για ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.
Η κα Χαλιώτη μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του κου Δημάρχου και τις ευχές του για καλή επιτυχία της ημερίδας στους διοργανωτές και ιδιαίτερα στη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων κα Βάσω Κόλλια.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος Αμαρουσίου είναι μεταξύ των πρώτων Δήμων που υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες, το Νοέμβριο του 2011. 
         
Η «Ευρωπαϊκή Χάρτα»  απευθύνεται στις τοπικές και περιφερειακές αρχές της Ευρώπης, οι οποίες καλούνται να την υπογράψουν, να αναλάβουν δημόσια και επίσημη δέσμευση για την προώθηση της αρχής της Ισότητας των Φύλων και να υλοποιήσουν εντός της επικράτειας τους τις δεσμεύσεις που διατυπώνονται στη Χάρτα.      
Στην ημερίδα που διεξήχθη σε κεντρικό ξενοδοχείο του Πειραιά, συμμετείχαν ο  Πρόεδρος της ΠΕΤΑ και μέλος της του ΔΣ. ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, εκπρόσωποι της Ένωσης Περιφερειών, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και πλήθος εκλεγμένων γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου