Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Μήνυμα Μανιάτη για την «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος»

          ΜΗΝΥΜΑ TOY ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 
Η «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» έχει στόχο την ενίσχυση των περιβαλλοντικών δράσεων, την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών και την ενθάρρυνση ανάπτυξης δράσεων, ώστε αυτές να μην αποσκοπούν μόνο στην ανάληψη των ευθυνών, αλλά και στη δημιουργία μιας περιβαλλοντικής κουλτούρας που θα προάγει τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη.
Είναι θετικό ότι συνεχώς διευρύνεται η κοινωνική ευαισθησία για το περιβάλλον και ότι η εξελιγμένη τεχνολογία παρέχει τα μέσα, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα περιβαλλοντικά προβλήματα .
Όμως οι πολιτικές ηγεσίες, πρέπει να εφαρμόσουν στην πράξη μέτρα και πολιτικές για την προστασία του Περιβάλλοντος . Ιδιαίτερα οι ανεπτυγμένες χώρες που προξενούν τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση του πλανήτη.
Αυτό αποτελεί βασική υποχρέωση προς τις αυριανές γενιές.
H Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου  Τομέα Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής   έχει  αναπτύξει μια σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος.
Έχουν γίνει σημαντικά έργα υποδομής που συμβάλουν στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος όπως αποχετεύσεις, αντιπλημμυρικά, βιοκλιματικές αναπλάσεις δρόμων και πλατειών, αγωγοί ακαθάρτων, αρκετές δενδροφυτεύσεις, και έχουν οργανωθεί εξορμήσεις καθαριότητας με τη συνεργασία φορέων και πολιτών.
Σταθερή επιδίωξή μας είναι η δημιουργία ενός τέτοιου περιβάλλοντος μέσα στο οποίο οι πολίτες της Περιφέρειάς μας θα απολαμβάνουν υψηλή ποιότητα ζωής.
Στην προσπάθειά μας αυτή επιζητούμε την συνεργασία όλων των φορέων και πολιτών, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι περιβάλλον είναι πηγή ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου