Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

«Μαζί αλλάζουμε τη γειτονιά μας»!

Τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από τη Δημοτική Αρχή για την περιοχή της Αγίας Φιλοθέης, καθώς και το στάδιο υλοποίησής τους  συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης στην ανοικτή συνάντηση που είχε με τους κατοίκους της γειτονιάς, στο Θέατρο της Αγίας Φιλοθέης, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διαλόγου και ενημέρωσης «Μαζί αλλάζουμε τη γειτονιά μας», που καθιέρωσε η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να υπάρχει εκ του σύνεγγυς επαφή με τους κατοίκους κάθε γειτονιάς και συζήτηση για την από κοινού αντιμετώπιση των ζητημάτων που θα βελτιώσουν την ποιότητα της καθημερινής ζωής.
Στην τοποθέτησή του στα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης,αναφέρθηκε στο συστηματικό αγώνα που δίνει η Διοίκηση του Δήμου για την προστασία της έκτασης που βρίσκεται στο Ο.Τ. 45 στην Αγία Φιλοθέη, προκειμένου να παραμείνει κοινόχρηστος χώρος πρασίνου και να μην οικοπεδοποιηθεί.
Σε ειδική αναφορά για τις τελευταίες εξελίξεις, τόνισε ότι «τα νέα νομικά δεδομένα δεν αλλάζουν τον πρωταρχικό στόχο μας. Τα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη γιατί είναι δυνατόν να επιδράσουν στην ισχύ των διοικητικών πράξεων που έχουν εκδοθεί, μεταξύ αυτών και στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Όμως ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος και δεσμευόμαστε ότι το Ο.Τ. 45 θα παραμείνει κοινόχρηστος χώρος.»


Στη ενημέρωση για την περιοχή Δηλαβέρη ο κος Πατούλης, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η πολεοδομική μελέτη έχει προωθηθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για τη μετατροπή της Υπουργικής Απόφασης σε  Προεδρικό Διάταγμα κατά τις επιταγές του ν. 3937/2011 και να ακολουθήσει ο έλεγχος νομιμότητας από το Συμβούλιο Επικρατείας.
Παράλληλα έγινε ενημέρωση για το θέμα του «Βασιλόπουλου» που έχει απασχολήσει κατά το πρόσφατο παρελθόν τους κατοίκους της περιοχής.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κος Πατούλης στην κατασκευή του νέου σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το 8ο Γυμνάσιο - 9ο Λύκειο στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης, σε έκταση 7 στρεμμάτων. Το οικόπεδο ανήκε στην ΚΕΔ και μετά από μακροχρόνια διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμος Αμαρουσίου πέτυχε να περιέλθει στην κυριότητά του, ενώ παράλληλα πέτυχε να εγκριθεί και η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στο συγκεκριμένο οικόπεδο με το χαρακτηρισμό του σε χώρο Κ.Φ.Χ. Γυμνασίου Λυκείου.
Οι διαδικασίες πλέον βρίσκονται στο στάδιο της άδειας για τη μελέτη - κατασκευή του σχολείου και την ένταξη του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Η ολοκλήρωση του έργου θα ικανοποιήσει ένα μακροχρόνιο αίτημα των κατοίκων.
Μετά την αρχική τοποθέτηση του κου Δημάρχου ακολούθησε ανοικτός διάλογος,  στη διάρκεια του οποίου η Δημοτική Αρχή έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα των παριστάμενων κατοίκων, ενώ υποσχέθηκε ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους για βελτίωση της ποιότητας ζωής, όπως η ενίσχυση της καθαριότητας,  του κοινόχρηστου φωτισμού και των δομών της καθημερινότητας.
 Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Νικόλαος Πέππας, Σπύρος Σταθούλης, Βασίλης Κόκκαλης, Δημήτρης Σμυρνής,ο  Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρης Καρλαύτης Επίσης οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι Κω/νος Αντωνόπουλος, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και Αθανάσιος Βελής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου