Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Θα απαντήσει κάποιος από το «κάστρο» του Αμαρουσίου;

              Στον αέρα από Δευτέρα τα Δημόσια Ι.Ε.Κ !!!
Σε μια χρονική στιγμή που τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. όλης της χώρας θα είναι στον αέρα από 1 Ιουλίου, η Γενική Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας  Ελένη Καράτζολα (αρμόδια για τη λειτουργία των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.), κατέθεσε την παραίτησή της!!!
Υπενθυμίζουμε πως μετά από δύο παρατάσεις, τα δημόσια ΙΕΚ, πρέπει να περάσουν στις περιφέρειες, και διοικητικά και υλικά αλλά και σε επίπεδο προσωπικού.
Η Γενική Γραμματέας δια Βίου Μάθησης, αρμόδια για τη λειτουργία των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. μετά το κλείσιμο του Ο.Ε.Ε.Κ, πρότεινε παράταση και μεταβατικό στάδιο δύο ετών.
Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος μέχρι σήμερα δεν έχει συναντήσει  τους Διευθυντές των Δημοσίων Ι.Ε.Κ., για να συζητήσει μαζί τους, αλλά τους παρέπεμψε σε κάποιο Διευθυντή του υπουργείου.
Το ερώτημα που τίθεται είναι :

Είναι έτοιμοι οι περιφερειάρχες της χώρας να δεχτούν και να λειτουργήσουν τα Δημόσια Ι.Ε.Κ;
Μάλλον ο Θεός θα πρέπει να απαντήσει στους χιλιάδες καταρτιζομένους των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. αν θα συνεχίσουν και τον Σεπτέμβριο ή θα αναγκαστούν να τα χώσουν πολύ χοντρά στα Ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. για να συνεχίσουν τις σπουδές τους.
Δεν θα μιλήσουμε βέβαια για τους μονίμους υπαλλήλους που θα πρέπει να πάνε σπίτια τους μετά από 21 χρόνια υπηρεσίας στο θεσμό, αλλά το νούμερο είναι πολύ μικρό και ελάχιστα αποτελέσματα θα έχει στο νούμερο των απολύσεων που ζητάνε τα μεγάλα αφεντικά.

ΠΗΓΗ: www.essos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου