Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

«Η διατροφική συνήθεια των παιδιών μας σημαίνει Υγεία»

Επίσημη παρουσίαση της πρωτοποριακής δράσης ΕPHE με τίτλο: «Η διατροφική συνήθεια των παιδιών μας σημαίνει Υγεία» που υλοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου στο 15ο και στο 16ο Δημοτικό Σχολείο στο πλαίσιο του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ
Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013, 18:00, 16ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου
Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013, 19:30, 15ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου
Η πρωτοποριακή δράση EPHE (EPODE for the Promotion of Health Equity) του ευρωπαϊκού προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ που αφορά στην καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας και υλοποιείται σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποκλειστικά στη χώρα μας και σε πιλοτικό επίπεδο στο Δήμο Αμαρουσίου, και συγκεκριμένα στις Α’ & Β’ τάξεις του 15ου και 16ου Δημοτικού Σχολείου, παρουσιάζεται σε δύο διαδοχικές εκδηλώσεις τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013.
Τις εκδηλώσεις για την επίσημη ενημέρωση των γονέων και των εκπαιδευτικών θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
 Συγκεκριμένα, οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν:

τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013 στις 18:00, στο 16ο Δημοτικό Σχολείο (Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, Μεγ. Αλεξάνδρου 44 & Μαραθωνοδρόμων)
Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013 στις 19:30, στο 15ο Δημοτικό Σχολείο (Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, Κυπρίων Αγωνιστών και Μακρυγιάννη)
Στη διάρκεια της παρουσίασης θα διανεμηθούν στους γονείς των μαθητών που φοιτούν στην Α’ & στη Β’ τάξη ερωτηματολόγια και θα υπάρξει ανάλυση από έγκριτους επιστημονικούς συνεργάτες σχετικά με τη διαδικασία συμπλήρωσής τους.
Το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν συνολικά επτά ευρωπαϊκές χώρες, προβλέπει την στενή συνεργασία, για τα επόμενα τρία χρόνια, της τοπικής ομάδας του Δήμου με τους Διευθυντές, το εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του κάθε Σχολείου που συμμετέχει, με στόχο την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας και τη βελτίωση των συμπεριφορών που σχετίζονται με την διατροφή και την άσκηση.
 Με την ευκαιρία της έναρξης του προγράμματος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Πρόκειται για μία ακόμη καινοτόμο πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο Δήμος μας στο πλαίσιο της πολιτικής πρόληψης για την Υγεία του παιδιού. Συμμετέχοντας σε αυτό το μοναδικό για τα δεδομένα της χώρα μας πρόγραμμα, σκοπός μας είναι και με τη συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας και των γονέων να βελτιώσουμε τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών μας και να συμβάλουμε στη μείωση των κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων στον τομέα της Υγείας και συγκεκριμένα σε επίπεδο διατροφής και φυσικής δραστηριότητας. Η «διατροφική συνήθεια» των παιδιών μας αποτελεί υπόθεση όλων μας γιατί η σωστή διατροφική συμπεριφορά από τα πρώτα στάδια της ζωής του ανθρώπου του εξασφαλίζει την καλή Υγεία στη μετέπειτα ζωή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου