Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Η ελεγχόμενη στάθμευση & τα ψέματα της Δημοτικής Αρχής Πατούλη

Επί ένα και πλέον χρόνο η Δημοτική Αρχή Πατούλη προσπαθεί να επιβάλλει το νέο χαρατσοεισπρακτικό μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης του Αμαρουσίου, εκχωρώντας (με μια διάτρητη – αποικιοκρατικού χαρακτήρα σύμβαση) την εκμετάλλευση του συστήματος σε ιδιώτες (τα κέρδη των οποίων εγγυάται ο Δήμος και θα τους τα πληρώσουμε εμείς σε περίπτωση που πέσουν έξω στους λογαριασμούς τους), χωρίς να το έχει καταφέρει ακόμα.
Χάρη στις αντιδράσεις των δημοτών του Αμαρουσίου (συλλογικών φορέων και δημοτικών παρατάξεων) το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης δεν εφαρμόζεται, ενώ η Δημοτική Αρχή αναγκάστηκε, υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής, όχι μόνο ν’ αναστείλει το μέτρο, αλλά  ν’ αναθεωρήσει και την τιμολογιακή πολιτική της γύρω από τις χρεώσεις για τη στάθμευση στις ελεγχόμενες περιοχές.
 Όμως ο στόχος της Δημοτικής Αρχής, πέρα από το ότι ήθελε προσωρινά να κατασιγάσει τις αντιδράσεις των δημοτών - κατοίκων της πόλης μας γύρω από το ζήτημα της ελεγχόμενης στάθμευσης, είναι να επαναφέρει το παράνομο και αντισυνταγματικό αυτό μέτρο (της ελεγχόμενης στάθμευσης) με ακόμα χειρότερη μορφή.
 Όλες λοιπόν οι μικροαλλαγές γύρω από την εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης αποδείχτηκαν ψεύτικες και όλα αυτά αποκαλύφτηκαν στη συνεδρίαση του Δ. Σ. της 28 – 5 – 2013, όταν η δημοτική αρχή απαντώντας σε σχετικό ερώτημά μας σχετικά με τη χρήση των παρκόμετρων από ανενημέρωτους πολίτες γύρω από το γεγονός της αναστολής του μέτρου (δηλ. πλήρωναν κανονικά στα παρκόμετρα ενώ δεν υφίσταται σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, ενώ η ανάδοχος εταιρία και ο Δήμος δεν είχαν φροντίσει να επικολλήσουν επί των παρκόμετρων σχετικές ειδοποιήσεις αναφορικά με την αναστολή της εφαρμογής του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης), μας δήλωσε ότι δεν ήταν δική της αρμοδιότητα να προειδοποιήσει τους κατοίκους – επισκέπτες της πόλης για την αναστολή του συστήματος, αλλά της εταιρίας που εκμεταλλεύεται το σύστημα. 
Σύμφωνα με τις απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής ο Δήμος θα προχωρήσει στην εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης από τις 15 Ιουνίου, αλλά  δεν μας εξήγησαν αν ο ιδιώτης – διαχειριστής του συστήματος και ο Δήμος θα αποδώσουν πίσω στους παραπλανημένους πολίτες τα ποσά των χρημάτων που άδικα κατατέθηκαν ως τώρα, για ένα σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης που δεν λειτουργεί.
Επίσης δεν ξεκαθαρίστηκε με ποιο τρόπο θα επιστραφούν τα δεκάευρα σε όσους από τους μόνιμους κατοίκους των περιοχών ελεγχόμενης στάθμευσης έπεσαν θύματα της Δημοτικής Αρχής και κατέβαλλαν το ποσό αυτό στο Δήμο προκειμένου να εξασφαλίσουν την κάρτα μόνιμου κατοίκου, ώστε να παρκάρουν στη γειτονιά τους. 
 Μάλιστα με δήλωση του κου Δημάρχου όσοι δεν προσέλθουν να παραλάβουν το δεκάευρα που άδικα κατέθεσαν στα ταμεία του Δήμου, προκειμένου να προμηθευτούν την κάρτα μόνιμου κατοίκου για τις περιοχές που θα εφαρμοζόταν το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, τότε ο φιλεύσπλαχνος κος Δήμαρχος θα καταθέσει το ποσό που θα παραμείνει στα ταμεία του Δήμου στο «Ταμείο Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου». Φιλεύσπλαχνος μεν, αλλά με τα λεφτά των άλλων δε.
Το μόνο που μένει να πούμε είναι ότι η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου και ο  Δήμαρχος κος Γ. Πατούλης στερούνται πλέον σοβαρότητας και αξιοπιστίας.
Καλούμε για άλλη μια φορά τους Δημότες κατοίκους του Αμαρουσίου να μην αποδεχθούν σε καμία περίπτωση το παράνομο και αντισυνταγματικό  - χαρατσοεισπρακτικό σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης που προωθεί η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ σε αυτούς που θέλουν να φορολογήσουν ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και όλους του Δημότες – κατοίκους και τους Συλλογικούς Φορείς της πόλης  σε ανοιχτή δημόσια συζήτηση σχετικά με το πως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της στάθμευσης των αυτοκινήτων στο εμπορικό κέντρο της πόλης, χωρίς χαρατσώματα και εκδίωξη των μόνιμων κατοίκων από το κέντρο της πόλης (για το ζήτημα αυτό έχουμε καταθέσει επανειλημμένα προτάσεις και στο Δ. Σ. και στον τοπικό τύπο).
Τέλος, η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου οφείλει να σταματήσει τα ψέματα και την κοροϊδία απέναντι στους Δημότες – κατοίκους και επισκέπτες της πόλης μας και να αναθεωρήσει άμεσα την πολιτική της γύρω από το ζήτημα της ελεγχόμενης στάθμευσης, γιατί είναι βέβαιο πλέον ότι και το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης και η Δημοτική Αρχή Πατούλη θα έχουν την τύχη των προκατόχων τους αντίστοιχα (δηλ. του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης και της Δημοτικής Αρχής που στο παρελθόν το είχε εισηγηθεί δηλ. της Δημοτικής Αρχής Τζανίκου).       
                  
                                             Δημήτρης Πολυχρονιάδης
                                Αιρετός & Ανακλητός εκπρόσωπος της
                              Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης
                                               ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

                                                στο Δ. Σ. Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου