Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Aπό το «Ράδιο Αλιβέρι» & τα Κριεζά, στα... ρετιρέ της ΕΡΤ!

Μία πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας ενός χωριού κοντά στο Αλιβέρι, δημοσιογράφος- παρουσιάστρια, απόφοιτος ΙΕΚ, πρώην μέλος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια της ΝΔ, προορίζεται να αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις της ΕΡΤ- απίστευτο και όμως αληθινό!
"Ο Γιώργος Παπανδρέου
 έπεσε από το ποδήλατο...",
 "ο ΓΑΠ παραλίγο να πνιγεί
  κάνοντας κανό στα ανοιχτά",
 "ο ΓΑΠ έπεσε από τη βέσπα,
 κοινωνία άδικη και ψεύτρα...",
 "ο ΓΑΠ τηγάνιζε αυγά μάτια
 και έπαθε εγκαύματα..."
Η Ματίνα Ρέτσα, αν και ζει στο Φάληρο, είναι πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αθλητικού Ομίλου Κριεζών. Την καριέρα της στη δημοσιογραφία την ξεκίνησε στο Αλιβέρι, σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, κάνοντας πολιτικό ρεπορτάζ. Στο βιογραφικό της αναφέρει ότι εργάστηκε και για τον Flash, χωρίς περαιτέρω πληροφορίες. Αναφέρει επίσης ότι είναι απόφοιτος ΙΕΚ, χωρίς επίσης περαιτέρω πληροφορίες.
Η αλήθεια είναι ότι εξεπλάγην. Με τέτοια προσόντα- είπα, τι να την κάνει την ΕΡΤ. Το CNN ή το BBC έπρεπε να αναλάβει- και βάλε…
 Σερφάροντας στο διαδίκτυο, ανακάλυψα ότι προεκλογικά ο ΒΗΜΑτοδότης είχε αναφερθεί στο πρόσωπό της σχολιάζοντας ότι «ο κ. Αντ. Σαμαράς διαθέτει έναν ιδιαίτερο τρόπο να... κλέβει γυναίκες από το ΠαΣοΚ. Μου λένε ότι υπάρχει και δεύτερη Αρια Αγάτσα. 
Πρόκειται για την κυρία Ματίνα Ρέτσα, δημοσιογράφο. 
Η κυρία Ρέτσα, σύντροφος του κ. Π. Αντωνόπουλου που είναι ο επικεφαλής ασφαλείας του κ. Γ. Παπανδρέου, αποφάσισε να πολιτευθεί με τη ΝΔ στην Εύβοια».
Η κυρία Ρέτσα, πάντα προεκλογικά, είχε γίνει… θέμα και στο protothema.gr δηλώνοντας για την υποψηφιότητά της : «Δέχτηκα τοτηλεφώνημα του κ. Σαμαρά τη Μεγάλη Τετάρτη και παραλίγο να του κλείσω τοτηλέφωνο γιατί νόμιζα πως κάποιος μου έκανε πλάκα…».
 Χωρίς καμιά κακία και ανταγωνιστική- υποβολιμαία πρόθεση και διάθεση, οφείλω να ομολογήσω ότι κι εγώ, όταν δέχθηκα το τηλεφώνημα και έμαθα την είδηση, παραλίγο να του κλείσω το τηλέφωνο (του φίλου- πληροφοριοδότη μου) γιατί νόμιζα ότι μου έκανε πλάκα…

                Χριστίνα Αναστασίου - WWW.newpost.gr
                         WWW.lefteria-news.blogspot.gr 

Μπορείς να είσαι απόφοιτη ΙΕΚ,να είσαι στέλεχος του Πασόκ,να γίνεις πολιτευτής της ΝΔ,να γινείς η Πρόεδρος της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας, παρουσιάστρια σε επαρχιακό ραδιοφωνικό σταθμό,δευθύντρια πολιτικού γραφείου στην Βουλή και να καταλήξεις στις δημόσιες σχέσεις της ΕΡΤ με 3 χιλιάρικα μισθό;
Ναι, εαν κατάγεσαι από την εκλογική περιφέρεια του Σίμου Κεδίκογλου.
Η πρώην διευθύντρια του γραφείου στη Βουλή του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου,  Ματίνα Ρέτσα, έχει προσληφθεί εδώ και μερικούς μήνες ως ειδική σύμβουλος επι θεμάτων επικοινωνίας στην ΕΡΤ.
Το βιογραφικό της "πλούσιο", καθώς απο αποτυχημένο στέλεχος του Πασόκ, βρέθηκε στην γαλάζια παράταξη,οπου επίσης δεν κατάφερε να εκλεγεί πουθενά, αν και είχε βάλει υποψηφιότητα.
Την έχουμε βρεί και ως πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Κριεζών, όπου οι παίχτες έφτασαν σε σημείο να βγάλουν ανακοίνωση για την "χρηστή" διαχείριση της κυρίας προέδρου.
Επίσης εργάστηκε ως παρουσιάστρια στο "Ράδιο-Αλιβέρι" απο όπου μεταπήδησε, μέσω Σίμου Κεδίκογλου, για την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Σύμφωνα με την Διαύγεια, ένα τριχίλιαρο η κυρια πρόεδρος-πολιτεύτρια-παρουσιάστρια και νύν δημοσιοσχετίστρια, θα το βγάζει.
"Ματίνα Ρέτσα, ειδικός σύμβουλος για θέματα επικοινωνίας (ΠΕΘ, 3.000 ευρώ μικτά) "
'Ιδιος μισθός με τον Αντώνη Λιάρο και ας μην ήταν ο Λιάρος πρόεδρος ομάδας τοπικού. Αυτές είναι οι αδικίες στην ΕΡΤ...
Και με την ευκαιρία, ας διαβάσουμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της επιστολής που απέστειλλαν, οι απλήρωτοι, παίχτες των Κριεζών, σχετικά με την πρόεδρο.
"...Κι ας έλεγε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ομάδας κα Ματίνα Ρέτσα ότι «σας δίνω την άδεια να με ξεφτιλίσετε αν δεν τηρήσω τις υποχρεώσεις που έχω αναλάβει απέναντι στον καθένα ξεχωριστά…». Κα Ρέτσα, κανείς μας δεν είχε και δεν έχει τέτοιου είδους προθέσεις. Αλλωστε, ουδέποτε θελήσαμε να εκμεταλλευτούμε καταστάσεις και εν μέσω δυσκολιών το αποδείξαμε πολλές φορές. Το μόνο που ζητάμε είναι έστω και τώρα να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να φανείτε συνεπής στις δεσμέυσεις που αναλάβατε απέναντί μας."
Πάντως και η ΕΡΤ του Κεδίκογλου, δύσκολα θα πάρει πρωτάθλημα με τέτοιο πάγκο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου