Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Εντυπωσίασαν οι «Εικαστικές Μαθητικές Δημιουργίες» του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου

Την ετήσια έκθεσή του με τίτλο: «Εικαστικές Μαθητικές Δημιουργίες» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου φιλοξένησε για ένα διήμερο ο Δήμος Αμαρουσίου στην αίθουσα εκδηλώσεων στο ισόγειο του Δημαρχείου. 
Την έκθεση που περιελάμβανε ποικίλα εικαστικά δημιουργήματα των μαθητών όπως σχέδιο, χρώμα, κολάζ, κατασκευές και μικτές τεχνικές επισκέφτηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Προμηθειών Δημήτρης Σμυρνής, μεταφέροντας και εκ μέρους του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, τα συγχαρητήρια σε διοργανωτές και μαθητές.
Μιλώντας εκ μέρους του Δημάρχου, ο κ. Σμυρνής, καλωσόρισε τα παιδιά και τους διδάσκοντες – διοργανωτές της έκθεσης στο Δημαρχείο, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από τα έργα των παιδιών και καταθέτοντας τη στήριξη της Διοίκησης προς τις πρωτοβουλίες και δράσης της σχολικής κοινότητας που προάγουν την εκπαιδευτική διαδικασία και την ομαλή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των μαθητών.
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε η διευθύντρια του σχολείου Κυριακή Κανάρη, καταθέτοντας την ικανοποίηση του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου που το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι συμβάλλει στην αισθητική καλλιέργεια των μαθητών και συνεπώς στην κοινωνικοποίηση και πολιτιστική εξέλιξη των παιδιών.


Ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, για την παραχώρηση της αίθουσας σημειώνοντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο συνετέλεσε στην ανάδειξη των εικαστικών δεξιοτήτων των μαθητών και στην προώθηση του εκπαιδευτικού έργου. Παράλληλα, τόνισε την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της Α/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής και του Τμήματος Παιδείας, γεγονός που καθιστά το Δήμο Αμαρουσίου πρωτοπόρο και πρότυπο στην υποστήριξη των σχολικών αναγκών και δράσεων.
Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του Τμήματος Παιδείας & Δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καρλαύτης, συνεχάρη τη διεύθυνση του σχολείου για τη σημαντική της συνεισφορά στα εκπαιδευτικά αποτελέσματα του 8ου Δημοτικού Σχολείου όσο και όλους τους συντελεστές της έκθεσης για την αρτιότητα της παρουσίασης. Ταυτόχρονα διατύπωσε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου υπήρξε και θα συνεχίσει να είναι αρωγός στο έργο των σχολείων με το όραμα της «ποιότητας» και «πληρότητας» στην εκπαίδευση.
Η εικαστικός Αννίτα Αργυροηλιοπούλου, τόνισε τη σημαντικότητα του εικαστικού μαθητικού έργου και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση της έκθεσης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο δημοτικός σύμβουλος Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο πρόεδρος της Α/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ν. Παπαδάκος, και ο σχολικός σύμβουλος Ηλίας Ράπτης.


Το εικαστικό δρώμενο στέφθηκε με επιτυχία καθώς παιδιά, γονείς και φίλοι επισκέφτηκαν την έκθεση καθ’ όλη τη λειτουργία της θαυμάζοντας την ελεύθερη ψυχοσυναισθηματική έκφραση των μαθητών και την αρτιότητα της οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου