Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Για τον «Δημόσιο Απολογισμό πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής 2012»

                  Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Επ. Γαρδέλη  
Κοιν: κ.κ. Α. Μπρέγιαννη, Ν. Μπουντούρογλου, Δ. Κλαπάκη, Αικ. Ψάλτη & Δ. Πολυχρονιάδη
Κύριε Πρόεδρε, σύμφωνα με την από 7-6-2013 πρόσκλησή σας στις 25-6-2013 και ώρα 20.00 θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο συζήτηση επί του ανωτέρω θέματος.
Επειδή όπως καταλαβαίνετε είναι απαραίτητο οι πολίτες να πληροφορηθούν τα πεπραγμένα της δημοτικής  αρχής και παράλληλα και τις απόψεις της μειοψηφίας, θα θέλαμε να σας προτείνουμε την παρακάτω διαδικασία:
Το κείμενο του απολογισμού να διανεμηθεί το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 21-6-2013
Η συνεδρίαση να ξεκινήσει στις 18.00  με τοποθετήσεις χρονικής διάρκειας όπως παρακάτω:
Τοποθέτηση κ. δημάρχου                                           15΄
Τοποθέτηση αντιδημάρχων (5 Αντ/χοι)                      50΄
Τοποθέτηση επικεφαλής παρατάξεων μειοψηφίας    50΄
Τοποθετήσεις πολιτών και φορέων                            60΄
Τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων                       60΄
Κλείσιμο- Ψηφοφορία                                   
Η διαδικασία που προτείνεται αποσκοπεί στην ενημέρωση και την αναβάθμιση της συμμετοχής των πολιτών και των φορέων τους στις δημοτικές υποθέσεις.

Προάγει την κοινωνική συνοχή της πόλης μέσω της αλληλοκατανόησης των προβλημάτων και του αλληλοσεβασμού των διαφόρων κοινωνικών ομάδων ή κατοίκων διαφορετικών γειτονιών, ιδιαίτερα σε συνθήκες οικονομικής, πολιτικής και θεσμικής κρίσης .
Κινητοποιεί τους συμπολίτες μας και τους καθιστά ενεργούς πολίτες αντί για παθητικούς δέκτες πολιτικών που σχεδιάζονται για αυτούς χωρίς αυτούς, εγκλωβισμένους στη λογική των πελατειακών σχέσεων και των «γνωριμιών».
Φοβούμαστε πως αν προκριθεί η επανάληψη της διαδικασίας που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε μονολόγους των στελεχών της διοίκησης προ κενών εδράνων.
Η ουσία του νόμου θα καταστρατηγηθεί και η συνεδρίαση θα εκφυλιστεί σε μια γραφειοκρατική, ανούσια και βαρετή διαδικασία που δεν προσθέτει κανένα κύρος στην αυτοδιοίκηση και το Δήμο.
Την επιστολή αυτή κοινοποιούμε και προς τις άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας και σας καλούμε να συγκαλέσετε σύσκεψη για την κατάληξη σε ομόφωνη απόφαση επί της διαδικασίας όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας και της Διοίκησης. 

                                   Οι προτείνοντες Δημοτικοί σύμβουλοι


                          Πέτρος Κούκουζας                 Λευτέρης Μαγιάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου