Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Ελεγχόμενη στάθμευση:«Από τις 15 Ιουνίου & με νέους κανόνες, η εφαρμογή της»

Φθηνός λαϊκισμός ο χαρακτηρισμός «χαράτσι παρά την οδό» για ένα μέτρο που βελτιώνει τις συνθήκες κυκλοφορίας και στάθμευσης και ενισχύει την αγορά του Κέντρου του Αμαρουσίου
Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κόντρα στον Καιρό» για το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στο Κέντρο , θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, ο κ. Μαγιάκης, και η παράταξη που εκπροσωπεί, συστηματικά στέκονται όλα αυτά τα χρόνια απέναντι σε κάθε έργο, παρέμβαση ή μέτρο που προωθεί η σημερινή Διοίκηση του Δήμου. Είναι η παράταξη του ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ, η παράταξη «ΚΟΝΤΡΑ» σε κάθε προσπάθεια να πάει η πόλη μπροστά.
Δεύτερον, «και οι πέτρες της πόλης» πλέον γνωρίζουν ότι ο κ. Μαγιάκης, και η δημοτική του παράταξη συστηματικά λασπολογούν και συκοφαντούν όλα τα έργα που κάνει η σημερινή Διοίκηση. Πριν μερικούς μήνες έτρεχαν στους εισαγγελείς για να συκοφαντήσουν τις πεζογέφυρες που κατασκεύασε η σημερινή Διοίκηση. Πριν μερικές βδομάδες προσπάθησαν ανεπιτυχώς, μαζί με λίγους υποστηρικτές τους, να σταματήσουν το έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Κέντρου. Τώρα, χαρακτηρίζει «χαράτσι παρά την οδό» ένα μέτρο που όταν εφαρμοστεί, θα συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και στάθμευσης στο Κέντρο της πόλης μας.
Τρίτον, από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε, αναδεικνύεται η πολιτική διγλωσσία και η υποκρισία της παράταξης του.

 Από τη μια προτείνει ως λύση στο πρόβλημα της στάθμευσης, την κατασκευή υπόγειων πάρκινγκ περιφερειακά του Κέντρου αλλά από την άλλη έχει ταχθεί κατά της απόφασης της Διοίκησης να δημιουργήσει υπόγειο χώρο στάθμευσης στο Κέντρο, στην πλατεία Ευτέρπης. Από τη μία λέει ΝΑΙ στα υπόγεια πάρκινγκ από την άλλη λέει ΟΧΙ στα υπόγεια πάρκινγκ που προωθεί η Διοίκηση του Δήμου.
Λέει ΟΧΙ στην εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης που προωθεί η Διοίκηση του Δήμου αλλά ΝΑΙ στην εφαρμογή της Ελεγχόμενης Στάθμευσης μόνο στο Κέντρο.
Χαρακτηρίζει από τη μία «χαράτσι παρά την οδό» την εφαρμογή του συστήματος από τη Δημοτική Αστυνομία αλλά από την άλλη προτείνει εναλλακτικά να κόβει κλήσεις η Δημοτική Αστυνομία και να γίνει αποτελεσματικότερος ο μηχανισμός είσπραξης των προστίμων αυτών.
Ο κ. Μαγιάκης, από τη μία λέει ότι είναι εναντίον του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης και της συνεργασίας με ιδιώτη ανάδοχο αλλά από την άλλη προτείνει «πλήρη επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με τον Εργολάβο». Μήπως τελικά το πρόβλημα του είναι ότι δεν ήταν αυτός που διαπραγματεύτηκε τη συγκεκριμένη σύμβαση; Ή οποία του υπενθυμίζουμε πως είναι αποτέλεσμα δημόσιου διαγωνισμού που έχει ελεγχθεί κι εγκριθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές του Κράτους.
Ο κ. Μαγιάκης, με τα όσα αντιφατικά αναφέρει στην ανακοίνωση του μας θυμίζει τον πολιτικό του μέντορα, που από τη μία μας έλεγε ΟΤΙ ΘΑ ΣΚΙΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ αλλά από την άλλη όταν τον ρωτούν αν θα το καταγγείλει εφόσον γίνει κυβέρνηση, ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ.
Στην παράλογη αντιφατικότητα της παράταξης «Κόντρα στον Καιρό» και του κ. Μαγιάκη, απαντάμε ως Διοίκηση με έργο και υπευθυνότητα.

        Από τις 15 Ιουνίου εφαρμόζουμε το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης

Η εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο Κέντρο του Αμαρουσίου από τις 15 Ιουνίου είναι μια απαραίτητη παρέμβαση που στόχο έχει αφενός την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων αφετέρου την αύξηση της επισκεψιμότητας της εμπορικής αγοράς και τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και στάθμευσης πεζών και οχημάτων.
Είναι ένα μέτρο που δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα αλλά καθαρά λειτουργικό αφού φιλοδοξία μας είναι να μπει τάξη στη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση, να δώσουμε αξία στις περιουσίες των συμπολιτών μας, να αναβαθμίσουμε την τοπική μας αγορά.
Ακούσαμε τη γνώμη των πολιτών
Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης εφαρμόζεται στο Μαρούσι αφού πρώτα αξιολογήσαμε τις θέσεις, προτάσεις και επισημάνσεις των κατοίκων, εμπόρων και εργαζομένων της πόλης μας, όπως αυτές διατυπώθηκαν το τελευταίο διάστημα.
Προωθήσαμε τις απαραίτητες εκ του Νόμου διοικητικές και ελεγκτικές διαδικασίες προκειμένου η ελεγχόμενη στάθμευση να λειτουργήσει στο Μαρούσι με νέους κανόνες και να μην επιβαρύνει τον κάτοικο, να προβλέπει φθηνό κόμιστρο για τον επισκέπτη και να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των επαγγελματιών και εργαζομένων.
 Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζουμε ένα σύστημα:

♦ Με χαμηλό κόμιστρο για τους επισκέπτες, 1 ευρώ την ώρα χωρίς περιορισμό στις ώρες στάθμευσης.
♦ Με περισσότερες θέσεις στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους στα όρια του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου.
♦ Με αξιοποίηση των χώρων στάθμευσης που ήδη υπάρχουν στο κτίριο του Δημαρχείου, του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, του δημοτικού οικοπέδου επί των οδών Σουρή και Πλαστήρα, για τη στάθμευση των εμπόρων, επαγγελματιών και εργαζομένων  της τοπικής μας αγοράς.
Με αξιοποίηση του οικοπέδου που βρίσκεται επί των οδών Βασ. Σοφίας και Κηφισίας, για τις ανάγκες στάθμευσης εμπόρων και επαγγελματιών.
Από τις αρχές καλοκαιριού, όπως δεσμευθήκαμε, εφαρμόζουμε στο Μαρούσι ένα νέο, σύγχρονο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, αντάξιο με όσα λειτουργούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.


Και πάνω από όλα, φιλικό στους κατοίκους και χαμηλού κόστους για τους επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου