Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Σύμφωνα με τη θεογονία των Ορφικών, στη θέση της αρχής, των πάντων είναι ο Χρόνος, ο αγέραστος, ο δι' αιώνος μακρού, απαύστου, καν' αρίθμητος, που κάποτε, μια πρώτη του έτους, σαν σήμερα υπήρξε θεϊκός πατέρας των πάντων. (Ο. Kern, Orphicorum Fragm., Berlin 1922, Απ. 54,60).
Ο πας, η πάσα, το παν, παράγουν την πυξ «πυγμή» του χεριού [Αρχαία Γερμ. Fust «γροθιά» Νέα Γερμ. Faust], που μέσα σε αυτήν φυλάσσονταν τα πάντα ή πέντε, που συνιστούν τον Χρόνο, Χέρι: δηλαδή οι αιώνες, τα έτη, οι ημέρες, οι ώρες, τα δευτερόλεπτα.
Η ρίζα του Χρόνου-Χεριού είναι η *gher- που έχει την έννοια του «άπτεσθαι, δράττεσθαι, λαμβάνειν, πιάνειν». Ετσι οι άνθρωποι, με τον ανθρωπομορφισμό που χαρακτηρίζει τους θεούς που επινοούν, φαντάστηκαν τον αγέραστο Χρόνο ως πελώριο χέρι που «αγκαλιάζει, περιλαμβάνει και καταλύει -μες στην πυγμή του- τα πάντα».
Αργότερα με περισσότερη φαντασία τον «είδαν» ως Κρ-όνο σε θρ-όνο, με κλόνο χεριού, «να συσπάται ρυθμικά». [Κλ-όνος = «σπασμός μυών χεριού»]. Να ταλαντώνεται, ο Κρόνος Χέρι κάθε στιγμή, δίκην εκκρεμούς μετρώντας τον άπειρο κοσμικό Χρόνο.
Ακολούθως, επινόησαν τρία νέα ονόματα: τους τρεις γιους του Χρονομέτρη θεού.

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής» την Δευτέρα!!!

ΤΕΣΣΕΡΑ(4) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» , η οποία θα διεξαχθεί την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Συγκρότηση επιτροπών διενέργειας διαγωνισμών για την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων εκπόνησης μελετών , κατ'εφαρμογή του Ν.3316/2005.
2. Εισήγηση για μη άσκηση ενδίκου μέσου κατά της υπ. αρ. 511/2012 απόφασης Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Ειδική Διαδικασία Απαλλοτριώσεων) που αφορά καθορισμό προσωρινής τιμής μονάδος αποζημίωσης λόγω ρυμοτομίας ακινήτου με κτημ. αρ. 24.01A στο Ο.Τ. Γ 763 της περιοχής «Σισμανόγλειο- Ν. Μαρούσι» του Δήμου Αμαρουσίου. (υπόθεση Κρητικός Κων/νος κλπ) Φ. 2520

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Παράσταση Καραγκιόζη στις 6.30 μ.μ, στο ΣΤΕΚΙ +

                           Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου στις 6.30μ.μ, στο ΣΤΕΚΙ +
                 (Σαλαμίνος 32 & Μητροπόλεως), παράσταση Καραγκιόζη
                         για μικρά και μεγάλα παιδιά  με τον Άθω Δανέλλη
           Άθως Δανέλλης - Αθηναϊκός Θίασος Σκιών
Ο Άθως Δανέλλης κατάγεται από την Κρήτη. Σε πολύ μικρή ηλικία γνώρισε και αγάπησε τον Καραγκιόζη δίπλα σε παλιούς δασκάλους της Τέχνης. Γρήγορα ξεκίνησε να παίζει και να μελετά το Θέατρο Σκιών.
Σπούδασε δημοσιογραφία στην Αγγλία. Συνεργάστηκε με την Ε.Ρ.Α., την ελεύθερη ραδιοφωνία και τον περιοδικό Τύπο. Παρουσίασε σειρές εκπομπών με θέμα το ελληνικό και παγκόσμιο Θέατρο Σκιών, ενώ συμμετείχε σε θεατρικές, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.
Με τον "Αθηναϊκό Θίασο Σκιών" του, έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Η.Π.Α., Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία κ.α.).
Το 1997 ήταν βασικός συνεργάτης στην πρωτοποριακή "Όπερα Σκιών" του Νίκου Μαμαγκάκη σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή, η οποία παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Το 1998, ίδρυσε το "Αρχείο Ελληνικού Θεάτρου Σκιών" με σκοπό την αποκατάσταση και αξιοποίηση των θεατρικών κειμένων και ιστορικών στοιχείων του Ελληνικού Καραγκιόζη.

Την Τρίτη στις 11:00, η Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δ.Σ. Αμαρουσίου

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου η Βασιλόπιτα του «Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου»

                                                  Πρόσκληση
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου
σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας που θα γίνει την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 20.30 στην «Locanda» (Πλαταιών 6) για να γιορτάσουμε μαζί τον Καινούργιο Χρόνο με αισιοδοξία, τραγούδι, χορό και καλό φαγητό.
Πλήρες φαγητό, ποτό κ.λπ. 25
Δηλώσεις συμμετοχής κ. Δήμητρα Τσουκλείδου 210 80 27 323
κ. Βούλα Ψάρρα 210 80 52 353

Eυχαριστίες της Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ»

Το Παράρτημα Αμαρουσίου - Πεύκης της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ» ευχαριστεί θερμώς τα μέλη και τους φίλους που με την αθρόα προσέλευσή τους συνετέλεσαν στην κατά κοινή ομολογία ιδιαίτερα επιτυχή εκδήλωση της 2 Δεκεμβρίου 2012 στο κέντρο «TIMES» στην Κηφισιά.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:➢ Η Πρόεδρος της κεντρικής «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ» κ. Μαρία Γιαννίρη και η Ειδική Γραμματέας κ. Γεωργία ΠιάσκουΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος ΠατούληςΟι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αμαρουσίου κκ Στέφανος Τσιπουράκης, Γιώργος Ιατρίδης, Ρένα Χαλιώτη, Δημήτρης Σμυρνής, Μιχάλης Παπαδόπουλος

ΛΑ.Σ:«Nα μην ανοίξει κανείς την Κυριακή»

                                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
           Συνάδελφοι εργαζόμενοι,αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, φίλοι καταναλωτές.
Μην ακούτε τα ψέματα των πολυεθνικών και της κυβέρνησης που νομοθετεί για το συμφέρον τους.
Όλοι πρέπει να στηρίξουμε και να περιφρουρήσουμε τον αγώνα των εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων στο εμπόριο, ο δικός τους αγώνας είναι και δικός μας
Ότι άρχισε από το εμπόριο (ωρομίσθιο, μερική απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου) εξαπλώθηκε σαν τη φωτιά σε όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους.
Καλούμε τον εμπορικό σύλλογο Αμαρουσίου να βγάλει τώρα απόφαση και να καλέσει τους εμπόρους να μην ανοίξει κανείς την Κυριακή 30/12/2012. Ας μην είναι η τελευταία Κυριακή του 2012 η ταφόπλακα της Κυριακής αργίας.
Δεν λείπουν οι μέρες από τον λαό για να ψωνίσει. Τα χρήματα λείπουν!
Δεν ισχύει ότι οι καταναλωτές «δεν αδειάζουν» άλλη μέρα για ψώνια.
Οι τσέπες είναι εντελώς άδειες!
Είναι προκλητικοί όσοι βγαίνουν από την κυβέρνηση στα μέσα ενημέρωσης και όσοι καλοπληρωμένοι παπαγάλοι αναπαράγουν τα ψέματα και τις ανοησίες:
Για την δήθεν «τόνωση» της αγοράς με την κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Για τη μείωση της ανεργίας.
Η αλήθεια είναι ότι το μέτρο αυτό είναι απαίτηση των πολυεθνικών, της Ε.Ε. εδώ και πολλά χρόνια και θα έχει ως αποτέλεσμα:

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Ηλεκτρικά ποδήλατα για τη Δημοτική Αστυνομία Αμαρουσίου!

Ο Δήμος Αμαρουσίου, συνεπής στο μοντέλο πράσινης ανάπτυξης και στις φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, εγκαινιάζει μία νέα εποχή για τη Δημοτική Αστυνομία.
Με γνώμονα ένα μη ρυπογόνο μοντέλο λειτουργίας και την προστασία του περιβάλλοντος, ο Δήμος παραδίδει στα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας δέκα τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτροκίνητα ποδήλατα για να τα χρησιμοποιούν αντί της μοτοσικλέτας κατά τις περιπολίες τους στις γειτονιές του Αμαρουσίου.
Η παράδοση των δέκα ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012, 2 μ.μ., στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.