Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Πλημμύρισε ανθρωπιά η «Γωνιά Προσφοράς και Αλληλεγγύης»

Συγκινητική είναι η συμμετοχή και η αθρόα προσφορά αγαθών στη «Γωνιά Προσφοράς και Αλληλεγγύης» από Συλλόγους, Φορείς, αλλά και ευαισθητοποιημένους πολίτες, την οποία πρόσφατα εγκαινίασε ο Δήμος Αμαρουσίου με στόχο την υποστήριξη των ευπαθών συμπολιτών μας που βρίσκονται περισσότερο αντιμέτωποι με τα δεινά της οικονομικής κρίσης.
Ή νέα κοινωνική αυτή δομή έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω το δίκτυο υπηρεσιών κοινωνικής αλληλεγγύης που έχει συσταθεί στο Δήμο Αμαρουσίου, όπως τα γεύματα αγάπης και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ώστε από κανένα συμπολίτη μας να μη λείπουν τα απαραίτητα στην καθημερινότητά του.
Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμαρουσίου «Η Κασταλία» δια της Προέδρου κας Δήμητρας Κρεκούκια και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου κας Αικατ. Μαρδακούπη, και των κ.κ. Γιώργου Ιωαννίδη, Γιώργου Ζάρδα και Κων/νου Βούρδουλη προσέφεραν μεγάλες ποσότητες σε τρόφιμα μακράς διαρκείας, καθώς και είδη ένδυσης και υπόδησης και διάφορα χρήσιμα είδη οικιακής χρήσης.
Επίσης η τοπική εφημερίδα «Αθμόνιον Βήμα» με εκπρόσωπο την εκδότρια κα Σοφία Ζέρβα προσέφεραν είδη ένδυσης και κλινοσκεπάσματα για τις άπορες και πολύτεχνες οικογένειες της πόλης.

Συζήτηση «περί Μεσοπρόθεσμου...» στις 5:00μ.μ. στο Δημοτικό Συμβούλιο

                                                                             ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Παρακαλείσθε να προσέλθετε σε Τακτική συνεδρίαση του Σώματος στις 20/11/2012 σημερα Τρίτη και ώρα 17:00 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 στο Δημοτικό
Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα:

           ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:
Συζήτηση επί του ν. 4093/2012 («περί έγκρισης Μεσοπρόθεσμου πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 – επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016») και έγκριση σχετικού Ψηφίσματος

                                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                       ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                           ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΓΑΡΔΕΛΗΣ

«Καθησυχάζει» τους εργαζόμενους ο Δήμαρχος

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας και κανένας εργαζόμενος στο Δήμο Αμαρουσίου με Σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ) δεν θα τεθεί σε διαθεσιμότητα και δεν θα χάσει τη δουλειά του στο πλαίσιο των περικοπών στην τοπική αυτοδιοίκηση που προβλέπεται με την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου, παρείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στη συνάντηση με τους εργαζομένους ανακοινώνοντας την επίσημη τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου.
Τη θέση της Διοίκησης του Δήμου που θα αποτελέσει και εισήγηση προς ψήφιση στη σημερινη συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, παρουσία στελεχών της Διοίκησης, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
«Κανένας εργαζόμενος του Δήμου Αμαρουσίου με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου δεν πρέπει να ανησυχεί. Σε κανέναν εργαζόμενο Ι.Δ.Α.Χ του Δήμου δεν πρόκειται να αναφερθεί απόλυση, μετακίνηση ή διαθεσιμότητα. Όλοι οι εργαζόμενοι μας είστε απαραίτητοι.

Σχέδιο ψηφίσματος της ΛΑΣ Μαρουσίου για το Δ.Σ.

Σχέδιο Ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΔΣ Αμαρουσίου για τη διαθεσιμότητα
          και τις συνεπαγόμενες απολύσεις τους δήμους και γενικότερα στο δημόσιο
«Σε κλείσιμο οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια όσες υπηρεσίες των δήμων έχουν απομείνει να λειτουργούν, μετά και τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης με τις οποίες χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους και στο υπόλοιπο δημόσιο προβλέπεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα (και ύστερα από ένα χρόνο τους περιμένει η ανεργία).
Είναι γνωστό ότι ο δήμος Μαρουσίου, με χρήματα κύρια των λαϊκών στρωμάτων, παρέχει μια σειρά υπηρεσίες στους δημότες που ναι μεν είναι ανεπαρκείς, και δεν καλύπτουν παρά μικρό μέρος των αναγκών, ωστόσο δεν παύουν να προσφέρουν κάποιες χρήσιμες υπηρεσίες στη λαϊκή οικογένεια.
Το να απολύονται εργαζόμενοι, να μειώνεται το προσωπικό μαζί με τις ακόμα μεγαλύτερες δραστικές περικοπές που προβλέπει το νέο μεσοπρόθεσμο και ο κρατικός προϋπολογισμός του 2013 για τους δήμους, σημαίνει πρακτικά ότι αυτές οι υπηρεσίες, θα οδηγηθούν σε «λουκέτο».
 Άλλωστε και ο δήμος μας είναι υπερχρεωμένος και αυτή τη στιγμή, με πολύ λιγότερο προσωπικό απ’ ότι προηγούμενα, υπολειτουργεί σε σχέση με τα έργα και τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη οι Μαρουσιώτες, ενώ μέσω του περιβόητου «Παρατηρητηρίου» απειλείται πολλαπλασιασμός των ανταποδοτικών τελών που ήδη αποτελούν βραχνά για το λαϊκό εισόδημα.

Δημοτικό Συμβούλιο στις 7:30 μ.μ.

ΕΙΚΟΣΙEΝA(21) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του  Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 20 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω:
1. Διαδικασία κλήρωσης για επανεκλογή Δημοτικού Συμβούλου στις Επιτροπές Παραλαβής
Εργασιών - Μεταφορών του Δήμου λόγω παραίτησης του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δάμωνα
Κλαπάκη από τις ως άνω Επιτροπές
2. Πρόσληψη προσωπικού για αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών αναγκών σύμφωνα με
το άρθρο 206 του Ν. 3584/2007
3. Εγκριση της υπ' αρ. 147/2012 απόφασης Ποιότητας Ζωής που αφορά: "Ρυθμίσεις
στάθμευσης στις οδούς Αμαρυσίας Αρτέμιδος και Γ' πάροδο Αργοναυτών στο Μαρούσι"
4. Ανάληψη από το Δήμο Αμαρουσίου της οφειλής της ΔΕΑΔΑ προς την Εταιρεία παροχής
Αερίου Αττικής Α.Ε.
5. Τροποποίηση της από 21/6/2004 σύμβασης με την Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε.
για την παροχή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου "Μιχάλης Μανιός" και έκδοση σχετικής
εγγυητικής επιστολής

...Θράσος!

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Η νέα ομοβροντία οδηγεί στη χρεοκοπία!

    ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ - ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Μοναδική εναλλακτική προοπτική για τους εργαζόμενους είναι η ανατροπή της φιλομονοπωλιακής πολιτικής, η έξοδος από την ΕΕ, η μονομερής διαγραφή του χρέους και η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.
Όπως και να διαβαστούν τα μέτρα που ψήφισαν οι βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης στη Βουλή, εύκολα διαπιστώνεται ότι στόχος τους δεν είναι ούτε τα δημόσια ελλείμματα, ούτε το κρατικό χρέος.
Δεν αποτελούν καν μια παρέμβαση αναγκαίων προσαρμογών για την αντιμετώπιση της βαθιάς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Τα στοιχεία, άλλωστε, το δείχνουν καθαρά.
Η κρίση θα συνεχιστεί για έκτη συνεχόμενη χρονιά χωρίς καν να έχουν εμφανιστεί ενδείξεις κάποιας υπολογίσιμης ύφεσης των συμπτωμάτων της, ενώ το χρέος, στο όνομα του οποίου σταυρώνουν εδώ και δυόμισι χρόνια τα λαϊκά στρώματα της χώρας, εξακολουθεί να θεωρείται «μη βιώσιμο», αναζωπυρώνοντας τα ακόμα χειρότερα σενάρια που επεξεργάζονται στα επιτελεία της άρχουσας τάξης, σε βάρος του λαού και του τόπου.
Η φιλομονοπωλιακή πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης, όπως αυτή εφαρμόζεται από την άνοιξη του 2010, μπορεί να συνδέθηκε φραστικά με τα ελλείμματα και το χρέος, αλλά και ο τελευταίος παρατηρητής γρήγορα κατάλαβε ότι αυτό ήταν το πρόσχημα, το άλλοθι που είχε ανάγκη η πλουτοκρατία και τα όργανά της ώστε να ξεδιπλωθεί η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου προσαρμογής της καπιταλιστικής κοινωνίας, στη νέα φάση εξέλιξης του συστήματος.
Ο στόχος τους είναι ένας και μοναδικός:

«Ύμνος στην Ελλάδα»

Το METApolis σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Ύμνος στην Ελλάδα»  την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 στις 20:00. Η έκθεση καλλιγραφίας και ποίησης της Junyan He, παρουσιάζεται στο χώρο του ΜETApolis υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελλάδας – Κίνας, στον πυρήνα του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης, Αιόλου 48-50, από τις 22/11/2012 έως 02/12/2012.
Ως αρχαία παραδοσιακή τέχνη, η κινεζική καλλιγραφία διακοσμεί ιερούς ναούς αλλά και σπίτια.
Οι αρχαίοι Κινέζοι ποιητές κληρονομούν μια παράδοση την οποία ακολουθούν και εξελίσσουν χαράζοντας σε πέτρες στα βουνά ή σε παπύρους τα ποιήματα τους μέσω της εξαιρετικής τέχνης της.
Εδώ η καλλιγραφία μετουσιώνεται σε καλλιτεχνική μορφή έκφρασης των ποιημάτων.
Συνεπώς είναι μια τέχνη αυτούσια και ανεξάρτητη από τα γραφόμενα που καθρεφτίζει.
Ένας διακεκριμένος ποιητής είναι και εξαιρετικός καλλιγράφος.
Αυτή είναι και η μοναδική ρομαντική έκφραση των αρχαίων Κινέζων ποιητών.
Η Junyan He είναι Κινέζα ποιήτρια που διαμένει στη Ελλάδα.
Η «Ελλάς», η χώρα του φωτός, της δίνει την ευχή της, τροφοδοτώντας την συγχρόνως με έμπνευση να δημιουργήσει.

Nα εξαιρεθεί η πλ. Αγ. Λαύρας από τη «βιοκλιματική ανάπλαση»

Προς Το Δήμαρχο Αμαρουσίου Κύριο Γεώργιο Πατούλη
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, Εκφράζοντας την επιθυμία, πιστεύουμε, της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων όχι μόνο του Κέντρου του Αμαρουσίου αλλά ολόκληρης της πόλης, ζητούμε να εξαιρεθεί από τη «βιοκλιματική ανάπλαση του Κέντρου του Αμαρουσίου» η πλατεία Αγίας Λαύρας.
Άλλωστε η ανάπλασή της δεν προβλεπόταν αρχικά. Προστέθηκε στην τροποποίηση του αρχικού σχεδίου. Αυτό το ζητούμε για τους ακόλουθους λόγους.
1.-Η πλατεία Αγίας Λαύρας είναι ήδη μια πλατεία απολύτως βιοκλιματική, αφού είναι η πλουσιότερη σε φυσική βλάστηση πλατεία του Κέντρου του Αμαρουσίου, με φυτά καλλωπιστικά, πεύκα και άλλα σπάνια, πολυετή δένδρα. Οποιαδήποτε «ανάπλασή» της λοιπόν, προσθήκη δηλαδή πλακών, υποστέγων, νάυλον και τραπεζοκαθισμάτων, επ’ουδενί θα μπορούσε να χαρακτηριστεί βιοκλιματική, αφού είναι εκ των προτέρων βέβαιο ότι θα αποβεί εις βάρος της φυσικής της βλάστησης και των αιωνόβιων δένδρων.

Στις 11:00 π.μ. η συνεδρίαση της «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ»

ΔEKA(10) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω:
1. Έγκριση ή μη αποκατάστασης ρυμοτομούμενης ιδιοκτησίας (Ο.Τ. 788) σε τράπεζα γης του Δήμου Αμαρουσίου.
2. Έγκριση τοποθέτησης θέσης περιπτέρου (υποθ. Κουσερή Ευαγ.)
3. ΄Εγκριση ή μη τοποθέτησης θέσης στήριξης και στάθμευσης ποδηλάτων (bike stand)
4. Έγκριση χορήγησης αδείας λειτουργίας μουσικών οργάνων «ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ» της εταιρείας «ΠΑΡΑΔΕΙΣΑ ΠΛΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.» που βρίσκεται στο
Μαρούσι, επί της οδού Καψίλη αρ.5.
5. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος της εταιρείας «EKTASIS DEVELOPMENT Ανώνυμη Εταιρεία Κατασκευών Αξιοποίησης Ακινήτων Υπηρεσιών», επί της οδών Χατζηαντωνίου & Δ. Ράλλη 9 - 11(LIDL;)
6. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «Οβελιστήριο στο 3ο Επίπεδο του Εμπορικού Κέντρου The Mall Athens» της εταιρείας ΚΑΘΟΔΟΣ Α.Ε. επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου αρ.35

Στις 6:30 μ.μ. η ανοιχτή συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

                 ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
                                 ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012
                        6:30 μ.μ. στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
                                      (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).

Σε νέα γραφεία Δημοτική η Τοπική Επιτροπή Ν.Δ.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Τηλ.: 210 8068483, Fax: 210 8062360
e-mail: dhm461@hotmail.gr
Μετακόμισε σε νέα γραφεία η Δημοτική Τοπική Επιτροπή Νέας Δημοκρατίας Κέντρου Αμαρουσίου
Το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας, ότι
η Δημοτική Τοπική Επιτροπή Κέντρου του Αμαρουσίου μετακόμισε σε νέα γραφεία, τα οποία βρίσκονται επί της Οδού Θησέως 42 Α, 1ος Όροφος.
Τα τηλέφωνα παραμένουν τα ίδια (210 - 8068483, 210 - 8062360).
Διοργάνωση μονοήμερης εκδρομής από τη Δημοτική Τ.Ε. Κέντρου Ν.Δ.

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

4 «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ» ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή

1. Ερωτάται η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ή σκοπεύει να προβεί για την ικανοποίηση αιτήματος των κατοίκων του Ψαλιδίου σχετικά με τον ηλεκτροφωτισμό του Βορείου και Νοτίου Παραδρόμου της Αττικής οδού (στο ύψος του ΥΠΔΒΜΘ), καθώς και για τον ηλεκτροφωτισμό των διανοιχθέντων δρόμων Εγνατίας και Φθιώτιδος της ίδιας περιοχής, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα παραβατικότητας, εξαιτίας της έλλειψης φωτισμού και να τονώνεται το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής;
Σας υπενθυμίζουμε ότι σε επιστολή του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ψαλιδίου (1 – 8 – 2011), η οποία απευθύνεται στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου Αμαρουσίου, τονίζεται ότι για το θέμα του ηλεκτροφωτισμού των Παραδρόμων της Αττικής οδού πρέπει να γίνει σχετικό αίτημα του Δήμου Αμαρουσίου προς τη Δ. Ε. Η. και για το ζήτημα του ηλεκτροφωτισμού των διανοιχθέντων οδών Εγνατίας και Φθιώτιδος υπήρξε παλαιότερη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής ότι θα προχωρήσει σύντομα στην τοποθέτηση κολώνων φωτισμού.
2. Ερωτάται η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί για τη διάνοιξη της οδού Λακωνίας και την κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στο ρέμα Κυρίλλου, με βάση αίτημα που υπέβαλλε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ψαλιδίου στο Δήμο Αμαρουσίου (επιστολή προς τον αντιδήμαρχο κο Πέππα της 4/7/2011);

Ερώτηση Λευτέρη Μαγιάκη για την ανταποδοτικότητα των τελών

Με βάση το δημοσιευμένο και εγκεκριμένο από το Δημοτικό Συμβούλιο απολογισμό του 2011 και σύμφωνα με τον συνημμένο πίνακα η διαφορά μεταξύ Εσόδων και Δαπανών σε ότι αφορά τα ανταποδοτικά τέλη του έτους 2011 είναι : 9.334.025 ευρώ
Κατόπιν αυτών ερωτάται η Δημοτική Αρχή:
1 Είναι σύννομη η ύπαρξη τόσο μεγάλης διαφοράς, δεδομένου ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 25, παρ.12 του ν. 1828/1989, το τέλος καθαριότητας και φωτισμού επιβάλλεται για την αντιμετώπιση των δαπανών παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φωτισμού καθώς και κάθε άλλης δαπάνης από παγίως παρεχόμενες στους πολίτες δημοτικές υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.
2. Υπήρχε στο τέλος του 2011 το αντίστοιχο χρηματικό υπόλοιπο ώστε να καλυφθούν τυχόν δαπάνες του 2011 που δεν είχαν ενταλθεί μέχρι τις 31-12-2011.
3. Πως συμβαίνει να μεταφέρονται δαπάνες των ετών 2008, 2009, 2010 στη χρήση του 2011, ενώ θα έπρεπε να έχουν εξοφληθεί με τα τέλη των αντιστοίχων ετών.
4. Ποια συγκεκριμένα τιμολόγια της Δ.Ε.Α.Δ.Α. εξοφλήθηκαν με το ποσό των 9.307.431 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου δεν πρόκειται να παζαρέψουν την εργασία τους

ΟΧΙ στις απολύσεις, στις αναγκαστικές μετατάξεις & μετακινήσεις από το Δήμο μας

Ψήφισμα του Σωματείου Εργαζομένων ΔήμουΑμαρουσίου 
             για την εφαρμογή του ο νόμου 4093/12
Οι Δήμοι, με βάση όσα ορίζει ο «Καλλικράτης», καλούνται από την 1η Ιανουαρίου 2013 να ασκήσουν 200 νέες αρμοδιότητες, που αφορούν όλο το παραγωγικό φάσμα και την λειτουργία του κράτους για τις οποίες απαιτούνται όχι μόνο οι αντίστοιχοι πόροι, αλλά και το ανάλογο προσωπικό.
Τα Δημοτικά Συμβούλια και η Τοπική Αυτοδιοίκηση ευρύτερα, είναι θεσμοί οι οποίοι εκτός από την φροντίδα για την καθημερινότητα του δημότη και την τοπική ανάπτυξη, επιβάλλεται να δημιουργούν την δική τους αυτόνομη πολιτική άποψη και να παρεμβαίνουν και επηρεάζουν, στο μέτρο που τους αναλογεί, τα πολιτικά πράγματα της χώρας και συνεπώς τη λήψη αποφάσεων της Κεντρικής Διοίκησης.
Μέσα στο πλαίσιο αυτό κι επειδή είναι πλέον σαφές και πανθομολογούμενο ότι το πρόγραμμα των μνημονίων δεν θα καταστήσει το χρέος της χώρας βιώσιμο και ούτε θα συμβάλει στην ανάπτυξή της, ενώ το πρόσφατα ψηφισθέν 3ο μνημόνιο θα παρατείνει την ύφεση, θα βάλει τις βάσεις για καταστρατήγηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων που απέμειναν και θα φτωχοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού, διαρρηγνύοντας έτσι πλήρως τον κοινωνικό ιστό.
Ο Δήμος μας υπό τις συνθήκες αυτές δεν μπορεί και δεν θα μπορέσει στο μέλλον να επιτελέσει απρόσκοπτα το έργο της εξυπηρέτησης του δημότη και της τοπικής ανάπτυξης, πολύ δε περισσότερο να αναπτύξει οποιεσδήποτε κοινωνικές δράσεις και πρωτοβουλίες...
Λέμε ΟΧΙ στις απολύσεις.

Όλοι στην απεργία αύριο Δευτέρα 19 Νοέμβρη

Δωρεάν αντιγριπικοί εμβολιασμοί από την Τρίτη, σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες

  Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου
Δωρεάν αντιγριπικούς εμβολιασμούς σε οικονομικά αδύναμους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας θα πραγματοποιήσει το Πολυιατρείο του Δήμου Αμαρουσίου την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 στις 4 μ.μ. με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.
Με την ευκαιρία της πραγματοποίησης των εμβολιασμών κατά της γρίπης ο κ. Πατούλης, ανέφερε:
«Η προστασία των ευάλωτων οικονομικά αλλά και ασθενικών συμπολιτών μας αποτελεί προτεραιότητά μας για αυτό και αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμη δυνατότητα για να τους παρέχουμε τη βασική υγειονομική φροντίδα».
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Δημοτικό Πολυιατρείο στο τηλ.: 213 20 31 914.

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Tο «73», πρίν 24 χρόνια ...

Τριάντα εννιά «πολυτεχνεία» είναι αρκετά!

   Mε το Μίμη(Ανδρουλάκη), την Μαρία(Δαμανάκη),
                 το Λαλιώτη & τ΄ άλλα παιδιά
    (Νίκο Χριστοδουλάκη, Χρύσανθο Λαζαρίδη κ.α.),
προχωράμε & τραβάμε των Μνημονίων όλα τα δεινά!
του Νίκου Ράπτη - www.ppol.gr
Φέτος στα σχολεία θα γιορτάσουμε την 39η επέτειο του «πολυτεχνείου». Θεωρώ πως αυτός ο εορτασμός δεν δικαιολογείται πια ούτε πολιτικά, ούτε παιδαγωγικά, ούτε ιστορικά.
Η ελληνική ιστορία βρίθει από πολύνεκρες συγκρούσεις μεταξύ εξεγερμένων διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας («πετσωματικά», «ευαγγελικά», «ιουλιανά» κ.ά).
Είναι φυσικό βέβαια το «πολυτεχνείο» να συγκινεί ιδιαίτερα εκείνους που το... έζησαν. Αλλά ανάλογη συγκινησιακή φόρτιση, ηρωοποίηση και διόγκωση της σημασίας των γεγονότων βρίσκουμε σε κάθε ομάδα που συγκροτείται με βάση την βία και τους νεκρούς «της» (από ακραίες ομάδες κάθε είδους ως οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων).
Πολιτικά το «πολυτεχνείο» δεν είναι παρά ο καθεστωτικός εορτασμός της «μεταπολίτευσης». Προσφέρει ιδρυτικό μύθο και νομιμοποιητική αφήγηση. Αποτελεί το ανάλογο του εορτασμού της «εθνοσωτηρίου επαναστάσεως» της περιόδου 1967-1974 ή του «Γράμμου-Βίτσι» προηγουμένως. Το μήνυμα είναι πως η «μεταπολίτευση» πρόσφερε «ψωμί» (εκσυγχρονισμό), «παιδεία» (διεύρυνση ευκαιριών) και «ελευθερία» (αβασίλευτη πλουραλιστική δημοκρατία).
Όμως πλέον συνειδητοποιείται πως το 1974 εμπεδώθηκε μια πολιτική τάξη που απέτυχε στα πλείστα από όσα διακηρύσσει ως επιτεύγματά της. Σήμερα η «μεταπολίτευση» κλείνει τον κύκλο της έχοντας οδηγήσει την πατρίδα σε πολύπλευρη χρεοκοπία -είναι λογικό να κλείσει τον κύκλο του και ο καθεστωτικός της εορτασμός, το «πολυτεχνείο».
Παιδαγωγικά, ο εορτασμός του «πολυτεχνείου» παρουσιάζει εγγενή προβλήματα. Υποστηρίζεται από σύγχρονα και οικεία εποπτικά μέσα, γεγονός που δημιουργεί στα παιδιά την ψευδαίσθηση πως έχουμε εδώ κάτι πολύ πιο «πραγματικό» από ότι η 25η Μαρτίου ή η 28η Οκτωβρίου. Εξοπλισμένοι με φωτογραφίες, ηχητικά ντοκουμέντα και κινηματογραφικές ταινίες εγχαράσσουμε σε παιδιά και εφήβους σκηνές όπου παιδιά και έφηβοι διακηρύσσουν πόσο αναγκαία είναι η σύγκρουση με τις αρχές, η κατάληψη σχολείων και σχολών, οι διαδηλώσεις και η πεζοδρομιακή ρήξη με το σύστημα.

Γ. Πατούλης:Δικαιώνει το Δήμο Αμαρουσίου η θετική εξέλιξη

Έτοιμα να υποδεχθούν και πάλι από το Δευτέρα τους μαθητές και σπουδαστές τους είναι τα Ειδικά Σχολεία και τα εργαστήρια επαγγελματικής κατάρτισης του Σικιαρίδειου Ιδρύματος, του ιστορικού φορέα που φροντίζει για την κατάρτιση παιδιών με νοητική υστέρηση, μετά τη δικαίωση των επίπονων προσπαθειών της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου και προσωπικά του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, για να μην κλείσει η σημαντική αυτή προνοιακή δομή λόγω οικονομικής αδυναμίας.
Η επαναλειτουργία του Σικιαριδείου επισφραγίστηκε στη συνάντηση του Δημάρχου κ. Πατούλη, με τη νέα Πρόεδρο του Δ.Σ του Ιδρύματος Βάγια Τσακατάρα, στη θέση του παραιτηθέντος Σ. Σικιαρίδη.
Η χρηματοδότηση της δομής προβλέπει τη συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και κοινοτικών πόρων, ενώ το Υπουργείο Παιδείας διατηρεί την υποχρέωση καταβολής της μισθοδοσίας του διδακτικού προσωπικού.
Η ένταξη των παιδιών στα σχολεία και στα εργαστήρια του Σικιαρίδειου Ιδρύματος θα γίνεται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια ανάμεσα στα οποία κοινωνικά και γεωγραφικά.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν, επίσης, ο Διευθυντής Διοίκησης του Σικιαρίδειου Ιδρύματος Χρήστος Οικονόμου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Σικιαρίδειου Ιδρύματος Νίκος Παπαδάκος, και ο δημοτικός σύμβουλος & Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Δημήτρης Καρλαύτης.
Με αφορμή την αίσια έκβαση στην υπόθεση της επαναλειτουργίας του Ιδρύματος ο κ. Πατούλης, δήλωσε:

Eπαναλειτο​υργεί την Δευτέρα το Σικιαρίδει​ο Ίδρυμα

        ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗ​ΣΕΙΣ ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Από τη Δευτέρα επαναλειτουργεί το Σικιαρίδειο Ίδρυμα. Οι κινητοποιήσεις γονιών και εργαζομένων έφεραν αποτέλεσμα.
 Σε αυτές τις κινητοποιήσεις πρωτοστάτησε το ταξικό αναπηρικό κίνημα, οι Λαϊκή Συσπείρωση, οι Λαϊκές Επιτροπές των όμορων περιοχών και άλλοι φορείς. Ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ,έγκαιρη ανάδειξη του προβλήματος από την Λαϊκή Συσπείρωση στο Μαρούσι εδώ και 1 χρόνο.
Θεωρούμε ότι αυτός, ο δρόμος του αγώνα και της ανυπακοής είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους, το λαό και κανένας μόνος του ούτε εργαζόμενος,ούτε γονιός, ούτε νέος , πολύ περισσότερο ούτε από μόνος του κανένας Δήμαρχος ,δε μπορεί να καταφέρει να αποτρέψει τις βάρβαρες πολιτικές της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Αυτός ο αγώνας που πρέπει να συνεχιστεί αφού η ανακοίνωση της επαναλειτουργίας του Ιδρύματος δεν σημαίνει ότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του, ενώ κανείς δεν γνωρίζει αν έχει λυθεί το ζήτημα της μεταφοράς των παιδιών, που αποτελεί σημαντικό πρόβλημα στα ειδικά σχολεία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου το 20% των εγγεγραμμένων μαθητών στα ειδικά σχολεία μένουν εκτός ειδικής αγωγής επειδή δεν έχει διασφαλιστεί η μεταφορά τους.

Την Πέμπτη ξεκινά ο αντιφυματικός εμβολιασμός στα Σχολεία του Αμαρουσίου

 Ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) και το Δημοτικό Πολυιατρείο, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στο πλαίσιο της πρόληψης και προαγωγής της Υγείας, ξεκινούν την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου το πρόγραμμα Δερμοαντίδρασης Μantoux και Αντιφυματικού Εμβολιασμού στους μαθητές της Α’ και Στ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Αμαρουσίου, δημόσιων και ιδιωτικών.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την έναρξη του προγράμματος, δήλωσε:

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Εκθεση Φωτογραφίας στο ΣΤΕΚΙ +

«Οι λοιμώξεις του Φθινοπώρου και του Χειμώνα»

Απόψε στο «Ιδιόμελο», ο «ΛΟΓΟΣ ΓΡΑΦΗΣ» της Αλίκης Καλομενοπούλου

         ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Την Παρασκευή 16/11/12 στο χώρο τέχνης «Ιδιόμελο» η ομάδα της «Ατρύμων Art» θα κάνει ένα σκηνικό αφιέρωμα σε ποιήματα της Αλίκης Καλομενοπούλου από την ποιητική της συλλογή «Λόγος γραφής».

Συμμετέχουν: Ευγενία Βουγιουκλάκη, Μανώλης Γιούργος,
Εριφύλλη Σαββίδη, Μαίρη Σταγάκη και Τένια Τζιμέα.

Κιθάρα, τραγούδι: Γεωργία Δεληγιαννοπούλου

Σκηνική επιμέλεια: Μανώλης Γιούργος, Γεωργία Δεληγιαννοπούλου.

Τα «Κορίτσια της βροχής», σήμερα στο «ΣΤΕΚΙ +»

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Αμαρουσίου σας καλεί την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, στο στέκι+ στις 7.00 μ.μ. (Σαλαμίνος 32, Μαρούσι), όπου η ΑΛΙΝΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ θα παρουσιάσει το ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ  «ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ»
Με τo ντοκιμαντέρ «Τα κορίτσια της βροχής» η σκηνοθέτις Αλίντα Δημητρίου ολοκληρώνει την τριλογία για την αποσιωπημένη ως σήμερα συμμετοχή της Ελληνίδας στους πολεμικούς και πολιτικούς αγώνες στην Ελλάδα κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.
Η τριλογία είχε αρχίσει το 2008 με το ντοκιμαντέρ
«Τα πουλιά στον βάλτο» που αφορούσε τις γυναίκες της αντίστασης στην Κατοχή, συνεχίστηκε το 2009 με το
«Η ζωή στους βράχους» (Δημοκρατικός Στρατός και εξορία) και κλείνει με τα «Κορίτσια της βροχής», ένα ντοκιμαντέρ το οποίο αναφέρεται αποκλειστικά στις γυναίκες που ταλαιπωρήθηκαν και κακοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επταετίας.

Πλήρη οικονομικό έλεγχο 10ετίας στο Δήμο & στις Εταιρείες του, απαιτεί ο Δ. Κλαπάκης

                ... για το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο
Σχετικά με το αίτημα των άλλων Κομματικών Συνδυασμών για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο,
προς αποκατάσταση της αληθείας, ο Συνδυασμός «ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού, απαιτούν πριν κάθε άλλη ενεργεία να μας δοθούν αναλυτικά τα οικονομικά του Δήμου Αμαρουσίου και των Επιτηρήσεων και Εταιρειών του και να διεξαχθεί πλήρη έλεγχο των οικονομικών ώστε να διαπιστωθεί πως δημιουργήθηκε το τεράστιο χρέος
 Προς αυτήν την κατεύθυνση ο  Συνδυασμός  προτείνει την «δημιουργία Επιτροπής», η οποία να αποτελείται από έναν Δημοτικό Σύμβουλο από κάθε Δημοτικό Συνδυασμό και σε συνεργασία με τις οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου και τους Ελεγκτές της Δημοσίας Διοικήσεως να ελέγξουν τα οικονομικά της τελευταίας δεκαετίας.

Στη 1:00 το μεσημέρι η συνεδρίαση της «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ»

ΕΠΤΑ (7)θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ»,  η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στη 1:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω:
1. Έγκριση συμμετοχής υπαλλήλου σε συνέδριο σχετικό με την ανάπτυξη του δικτύου
Δημοτικών Βιβλιοθηκών.
2. Καταβολή τρίμηνων αποδοχών στον πρώην υπάλληλο του Δήμου μας Μιχαήλ Διαμάντη του
Αριστείδη, κλάδου ΔΕ Οδηγών με βαθμό Β΄
3. Καταβολή τρίμηνων αποδοχών στην πρώην υπάλληλο του Δήμου μας Αργυρώ Βασιλειάδου
του Γεωργίου, κλάδου ΥΕ Εργατών Καθαριότητας με βαθμό Γ΄
4. Ανάθεση ή μη σύνταξης μελέτης «Δίκτυο αγωγών ομβρίων περιοχής Ψαλιδίου Αμαρουσίου»
5. Ανάθεση ή μη «Συνταξης μελέτης δίκτυο αγωγών ομβρίων στην περιοχή Ν. Μαρούσι στο
Δήμο Αμαρουσίου»

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

«ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ»

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ
Παρ` ότι η οικονομική κρίση και το μνημόνιο δεν έχουν χτυπήσει με την ίδια ένταση όλες τις περιοχές της χώρας, γνωρίζουμε ότι και στο Μαρούσι υπάρχουν οικογένειες με ένα μόνο εργαζόμενο ή και με γονείς που απασχολούνται με συμβάσεις μερικής απασχόλησης, ή ακόμα και άνεργοι.
Ο Δήμος έχει κάνει μία προσπάθεια, μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών που διαθέτει, να φέρνει οικογένειες με οικονομικά προβλήματα σε επαφή με τα πολλά φροντιστήρια που λειτουργούν στο Μαρούσι, έτσι ώστε να δεχτούν σε κάθε τμήμα (εάν υπάρχει δυνατότητα) και ένα επιπλέον παιδί, είτε δωρεάν είτε με συμβολικό ποσό.
Όμως επειδή και τα φροντιστήρια δεν έχουν άπειρες δυνατότητες και η κρίση εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς, η Δημοτική Κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ» σε συνεργασία με το «Δίκτυο Αλληλεγγύης Αμαρουσίου», αποφάσισε ν` απευθυνθεί σε εκπαιδευτικούς με πείρα (συνταξιούχους ή και εν ενεργεία) ώστε να παρέχουν εθελοντικά και δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου όλων των τάξεων.
Στο βαθμό που θα υπάρξει μεγάλη ζήτηση θα ισχύσουν κάποια κοινωνικά κριτήρια. Σε κάθε περίπτωση όμως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην στερηθεί κανένα παιδί το δικαίωμα στη γνώση.

Το «Ιδιόμελο» θα φιλοξενήσει την έκθεση ζωγραφικής του φυσιολατρικού & εικαστικού Συλλόγου «Η Έκφραση»

Από τη Δευτέρα 19 έως και την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου ο χώρος τέχνης «Ιδιόμελο» θα φιλοξενήσει την 13η έκθεση ζωγραφικής του φυσιολατρικού και εικαστικού συλλόγου
«Η Έκφραση».
 Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
 Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν
τη Δευτέρα 19/11/12, στις 19.30.
Ώρες λειτουργίας: 10.30-1.30 και 17.00-19.30.
Διεύθυνση: Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο»,
 Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι
 (200 μέτρα περίπου από το Σταθμό ΗΣΑΠ)
Τηλ: 210 6817042

Εκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητάει η αντιπολίτευση

Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, στο αίτημα όλων των παρατάξεων της μείζονος
και ελλάσονος μειοψηφίας, για έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου(9/11/2012),
η Δημοτική Αρχή έδειξε πλήρη αδιαφορία.
Οι παρακάτω υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι ζητούμε:
Εκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα :
«Συζήτηση και λήψη αποφάσεων για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών που προκύπτουν για το Δήμο Αμαρουσίου απο την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος».
Να μην εφαρμόσει ο Δήμος Αμαρουσίου την απόφαση της κυβέρνησης.
Να μην στείλει ονομαστικούς καταλόγους των εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου,γιατί αυτό αποτελεί προυπόθεση για την κατάργηση των οργανικών θέσεων ,διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και τελικά την απόλυση τους.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Να μη στείλουν οι δήμοι καταλόγους που οδηγούν σε απολύσεις

Να μην εφαρμόσουν οι δήμοι και οι περιφέρειες την απόφαση της κυβέρνησης. Να μη σταλούν ονομαστικοί κατάλογοι των εργαζομένων, γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την κατάργηση των οργανικών θέσεων, διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και τελικώς την απόλυσή τους.
Η χρηματοδότηση των Δήμων και των Περιφερειών όπως ψηφίστηκε στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2013, συνολικά της Τοπικής Διοίκησης,
όχι μόνο εντάσσεται πλήρως στη λογική της δημοσιονομικής πειθαρχίας, αλλά αποτελεί βασικό κρατικό εργαλείο για την προώθηση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας στην καθημερινότητα των εργαζομένων.
H "διαφωνία" του ΔΣ της ΚΕΔΕ στον Κρατικό Προϋπολογισμό εξαντλείται σε καταγγελίες επί παντός επιστητού, αφήνοντας στο απυρόβλητο τη στρατηγική του κεφαλαίου που γεννά μεσοπρόθεσμα, μνημόνια και εξαθλίωση των εργαζομένων.
Την ίδια στιγμή αυτή η πολιτική εφαρμόζεται και εξειδικεύεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών - στελεχών των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου και διευκολύνουν διαχρονικά τις κυβερνήσεις να επιταχύνουν σε νέα πιο βάρβαρα μέτρα: απολύσεις, φορολογική επιδρομή, ιδιωτικοποιήσεις έργων και υποδομών.
Ζητούμε:

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Σε κατάρευση οδηγούνται οι Δήμοι...

Μετά την ψήφιση Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2013-2016 & του Προϋπολογισμού
Τα νέα μέτρα και οι περικοπές οδηγούν τους δήμους της χώρας με μαθηματική ακρίβεια σε στάση πληρωμών, σε αδυναμία λειτουργίας των υπηρεσιών τους και κατ΄ επέκταση σε κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, που μέχρι σήμερα επιβιώνει και λειτουργεί αποκλειστικά μέσω των κοινωνικών δομών των δήμων και εν τέλει σε κατάρρευση του ίδιου του θεσμού.
Επιπλέον με τα νέα μέτρα παραβιάζονται κατάφωρα τόσο το Σύνταγμα όσο και οι νόμοι, που διέπουν το αυτοδιοίκητο του θεσμού και την οικονομική λειτουργία των δήμων.
Προβλέπονται νέες περικοπές οι οποίες προστίθενται στις ήδη τεράστιες μειώσεις, κατά 60%, που έχουν υποστεί τα έσοδα των δήμων την τελευταία τριετία.
Αφαιρείται 1,7 δισ. από τους δήμους στον προϋπολογισμό του 2013.
Σύμφωνα πάντα με τα θεσμοθετημένα έσοδα οι δήμοι, όπως απορρέει από τον «Καλλικράτη», δικαιούνται 4,087 δισ. ευρώ, ενώ ο Προϋπολογισμός 2013 προβλέπει 2,355 δισ. ευρώ.
Οι δημότες που τυγχάνει να κατοικούν σε «κόκκινους» δήμους, όπως το Μαρούσι, θα κληθούν να πληρώσουν με την αύξηση στη φορολογία των ακινήτων τους αλλά και των δημοτικών τελών και φόρων.
Ειδικότερα, μέσα από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ που δημιουργείται, επιβάλλεται αύξηση σε φόρους και τέλη, όπως το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) μέχρι και το 3 τοις χιλίοις.

μνημειώδεις απολύσεις ...

Mε συμπαραστάτη τις Μ.Κ.Ο, η Γερμανική επιτήρηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση!!!

 Γέφυρες μεταξύ Ελληνικών και Γερμανικών Οργανισμών της Κοινωνίας Πολιτών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπών κοινωνικών φορέων θέλει να δημιουργήσει η «1η Ελληνο-Γερμανική Συνάντηση Κοινωνικών Φορέων», που θα διεξαχθεί από σήμερα  Τετάρτη έως & την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου όπως διαμηνύουν, να ξεκινήσει ένας διάλογος και να ληφθούν αποφάσεις προς την κατεύθυνση της τοπικής ανάπτυξης με την ενίσχυση της Δια-εθνικής και Διαπεριφερειακής Συνεργασίας.
Η «1η Ελληνο-Γερμανική Συνάντηση Κοινωνικών Φορέων» στην ουσία αποτελεί προπομπό της
«3ης Ελληνογερμανικής συνέλευσης του Ελληνογερμανικού Δικτύου Περιφερειών - Δήμων - Πολιτών» που ξεκινάει αύριο(στον ίδιο χώρο) και έχει ως στόχο κατά τους διοργανωτές
«να ενισχυθεί ο ρόλος και η αποτελεσματικότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να προωθηθεί η ΕλληνοΓερμανική συνεργασία».
Οι εργαζόμενοι στους δήμους πάντως, για την Πέμπτη
(ημέρα έναρξης των εργασιών αυτής της  3ης Ελληνογερμανικής συνέλευσης  στην οποία μεταξύ άλλων θα συζητηθούν τα δημοτικά συστήματα και οι μεταρρυθμίσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ευρώπη, οι σύγχρονες μέθοδοι διοίκησης, η οικονομική κρίση καθώς επίσης η οικονομική διαχείριση και αξιολόγηση, με ευθύνη και λογοδοσία στους ΟΤΑ),
έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την αίθουσα «Ν.Γερμανός» στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Οσον αφορά τώρα την «1η Ελληνο-Γερμανική Συνάντηση Κοινωνικών Φορέων», γνωστοποιούμε  στους αναγνώστες ότι διοργανώνεται από την Ελληνο-Γερμανική Πρωτοβουλία για την Κοινωνία των Πολιτών σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, έχει την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Γραφείου Ελληνο-Γερμανικής Συνεργασίας ενώ χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.
Οι εργασίες της Συνάντησης θα αναφέρονται στα ακόλουθα πεδία:
1)Δικτύωση και ενίσχυση της δυναμικότητας των ΜΚΟ
2)Καλές πρακτικές για τη συνεργασία μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κοινωνίας των Πολιτών
3)Ευκαιρίες για τους Νέους μέσα από την εργασία σε ΜΚΟ
                                            ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ