Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

«Το Τρίτο Ράιχ μέσα από τα γυαλιά μου»

Δωσίλογη συνεργάτιδα των Ναζιστών του Γ΄ ΡΑΪΧ, τιμά η «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
Την Σίτσα Καραϊσκάκη, την οποία περιγράφει ως «μεγάλη Ελληνίδα λογοτέχνη και αμετανόητη Εθνικοσοσιαλίστρια, που άφησε πίσω της μια σπουδαία λογοτεχνική όσο και πολιτική προσφορά στον Ελληνικό Εθνικισμό και στη Φυλή μας», τιμά η ιστοσελίδα του Μετώπου Γυναικών της Χρυσής Αυγής, με ειδικό αφιέρωμα στις 30 Απριλίου του 2010!!!
Ποια ήταν αυτή η μεγάλη πολιτική προσφορά;
Όπως μας ενημερώνει η ίδια ιστοσελίδα στις 20/5/2007, η Σίτσα Καραϊσκάκη, μεταξύ άλλων, «μετά την γερμανική εισβολή ανέλαβε τη θέση της συμβούλου Τύπου και Διαφώτισης στη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα και...  πραγματοποίησε πολλές πολιτικές ομιλίες μέσω του ραδιοφώνου.
Από τα Ειδικά Δικαστήρια Δωσιλόγων καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο για την προπαγανδιστική της δράση, αργότερα όμως αμνηστεύτηκε
Σημείωση:  
Η φωτογραφία είναι από το 1941... Βλέπετε πανηγυρισμούς στη Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα, κατά την είσοδο του γερμανικού στρατού κατοχής. Σ’ αυτή την πρεσβεία εργαζόταν η τιμώμενη από τους χρυσαυγίτες δωσίλογη Σίτσα Καραϊσκάκη.

Βγαίνουν «στο σφυρί» 20 ακίνητα στο Μαρούσι!

            Πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο
Στα άκρα φθάνει η Εφορία βγάζοντας στο σφυρί εκατοντάδες ακίνητα (κατοικίες, αποθήκες, οικόπεδα) φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 3.000 ευρώ, μετά τις αυστηρές εντολές του υπ. Οικονομικών για ενεργοποίηση των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης με στόχο να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία 2 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, όπως προβλέπει το Μνημόνιο.

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Δύο λαλούν & τρεις ...χορεύουν!

Σήμερα η συνάντηση Πολιτών Αμαρουσίου "ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ Δ.Ε.Η"

         Στις 7:00 μ.μ. στα γραφεία της Δημοτικής Κίνησης "ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ"
Αγαπητές φίλες και φίλοι, Εδώ και ένα χρόνο περίπου κινητοποιηθήκαμε κατά του μέτρου των χαρατσιών που είχε επιβάλλει η προηγούμενη κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η.
Στόχος μας ήταν να καταργηθεί εντελώς το χαράτσι που μετέτρεπε τους ιδιοκτήτες σε ενοικιαστές στο ίδιο τους το σπίτι και κυρίως να μην συνδεθεί η άρνηση της πληρωμής του με διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος .
Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις πήραν πανελλαδικό χαρακτήρα, υποστηρίχθηκαν από απλούς πολίτες, Δήμους, Επιστημονικούς Συλλόγους, Κοινωνικούς φορείς, Σωματεία.
Έγιναν ερωτήσεις από κόμματα ακόμα και στην Ευρωβουλή.
Κατατέθηκαν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικράτειας.
Κάναμε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και παραστάσεις έξω από τα γραφεία και στείλαμε εξώδικα στη Δ.Ε.Η.
Αυτό το πρωτοφανές κίνημα πέτυχε εν μέρει τους στόχους του αφού καμία παροχή ηλεκτρικού ρεύματος δεν διεκόπη επειδή δεν πληρώθηκε το χαράτσι.
Σήμερα όλοι αυτοί που έλεγαν ότι θα το καταργήσουν, αφού πήραν την Κυβέρνηση, κάνουν τα ίδια, αλλά μας το ζητούν να το πληρώσουμε σε πέντε, αντί σε δύο δόσεις.
Κάνουν εκπτώσεις εκατομμυρίων ευρώ στους μεγαλοϊδιοκτήτες κατά παράβαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας όλων των πολιτών.
Συλλαμβάνουν τους συνδικαλιστές της Δ.Ε.Η. επειδή αγωνίζονται να βρουν στοιχεία για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο.

«ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ - ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»

Ξεκίνησε η λειτουργία της Νέας Λεωφορειακής Γραμμής «090»

Ξεκινά από σήμερα Δευτέρα 22 Οκτωβρίου η λειτουργία της νέας λεωφορειακής γραμμής  «090: Παράδεισος - Νερατζιώτισσα» της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου.
Η νέα γραμμή θα συνδέει την Π.Ε Παραδείσου με το Σταθμό Η.Σ.Α.Π και Προαστιακού Σιδηροδρόμου της Νερατζιώτισσας.
       Διαδρομή νέας γραμμής
Η γραμμή θα έχει αφετηρία και τερματισμό στο Σταθμό Νερατζιώτισσας. Θα διέρχεται μέσω των οδών Μαραθωνομάχων - Ερατούς, Αμαρυσίας Αρτέμιδας και από εκεί στην «καρδιά» του υπερτοπικού κέντρου, την οδό Παραδείσου.
Η επιστροφή θα πραγματοποιείται μέσω Ριζαρείου, Λεωφ. Κηφισίας και από εκεί απευθείας στο Σταθμό Νερατζιώτισσας.
                                                       Δρομολόγια νέας γραμμής
Αρχικά τα δρομολόγια θα εκτελούνται από Δευτέρα ως Παρασκευή από 7:30 π.μ. - 10:30 π.μ. και από 4 μ.μ. έως 7:30 μ.μ. με συχνότητα διέλευσης των λεωφορείων ανά 30 λεπτά.
Ανάλογα της επιβατικής κίνησης θα αξιολογηθεί η περαιτέρω ενίσχυση των δρομολογίων.

ΠΑ.ΜΕ ... 28η Οκτωβρίου

           Η αληθινή Ιστορία του λαού μας δεν είναι γραμμένη στα σχολικά βιβλία!
«Αγαπητέ μαθητή - μαθήτρια, Κρατάς ένα γράμμα των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ προς εσένα, για την αλήθεια της Ιστορίας, που δεν τη γράφουν τα σχολικά βιβλία, ούτε τη λένε στις σχολικές γιορτές. Για την αλήθεια του λαού μας, που όταν λέγεται μισή είναι χειρότερη κι απ' τα ψέματα. Δε σου λέμε να πιστέψεις ό,τι διαβάσεις εδώ, χωρίς να το σκεφτείς και χωρίς να το ελέγξεις. Ρώτα, διάβασε βιβλία, σκέψου! Η αλήθεια είναι γραμμένη με αίμα απ' το λαό και μπορείς να τη βρεις. Ψάξε την.
Θα σου πούνε για το δικτάτορα Μεταξά, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα. Δε θα σου πούνε όμως πώς έγινε αυτός ο δικτάτορας πρωθυπουργός. Εκανε πραξικόπημα; Πώς επέβαλε τη δικτατορία του; Δε θα σου πούνε ότι ο Μεταξάς πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από όλα τα κόμματα της Βουλής (εκτός απ' το ΚΚΕ), δηλαδή απ' το Κόμμα των Φιλελευθέρων του Θ. Σοφούλη κι απ' το Λαϊκό Κόμμα του Παν. Τσαλδάρη.
Θα σου κρύψουν ότι ο φασισμός είναι επιλογή του αστικού πολιτικού συστήματος, κάποιες φορές που το συμφέρει ή που δεν έχει άλλη επιλογή.
Με παρόμοιο άλλωστε τρόπο ανέβηκε στην εξουσία κι ο "τρελός" ο Χίτλερ κι οι άλλοι φασίστες φίλοι τους σε άλλες χώρες (Ιταλία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Ουγγαρία κ.λπ.). Ο φασισμός γιγαντώθηκε στρατιωτικά χάρη στην ενίσχυση που απλόχερα του παρείχαν δεκάδες μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αγγλίας και της Γαλλίας («Ford», «General Motors», IBM).

Την Πέμπτη η κινητοποίηση για την επαναλειτουργία του Σικιαριδείου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.  ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
                                                             ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου καλεί τους εκπαιδευτικούς μέλη του Συλλόγου μας να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, που οργανώνεται από την επιτροπή αγώνα για την επαναλειτουργία του Σικιαριδείου Ιδρύματος, την Πέμπτη 25 – 10 – 2012 (ώρα 14:00) μπροστά από την πύλη του Σικιαριδείου Ιδρύματος.
Ο αγώνας που έδωσε ο σύλλογός μας, από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, με στόχο τηναδιάλειπτη και απρόσκοπτη λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου που στεγάζεται στους χώρους του Σικιαριδείου Ιδρύματος, με νικηφόρα αποτελέσματα, συνεχίζεται με στόχο την πλήρη επαναλειτουργία του Σικιαριδείου Ιδρύματος, με το άνοιγμα του ειδικού κέντρου εκπαίδευσης & κατάρτισης παιδιών με ειδικές ανάγκες (αποφοίτων δημοτικού) και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων εργαζόμενων του Σικιαριδείου Ιδρύματος.

Η Γοητευτική Διακριτικότητα της Μπουρζουαζίας

Διαβάζοντας το άρθρο του αείμνηστου Θανάση Παπαρήγα "Η Ταξική Φύση του Ναζιστικού Κόμματος", στάθηκα στην παρακάτω παράγραφο:
«Ποτέ πριν από την εγκαθίδρυση του Γ' Ράιχ οι μεγάλοι καπιταλιστές της Γερμανίας ή οι άμεσοι άνθρωποι τους δεν συμμετείχαν τόσο άμεσα στη διεύθυνση της οικονομίας, και αυτό παρά το γεγονός ότι στη Γερμανία οι σχέσεις κράτους- μεγάλου κεφαλαίου ήταν πάντα πολύ στενές. Κάτι περισσότερο:
 ο Χίτλερ δεν το είχε σε τίποτε να αλλάξει τους στρατηγούς του με τη μεγαλύτερη ευκολία για παραπτώματα πολλές φορές φανταστικά ή συνήθως χωρίς να φταίνε.
Αντίθετα, στις κορυφές των οικονομικών-διαχειριστικών υπηρεσιών της χιτλερικής Γερμανίας βλέπει κανείς πάντα αναδιανομή των ίδιων προσώπων: γενικών μετόχων, γενικών διευθυντών ή έμπιστων στελεχών των γιγάντων του χρηματιστηρίου. Και κάτι ακόμη πιο ενδιαφέρον:
Οι στρατηγοί του Χίτλερ ήταν - ή έγιναν διάσημοι. Ποιος, όμως ξέρει τον Albert Pieg της Siemens ή τον Wilhelm Zangen της MANNESMAN;
Αυτοί δεν άφησαν απομνημονεύματα. Η διακριτικότητα ήταν, άλλωστε, αυτό που τους ενδιέφερε περισσότερο».(http://diesbruma.blogspot.gr/2012/06/blog-post_29.html)
H μεγαλομπουρζουαζία έχει υιοθετήσει το επικουρικό δόγμα «λάθε βιώσας» δηλαδή να αποφεύγεις να ξεχωρίζεις, να είσαι διακριτικός στον τρόπο με τον οποίο εμφανίζεσαι δημόσια. Απ’ την άλλη, είναι μεγάλη ανάγκη να εμπνέεται το προλεταριάτο απο παραδείγματα κάποιων που πέταξαν ψηλά, απο τα κουρέλια στην αίγλη κι απο την ανέχεια στην χλιδή. Το ρόλο αυτό δεν θα τον παίξει φυσικά ο μεγαλοαστός, θα τον παίξουν οι νεόπλουτοι και, πιο οδυνηρά απ’ όλους, οι σταρ.
Αυτοί σε αντάλλαγμα των νεοαποκτηθέντων προνομίων τους θα πληρώσουν με απώλεια μιας άλλης επικουρικής αρχής-θεμελίου της ευδαιμονίας: της «αταραξίας».

Aίμα σε καλή τιμή - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Άνθρωποι και κουρέλια

                     Σκηνές από την κατοχική Αθήνα
Άστεγοι προσπαθούν να ζεσταθούν πάνω στους αεραγωγούς του ηλεκτρικού στην Ομόνοια, τον χειμώνα του 1941-1942. Εναλλακτικός τίτλος: Άνθρωποι και κουρέλια.
 Η ναζιστική Κατοχή ως καθημερινή αποστέρηση των βασικών αναγκών του ανθρώπου, ως βίαιο κουρέλιασμα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ο φασισμός επιστράτευσε κάθε διαθέσιμο όπλο για την επιβολή της κυριαρχίας του. Ο θάνατος είτε ακαριαίος είτε αργός είναι πάντα θάνατος. Και, στην προκειμένη περίπτωση, σίγουρα δεν γίναμε ωραία φωτογραφία.
ΥΓ.: Η φωτογραφία αποτελεί μέρος του αφιερώματος των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) στην Κατοχή και τον αντιφασιστικό αγώνα, το οποίο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα τους (www.askiweb.eu) και στη σελίδα τους στο facebook http://www.facebook.com/askigr?fref=ts την προσεχή εβδομάδα.

Στάθης Παυλόπουλος - "enthemata.wordpress.com"

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

«ΟΠΛΟ» της αστικής τάξης η «Χρυσή Αυγή»

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου & Δήμαρχο Αμαρουσίου
Με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτώβρη και των εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν στην πόλη μας, καλούμε την δημοτική αρχή και τον ίδιο τον Δήμαρχο, να μην δώσει βήμα στους απόγονους των συνεργατών των Γερμανών ναζιστών και Ιταλών φασιστών, που πολέμησαν με λύσσα την αντίσταση του Λαού μας ενάντια στους κατακτητές.
Σήμερα κάνουν πλάτες σε επιχειρηματίες και σε εκμεταλλευτές. Ταυτόχρονα τίποτα δεν μπορεί να κρύψει την αξιοποίησή τους στους σχεδιασμούς του αστικού πολιτικού συστήματος, να στηρίξουν και να διαιωνίσουν τη σαπίλα της εκμετάλλευσης, ότι δηλαδή έχουν κάνει και κάνουν οι ομοϊδεάτες τους σε άλλες χώρες. Άλλωστε και ο Χίτλερ κοινοβουλευτικά αναδείχτηκε, με τη στήριξη και ανοχή του αστικού πολιτικού κόσμου, των αστικών κομμάτων, στηρίχτηκε οικονομικά και πολιτικά από την αστική τάξη της Γερμανίας αλλά και από μονοπώλια αμερικάνικων και αγγλικών συμφερόντων, ενάντια στην αρχή στους ξένους εργαζόμενους και στη συνέχεια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα της Γερμανίας.

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Προεκλογικό Π.Δ. με υπογραφή Σηφουνάκη, έλυσε τα χέρια… του Καρούζου!

Με Προεδρικό διάταγμα που φέρει την υπογραφή του τότε αναπληρωτή υπ. ΠΕΚΑ Νίκου Σηφουνάκη, αλλάζουν οι χρήσεις γης των οικοπέδων στο κέντρο του Αμαρουσίου, 4 μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου!!!
Μεταξύ άλλων εκεί βρίσκεται οικόπεδο «φιλέτο» ιδιοκτησίας της κατασκευαστικής εταιρείας Καρούζου, η άδεια οικοδόμησης του οποίου για καταστήματα εμπορικής χρήσης είχε κριθεί κατά το παρελθόν παράνομη.
                Περίπτωση Αμαρουσίου
Η ιστορία ξεκινά το 2006 όταν η «Karouzos Real Estate S.A» (πρώην Karouzos Constructions ΑΕ) αγοράζει 3 όμμορα οικόπεδα στο κέντρο του Αμαρουσίου και συγκεκριμένα στις 28η Οκτωβρίου, Πλαστήρα και Κυριακού (Ο.Τ: Οικοδομικό τετράγωνο 91). Το ένα από τα οικόπεδα έχει χρήση πολεοδομικού κέντρου ενώ τα άλλα δυο χρήση αμιγούς κατοικίας.
Η εταιρεία με συμβολαιογραφική πράξη (28149/30-11-2006) δημιουργεί ένα ενιαίο οικόπεδο, στο οποίο, ωστόσο, υφίστανται δυο διαφορετικές χρήσεις γης.
Το 2008 εκδίδεται από το Πολεοδομικό Γραφείο του Δήμου Αμαρουσίου οικοδομική άδεια
(υπ’ αριθμόν 21/2008) που επιτρέπει την κατασκευή τριώροφου κτιρίου (ενός εμπορικού καταστήματος και κατοικιών) με πέντε υπόγεια. Η εταιρεία φέρνει εκσκαφείς και κατασκευάζει υπόγειο πάρκινγκ πέντε υπογείων. Η υπόθεση αρχίζει να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις στα τοπικά μέσα του Αμαρουσίου.

Tα αγαθά της ...ζέστης!

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Εκπαιδεύοντας ...«δωσίλογους»!

Το πολιτικό ίδρυμα του κόμματος της Μέρκελ εκπαιδεύει Έλληνες δημοσιογράφους στην Αθήνα
Σεμινάρια εκπαίδευσης ελλήνων δημοσιογράφων πραγματοποιεί από την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα το πολιτικό ίδρυμα KAS (Konrad – Adenauer Stiftung) του κόμματος της γερμανίδας καγκελάριου Ανγκελας Μέρκελ (CDU).
Βασικοί εκπαιδευτές («trainern» αναφέρονται στο επίσημο πρόγραμμα) των δημοσιογράφων, είναι ο Γερμανός πρέσβης Wolfgang Dold, το μέλος της Task Force Jens Bastian, ο συνεργάτης του ΕΛΙΑΜΕΠ Γιώργος Τζογόπουλος και ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής» και του «Σκάι» Τάσος Τέλογλου.
Τα σεμινάρια αυτά φανερώνουν το αυξημένο ενδιαφέρον της Γερμανίας για την Ελλάδα, καθώς εδώ και καιρό, εκτός από την πολιτική, ενδιαφέρονται εντόνως και για τη λεγόμενη «τέταρτη» εξουσία, τα ΜΜΕ.

"Παράνομες" οι εργασιακές ανατροπές του 2010!!!

Το Συμβούλιο της Ευρώπης έκρινε παράνομες τις εργασιακές ανατροπές του 2010, όπως η απόλυση χωρίς προειδοποίηση και η μείωση του μισθού για τους νέους κάτω από 580 ευρώ
Παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων σε ορισμένες από τις εργασιακές ανατροπές του 2010 στην Ελλάδα διαπιστώνει η Eπιτροπή Kοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης σε μη δεσμευτική της απόφαση.
Η απόφαση βασίζεται σε προσφυγή συνδικαλιστικών ενώσεων του δημόσιου τομέα και διαπιστώνει παραβίαση στη πρόβλεψη για απόλυση χωρίς προειδοποίηση μέχρι και ένα χρόνο μετά την πρόσληψη, αλλά και στις προβλέψεις που οδηγούν στη μείωση του κατώτατου μισθού για τους νέους κάτω από 580 ευρώ.
Όπως σημειώνει το Reuters, η απόφαση της επιτροπής δεν είναι δεσμευτική ούτε μπορεί να επιβληθεί, αλλά μπορεί να εκθέσει ιδιαίτερα την Αθήνα. Επιπλέον, ενδεχομένως να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για πιθανή προσφυγή συνδικαλιστικών ενώσεων.
Το Συμβούλιο της Ευρώπης, εντελώς ξεχωριστό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδρύθηκε το 1949 και έχει 47 μέλη. Η επιτροπή κοινωνικών δικαιωμάτων του Συμβουλίου εξέτασε τα μέτρα του 2010 σε σχέση με την ''Ευρωπαϊκή Κοινωνική Χάρτα'' του.

Προσλήψεις για ανέργους

Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών (Έδρα Συντονισμού: Δ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ).
Η ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΟΣ ΜΚΟ ανακοινώνει προσλήψεις για ανέργους, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πενήντα (50) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στη ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΚΟΧ 51.901/1/ 2012 αφορά τις παρακάτω θέσεις εργασίας
OΛΗ η πρόσκληση ΚΟΧ51/.901/1/ 2012 ΕΔΩ

    Πρακτικό Ανάρτησης της υπ’αριθμ. ΚΟΧ 51.901/1/2012 ανακοίνωσης

Αύριο τα εγκαίνια της 50ης Πανελλήνιας Eκθεσης Κεραμικής

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

O Φονταμενταλισμός της Αγοράς...

Ο καπιταλισμός-καζίνο, η διάλυση του κοινωνικού κράτους
            και ο επικείμενος θάνατος της δημοκρατίας
του Henry A. Giroux και του Χ. Ι. Πολυχρονίου
Zούμε στην εποχή του φονταμενταλισμού της αγοράς. Η εξέλιξη από τον βιομηχανικό καπιταλισμό στην χρηματιστικοποίηση της οικονομίας έχει προκαλέσει βαθιές ρωγμές στον κοινωνικοοικονομικό ιστό των δυτικών καπιταλιστικών κοινωνιών, με το χρέος και τη μόχλευση, τη λιτότητα και τις ακραίες οικονομικές ανισότητες, τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και τη διάλυση των δημοκρατικών θεσμών να αποτελούν μόνο μερικά από τα εξέχοντα χαρακτηριστικά του «γενναίου νέου κόσμου» της νεοκαπιταλιστικής τάξης πραγμάτων. Πρόκειται για τη διαμόρφωση μιας νέας δυστοπίας, αν και στο φαινόμενο αυτό υπάρχει ένα ιστορικό ανάλογο - η «επίχρυση εποχή» του καπιταλισμού στις ΗΠΑ και η δεκαετία του 1920.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, και ένα όλο και μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, με την περιφέρεια της ευρωζώνης να βρίσκεται ήδη σε μια εξελιγμένη φάση, έχουν εισέλθει σε μια εποχή που σημαδεύεται από την αποεπένδυση στο κοινωνικό κράτος, τα δημόσια αγαθά και την κοινή πολιτειακή κουλτούρα.
Ζητήματα πολιτικής, εξουσίας, ιδεολογίας, διακυβέρνησης, και οικονομικής πολιτικής μεταφράζονται τώρα με μη απολογητικό τρόπο σε μια συστημική αποεπένδυση στους θεσμούς και τις πολιτικές που οδηγούν σε περαιτέρω κατάρρευση των δημόσιων σφαιρών που παραδοσιακά παρείχαν τους ελάχιστους όρους για κοινωνική συνοχή, κοινωνική δικαιοσύνη, και δημοκρατική έκφραση.
Ο θεσμοποιημένος καπιταλισμός-καζίνο έχει γίνει το «νέο κανονικό πρότυπο». Τα τελευταία σκάνδαλα στον χρηματοοικονομικό τομέα (οι δισεκατομμυρίων δολαρίων απώλειες στην JPMorgan Chase, οι ενέργειες ξεπλύματος χρήματος στην HSBC, η χειραγώγηση των επιτοκίων LIBOR από μερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες ανά την υφήλιο, ανάμεσα σε πολλά άλλα κρούσματα «χρηματοοικονομικών ενεργειών εκτός νόμου») ελάχιστα μόνο χρόνια μετά την σχεδόν ολική κατάρρευση του χρηματοοικονομικού συστήματος εξαιτίας ανεξέλεγκτων κερδοσκοπικών δραστηριοτήτων με τη χρήση χρηματοπιστωτικών εργαλείων «μαζικής καταστροφής», μαρτυρούν του λόγου το αληθές.

Το τελευταίο «πακέτο»

Υπάρχουν άνθρωποι

                              του Μιχάλη Παππά «www.protagon.gr»

Προς αποκατάσταση της Αλήθειας

  Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αρ. πρωτ. 46624 /41257
                                     Προς την Γαλάτεια Κλαπάκη
           «Επιτροπή γονέων Δημοτικών βρεφονηπιακών Σταθμών Αμαρουσίου»
    Θέμα: Η από 7.8.2012 προσφυγή σας κατά της υπ΄ αρ.
288/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου
Μετά με την από 7.8.12 προσφυγή μας κατά της υπ΄ αρ 288/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου η οποία κατατέθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση με αρ. πρωτ. 37255/33313 αναφορικά με την 2η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού έτους 2012 του ΝΠΔΔ
«Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου Αμαρύσια Αρτεμις»
Ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης μας ενημερώνει ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ακυρώθηκε με την υπ΄ αρ΄ 37763/33705 / 20.8.2012 απόφαση του.

  Για την Επιτροπή Γαλάτεια Κλαπάκη

Δώρο της κυβέρνησης στον Όμιλο Λάτση το «Golden Hall»

Ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών σχετικά με την εκμίσθωση σε εξευτελιστικό αντίτιμο του Golden Hall στον Όμιλο Λάτση κατέθεσαν oι εξής 9 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ:
Στρατούλης Δημήτριος, Βαλαβάνη Νάντια, Παπαδημούλης Δημήτριος, Λαφαζάνης Παναγιώτης, Κριτσωτάκης Μιχάλης, Γελαλής Δημήτριος, Πετράκος Αθανάσιος, Αμμανατίδου- Πασχαλίδου Ευαγγελία & Ουζουνίδου Ευγενία.
                         Ολόκληρη η ερώτηση
Η συγκυβέρνηση αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι «η αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας» σημαίνει το ξεπούλημα προς όφελος των μεγελοεπενδυτών προχώρησε σύμφωνα με πρόσφατη καταγγελία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και συγκεκριμένα από την εφημερίδα «Η Ελλάδα Αύριο» η νέα σύμβαση παραχώρησης του Golden Hall έχει ετήσιο μίσθωμα στο 1/8 του αρχικού.

Μήπως η επόμενη απεργία, πρέπει να είναι Διαρκείας;

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΕΕΤΗΔΕgate

Eπιστολή προς τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη απέστειλε πρόσφατα η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Σοφία Σακοράφα, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί για την μείωση τετραγωνικών μέτρων που εμφάνιζαν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, συγκεκριμμένα ακίνητα.
Ο κ. Δήμαρχος, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, εξήγησε στη Βουλευτή της Β΄ Περιφέρειας Αθηνών ότι η μείωση των τμ έγινε βάση εγγράφων που κατέθεσε ο ενδιαφερόμενος.
Για το εάν και κατά πόσο τα έγγραφα αυτά είναι νόμιμα, σημείωσε ο κ. Γιώργος Πατούλης, έχει διαταχτεί ο  σχετικός έλεγχος...


Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές συναντήσεις για γονείς στους Παιδικούς Σταθμούς

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) με τη συνεργασία του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης διοργάνωσε και υλοποίησε με επιτυχία, για τρίτη συνεχή χρονιά, ενημερωτικές συναντήσεις για τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των προγραμμάτων που υλοποιεί το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης με τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
Στόχος των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν υπό την καθοδήγηση ψυχολόγου, ήταν να διευκολυνθούν οι γονείς που για πρώτη φορά τα παιδιά τους φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς της πόλης προκειμένου για την όσο το δυνατόν ομαλότερη προσαρμογή τους.

Ακυρώθηκε η απόφαση του Δ.Σ. για την εκχώρηση της σίτισης!!!

Ο γ.γ. αποκεντρωμένης διοίκησης ακύρωσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αμαρουσίου με την οποία άνοιγε ο δρόμος για την εκχώρηση της σίτισης και του καθαρισμού των παιδικών σταθμών σε ιδιωτικές εταιρίες.
Η απόφαση του γ.γ. έχει παρθεί από τις 20.08.2012, έχει δημοσιευθεί στο διαύγεια από τις 03.09.2012 και φυσικά έχει ενημερωθεί η διοίκηση εγκαίρως. Εγώ το έμαθα μόλις χτες και το ανακοίνωσα στο δημοτικό συμβούλιο.
Η διοίκηση οφείλει εξηγήσεις :
1. για τη μη ενημέρωση τόσο του δημοτικού συμβουλίου, όσο του προσωπικού των παιδικών σταθμών και των γονέων των παιδιών.
2. για την αναστάτωση που δημιούργησε στην τοπική κοινωνία (κυρίως στους γονείς των παιδιών με το ενδεχόμενο τα παιδιά τους να σιτίζονται από catering), με τη λήψη αυτής της απόφασης.
3. για την παραπλάνηση των συμβούλων της πλειοψηφίας που ενέκριναν μια απόφαση που στερείται νομιμότητας.

Ενάντια στα μέτρα του «3ου Μνημονίου»

Βλέποντας τα ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΜΕΤΡΑ, λοξά!!!

Ιδιοτελή «καθάρματα»!!!

Αναδημοσίευση από «
Ο επιστήμονας, λοιπόν αυτός αποκάλεσε δημόσια «Ιδιοτελή καθάρματα» όλους αυτούς από το δημοσιογραφικό κατεστημένο και όλα τα υπόλοιπα τσουτσέκια που αποτέλεσαν την ομάδα κρούσης στην τυφλή υποστήριξη παράδοσης και καθυπόταξης της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας στις εντολές της ντόπιας αστικής τάξης, της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ.
Ο Αρις Καζάκος είναι από τους λίγους επιστήμονες που τολμούν να λένε τα πράγματα με το όνομα τους.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ