Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ημερίδα του ΕΠΑΜ την Παρασκευή στο Δημαρχείο

Την ώρα που η χώρα μας ποδηγετείται και λεηλατείται από ένα συμπαγές σύμπλεγμα εχθρικών αντιλαϊκών δυνάμεων, ντόπιων και ξένων, καθήκον μας είναι να αντιτάξουμε έναν Ενημερωμένο, Ενωμένο και Αποφασισμένο λαό ικανό να αντισταθεί και να νικήσει.
Στις 28 Σεπτεμβρίου διοργανώνουμε μαζί με άλλες δυνάμεις Ημερίδα-Ανοιχτή Συζήτηση για τον Συντονισμό και την Αναβάθμιση των Κοινωνικών Αντιστάσεων μέσα στη νέα πραγματικότητα μετά τις εκλογές και εν όψει των σκληρότερων αγώνων που έρχονται.
Η εκδήλωση θα γίνει στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, Βασ. Σοφίας 9, στην ισόγεια αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με ώρα έναρξης τις 4 μ.μ.

Eγκαινιάστηκε το καρδιολογικό Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής

            Στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία
Eγκαινιάστηκε χθες 25 Σεπτεμβρίου στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ κο Γιώργο Πατούλη, το Γεν Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», κο Δήμτσα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, κο Γιώργο Παρχαρίδη, το καρδιολογικό Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.
Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα της Καρδιάς η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία εκτιμά πως μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη, για τη χώρα και τους πολίτες, οικονομικά συγκυρία δεν επιτρέπεται ο οιοσδήποτε εφησυχασμός από την επιστημονική κοινότητα. Όπως τόνισε στους εκπροσώπους του Τύπου ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Ε. καθηγητής Καρδιολογίας κ. Γεώργιος Παρχαρίδης εκτιμήθηκε ως επιτακτική η ανάγκη οι κοινωνικές δράσεις των ελλήνων καρδιολόγων να αναβαθμιστούν με την δημιουργία του παραρτήματος της Κοινωνικής Αποστολής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας και την «Αποστολή», το Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Οι ασθενείς που εξετάζονται πρωτοβάθμια από ειδικούς καρδιολόγους στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και χρήζουν καρδιολογικής διερεύνησης, παραπέμπονται με ειδικό καρδιολογικό παραπεμπτικό στο Παράρτημα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για να διενεργηθεί κατόπιν ραντεβού ο περαιτέρω εξειδικευμένος έλεγχος.
Το καρδιολογικό Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής έχει δεχθεί μέχρι σήμερα, κατά την τρίμηνη πιλοτική του λειτουργία, έχει προσφέρει εξειδικευμένο καρδιολογικό έλεγχο σε 100 ανασφάλιστους ασθενείς ενήλικες και 25 παιδιά. Βρίσκεται στο δεύτερο όροφο των γραφείων της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, στην οδό Ποταμιανού 6 στα Ιλίσια και λειτουργεί κάθε Πέμπτη από 14.00 – 17.00. Πληροφορίες για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και τη λειτουργία των Παραρτημάτων μπορεί κανείς να λάβει στο τηλ 210 3847374 στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, Αμπελόκηποι Δε-Πα 9 π.μ. με 2 μ.μ.
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κος Γεώργιος Πατούλης δήλωσε:

"Τίτλοι Τέλους" για τον φοίνικα του 16ου Δημοτικού Σχολείου

Ο φοίνικας που αποτελούσε το σήμα κατατεθέν του 16ου Δημοτικού Σχολείου ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, δυστυχώς από χθες αποτελεί παρελθόν...

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ

Την Παρασκευή 21/9/2012 στο χώρο του Σικιαριδείου Ιδρύματος πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων της Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων του Σικιαριδείου Ιδρύματος.
Η αναλγησία της πολιτείας καθώς και η δική σας απροθυμία να εξακολουθήσει το ίδρυμα να παρέχει τις υπηρεσίες του όπως γινόταν έως τώρα, έχει ως αποτέλεσμα 200 οικογένειες απ’ όλη την Αττική που έχουν άτομα με αναπηρία να μένουν μετέωρες και να αποκλείονται από το δικαίωμα τους στην εκπαίδευση.
Τόσο τα πιστοποιημένα εργαστήρια επαγγελματικής κατάρτισης όσο και το δημόσιο Ειδικό νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο Αμαρουσίου απειλούνται και οδεύουν στο κλείσιμο.
Μετά την παύση της λειτουργίας του παραρτήματος του Σικιαριδείου Ιδρύματος Ελληνικού και την απόλυση 23 εργαζομένων την τελευταία διετία απαραίτητων για τη εύρυθμη λειτουργία του φορέα και την αναμενόμενη απόλυση των υπολοίπων 34 ζητάμε τα εξής:
Επαναλειτουργία του Ιδρύματος με την μέχρι πρότινος μορφή του
Αντίγραφο του κληροδοτήματος
Καμία απόλυση
Ως εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε καθημερινά στις θέσεις εργασίας μας προκειμένου να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στα άτομα με νοητική αναπηρία.

Μετά το λουκέτο, το Σικιαρίδειο Ιδρυμα απολύει...

Μετά την ανακοίνωση αναστολής της λειτουργίας του, το Σικιαρίδειο Ιδρυμα προχωράει σε απολύσεις. Ηδη την περασμένη Παρασκευή απολύθηκαν 6 εργαζόμενοι από το ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
Μέχρι στιγμής έχουν απομείνει άλλοι 28 και σύμφωνα με τη διοίκηση του Ιδρύματος οι απολύσεις θα συνεχίζονται κάθε μήνα. Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων όσο και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής είχαν έγκαιρα προειδοποιήσει τους εργαζόμενους γι' αυτήν την εξέλιξη, καλώντας τους να οργανώσουν από τα κάτω τον αγώνα τους, ενάντια στη διοίκηση του Σωματείου στο Ιδρυμα που λειτουργούσε για τα εργοδοτικά συμφέροντα και πάντα προσπαθούσε να φιμώσει τη φωνή του ΣΕΜΙΣΕΑ και της ΣΕΑΑΝ, απομονώνοντας τους εργαζόμενους.
Οσο για το μέλλον του Ιδρύματος

Επισκέφθηκε το ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ, η Χαρά Καφαντάρη

Στη συνάντηση, η οποία κατέληξε σε δημιουργία Επιτροπής Αγώνα για το ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ , συμμετείχαν γονείς παιδιών, εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Ίδρυμα, εκπαιδευτικό προσωπικό άλλων προνοιακών φορέων («Θεοτόκος»), εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής Αμαρουσίου, δημοτικοί σύμβουλοι Αμαρουσίου, εκπρόσωποι της τοπικής ΔΟΕ και του Συλλόγου Γονέων Αμαρουσίου.
Στόχος της συνάντησης ήταν ο συντονισμός δράσης για την ανάδειξη του προβλήματος της λειτουργίας του ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ, το οποίο οδεύει σε εγκατάλειψη και κλείσιμο, με συνέπεια τα φιλοξενούμενα παιδιά να μείνουν χωρίς κατάρτιση και χωρίς ένα στοιχειώδη χώρο κοινωνικής επαφής. Τα αποτελέσματα αυτών των καταστάσεων και ιδιαίτερα ο υποχρεωτικός εγκλεισμός των παιδιών στο οικιακό μικροπεριβάλλον, θα είναι τραγικά για παιδιά και γονείς, ενώ παράλληλα θα ακυρώσουν όλες τις δυνατότητες ένταξης των ατόμων με σχετικά ήπιες μειονεξίες στην οικονομία και στην κοινωνία.
Μετά το πέρας της συνάντησης η Χαρά Καφαντάρη δήλωσε :
« O αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος ανέφερε στη Βουλή, σε απάντηση επίκαιρης ερώτησης, ότι «το ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ θα συνεχίσει να λειτουργεί και σήμερα προσλήφθηκε, με πρόνοιες του Υπουργείου Παιδείας, πρόσθετο εκπαιδευτικό προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες».
Όμως, την ίδια στιγμή η διοίκηση του Ιδρύματος ανακοίνωνε 6 πλέον απολύσεις εργαζομένων , αφήνοντας μόλις 28 εν ενεργεία.

Στο Νέο Μαρούσι την Παρασκευή η "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ"

                                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ, ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ:
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/09/2012 ΣΤΙΣ 6μμ , ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ Ν. ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΟΓΛΟΥ, Μ. ΚΑΡΛΑΤΗΡΑ, Θ.ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΑΡΟΥΣΙΟΥ.
ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΟ Ν. ΜΑΡΟΥΣΙ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ , ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΘΕΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Από τα καλλιστεία "Φιλανθρωπίας", στα καλλιστεία της Harley!

Ένα πρωτότυπο απόγευμα Κυριακής απόλαυσαν περισσότεροι από 2.500 θεατές και λάτρεις της μοτοσικλέτας Harley Davidson, στην ετήσια εκδήλωση Bike Show, που διοργάνωσε στην πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού Αμαρουσίου, η Ελληνική Λέσχη Φίλων Μοτοσικλέτας Harley Davidson με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης με τη σύζυγό του κα Μαρίνα Σταυράκη και το γιό τους Αλέξανδρο, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικόλαος Πέππας και Βασίλης Κόκκαλης.
96 πανέμορφες, απαστράπτουσες μηχανές Harley Davidson επέδειξαν τα κάλλη τους στο πολυπληθές κοινό, αλλά και ενώπιον κριτικής επιτροπής για την ανάδειξη των τριών καλύτερων ανά κατηγορία, καθώς υπήρχαν 10 κατηγορίες ανάλογα με το μοντέλο και τον τρόπο μετατροπής της μηχανής.

Η βόλτα της Πρώτης ... Κυρίας του Αμαρουσίου

Αφήνοντας για λίγο τις επαγγελματικές και κοινωνικές της υποχρεώσεις η σύζυγος του δημάρχου Αμαρουσίου, Μαρίνα Πατούλη, βρήκε την ευκαιρία να πάει μια βόλτα στην Κηφισιά το Σάββατο.
'Έχοντας με το μέρος της τις καλές καιρικές συνθήκες, η σύζυγος του Γιώργου Πατούλη, εθεάθη στην αγορά της Κηφισιάς. Για ακόμη μια φορά οι στιλιστικές της επιλογές...ήταν άψογες.

Οι γιατροί του καθήκοντος & του ...ανθρωπισμού

    Μελιστάλακτη για Πατούλη, η Σοφία Βούλτεψη
Σε άρθρο της που δημοσιεύεται στο www.vimaonline.gr, η βουλευτής της Νέας Ν.Δ. αναφερόμενη
στον Ετήσιο Απολογισμό Έργου 2011-2012 του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που παρουσίασε
το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Γιώργος Πατούλης, σημειώνει τα εξής ενδιαφέροντα:
"... Ηταν μια από τις ελάχιστες φορές που η (πλούσια) συνδικαλιστική δράση δικαιώθηκε από την ανθρωπιστική. Ήταν μια από τις ελάχιστες φορές που αποδείχθηκε στην πράξη πως δεν είναι απαραίτητο να ισοπεδώνει ο συνδικαλισμός τα δικαιώματα των όλων.
Στο κατάμεστο Πολεμικό Μουσείο, ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του ΙΣΑ, έχοντας στο πλευρό τους τα ιστορικά συνδικαλιστικά στελέχη και τους προέδρους όλων των ιατρικών συλλόγων, παρουσίασαν τις συνδικαλιστικού τύπου διεκδικήσεις, παρεμβάσεις και επιτυχίες τους, αλλά και μια ξεχωριστή, χειροπιαστή ανθρωπιστική δράση.
Βραβεύθηκαν οι γιατροί - όλων των ειδικοτήτων, αλλά και οι εθελοντές και οι άνθρωποι της γραμματειακής και διοικητικής υποστήριξης - που προσφέρουν τον χρόνο, τις υπηρεσίες και την επιστημονική τους επάρκεια στους μη έχοντες, στους ανασφάλιστους συνανθρώπους μας, σ’ αυτούς που πιο σκληρά έχει χτυπήσει η κρίση.
Ήσαν όλοι τους εκεί:
Αυτοί που οργάνωσαν και εργάζονται στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που, σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την «Αποστολή» της, φροντίζοντας την πρωτοβάθμια υγεία χιλιάδων ανασφάλιστων και μακροχρόνια ανέργων.
Αυτοί που συγκέντρωσαν 120.000 φάρμακα σε 25 Δήμους της Αττικής, ώστε να βρίσκουν όλοι το φάρμακό τους.
Αυτοί που οργάνωσαν τέσσερα ακριτικά οδοιπορικά υγείας σε 14 άγονες περιοχές της νησιωτικής και της ηπειρωτικής Ελλάδας, από το Καστελόριζο ως την Ορεστιάδα, παραδίδοντας φάρμακα και «υιοθετώντας» τους ακρίτες μας από πλευράς διασφάλισης της υγείας τους, προσφέροντάς τους ασφάλεια, αγάπη και επιστημοσύνη.

Σχεδιασμένα οδηγούν σε ιδιωτικοποίηση την "Υπηρεσία Καθαριότητας"

Στη γενική συνέλευση του Σωματείου των Εργαζόμενων του Δήμου Αμαρουσίου, στις 21 Σεπτεμβρίου, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» αποτελούμενης από τους Λ. Μαγιάκη δημοτικό σύμβουλο - επικεφαλής , Σ. Σαμιακό και Ν. Κατσούλα μέλη της γραμματείας της.
Στη Συνέλευση παρουσιάστηκαν από την πλευρά της διοίκησης του σωματείου αλλά και των εργαζόμενων, με έντονο τρόπο, τα πολύ σοβαρά προβλήματα των εργαζόμενων που προκύπτουν από την απαξίωση των υπηρεσιών του Δήμου, τη σχεδιαζόμενη από τη Δημοτική αρχή ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και της σίτισης και καθαριότητας των βρεφονηπιακών σταθμών.
Η διοίκηση του Σωματείου εγκάλεσε τη Δημοτική αρχή για εγκατάλειψη της συντήρησης των οχημάτων και του εξοπλισμού των συνεργείων, κακοδιοίκηση, αντιδημοκρατική συμπεριφορά και ευνοιοκρατία, συνέχιση του καθεστώτος των πελατειακών σχέσεων, αδιαφορία για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζόμενων.
Στη τοποθέτηση του ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» Λευτέρης Μαγιάκης τόνισε τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι που ήδη κήρυξαν στάση πληρωμών και αναστολή λειτουργίας (Μενίδι) και επεσήμανε πως δεν θα αργήσει και η δική μας σειρά με τις ακολουθούμενες μνημονιακές - “καλλικρατικές” πολιτικές από την πλευρά της Κυβέρνησης.
Επέκρινε τη στάση της Δημοτικής αρχής στην πρόσφατη κινητοποίηση των Δήμων, όπου ανέστειλε τη λειτουργία του Δήμου μόνο στα λόγια, ενώ στην πράξη ο Δήμος λειτούργησε.

Στο "ΚΟΚΚΙΝΟ" τα προβλήματα στη γειτονιά του "Παρατηρητηρίου Αμαρουσίου"

                   ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ. Σ. κ. ΝΩΝΤΑ ΓΑΡΔΕΛΗ
Κύριε πρόεδρε, Σε περιοδεία που διοργανώσαμε στις 21 Σεπτεμβρίου, στις γειτονιές της περιοχής Κοκκινιά στο Μαρούσι και σε συζητήσεις που είχαμε με κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής αναδείχθηκαν πολλά και σοβαρά προβλήματα τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Συγκεκριμένα και ιεραρχώντας μερικά απο αυτά σας ενημερώνουμε οτι:
1)Το πάρκο (Ξυλούρη), ένα απο τα λιγοστά πάρκα της περιοχής έχει εγκαταληφθεί. Δεν ποτίζεται και δεν καθαρίζεται , με αποτέλεσμα τα ξερά χόρτα να έχουν ξεπεράσει σε ύψος το ένα μέτρο.
Επίσης τα βράδια δεν φωτίζεται με τα γνωστά επικίνδυνα επακόλουθα.
2)Δεχτήκαμε καταγγελίες απο γονείς παιδιών που φοιτούν στο 11ο Νηπιαγωγείο ότι τα διώχνουν στο 1ο, μακριά απο τις κατοικίες τους κάτι που όπως γνωρίζετε είναι παράνομο.
3)Δεν υπάρχουν φρεάτια ομβρίων υδάτων με αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι να πλημμυρίζουν.

Ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή

1. Τον τελευταίο καιρό πολλοί Δήμοι της χώρας, μεταξύ αυτών και ο Δήμος Αμαρουσίου, παρουσιάζουν έντονα προβλήματα και ελλείψεις σε προσωπικό, με αποτέλεσμα ολόκληροι τομείς παροχής του Δημοτικού έργου (καθαριότητα, βρεφονηπιακοί σταθμοί κλπ.) να λειτουργούν με λιγότερους εργαζόμενους από όσους χρειάζονται και να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των υπηρεσιών τους.
Ερωτάται η Δημοτική Αρχή: ποιες είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό του Δήμου Αμαρουσίου ανά τομέα, ποιες είναι οι προσλήψεις που γίνονται ή προβλέπεται να γίνουν σε προσωπικό ανά υπηρεσία του Δήμου και με ποιες διαδικασίες θα γίνουν οι προσλήψεις αυτές;
2. Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου με δικαστική προσφυγή τους διεκδίκησαν και κέρδισαν πρωτόδικα την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ το οποίο δεν καταβαλλόταν στους μισθούς τους.
Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:  είναι στις προθέσεις της να συμμορφωθεί με τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση, καταβάλλοντας τα συγκεκριμένα ποσά που διεκδικούν και κέρδισαν οι εργαζόμενοι του Δήμου ή προτίθεται να προσφύγει κατά της πρωτόδικης απόφασης στο Εφετείο;

Στις 6:30 μ.μ. η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Eικοσι (20) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στις 6:30 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω:
1. Κανονισμός λειτουργίας διάθεσης τραπεζοκαθισμάτων καταστημάτων υγειονομικού
ενδιαφέροντος σε πεζοδρόμια στον Δήμο Αμαρουσίου
2. Έγκριση ή μη θέσης φορτοεκφόρτωσης (υποθ.Ζούκα Βασιλική)
3. Έγκριση κυκλοφοριακής μελέτης (υποθ.περιοχή Αγ.Θωμά)
4. Επιβολή προστίμου για παράνομα τοποθετημένα διαφημιστικά μέσα σε ιδιωτικά οικόπεδα (υποθ.
ΒΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΙΠΛΩΝ κλπ)
5. Oρισμός εκπροσώπου του Δήμου Αμαρουσίου στο ΔΣ του ΟΑΚΑ.
6. Συγκρότηση επιτροπών διενέργειας διαγωνισμών δημοσίων έργων του Δήμου Αμαρουσίου
7. Έγκριση ή μη Κανονισμού Λειτουργίας του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών
Ομάδων Δήμου Αμαρουσίου.

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Προτάσεις & ερωτήματα της "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ​Σ" για το Δ.Σ

           Προς πρόεδρο Δ.Σ, Δήμαρχο και Δημοτικές παρατάξεις Δήμου Μαρουσίου
1) Οι συνέπειες των Μνημονίων 1 και 2 , του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 και των Εφαρμοστικών Νόμων καθώς και οι δανειακές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με την τρόϊκα, για το Δήμο Μαρουσίου είναι ολέθριες και για τους δημότες τραγικές.
Γι' αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο του Μαρουσιού , απευθύνεται στους βουλευτές της Β' Αθήνας και συνολικά του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τους ζητά να ψηφίσουν στη Βουλή υπέρ της πρότασης νόμου που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, για την κατάργηση των Μνημονίων Ι και ΙΙ,του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 και των Εφαρμοστικών Νόμων και την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων.

θέμα ... ψυχραιμίας!

Ολοι & όλες στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 26 Σεπτέμβρη

Να κηρύξουν ανυπακοή στο Μνημόνιο, οι Δήμαρχοι

Στις 12 και 13 Σεπτέμβρη με απόφαση του συνεδρίου της ΚΕΔΕ πραγματοποιήθηκε κλείσιμο των Δήμων όλης της χώρας. Δυστυχώς στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι “γαλαζοπράσινοι” δήμαρχοι εφάρμοσαν την απόφαση αυτή στα χαρτιά και όχι στην πράξη.
Το ίδιο έγινε και στο Δήμο Αμαρουσίου αφού όλες οι Υπηρεσίες δούλεψαν κανονικά με πρόσχημα να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες, λες και υπάρχει απεργία χωρίς επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο.
Οι επιπτώσεις όμως αυτές είναι σταγόνα στον ωκεανό σε αυτές που θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα όσο οι Δήμαρχοι στέκονται αμήχανοι και δρουν πυροσβεστικά στην αγανάκτηση των εργαζόμενων και των δημοτών τους.
                                     95 ΔΗΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ !!!
Η κατάρρευση των Δήμων ομολογήθηκε και από τον ίδιο τον Υπουργό Εσωτερικών, όταν ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, ότι 14 Δήμοι δεν πλήρωσαν τους εργαζομένους. Σύμφωνα με ακριβείς υπολογισμούς 95 ΔΗΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να πληρώσουν μισθούς, λειτουργικές δαπάνες και τρέχοντα καθημερινά έξοδα.
Από τις 15 Σεπτεμβρίου προστίθενται δεκάδες νέοι και μετά από 2 – 3 μήνες, όλοι οι δήμοι της χώρας θα οδηγηθούν σε στάση πληρωμών και διακοπή παροχής των πιο κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών, που αφορούν σε ευρύτατα λαϊκά στρώματα.
Είναι φανερό πλέον ότι, όσο η χώρα μας θα βυθίζεται στην ύφεση και στην κρίση και η εσωτερική υποτίμηση θα γίνεται το μοναδικό εργαλείο για την έξοδό της, τόσο θα μεγαλώνουν τα αδιέξοδα στην οικονομία και η φτώχια και η εξαθλίωση στην κοινωνία !

Τα νέα του Ιδρύματος Μιμηκοπούλου & της ΜΚΟ "Ζωοδόχος Πηγή"

Η προσπάθεια που ξεκίνησε στις αρχές του 2012 άρχισε να αποδίδει αποτελέσματα. Το έργο μας πραγματοποιείται χάρη στον ενθουσιασμό με τον οποίο αγκάλιασε τις δράσεις μας τόσος πολύς κόσμος και προσέφερε τρόφιμα, ρούχα και έπιπλα, αλλά κυρίως ατελείωτες ώρες εθελοντικής εργασίας. Σας ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ!
                                ***
Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου συνεχίσαμε να προμηθεύουμε ανελλιπώς κάθε εβδομάδα την «Τράπεζας Αγάπης» της Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου με τρόφιμα που προσφέρει η Τράπεζα Τροφίμων, συνεργασία που είχαμε ξεκινήσει ένα χρόνο πριν. Το συσσίτιο των 150 ατόμων πραγματοποιείται χάρη στον π. Χρήστο Μαρούδα, τον Δημήτρη Μουστάκα και τις πάντα πρόθυμες εθελόντριες.
Για να συμπληρώσουμε την αποστολή μας, ήρθαμε σε επαφή με την παραγωγό Γεωργία Δαρδαμάνη, από την οποία προμηθευόμαστε για το συσσίτιο δωρεάν κάθε εβδομάδα φρέσκα βιολογικά λαχανικά.
Δεν μπορούμε να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία Microsoft και την υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Λία Κομνηνού, για την προμήθεια μεγάλου αριθμού σκευών μαγειρικής και ποσότητας τροφίμων για τις ανάγκες του συσσιτίου το 2011 στις αρχές των προσπαθειών μας, πριν ακόμη ιδρυθεί η Ζωοδόχος Πηγή.
                                                                        ***
Η δράση του ΣΚΑΙ και της Μητρόπολης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού για τη συγκέντρωση ρούχων είχε απρόσμενη ανταπόκριση. Η Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου, όπου πραγματοποιήθηκε η συλλογή, μας προμήθευε πολλές φορές την εβδομάδα με φορτία ρούχων, με σκοπό την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση τους.

«Ο ρυπαίνων πληρώνει»

     Αυστηρότερος ο Νέος Κανονισμός Καθαριότητας
Η Δημοτική Αρχή τoυ Δήμου Αμαρουσίου δίνει προτεραιότητα στην ενίσχυση της καθαριότητας, σε κάθε γειτονιά της πόλης.
 Όμως πέρα από προτεραιότητα, η καθαριότητα, ο σεβασμός στο περιβάλλον και η ορθολογική διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων του προαστίου μας αποτελούν στοιχεία μιας νέας αντίληψης, που θέλουμε να διακρίνει όχι μόνον το Δήμο Αμαρουσίου, αλλά και τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.
Για να ζούμε σε μια πόλη καθαρή και ανθρώπινη, είναι απαραίτητη η συνεργασία και ευαισθητοποίηση όλων μας. Η Καθαριότητα είναι «ομαδικό παιχνίδι», είναι υπόθεση όλων μας.
Καθαριότητα: υπόθεση και ευθύνη του Δήμου.
Στο πλαίσιο αυτό,:
Ενισχύθηκε τα προηγούμενα χρόνια ο εξοπλισμός του Δήμου με την απόκτηση 8 νέων απορριμματοφόρων, που χρησιμοποιούνται για την αποκομιδή τόσο των οικιακών και επαγγελματικών απορριμμάτων, όσο και για την αποκομιδή των απορριμμάτων που ανακυκλώνονται.
Επιδιορθώθηκε και εκσυγχρονίστηκε ο υπόλοιπος εξοπλισμός της υπηρεσίας.
Ενισχύθηκε το προσωπικό της υπηρεσίας Καθαριότητας με 40 νέους εποχικούς υπαλλήλους με συμβάσεις 8μηνης διάρκειας, οι οποίοι ανέλαβαν τα καθήκοντά τους τις προηγούμενες και απασχολούνται στον τομέα της οδοσάρωσης.
Γίνεται καθημερινή αποκομιδή των οικιακών και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων.
Ψηφίστηκε τον Ιούλιο από το Δημοτικό Συμβούλιο ένας Νέος Κανονισμός Καθαριότητας και Διαχείρισης των Κοινόχρηστων Χώρων της πόλης, με τον οποίο καθορίζονται οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα τόσο του Δήμου, όσο και των κατοίκων, όσον αφορά την υπόθεση Καθαριότητα. Ενώ θεσπίζονται και πρόστιμα για όσους ρυπαίνουν την πόλη, τα οποία θα επιβάλλονται από τη Δημοτική Αστυνομία μετά την περίοδο ενημέρωσης και διαβούλευσης των κατοίκων γύρω από το νέο Κανονισμό. Ο Κανονισμός αυτός στηρίζεται στους της ποιότητας, της αποτελεσματικότητας , της αποδοτικότητας και της αρχής « ο ρυπαίνων πληρώνει».

"ΓΛΕΝΤΙ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ" στο 6ο Δημοτικό

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Διανομή τροφίμων σε περισσότερους συμπολίτες μας

Διευρύνονται οι ομάδες των συμπολιτών μας που μπορούν να επωφεληθούν του προγράμματος διανομής τροφίμων του Δήμου, όπως αναφέρει σχετική απόφαση του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α), που ελήφθη με εισήγηση του Δημάρχου μας κ. Γιώργου Πατούλη
Τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων για δικαιούχους ωφελούμενους της Πρόνοιας είναι τα εξής:
1. Ατομικό ετήσιο εισόδημα έως 9.000 ευρώ
2. Ζευγάρι χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ
3. Οικογένεια έως δύο παιδιά με ετήσιο εισόδημα έως 15.000 ευρώ
4. Μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ
5. Πολύτεκνες οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ
6. Άτομα με ειδικές ανάγκες (ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω) + 10%
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Σχολή Γονέων στο Δήμο Αμαρουσίου

Κατάθεση αιτήσεων για την ένταξη των ενδιαφερομένων
στα τμήματα έως την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012
Η στήριξη των γονέων, προκειμένου να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο Αμαρουσίου.
Στο πλαίσιο αυτό, συμμετέχει και εφέτος στο πρόγραμμα της «Σχολής Γονέων», μετά το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε τα προηγούμενα χρόνια υλοποίησής του, προκειμένου να προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας.
Ειδικότερα το πρόγραμμα στοχεύει στη βελτίωση της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών, καθώς και για να γίνει κατανοητή η θέση των ατόμων της τρίτης ηλικίας στην κοινωνία και την οικογένεια.
Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν στο Δήμο Αμαρουσίου είναι:
Η οικογένεια στη σύγχρονη εποχή, διάρκειας 50 ωρών.
Διαφυλικές σχέσεις, διάρκειας 25 ωρών.
Συνεργασία εκπαιδευτικών – οικογένειας, διάρκειας 25 ωρών.
Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια, διάρκειας 25 ωρών.
Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Η Γερμανοκρατούμενη Ελλάδα

                  Οι Γραικύλοι συνεχίζουν να δίνουν το "παρών"
                                                       του ΘΑΝΑΣΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ο Έλληνας Ιστορικός, Κωνσταντίνος Σάθας (*), συνέγραψε, το αδιαμφισβητήτου επιστημονικού κύρους, ιστορικό πόνημα, "Η Tουρκοκρατούμενη Ελλάς" και ανέλυσε με τη συμβολή ποίων και πως το ελληνικό γένος ήχθη στη μακρά νύχτα της Οθωμανοκρατίας (1453-1821), καθώς και τον αδιάκοπο αγώνα των απροσκύνητων Γραικών ν’ αποτινάξουν το ζυγό των βάρβαρων ασιατών κατακτητών.
   Ο Ιστορικός του μέλλοντος,
           θα ομιλεί για την "Γερμανοκρατούμενη Ελλάδα" της περιόδου 2009. Και είναι βέβαιο ότι θα κατατάξει την περίοδο αυτή στις πλέον μελανές σελίδες του νεοελληνικού βίου, που αναμφιβόλως, θα δώσουν ερέθισμα σ’ ένα νέο Ρόδη Ρούφο (**) να σκιαγραφήσει το χαρακτήρα και το ήθος των "Νέων Γραικύλων".
Οι πεφωτισμένες κυβερνώσες "Ελίτ" και οι "Φαμίλιες", που η δύστηνη μοίρα της χώρας, τις έφερε στην εξουσία, την τελευταία δεκαεξαετία, ανιστόρητες και διαπνεόμενες από το πνεύμα των ετεροχθόνων των μέσων του 19ου αιώνα, απεμπόλησαν την εθνική κυριαρχία, συνέπραξαν στην υπαγωγή της χώρας στην οικονομική υποτέλεια στον γερμανικό νεοϊμπεριαλισμό, προκειμένου ν΄ αποσπάσουν τις "ευλογίες" του Βερολίνου για τη νομή της Εξουσίας!
                             Η γερμανική βουλημία

«ΜΑΤΩΝΕΙ» η ... ψυχή τους!

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

«ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ» στην περίθαλψη, προτείνει ο ΙΣΑ

      «Εποικοδομητική» υποδοχή από το υπουργείο Υγείας
Μάλιστα, αυτή τη τη φορά ο πρόεδρος του ΙΣΑ πρότεινε και τη διατίμηση με την οποία θα αποκλείονται τα λαϊκά στρώματα προτείνοντας ως όριο εισοδήματος τις 15.000 ευρώ. Μαζί με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ηρακλείου και Λάρισας, ο ΙΣΑ πρότεινε «μεταξύ άλλων στον Υπουργό Υγείας να καθιερωθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων σε εξετάσεις και φάρμακα βάσει εισοδηματικών φορολογικών κριτηρίων και κριτηρίων επιβίωσης και να θεσπιστεί μηδενική συμμετοχή για όσους έχουν εισόδημα κάτω των 15.000 ευρώ».