Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Κατά 60% μειώθηκαν την τελευταία τριετία, τα έσοδα της Τ.Α από κρατικούς πόρους!

Είναι εδώ και αρκετούς μήνες που έχουμε ενημερώσει τους συμπολίτες μας ότι με την πολιτική των Μνημονίων και του Καλλικράτη η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης.
Τα έσοδα της Αυτοδιοίκησης από κρατικούς πόρους μειώθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια κατά 60% Τα πράγματα όμως ξεπέρασαν κάθε όριο.
Με την απόφαση της Κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατά 30%, μέσα στον θερμό Αύγουστο, επιβεβαιώνεται με τον πλέον δραματικό τρόπο αυτό για το οποίο είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει, την κατάρρευση, δηλαδή, της λειτουργίας των Δήμων και κατ’ επέκταση του κοινωνικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης και την αδυναμία πληρωμής μισθών και υποχρεώσεων της προς τρίτους.
Η Πολιτική αυτή δεν είναι τυχαία. Τα σχέδια των μνημονιακών κυβερνήσεων έχουν αποκαλυφθεί εδώ και καιρό. Είναι η εγκατάλειψη του δημόσιου χαρακτήρα των Δήμων, οι απολύσεις, η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας, η εγκατάλειψη κάθε κοινωνικής πολιτικής από την Τ.Α, η πλήρης ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών και δεν έχει τέλος ο κατάλογος των νεοφιλελεύθερων επιλογών που θα οριστικοποιήσουν το θάνατο της αυτοδιοίκησης.
Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ όμως πρέπει να γίνει το ανάχωμα στην διάλυση του κοινωνικού κράτους.
Οφείλει να είναι ο βασικός μοχλός κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, με κοινωνικές δράσεις διαχρονικές και απότοκες της οικονομικής κρίσης.