Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

17 Αυγούστου η αδελφοποίηση των Δήμων Αμαρουσίου - Μεγίστης

 Αφιερωμένες στα 30 χρόνια από το θάνατο της Κυράς της Ρω & την αδελφοποίηση των Δήμων Αμαρουσίου και Μεγίστης,
 θα είναι οι διήμερες εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Μεγίστης, με τη χορηγία του Τμήματος Πολιτισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων, θα βραβευτεί στις 17 Αυγούστου και ο Δήμαρχός μας Γιώργος Πατούλης, ενώ θα πραγματοποιηθεί μεγάλη μουσική συναυλία στο Καστελόριζο,με τους Αγαπητό Πάχο, Ίριδα Μαυράκη & Μίλτο Πασχαλίδη, τους οποίους θα συνοδεύουν εκλεκτοί Ρόδιοι καλλιτέχνες.
Το πρόγραμμα:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
11:00 π.μ. Δημαρχείο – Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου:
1. Αδελφοποίηση Δήμων Αμαρουσίου και Μεγίστης και υπογραφή συμφώνου συνεργασίας.
2. Σύμφωνο συνεργασίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής με το Δήμο Μεγίστης για την Ίδρυση Παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Καστελλόρίζο.
18:00 μ.μ. Αναχώρηση για τη Ρω.
1. Τρισάγιο στον τάφο της Κυράς της Ρω.
2. Κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές - στρατό, Περιφέρεια, Δήμο Μεγίστης και ΕΔΔΥΠΠΥ
20:30 μ.μ. Έναρξη μουσικής εκδήλωσης - Αφιερωμένη στα 30 χρόνια από τον θάνατο της Κυράς της Ρω.
Χαιρετισμός Δημάρχου Μεγίστης, κ. Παύλου Πανηγύρη.
Χαιρετισμός Προέδρου Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας, κ. Γιώργου Πατούλη.
Βραβεύσεις των:

«Το δάνειο όταν δίνεται & ο δανειστής ευθύνεται»!

Με αφορμή την έγκριση μελέτης πεζόδρομου στη Νέα Λέσβο και σε επαφή με το υπάρχον ΡΕΜΑ, γνωστοποιώ τις κάτωθι αποφάσεις του ΣτΕ, απ΄τις οποίες προκύπτει ότι η ανάθεση την οποία έκανε η δημοτική αρχή είναι παράνομη και τα χρήματα που ξοδεύτηκαν θα πάνε στο βρόντο.
Αν κάποια παράταξη νομίζει ότι πρέπει να ζητήσει το καταλογισμό αυτής της δαπάνης καθώς και τον τρόπο αναθέσεως της ας το κάνει. Μόνο να μην απευθυνθεί στην Ελληνική Διοίκηση αλλά στην Δικαιοσύνη και αν δεν θέλει κάτι τέτοιο ας στείλει καταγγελία στην ΤΡΟΪΚΑ, μιας και οι σπατάλες στους Δήμους εξακολουθούν να έχουν το ακαταδίωκτο, για να φανεί αν έχει και καμιά η χρησιμότητα ή υπάρχει μόνο για τις εισπράξεις και την προστασία των δανειστών, που όταν τα έδιναν ήξερα πολύ καλά ποιοί τα έπαιρναν.
Γεγονός που έχει τονίσει και ο ποιητής «το δάνειο όταν δίνεται κι ο δανειστής ευθύνεται».
- ΣτΕ 572/2012 [Παράνομη οικοδομική άδεια για οικόπεδο σε επαφή με ρέμα και χωρίς πρόσωπο σε κοινόχρηστη οδό]
- ΣτΕ 574/2012 [Παράνομη έγκριση εκτέλεσης έργων διαμόρφωσης οδού σε παραρεμάτια περιοχή της Κηφισιάς]

Δημ. Κοτσώνης dimkotsonis@ath.forthnet.gr

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Θα προσλάβει 80 καθηγητές Φυσικής Αγωγής ο Δήμος Αμαρουσίου

Η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου στο πλαίσιο υλοποίησης των προγραμμάτων «'Αθληση για Όλους» περιόδου 2011-2012 με συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, τα οποία της ανατέθηκαν από τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Αμαρουσίου «ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ», θα προσλάβει ογδόντα (80) Πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου με ωριαία αποζημίωση.
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 23 έως 65 ετών, να έχουν πτυχίο ΑΕΙ ημεδαπής ή ισότιμο αλλοδαπής σχολής ΤΕΦΑΑ, να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν.
Επίσης οι υποψήφιοι δεν πρέπει να έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα (καταδίκη, υποδικία, δικαστική συμπαράσταση).
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-6107650 και 51 από τις 16/8/2012 έως τις 29/8/2012.

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Το Μαρούσι γιορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου

Με θρησκευτική κατάνυξη και κάθε λαμπρότητα, το Μαρούσι γιορτάζει και εφέτος την Κοίμηση της Θεοτόκου, Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλης.
Στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό, την παραμονή της μεγάλης εορτής για τη Χριστιανοσύνη, με τη συμμετοχή σύσσωμου του Ιερού Κλήρου θα τελεσθεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου.
Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και στη συνέχεια η Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως και των Εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
Ανήμερα της εορτής, στις 07:00π.μ. θα αρχίσει ο Όρθρος και θα ακολουθήσει η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα στις 19:00 θα τελεσθεί ο μεθεόρτιος εσπερινός και η παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου συμμετέχοντας στη μεγάλη γιορτή διοργανώνει μουσική συναυλία την παραμονή της εορτής.

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Βάζει λουκέτο από Σεπτέμβρη το Σικιαρίδειο Ιδρυμα!

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, στη λίστα των 200.000 παιδιών με Ειδικές Ανάγκες που μένουν κάθε χρόνο εκτός οποιασδήποτε εκπαιδευτικής διαδικασίας θα προστεθούν - σε πρώτη φάση - εκατοντάδες παιδιά με νοητική στέρηση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες από τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα μένουν κλειδωμένα σπίτια τους, η βελτίωση της υγείας τους θα κάνει βήματα προς τα πίσω, οι γονείς τους δε θα μπορούν να πάνε ούτε για δουλειά προκειμένου να τα προσέχουν.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του ΔΣ του Σικιαρίδειου Ιδρύματος - ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα - προς τους γονείς, λόγω ελλιπούς κρατικής χρηματοδότησης και εξάντλησης των δωρεών, «χωρίς την έγκαιρη κάλυψη των λειτουργικών δαπανών η συνέχιση της λειτουργίας του Ιδρύματος είναι ανέφικτη, με μόνη εναπομένουσα προοπτική τη μη λειτουργία του μετά το καλοκαίρι».
Υπενθυμίζεται ότι το Σικιαρίδειο όπως και όλα τα Κέντρα, Μονάδες, Δομές που έχουν να κάνουν με την Ειδική Αγωγή, είναι ΝΠΙΔ, τα οποία εποπτεύονται και επιδοτούνται από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Σήμερα τις υπηρεσίες του Σικιαρίδειου αποδέχονται περίπου 200 παιδιά με νοητική στέρηση. Σε δικές του εγκαταστάσεις υποστηρίζονται με υπηρεσίες μεταφοράς και σίτισης δυο Δημόσια Ειδικά Δημοτικά Σχολεία και το Δημόσιο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, δηλαδή τουλάχιστον 100 παιδιά επιπλέον.
Ανεξάρτητα από τα σενάρια για τις πραγματικές προθέσεις που μπορεί να κρύβονται πίσω απ' το έγγραφο της Διοίκησης (επιβολή τροφείων ή αξιοποίηση του χώρου με πιο επικερδείς τρόπους), η ελλιπής χρηματοδότηση αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Στο Μαρούσι ο νέος Ξενώνας SOS-EΛIZA

Η ανέγερση ενός ακόμα Ξενώνα SOS-EΛIZA για κακοποιημένα βρέφη και νήπια ξεκίνησε στο Μαρούσι & αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο. Η λειτουργία του θα καλύπτεται από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».
Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος με την πολύτιμη βοήθεια δωρητών συνεχίζουν την προσπάθεια της στήριξης των παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη, δίνοντας μια συνεχή μάχη ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα, τα οποία καθιστούν την ύπαρξη και λειτουργία τους ανασφαλή και επίφοβη, μετά την παράλογη και καταστροφική φορολόγηση των Φιλανθρωπικών Σωματείων, αλλά και των δωρητών που συνεισφέρουν στο έργο τους.
Έτσι, μετά την πρόσφατη έναρξη λειτουργίας των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Κομοτηνή και το Ηράκλειο Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και την δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ξεκίνησε η ανέγερση ενός ακόμα Ξενώνα SOS-EΛIZA, χάρη σε ιδιωτική δωρεά, με στόχο την προστασία ακόμα περισσότερων βρεφών και νηπίων που έχουν υποστεί κακοποίηση, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για νέους επιστήμονες.

Νέο απορριμματοφόρο όχημα, στην υπηρεσία καθαριότητας

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη παρελήφθη ένα νέο απορριμματοφόρο όχημα, το οποίο θα ενισχύσει τον εξοπλισμό της υπηρεσίας καθαριότητας. Το απορριμματοφόρο παραχωρήθηκε δωρεάν από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτύξει ο Δήμος Αμαρουσίου για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας της πόλης.
Στην τελετή παραλαβής παραβρέθηκε επίσης ο Αντiδήμαρχος Καθαριότητας, Εξωραϊσμού της πόλης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Κόκκαλης και εκπρόσωπος της Εταιρείας.
Στόχος μας τόνισε ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης «είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Αμαρουσίου μέσα από την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της πόλης μας καθαρής.
Με την παραλαβή του νέου απορριμματοφόρου ενισχύουμε το στόλο των οχημάτων της υπηρεσίας Καθαριότητας που χρησιμοποιούμε για την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών, καθώς ο Δήμος Αμαρουσίου είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος και πρωτοστατεί στο θέμα της ανακύκλωσης για ένα περιβάλλον περισσότερο φιλικό και ανθρώπινο.