Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Εν εξελίξει έργα οδοποιΐας & αποκατάστασης οδών

Εργασίες οδοποιΐας αλλά και έργα αποκατάστασης του οδοστρώματος σε κεντρικές αρτηρίες της πόλης και σημεία όπου το οδόστρωμα έχει υποστεί σημαντική φθορά εκτελούν τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου.
Σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής των οδών:
Φθιώτιδος, Μοροζίνη, Λακωνίας στο Ψαλίδι,
Τσούνια, Παμίσου, Μιλίγκου, Τεμπών στο Στούντιο,
Δελφών, Ναυπάκτου, Λευκωσίας στο Σωρό,
Σισμανογλείου, Χάλκης, Κορυτσάς και Αρεοπαγίτου στο Νέο Μαρούσι
Εργασίες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη στις υπό κατασκευή οδούς:
Ελικώνος στο Στούντιο,
Κονίτσης από Αργοναυτών έως Πάρνωνος, Πάρνωνος από Κονίτσης έως Κηφισίας και έως Αγίου Ελευθερίου, και Αγίου Ελευθερίου από Πάρνωνος έως Κονίτσης στην Κοκκινιά.
Επίσης, τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου πραγματοποίησαν εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος σε 12 οδούς όπου υπήρχε ιδιαίτερη φθορά. Συνολικά χρειάστηκαν 21 τόνοι πίσσας για την αποκατάσταση λάκκων στις οδούς:

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Παιδικοί Σταθμοί: Ιδιωτικοποιούνται, ΔΕΝ ιδιωτικοποιούνται - Ιδιωτικοποιούνται, ΔΕΝ ιδιωτικοποιούνται...

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" Πατούλη, στα "ΔΗΘΕΝ" της αντιπολίτευσης
Mε αφορμή ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από δημοτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης σχετικά με τη λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου επισημαίνει τα παρακάτω:
Πρώτον, καταδικάζουμε απερίφραστα ως τρόπο επιβολής της άποψης του οποιουδήποτε, κάθε πράξη βίας και προπηλακισμού, ιδιαίτερα όταν αυτή στρέφεται σε βάρος εργαζομένων αλλά και προσώπων που εκπροσωπούν την νόμιμα εκλεγμένη Διοίκηση της πόλης. Είναι δικαίωμα του καθενός να διαφωνεί με τις πολιτικές επιλογές της Διοίκησης. Δεν έχει, όμως, κανείς δικαίωμα ούτε να τραμπουκίζει ούτε να λέει ψέματα για να στηρίξει τις απόψεις του.
Δεύτερον, παρά τα ψέματα που διακινούνται από διάφορες δημοτικές παρατάξεις περί δήθεν ιδιωτικοποίησης των δημοτικών σταθμών, η αλήθεια είναι πως καμία ιδιωτικοποίηση καμίας δημοτικής υπηρεσίας δεν γίνεται. Αυτό που ως Διοίκηση αποφασίσαμε είναι να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο την ομαλή λειτουργία των παιδικών σταθμών την επόμενη χρονιά. Να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε και την επόμενη περίοδο τη δυνατότητα να κρατήσουμε ανοιχτούς όλους τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Να φιλοξενήσουμε χωρίς προβλήματα τα παιδιά των οικογενειών της πόλης μας, προσφέροντας τους υπηρεσίες ποιότητας. Να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά των σταθμών μας θα φιλοξενούνται σε καθαρούς και λειτουργικούς χώρους, και θα μπορούν να τρώνε ένα πιάτο φαγητό το οποίο θα είναι πιστοποιημένα ασφαλές και υγιεινό.
Τρίτον, προωθούμε τη λύση της ανάθεσης της σίτισης των παιδιών αλλά και του καθαρισμού των σταθμών σε ιδιώτες(!!!) αφενός για να διασφαλίσουμε θέτοντας αυστηρές προδιαγραφές ότι τα παιδιά των σταθμών θα σιτίζονται με πιστοποιημένη ασφάλεια και ποιότητα. Ασφάλεια και ποιότητα εφάμιλλη των καλύτερων νοσοκομείων.

Συνάντηση για τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκκλησιάς

Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ΑΝ.ΥΠ) Σταύρο Καλογιάννη, είχαν οι Δήμαρχοι Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης, και Βριλησσίων Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, κατά την επίσκεψή τους στο γραφείο του, όπου από κοινού εξετάστηκε το θέμα της μελέτης αλλά και της χρηματοδότησης της διάνοιξης του σημείου της οδού Φραγκοκκλησιάς που ενώνει τους Δήμους Αμαρουσίου, Χαλανδρίου και Βριλησσίων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας πριν από λίγο καιρό για τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκκλησιάς, απόφαση που είχε ληφθεί το 2004 και εκδόθηκε το 2012 κρατώντας επί μία εξαετία σε εκκρεμότητα την τακτοποίηση του προβλήματος.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Υπουργός ΥΠ.ΑΝ κ. Καλογιάννης, διαβεβαίωσε τους παρευρισκομένους στη συνάντηση ότι θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε το έργο να υλοποιηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα μέσα από τη διαδημοτική χρηματοδότηση των Δήμων Αμαρουσίου και Χαλανδρίου από ευρωπαϊκούς πόρους.

Ψεκασμοί στα ρέματα του Δήμου Αμαρουσίου

         Οδηγίες για μέτρα προστασίας από τα κουνούπια
Ψεκασμούς για την καταπολέμηση εστιών ανάπτυξης εντόμων στα ρέματα εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και στα όρια με όμορους Δήμους πραγματοποίησαν ειδικά συνεργεία της Περιφέρειας Βορείου Τομέα Αττικής που φέρει και την ευθύνη των ρεμάτων, υπό την επίβλεψη των υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου.
Οι ψεκασμοί πραγματοποιήθηκαν αμέσως μετά την τελική έγκριση των απαραίτητων κονδυλίων από την Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα, σε όλο το μήκους του ρέματος της Σαπφούς, που διέρχεται των περιοχών Νέα Λέσβος, Κοκκινιά, Άγιος Θωμά, στο ρέμα Ψαλιδίου, στην περιοχή της Ρεματιάς στα όρια με το Δήμο Χαλανδρίου και στο ρέμα του Σισμανογλείου στα όρια με το Δήμο Βριλησσίων.
Οι ψεκασμοί θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα όποτε κρίνεται σκόπιμο από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

"ΚΟΝΤΡΑ" ... στη λογική του "ιδιωτικοποιημένου" μέλλοντος !

Mε αφορμή την εκτός λογικής ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη δημοτική παράταξη ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, σχετικά με την απόφαση που λήφθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για την ανάθεση των υπηρεσιών σίτισης και καθαρισμού των παιδικών σταθμών σε ιδιώτες εξωτερικούς συνεργάτες, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δηλώνει τα παρακάτω:
Πρώτον, καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική νοοτροπία των στελεχών της δημοτικής παράταξης ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, η οποία με την ανακοίνωση της ΑΠΕΙΛΕΙ πως δεν θα επιτρέψει να εφαρμοστούν αποφάσεις της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και του Δ.Σ. του Ο.ΚΟΙ.ΠΑ.Δ.Α., που αφορούν τη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών από την επόμενη περίοδο. Ως Διοίκηση πιστεύουμε πως στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα, οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την πλειοψηφία κατ’ εφαρμογή του Νόμου, λαμβάνονται για να εφαρμόζονται. Κι αυτό θα κάνουμε.
Δεύτερον, προωθούμε τη λύση της ανάθεσης της σίτισης των παιδιών αλλά και του καθαρισμού των σταθμών σε ιδιώτες , αφενός για να διασφαλίσουμε θέτοντας αυστηρές προδιαγραφές ότι τα παιδιά των σταθμών θα σιτίζονται με πιστοποιημένη ασφάλεια και ποιότητα. Χωρίς να τίθεται κανένα απολύτως ζήτημα με την υγιεινή διατροφή τους, η οποία θα είναι απολύτως διασφαλισμένη, με κριτήρια ασφάλειας και ποιότητας εφάμιλλης των καλύτερων νοσοκομείων.
Τρίτον, καταγγέλλουμε για άσκοπη και ακατάσχετη κινδυνολογία τόσο τη συγκεκριμένη παράταξη όσο και οποιονδήποτε άλλον ισχυρίζεται χωρίς καμία απόδειξη, ότι τίθεται οποιοδήποτε ζήτημα με την υγιή διατροφή των παιδιών μας. Είναι ψεύτες και λασπολόγοι όσοι διακινούν αυτού του είδους τις αστήρικτες και αβάσιμες απόψεις, που μοναδικό στόχο έχουν να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη , καλλιεργώντας αισθήματα φόβου και πανικού στους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στους Σταθμούς μας.

Επαναλειτουργία των ελεγκτηρίων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ στο Μαρούσι

Επιτυχή κατάληξη είχε η άμεση παρέμβαση του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργου Πατούλη, η οποία εκφράστηκε με επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ κ. Βουδούρη, στο ζήτημα που προέκυψε με την απαράδεκτη και εντελώς απροειδοποίητη αναστολή λειτουργίας των περιφερειακών ελεγκτηρίων στο Μαρούσι, στη Νέα Ιωνία και στο Χαλάνδρι.
Στην επιστολή του ο κ. Πατούλης κάνοντας λόγο για νέο κρούσμα προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζονται τόσο τα θέματα για τους λειτουργούς Υγείας όσο και τους ασφαλισμένους, ζητούσε να προσδιοριστεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας των ελεγκτηρίων, μεταξύ των οποίων και του Αμαρουσίου.
Μετά την παρέμβαση αυτή, με νέο έγγραφό του ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ ενημερώνει για την επαναλειτουργία των παραπάνω ελεγκτηρίων το μήνα Αύγουστο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διοίκησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ στο Μαρούσι το ελεγκτήριο θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τετάρτη.

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Α. Ε. !!!

          ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Με πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές ενέργειες και με πλήρη περιφρόνηση στις δίκαιες αντιδράσεις των εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, η διοίκηση του Δήμαρχου Πατούλη προχώρησε, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (26 – 7 – 2012), στην εκχώρηση της σίτισης και καθαριότητας των Βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου σε ιδιωτικές εταιρίες, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό του Ν. Π. Δ. Δ. «Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης» και του Δήμου με 870.000 ευρώ (650.000 ευρώ για τη σίτιση και 220.000 ευρώ για την καθαριότητα), αδιαφορώντας πλήρως για την ποιότητα της διατροφής εκατοντάδων νηπίων των Βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου, τα οποία με την απόφαση αυτή θα τρέφονται με φαγητό αμφιβόλου ποιότητας από ιδιωτική εταιρία catering.
Οι προσπάθειες του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου να σταματήσουν τη διαδικασία της λήψης απόφασης από το Δ. Σ. του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. της Τετάρτη 25 – 7 – 2012, προχωρώντας σε κατάληψη του γραφείου του Προέδρου του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. (κου Ν. Κάββαλου) και διακόπτοντας τη συνεδρίαση του Δ. Σ. χωρίς αυτό να λάβει απόφαση, όχι μόνο αγνοήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή, αλλά την επόμενη ημέρα (26 – 7 – 2012) το θέμα της εκχώρησης σε ιδιώτες της σίτισης και καθαριότητας των Βρεφονηπιακών σταθμών ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιου, ως θέμα εκτός Η. Δ, με τον κο Ν. Κάββαλο να μας παρουσιάζει απόφαση από τη συνεδρίαση του Δ. Σ. του Ο. ΚΟΙ. Π. Α. Δ. Α., η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποία είχε εγκριθεί η εκχώρηση σε ιδιώτες της σίτισης και του καθαρισμού των Βρεφονηπιακών σταθμών, παρουσιάζοντας μάλιστα και αποτελέσματα ψηφοφορίας των μελών του Δ. Σ. τα οποία είχαν αποχωρήσει από τη διακοπείσα συνεδρίαση του Δ. Σ. του Ν. Π. Δ. Δ. μετά την κατάληψη του χώρου από τους εργαζόμενους.
Η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου ευρισκόμενη σε πανικό καταφεύγει σε φασιστικής νοοτροπίας ενέργειες, για να προχωρήσει στην εφαρμογή της πολιτικής της, που δεν είναι άλλη από την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και των δομών του Δήμου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της υλοποίησης των πολιτικών των μνημονίων και του Καλλικράτη με τις οποίες είναι απόλυτα ταυτισμένη η διοίκηση Πατούλη.

«Ασθενής» η μνήμη του κ. Μπρέγιαννη;

Με αφορμή την απάντηση του επικεφαλής του συνδυασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίουστην ανακοίνωση της Διοίκησης σχετικά με το Π.Δ. που αφορά στις χρήσεις γης στο Μαρούσι, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, ο κ. Μπρέγιαννης, δεν λέει κουβέντα για την «ταμπακέρα», δηλαδή για τις ευθύνες τόσο του ίδιου όσο και της δημοτικής παράταξης του που διοίκησαν την πόλη για 24 χρόνια και στο διάστημα αυτό, συντελέστηκαν τα πολεοδομικά εγκλήματα που αλλοίωσαν τη φυσιογνωμία του προαστίου μας. «Ξεχνά» τις γνωστές παράνομες μεταφορές συντελεστών δόμησης, τους παράνομους ολυμπιακούς τάχα νόμους που επέτρεψαν την ανοικοδόμηση εμπορικών μεγαθηρίων στην πόλη, την οικοδόμηση των τεράστιων κτιρίων και γυάλινων πύργων στην Κηφισίας, που μας άφησαν κληρονομιά οι Διοικήσεις Τζανίκου - Μπρέγιαννη. Πιθανόν, για την «περιστασιακή αμνησία του» να ευθύνεται ο καλοκαιρινός καύσωνας. Ελπίζουμε τα καλοκαιρινά μπάνια να βοηθήσουν ώστε η μνήμη να επανέλθει. Κι όταν με το καλό αυτό συμβεί, περιμένουμε να ζητήσει μια συγγνώμη από τους κατοίκους του Αμαρουσίου.
Δεύτερον, θα έπρεπε να γνωρίζει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ένα από τα καθήκοντα του Δημάρχου είναι να έρχεται σε επαφές με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία και να προσπαθεί μέσα από τις επαφές αυτές να προωθήσει τις θέσεις του Δήμου.

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Σε ιδιωτικές εταιρίες & ο καθαρισμός των κτιρίων των παιδικών σταθμών !!!

Την Πέμπτη Ιουλίου η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου (θα υπάρξει ανακοίνωση με τα ονόματα), ψήφισε την εκχώρηση της σίτισης των νηπίων στους παιδικούς σταθμούς από ιδιωτική εταιρία catering και τον καθαρισμό αυτών των κτιρίων σε ιδιωτική εταιρία καθαριότητας.
Παρά τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης, πως δεν υπήρξε απόφαση του Δ.Σ. του αντίστοιχου νομικού προσώπου “Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.”, εξαιτίας της διακοπής της ψηφοφορίας από το σωματείο των εργαζομένων, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου ενέκρινε μια «μη απόφαση» η οποία φέρει τις υπογραφές κάποιων μελών του Δ.Σ. του “Ο.ΚΟΙ.ΠΑ.Δ.Α.”.
Ο δημοτικός σύμβουλος του «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» και μέλος του Δ.Σ. του “Ο.ΚΟΙ.ΠΑ.Δ.Α.” δήλωσε, ως αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων που έλαβαν χώρα στη συνεδρίαση του οργάνου, πως η ψηφοφορία διακόπηκε και ο ίδιος, όπως και άλλα μέλη του Δ.Σ. δεν ψήφισαν. Στην «απόφαση», που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο, όμως φέρεται να ψήφισε «ΟΧΙ». Προφανώς πρόκειται για ψευδή βεβαίωση του προέδρου κ. Νίκου Κάββαλου  και πιθανή παγίδευση κάποιων μελών του Δ.Σ. λόγω της σύγχυσης που επικράτησε κατά την ώρα της διακοπής της ψηφοφορίας.
Εκτός όμως από τα διαδικαστικά, για τα οποία θα υπάρξει συνέχεια, ας μιλήσουμε για την ουσία.
Η εκχώρηση τομέων της λειτουργίας των παιδικών σταθμών, όπως η σίτιση και ο καθαρισμός σε ιδιωτικές εταιρίες πως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί εκτός από ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου ;
Η προώθηση μέσω του προγράμματος «Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα» (Σ.Δ.Ι.Τ.), για την ανέγερση και κυρίως τη λειτουργία, νέων παιδικών σταθμών, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος από τους γονείς, σε οικόπεδα ιδιοκτησίας του Δήμου πως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί από ιδιωτικοποίηση των παιδικών σταθμών ;
Είμαστε βέβαιοι πως οι θιασώτες των μνημονιακών πολιτικών θα βρουν ποιο εύηχες λέξεις. Όμως η ουσία παραμένει η ίδια.