Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ, υλοποιεί η Διοίκηση Πατούλη

Η Δημοτική αρχή στο Μαρούσι πιστή στις αρχές και τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μονοκομματικών ή τρικομματικών αστικών κυβερνήσεων, υλοποιεί όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές.
Αφού αρχικά μείωσε κατά 50% τα παιδιά που θα γίνουν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς τη νέα χρονιά, αφού κατήργησε τα βρεφικά τμήματα, αφού απολύει 19 εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς, έρχεται τώρα η σειρά να βάλει μέσα τους ιδιώτες.
Με μια γκαγκστερικού τύπου ενέργεια προσπάθησε μέσα στο Δ.Σ. του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. να παραχωρήσει τη σίτιση των παιδιών και τον καθαρισμό των παιδικών σταθμών σε ιδιωτικές εταιρείες, χαρίζοντάς τους εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που θα πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έχει επανειλλημένα προειδοποιήσει για το που οδηγούν αυτές οι πολιτικές που υποτάσσουν τα πάντα στο κέρδος και θεωρούν τις λαϊκές ανάγκες «κόστος».
Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους που αντιπαλεύουν αυτή τη λογική. Γίνεται πια φανερό οτι ο μόνος δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι αυτός του ανυποχώρητου αγώνα για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

"Περί Χρήσεων Γης" ... Μπρέγιαννης

Με αφορμή το πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) για την αλλαγή των χρήσεων γης και την προσφυγή της παράταξής του  «Μαρούσι. Επιστροφή στο μέλλον» στο ΣτΕ, μαζί με άλλους δημότες και φορείς, ο κ. Αλέξανδρος Μπρέγιαννης,  με κείμενό του, επισημαίνει τα εξής :

«Είναι πλέον φανερό, πως το εν λόγω ΠΔ ακολουθώντας την σχετική απόφαση 114/2009 του Δημοτικού Συμβουλίου επί διοίκησης Πατούλη, έρχεται να ολοκληρώσει την περιβαλλοντική και πολεοδομική υποβάθμιση της πόλης μας.
Με την ψήφιση του εν λόγω ΠΔ, συγκεκριμένες περιοχές της πόλης μας επιβαρύνονται περαιτέρω, καθώς αντί να προστατεύονται και να προασπίζονται οι χρήσεις Αμιγούς Κατοικίας, ενισχύονται πολεοδομικά οχλούσες χρήσεις, όπως αυτές της Γενικής Κατοικίας και του Πολεοδομικού Κέντρου.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα, αποτελούν τα Οικοδομικά Τετράγωνα (ΟΤ) που βρίσκονται επί της οδού Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, της οδού Φραγκοκλησιάς και της Αττικής Οδού (μεταξύ Κύμης και γραμμών ΗΣΑΠ), όπου προωθούνται πολεοδομικές ρυθμίσεις οι οποίες επιτείνουν τα υφιστάμενα προβλήματα (κυκλοφοριακό, στάθμευση, ρύπανση, κλπ).
Ταυτόχρονα αξίζει να σημειωθεί, πως δεν έχουν συμπεριληφθεί διατάξεις που αποτελούσαν δέσμευση του ίδιου του Δημάρχου, όπως το Ειδικό Τέλος Πρασίνου, η ποσόστωση (50% κατοικία) στις χρήσεις Πολεοδομικού Κέντρου (ΠΚ3) και Γενικής Κατοικίας (ΓΚ2) καθώς και η νομοθετική ρύθμιση που αφορούσε την προστασία των κτιρίων στο ιστορικό-παραδοσιακό κέντρο.
Το πιο σκανδαλώδες, είναι ότι με το ΠΔ επισφραγίζεται η πρόθεση της Διοίκησης να διευθετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, καθώς με το νέο πολεοδομικό καθεστώς, δημιουργούνται υπεραξίες εκατομμυρίων ευρώ για μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα «νομιμοποιούνται» πολεοδομικές αυθαιρεσίες, όπως το κτίριο πρώην Village Cinemas στην οδό Γρανικού, που ουσιαστικά γλιτώνει το προβλεπόμενο πρόστιμο των τεσσάρων (4) εκατομμυρίων ευρώ.

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΑΣ ΟΤΑ
Το έργο του ξεπουλήματος των υπηρεσιών του Δήμου ξεκίνησε. Η φιλοευρωπαϊκή - μνημονιακή Διοίκηση του Δήμου με την συνεχιζόμενη απαξίωση των υπηρεσιών του Δήμου τώρα προχωράει μεθοδευμένα στην ιδιωτικοποίηση τους. Η Διοίκηση του Δήμου αφού έστειλε στην ΑΝΕΡΓΙΑ εκατοντάδες εργαζόμενους το προηγούμενο διάστημα υλοποιώντας τον αντιλαϊκό ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ σήμερα υπό τις διαταγές των ευρωπαίων «τοκογλύφων» αλλά και της κυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) προχωράει μεθοδευμένα σε αργό «θάνατο» όλες τις υπηρεσίες του Δήμου με απώτερο σκοπό το ξεπούλημα τους.

Συγκεκριμένα η Διοίκηση του ΝΠΔΔ ΟΚΟΙΠΑΔΑ προχτές το μεσημέρι μάζεψε τις υπεύθυνες των παιδικών σταθμών και τους ανακοίνωσε ότι η Διοίκηση θα προχωρήσει άμεσα από το Σεπτέμβρη στην «ενίσχυση» της καθαριότητας των παιδικών σταθμών με ιδιωτικά συνεργεία και από το Γενάρη θα δώσει και τη σίτιση σε κέτεριγκ, γεγονός που δεν διαψεύτηκε στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο αντιθέτως ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ στη παράσταση που πραγματοποίησαν οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ ΟΤΑ υπεραμίνθηκε των θέσεων του.
Άραγε είναι τυχαίο ότι παρόμοια τοποθέτηση εξέφρασε και ο Δήμαρχος Αθηναίων (που εκλέχτηκε από τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ και τώρα συγκυβερνά με τη ΝΔ) ο οποίος ζητά την αλλαγή του σημερινού μοντέλου των κονωνικών δομών όπως λειτουργούν και ειδικά για τους ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ θεωρώντας αναπόφεκτες τις μειώσεις – απολύσεις προσωπικού και τάσσεται υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων αφού όπως υποστηρίζει «κοστίζουν περισσότερο στο κράτος από ότι στους ιδιώτες».
Κατά τα άλλα οι Διοίκησεις των Δήμων «συμμερίζονται και συμπαραστέκονται» στον καθημερινό αγώνα των εργαζομένων.
Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου να σταματήσει κάθε διαδικασία ξεπουλήματος. Να πάρει τη πολιτική απόφαση και να προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων και να δρομολογήσει τη ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Συνελήφθη ο διευθυντής Δημοτικής Αστυνομίας Αμαρουσίου!

                   για βόλτες με... κλεμμένη βενζίνη !!!
Γέμιζε το ρεζερβουάρ της δικής του μοτοσικλέτας και χρέωνε τα ποσά σε ακινητοποιημένη υπηρεσιακή του δήμου. Το έκανε ανενόχλητος από τον Ιούνιο του 2011, καθώς ήταν υπεύθυνος για την έγκριση προμήθειας καυσίμων
«Γιάννης κερνούσε, Γιάννης έπινε» για τον διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας Αμαρουσίου, ο οποίος, τώρα που ακρίβυνε η βενζίνη, είχε βρει τον τρόπο να κόβει τζάμπα βόλτες με τη δική του μοτοσικλέτα. Γέμιζε το ρεζερβουάρ της από το πρατήριο και χρέωνε το ποσό στην από τριετίας ακινητοποιημένη υπηρεσιακή του δήμου!
Το κόλπο του, όμως, έπεσε στην αντίληψη των συναδέλφων του και αφού ενημερώθηκε η Αστυνομία, ο διευθυντής συνελήφθη. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, ψευδή βεβαίωση - νόθευση και παράβαση καθήκοντος.
Οπως έγινε γνωστό, ο διευθυντής γέμιζε... τζάμπα το ρεζερβουάρ της μοτοσικλέτας του από τον Ιούνιο του 2011, αλλά δεν είχε εντοπιστεί νωρίτερα, γιατί ήταν ο αρμόδιος για την ενυπόγραφη έγκριση - έκδοση προμήθειας καυσίμου. Μόνος του έδινε τις εντολές για τη δαπάνη προμήθειας και μόνος του υπέγραφε για την έκδοσή τους.
Ετσι βεβαίωνε με ψεύτικα στοιχεία τα έγγραφα κίνησης της ακινητοποιημένης υπηρεσιακής μοτοσικλέτας του δήμου και εφοδίαζε με καύσιμα τη δική του μοτοσικλέτα.
Τελευταίο... γέμισμα ήταν την Τετάρτη το μεσημέρι, όταν πήγε τη δική του μοτοσικλέτα στο πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται κοντά στο γραφείο κίνησης του δήμου. Μόλις φούλαρε με καύσιμο και ζήτησε από τον υπάλληλο να κόψει απόδειξη με τον αριθμό της υπηρεσιακής μοτοσικλέτας, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Επιμένουν στη διάνοιξη της Φραγκοκκλησιάς,"προσφέροντας" έργα ανάπλασης...

Συνάντηση με τους Δημάρχους Γιώργο Κουράση και Κωνσταντίνο Ιωαννίδη, των όμορων Δήμων Χαλανδρίου και Βριλησσίων, αντίστοιχα, για το ζήτημα της διάνοιξης της οδού Φραγκοκκλησιάς είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο γραφείο του στο Δημαρχείο. Η συνάντηση διεξήχθη σε συνέχεια της έκδοσης της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που "ανοίγει το δρόμο" για να ανοιχθεί εκ νέου ο δρόμος και να προωθηθούν οι απαραίτητες ενέργειες, έπειτα από χρόνια ομηρίας, για έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων στο Νέο Μαρούσι και στο Πολύδροσο.

"Καλώς Ηλθες" ΛΙΝΤΛ στο Μαρούσι ...

Διπλή συνεδρίαση σήμερα της "Επιτροπής Ποιότητας Ζωής"
Η πρώτη, θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί (στο Δημοτικό Κατάστημα Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), & θα ασχοληθεί με τα εξής θέματα:
1. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος της εταιρείας ΓΙΑΝΝΙΑΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. «ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ» επί της Λεωφόρου Κηφισίας αρ.10-12, στο Μαρούσι
2. Έγκριση χορήγησης αδείας λειτουργίας μουσικών οργάνων της εταιρείας "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ Α.Ε.Ε. ψιλικών ειδών" που βρίσκεται στο Μαρούσι, στην Λεωφόρο Κηφισίας αρ.46.
3. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος της εταιρείας ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. "ΜΙΚΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ" επί της οδού Δ. Ράλλη αρ.37 & Μαραθωνοδρόμων, στο Μαρούσι
4. Έγκριση η μη κυκλοφοριακής μελέτης που αφορα θέση στάθμευσης (υποθ. Κοκκώνη Βασιλείου)
5. Ανάκληση της υπ' αριθ. πρωτ.:055149/26.7.2011 αδείας λειτουργίας και επανασφράγιση καταστήματος "Εστιατορίου" επί της Λεωφόρου Κηφισίας αρ.10-12 που βρίσκεται στο Μαρούσι, με την επωνυμία "ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΛΑΜΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε."
6. "Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος της εταιρείας Ν. ΔΟΞΑ- LD TRADING ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ Ε.Π.Ε. "ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ με παρασκευαστήριο γιακαθήμενους" εντός του Εμπορικού Κέντρου Golden Hall στο επίπεδο +2, επί της Λεωφόρου Κηφισίας αρ.37Α, στο Μαρούσι"
7. "Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος του ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ "Κρεοπωλείου- Κατεψυγμένων και Τυποποιημένων Προϊόντων", επί της οδού Μητροπόλεως αρ.29 & Κοιμήσεως Θεοτόκου, στο Μαρούσι"

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Δωρεάν βουτιές «έκρυβε» η συνεργασία Δήμου Aμαρουσίου - CIVITEL!!!

        Στην πισίνα του «CIVITEL ATTIK»,
     τα μπάνια του Μαρουσσιώτικου λαού!
Αμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου στις επικρίσεις που δέχθηκε η Διοίκησή του, σε ότι αφορά την ενοικίαση  του κτιρίου 2.000 τ.μ. (με γκαράζ επιφανείας 870 τ.μ. παρακαλώ) στην προαναφερόμενη ξενοδοχειακή επιχείρηση, έναντι του ποσού των 7.000 ευρώ μηνιαίως για χρονικό διάστημα 20 ετών (δηλαδή μέχρι το 2032)!!!
Αφού εξέδωσε μία 1η ανακοίνωση, στην οποία περιέγραφε τους 4 λόγους για τους οποίους η Διοίκησή του, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη(όπως λέει) οικονομική συγκυρία, "αξιοποιεί" με διαφάνεια την ακίνητη περιουσία του Δήμου Αμαρουσίου, επανήλθε πάλι δριμύτερος ή για να ακριβολογούμε πιό ...δροσιστικός!
Η επανεμφάνιση αυτή ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός ότι και ο ίδιος δεν επείσθη από τα επιχειρήματά του για την ενοικίαση του κτιρίου που βρίσκεται επί της οδού Ολυμπίας...
Και το λέμε αυτό γιατί:
1) Δεν απάντησε με σαφήνεια εάν το εν λόγω κτίριο βρίσκεται ή όχι σε περιοχή αμιγούς κατοικίας,
2) Προσπέρασε το θεμελιώδες ερώτημα αν επιτρέπεται ή όχι η εκμίσθωση του κτιρίου για χρήση ξενώνων φιλοξενίας, με το αιτιολογικό ότι «στον ίδιο χώρο λειτουργεί ήδη ξενώνας φιλοξενίας(!!!)», κάτι που κάνει(εμάς τους Παρατηρητές),  βασίμως να υποθέσουμε πως κατά βάθος ... ίσως να αισθάνεται κάποιες μικρές"ενοχούλες" και
3)Επειδή αναφερόμενος στο μίσθωμα (7.000 ευρώ) που συμφωνήθηκε μεταξύ της ΑΘΜΟΝΟΝ και της CIVITEL ATTIK, είπε - σχεδόν απολογούμενος - πως αυτό "δεν είναι υπερβολικά χαμηλό"!!!
Παραδέχθηκε δηλαδή ότι το μίσθωμα είναι ΧΑΜΗΛΟ,
αλλά όχι ...υπερΒΟΛΙΚΑ!!!
Για να έλθει λοιπόν στα ΙΣΑ του το πράγμα, τι νομίζετε ότι σκέφθηκε, συζήτησε, συμφώνησε και ετοιμάζεται οσονούπω να υλοποιήσει ο "Τρισμέγιστος" Δήμαρχός μας;
ΣΑΣ ΕΦΕΞΕ ΠΑΛΙ ΤΥΧΕΡΟΥΛΗΔΕΣ!!! Δωρεάν βουτιές(θέλουμε να πιστεύουμε εικοσαετίας), για όλους εσάς τους περιοίκους, στην πισίνα του ξενοδοχείου CIVITEL ATTIK!!!
Απολαύστε το Δελτίο Τύπου...χωρίς σχόλια:

Πειστικότερη απάντηση ζητά από τη Διοίκηση ο Π. Κούκουζας

Μία πειστικότερη απάντηση - σχετικά με την ενοικίαση του κτιρίου της ΑΘΜΟΝΟΝ Α.Ε. σε ξενοδοχειακή εταιρία - ζητά από τους συντάκτες της ανακοίνωσης του γραφείου τύπου της Διοίκησης,  ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Κίνησης "ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ", κ. Πέτρος Κούκουζας.
Επιπροσθέτως θέτει και το ερώτημα για ποιους λόγους σε μια τόσο σημαντική και επικερδή, κατά την άποψή τους, απόφαση της “ΑΘΜΟΝΟΝ Α.Ε.”, απουσίαζε ο έμπειρος πρόεδρος του διοικητικού της συμβουλίου κ. Βασίλης Μπαλάσης;
"Ενδεχόμενη απάντηση που θα κάνει λόγο για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους", υπογραμίζει ο κ. Κούκουζας,  δεν θα θεωρηθεί σοβαρή ούτε αξιόπιστη" !