Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Επιμένουν στη διάνοιξη της Φραγκοκκλησιάς,"προσφέροντας" έργα ανάπλασης...

Συνάντηση με τους Δημάρχους Γιώργο Κουράση και Κωνσταντίνο Ιωαννίδη, των όμορων Δήμων Χαλανδρίου και Βριλησσίων, αντίστοιχα, για το ζήτημα της διάνοιξης της οδού Φραγκοκκλησιάς είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο γραφείο του στο Δημαρχείο. Η συνάντηση διεξήχθη σε συνέχεια της έκδοσης της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που "ανοίγει το δρόμο" για να ανοιχθεί εκ νέου ο δρόμος και να προωθηθούν οι απαραίτητες ενέργειες, έπειτα από χρόνια ομηρίας, για έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων στο Νέο Μαρούσι και στο Πολύδροσο.

"Καλώς Ηλθες" ΛΙΝΤΛ στο Μαρούσι ...

Διπλή συνεδρίαση σήμερα της "Επιτροπής Ποιότητας Ζωής"
Η πρώτη, θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί (στο Δημοτικό Κατάστημα Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), & θα ασχοληθεί με τα εξής θέματα:
1. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος της εταιρείας ΓΙΑΝΝΙΑΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. «ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ» επί της Λεωφόρου Κηφισίας αρ.10-12, στο Μαρούσι
2. Έγκριση χορήγησης αδείας λειτουργίας μουσικών οργάνων της εταιρείας "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ Α.Ε.Ε. ψιλικών ειδών" που βρίσκεται στο Μαρούσι, στην Λεωφόρο Κηφισίας αρ.46.
3. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος της εταιρείας ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. "ΜΙΚΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ" επί της οδού Δ. Ράλλη αρ.37 & Μαραθωνοδρόμων, στο Μαρούσι
4. Έγκριση η μη κυκλοφοριακής μελέτης που αφορα θέση στάθμευσης (υποθ. Κοκκώνη Βασιλείου)
5. Ανάκληση της υπ' αριθ. πρωτ.:055149/26.7.2011 αδείας λειτουργίας και επανασφράγιση καταστήματος "Εστιατορίου" επί της Λεωφόρου Κηφισίας αρ.10-12 που βρίσκεται στο Μαρούσι, με την επωνυμία "ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΛΑΜΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε."
6. "Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος της εταιρείας Ν. ΔΟΞΑ- LD TRADING ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ Ε.Π.Ε. "ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ με παρασκευαστήριο γιακαθήμενους" εντός του Εμπορικού Κέντρου Golden Hall στο επίπεδο +2, επί της Λεωφόρου Κηφισίας αρ.37Α, στο Μαρούσι"
7. "Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος του ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ "Κρεοπωλείου- Κατεψυγμένων και Τυποποιημένων Προϊόντων", επί της οδού Μητροπόλεως αρ.29 & Κοιμήσεως Θεοτόκου, στο Μαρούσι"

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Δωρεάν βουτιές «έκρυβε» η συνεργασία Δήμου Aμαρουσίου - CIVITEL!!!

        Στην πισίνα του «CIVITEL ATTIK»,
     τα μπάνια του Μαρουσσιώτικου λαού!
Αμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου στις επικρίσεις που δέχθηκε η Διοίκησή του, σε ότι αφορά την ενοικίαση  του κτιρίου 2.000 τ.μ. (με γκαράζ επιφανείας 870 τ.μ. παρακαλώ) στην προαναφερόμενη ξενοδοχειακή επιχείρηση, έναντι του ποσού των 7.000 ευρώ μηνιαίως για χρονικό διάστημα 20 ετών (δηλαδή μέχρι το 2032)!!!
Αφού εξέδωσε μία 1η ανακοίνωση, στην οποία περιέγραφε τους 4 λόγους για τους οποίους η Διοίκησή του, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη(όπως λέει) οικονομική συγκυρία, "αξιοποιεί" με διαφάνεια την ακίνητη περιουσία του Δήμου Αμαρουσίου, επανήλθε πάλι δριμύτερος ή για να ακριβολογούμε πιό ...δροσιστικός!
Η επανεμφάνιση αυτή ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός ότι και ο ίδιος δεν επείσθη από τα επιχειρήματά του για την ενοικίαση του κτιρίου που βρίσκεται επί της οδού Ολυμπίας...
Και το λέμε αυτό γιατί:
1) Δεν απάντησε με σαφήνεια εάν το εν λόγω κτίριο βρίσκεται ή όχι σε περιοχή αμιγούς κατοικίας,
2) Προσπέρασε το θεμελιώδες ερώτημα αν επιτρέπεται ή όχι η εκμίσθωση του κτιρίου για χρήση ξενώνων φιλοξενίας, με το αιτιολογικό ότι «στον ίδιο χώρο λειτουργεί ήδη ξενώνας φιλοξενίας(!!!)», κάτι που κάνει(εμάς τους Παρατηρητές),  βασίμως να υποθέσουμε πως κατά βάθος ... ίσως να αισθάνεται κάποιες μικρές"ενοχούλες" και
3)Επειδή αναφερόμενος στο μίσθωμα (7.000 ευρώ) που συμφωνήθηκε μεταξύ της ΑΘΜΟΝΟΝ και της CIVITEL ATTIK, είπε - σχεδόν απολογούμενος - πως αυτό "δεν είναι υπερβολικά χαμηλό"!!!
Παραδέχθηκε δηλαδή ότι το μίσθωμα είναι ΧΑΜΗΛΟ,
αλλά όχι ...υπερΒΟΛΙΚΑ!!!
Για να έλθει λοιπόν στα ΙΣΑ του το πράγμα, τι νομίζετε ότι σκέφθηκε, συζήτησε, συμφώνησε και ετοιμάζεται οσονούπω να υλοποιήσει ο "Τρισμέγιστος" Δήμαρχός μας;
ΣΑΣ ΕΦΕΞΕ ΠΑΛΙ ΤΥΧΕΡΟΥΛΗΔΕΣ!!! Δωρεάν βουτιές(θέλουμε να πιστεύουμε εικοσαετίας), για όλους εσάς τους περιοίκους, στην πισίνα του ξενοδοχείου CIVITEL ATTIK!!!
Απολαύστε το Δελτίο Τύπου...χωρίς σχόλια:

Πειστικότερη απάντηση ζητά από τη Διοίκηση ο Π. Κούκουζας

Μία πειστικότερη απάντηση - σχετικά με την ενοικίαση του κτιρίου της ΑΘΜΟΝΟΝ Α.Ε. σε ξενοδοχειακή εταιρία - ζητά από τους συντάκτες της ανακοίνωσης του γραφείου τύπου της Διοίκησης,  ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Κίνησης "ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ", κ. Πέτρος Κούκουζας.
Επιπροσθέτως θέτει και το ερώτημα για ποιους λόγους σε μια τόσο σημαντική και επικερδή, κατά την άποψή τους, απόφαση της “ΑΘΜΟΝΟΝ Α.Ε.”, απουσίαζε ο έμπειρος πρόεδρος του διοικητικού της συμβουλίου κ. Βασίλης Μπαλάσης;
"Ενδεχόμενη απάντηση που θα κάνει λόγο για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους", υπογραμίζει ο κ. Κούκουζας,  δεν θα θεωρηθεί σοβαρή ούτε αξιόπιστη" !

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Στο Μουσείο της Ακρόπολης το Κύπελλο του Σπύρου Λούη

Στο Μουσείο της Ακρόπολης θα βρίσκεται από τον Σεπτέμβριο το Κύπελλο του Σπύρου Λούη προσφέροντας στους χιλιάδες επισκέπτες του από όλο το κόσμο, αλλά και στο πλήθος των μαθητών που το επισκέπτονται καθημερινά την ευκαιρία να ... το θαυμάσουν και φυσικά να μάθουν την ιστορία και τον συμβολισμό του.
Το κύπελλο θα συνοδεύει ενημερωτικό, οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό για την καλύτερη πληροφόρηση των επισκεπτών. Στη διάρκεια της έκθεσης του κυπέλλου στο μουσείο της Ακρόπολης, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που το απέκτησε τον Απρίλιο σε δημοπρασία, θα προσπαθήσει να βρει και άλλους ασφαλείς χώρους που θα μπορούσαν ενδεχομένως να το φιλοξενήσουν ως το 2015 που θα εκτεθεί πλέον μόνιμα στο Κέντρο Πολιτισμού 'Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αφού πρώτα το Κύπελλο θα παραχωρηθεί στο Ελληνικό Δημόσιο και θα είναι ανοιχτό και δωρεάν προσβάσιμο σε όλους τους επισκέπτες.

"Παρέλαβαν" οι 50 διμηνίτες πυροφύλακες του Σ.Π.Α.Π

Τους συμβασιούχους που θα απασχοληθούν στην πυροφύλαξη στους Δήμους μέλη του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) και σε άλλες θέσεις ευθύνης στο Κέντρο Επιχειρήσεων καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την υπογραφή των συμβάσεων και της παραλαβής του απαραίτητου εξοπλισμού.Με την ευκαιρία της υποδοχής τους ο Πρόεδρος κ. Πατούλης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους, κατέθεσε την υποστήριξη της Διοίκησης του Συνδέσμου προς το σημαντικό έργο που αναλαμβάνουν και τους ενθάρρυνε να επιδείξουν το δέοντα ζήλο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους καθώς όπως τους επεσήμανε ο Σύνδεσμος βασίζεται στην καλή συνεργασία μαζί τους.

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

«Πολεοδομική πληγή», η μετατροπή των χρήσεων γης ...

Η εισαγωγή από την αίτηση που κατάθεσαν σύλλογοι και δημότες για την ακύρωση του προεδρικού διατάγματος, με το οποίο αλλάζουν οι χρήσει γης στο ΜΑΡΟΎΣΙ Ενώπιων του Συμβούλιου της Επικρατείας ΑΙΤΗΣΗ Του Συλλόγου ''Παρέμβαση Πολιτών Αμαρουσίου'' Του Συλλόγου «Εκπολιτιστικός-Επιμορφωτικός Σύλλογος Παραδείσου Αμαρουσίου», Της Ελένης Μανιάκα – Προεστάκη , Του Δημητρίου Κοτσώνη κατοίκου Αμαρουσίου Της Μαρίας Παπασυμεών,
Του Ελευθερίου Μαγιάκη, κατοίκου Αμαρουσίου, Του Αλέξανδρου Μπρέγιαννη, Του Δημήτριου Πολυχρονιάδης, Της Δήμητρα Κρεκούκια κατοίκου Αμαρουσίου, οδός Χατζηαντωνίου 13. Της Βικτωρίας Σιβροπούλου Κατά
1. Του Υπουργού Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων.
2. Του Δήμου Αμαρουσίου.
Περί ακυρώσεωςΤου από 3.5.2012 προεδρικού Διατάγματος
( Φεκ. 151/2012, Τεύχος Απαλλοτριώσεων) , με το οποίο τροποποιήθηκαν οι χρήσεις γης των οικοπέδων που ευρίσκονται επί των οδών του βασικού Οδικού Δικτύου.
                                                                        Εισαγωγή
1. Απ΄την μεταβολή των ισχυουσών χρήσεων στην πόλη του Αμαρουσίου, οι οποίες επέρχονται απ΄το προβαλλόμενο προεδρικό διάταγμα,
δημιουργούνται αφορολόγητα κέρδη για ιδιώτες
 υπέρ τα 5,50 δισεκατομμύριο ευρώ.
Η μετατροπή των χρήσεων γης σε χρήσεις για την δημιουργία Εμπορικών Κέντρων και Πολυαγορών στους Περιφερειακούς Δήμους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Αθήνας, έχει καταστεί «πολεοδομική πληγή», έχει μετατρέψει τις πολεοδομικές ρυθμίσεις σε «εργαλείο» για την δημιουργία τεραστίων κερδών,

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Στις 2 το μεσημέρι η συνεδρίαση της "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ"

ΕΞΙ θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ", η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 16 Ιουλίου στη 2:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα). Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις, στα παρακάτω 6 θέματα:
1. Διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού για εργασίες καθαρισμού οικοπέδων του Δήμου Αμαρουσίου
2. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για την προμήθεια συστημάτων λογισμικού για την προστασία των υπολογιστών κλπ
3. "Εγκριση απόδοσης λογαριασμού χρηματικού εντάλματος προπληρωμής στο όνομα του
υπαλλήλου του Δήμου Βουγαλέρη Γεωργίου για την πληρωμή στο Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, για την εκτίμηση ακινήτων στο πλαίσιο αποκατάστασης ρυμοτομούμενης
ιδιοκτησίας σε τράπεζα γης του Δήμου Αμαρουσίου"

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Σε ευχαριστώ, σε ευχαριστώ, ήσουν "παιδί" σαν το Χριστό!!!

... για την άριστη λειτουργία των παιδικών σταθμών !
Θερμές ευχαριστίες έδωσε προς το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη η καθηγήτρια και δημότης Αμαρουσίου κα Ευγενία Τρανταλίδου – Μοτάκη για την προσφορά του στα παιδιά της πόλης και κατ΄ επέκταση στους γονείς, μέσω της άριστης λειτουργίας των παιδικών σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον Παιδικό Σταθμό επί της οδού Θεμιστοκλέους 3, τόσο για το ικανότατο προσωπικό, όσο και για την άριστη υποδομή του.
Επισυνάπτεται η επιστολή της κ.Ευγενίας Τρανταλίδου – Μοτάκη