Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Συνεδρίαση της "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ" την Πέμπτη

Δύο μόνο θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ", η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 12 Ιουλίου στη 1:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα  (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα  συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις, στα παρακάτω 2 θέματα:
1. Ανάθεση ή μη της μελέτης με τίτλο : "Ειδική Τεχνική μελέτη (μείωση της απόστασης από το
υφιστάμενο Νεκροταφείο)"
2. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για την προμήθεια καυσίμων
και λιπαντικών για την κίνηση οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου Αμαρουσίου

                                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
                                          ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΤΑΘΟΥΛΗΣ

"Πράσινη διαδρομή" στην Κοκκινιά

                   Εγκαινιάστηκε ο ποδηλατόδρομος 
Ο ποδηλατόδρομος που ξεκινά από την πλατεία Ξυλούρη και καταλήγει στην πλατεία Αργοναυτών θα αλλάξει, σύμφωνα με τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, προς το καλύτερο καθημερινότητα των κατοίκων της Κοκκινιάς.
Το σήμα για την έναρξη της πρώτης ποδηλατοδρομίας δόθηκε από το Δήμαρχο Αμαρουσίου, ο οποίος συνόδευσε με το ποδήλατό του στην πρώτη του βόλτα το πλήθος των ποδηλατών.
Ο κ. Γιώργος Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του που παραδίδεται στη γειτονιάς της Κοκκινιάς «ένα έργο που υπηρετεί τη φιλοσοφία της σημερινής Διοίκησης του Δήμου, που ενθαρρύνει ένα νέο τρόπο μετακίνησης μέσα στον οικιστικό ιστό, ένα έργο υπηρετεί το στόχο για να ξαναγίνει το Μαρούσι ένα προάστιο φιλικό και ανθρώπινο».

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Στο "σκαμνί", με συγκεκριμένο κατηγορητήριο για παράβαση καθήκοντος!

Στα χέρια του Εφετείου και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η Δίκη Πατούλη για όσα αναφέρονται στο κατηγορητήριο του Εισαγγελέα για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση
Μετά από τρία χρόνια ανακρίσεις, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών αποδέχτηκε με συγκεκριμένα στοιχεία, τα αναφερόμενα στην μήνυση του Επικεφαλής του Συνδυασμού Δορύλαου Κλαπάκη στέλνοντας τον Πατούλη με συγκεκριμένο κατηγορητήριο για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση στο σκαμνί
Αλλά και ο Εισαγγελέας Εφετών απορρίπτοντας το αίτημα Πατούλη, έδειξε και αυτός το σκαμνί στον Πατούλη για συγκεκριμένες κατηγορίες, παρ΄όλα αυτά το πρωτόδικο Δικαστήριο αδικαιολόγητα τα αγνόησε όλα αυτά και πήρε άλλη κατεύθυνση
Το πρώτο μέλημα του Πρόεδρου του Δικαστηρίου στην Δίκη της 5ης .7.2012 ήταν να κρίνει ότι:
ο Δημότης Αμαρουσίου που πληρώνει τα πάντα, ο Επικεφαλής Συνδυασμού της Αντιπολίτευσης, ο ίδιος ο μηνυτής, δεν έχει έννομο Συμφέρον να παρέμβει με τον Δικηγόρο του στην ίδια την μήνυση του ( !!!! ) και με αυτόν τον τρόπο απαγόρευσε κάθε ερώτηση στη δίκη.
Τελικά απέμειναν μόνο οι μάρτυρες του Πατούλη και οι δυο εργαζόμενοι του Δήμου κ.κ. Ν. Καλυμανης και Σ. Μπογδανος
Ο Ν. Καλυμανης που στο παρελθόν είχε εγγράφως καταθέσει ότι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι παράγοντες, διόρισαν τις οικογένειες τους στον Δήμο, και ονόμασε μάλιστα ότι ο Ζήκος διόρισε την γυναίκα του και την αδελφή του, η κ. Ε. Λέκκα την κόρη της, ο Πρόεδρος του ΟΕ Μεμηλας την κόρη του στο ΚΕΠ και άλλους και οι «συνδικαλιστές», ο Ευαγ. Καγιας τον υιό του, ο Ν. Δεπαστας τον υιό του, ο Αβραμίδης Γεώργιος τον υιό του, ο Καψάλης Ιωάννης την κόρη του, ο Κουτσουκος Σταμάτης την σύζυγό του, ο Χελιωτης Ιωάννης την κόρη του κ.λ.π.

Κυριακή 15 Ιουλίου, το 1ο εθελοντικό πότισμα του Σ.Π.Α.Π

Το πρώτο εθελοντικό πότισμα στις αναδασωμένες κατά περιοχές του Πεντελικού θα πραγματοποιήσει ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) την Κυριακή 15 Ιουλίου 2012 σε συνεργασία με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Οι εθελοντές του Σ.Π.Α.Π από τις 9 το πρωί της Κυριακής δίνουν το πρώτο τους ραντεβού στο χώρο δίπλα στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης για το πότισμα των δενδρυλλίων που φυτεύτηκαν πέριξ του Νοσοκομείου, στα Ιταλικά Οχυρά – όπισθεν του Πύργου Δουκίσσης Πλακεντίας και στο Κοιμητήριο Παλαιάς Πεντέλης.
Η συμμετοχή όλων είναι καθοριστική για την επιβίωση των δενδρυλλίων κατά τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες. Δίνουμε ζωή στα δεντράκια, ολοκληρώνουμε με επιτυχία το έργο που όλοι μαζί ξεκινήσαμε με την αναδάσωση των περιοχών αυτών.
Για την εξυπηρέτηση των εθελοντών, από το Δημαρχείο Αμαρουσίου θα αναχωρήσουν την Κυριακή στις 8:45 π.μ. λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν στο σημείο του ποτίσματος.
Στη διάθεση των πολιτών για πληροφορίες είναι τα τηλέφωνα: 1566 και 2132038000 – 390 – 245

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

15 προσλήψεις στο Δήμο Αμαρουσίου

Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ/ΓΣΕΒΕΕ), στα πλαίσια της υλοποίησης της Πράξης «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στη Περιφέρεια Αττικής – Βόρειος Τομέας – Δήμος Αμαρουσίου», η οποία εντάσσεται στο Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» και συγχρηματοδοτείται από τη Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ και από εθνικούς πόρους), προκηρύσσει 15 θέσεις με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 5 μηνών.

Οι ειδικότητες είναι:
1)  Π.Ε ή Τ.Ε ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΔΡΑΣΗΣ                                                                 2
2) Π.Ε ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ                                                                      1
3) Π.Ε ή Τ.Ε ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ                                                                    1
4) Π.Ε ΛΑΟΓΡΑΦΟΥΣ                                                                                              1
5)Δ.Ε ΒΟΗΘΟΙ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ                        2
6)Δ.Ε ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ                                                                                  2
7)Δ.Ε ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ                                                                                                   2
8)Τ.Ε ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ                                                                1
9)Δ.Ε ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ                                                                                                   1
10)Δ.Ε ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ                                                                                               1
11)Τ.Ε ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ                                                                                              1

                                           ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

...Eφεδρείες

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

"Γιορτή Ηλιοπροστασίας" με την υποστήριξη ... του Δήμου!

                Διασκέδασε(στο εμπορικό κέντρο AVENUE)
             μαθαίνοντας πώς να προστατεύεις το δέρμα σου !!!
Γιορτή ηλιοπροστασίας για τα παιδιά διοργανώνει ο Οργανισμός Πρόληψης & Αντιμετώπισης Μελανώματος – Μελάμπους, με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Ιουλίου, από τις 10:00 έως τις 19:00, στο εμπορικό κέντρο AVENUE (Κηφισίας 41 – 47).
Στις εκδηλώσεις οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με το φίλο τους τον ήλιο, μαθαίνοντας τα μαγιά κόλπα της ηλιοπροστασίας. Θα κάνουν τον ήλιο τον καλύτερο τους φίλο στις γωνιές παιχνιδιών, θεάτρου, τραγουδιού, παραμυθιού και Καραγκιόζη.
Στις παράλληλες δραστηριότητες, περιλαμβάνεται δωρεάν εξέταση του πληθυσμού,που έχει σπίλους «ελιές» ή ογκίδια από ειδικούς εθελοντές γιατρούς, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, στην πίσω μικρή πλατεία του AVENUE, όπου θα εξελίσσεται και το πρόγραμμα παιχνιδιού.
Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την ηλιοπροστασία επισυνάπτεται εδώ.

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Αυτός είναι ο πραγματικός Δήμος Αμαρουσίου !!!

Για  παράβαση καθήκοντος  κατ΄ εξακολούθηση  δικάζεται στην Ευελπιδων  την Πέμπτη 5η  Ιουλίου  ο Γ. Πατουλης.
 Αυτός είναι ο πραγματικός Δήμος Αμαρουσίου . Αν δεν είχε αλλάξει τον νόμο ο γνωστός Nομικός Σύμβουλος (και στο Μαρούσι) των μεγαλοεργολάβων, Προκόπης  Παυλόπουλος, ο Πατουλης  θα είχε παυθεί από Δήμαρχος τώρα και μήνες. Ενώ παράλληλα  είμαστε σε αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για την νομιμότητα της εκλογής του ως Δήμαρχος. 
Πως να μην διατηρήσουν τον κάθε  Πατουλη στην Διοίκηση, όταν εκκρεμούν τακτοποίησεις  παράνομων χρήσεων γης, παράνομο Σχέδιο  Σωρού, παράνομο Σχέδιο Δηλαβερη και άλλες υποθέσεις που βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης και αφορούν παράνομες  υπεραξιες δισεκατομμυρίων, καταστρέφοντας ολοκληρωτικά το Μαρούσι
Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι ακυρώθηκε οριστικά από τα κεντρικά η κατασκευή του Παιδικού Σταθμού στην Κοκκινιά και ως φαίνεται  το ίδιο ίσως συμβεί για … μη νόμιμη ανάθεση και με τον πολυδιαφημισμένο Παιδικό Σταθμό στο 285 Ο.Τ.

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Αναξιόπιστος & καταστροφικός ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής

           Η ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ
Στη συνεδρίαση του Δ. Σ. Αμαρουσίου της 28 – 7 – 2012 παρουσιάστηκε από τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου ο Απολογισμός του έργου της για το έτος 2011.
Σε μια διαδικασία που άγγιζε τα όρια της παρωδίας, μακριά από τα μάτια και τα αυτιά των Δημοτών – κατοίκων της πόλης μας και με την παρουσία των μισών από τους συμβούλους της πλειοψηφίας και με την πλήρη απουσία της μείζονος μειοψηφίας, ακούσαμε έναν εξοντωτικά μακροσκελή κατάλογο με τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης του Δήμαρχου Πατούλη στο Δήμο Αμαρουσίου για το έτος 2011.
Όσο κι αν προσπάθησε, μέσω της παρουσίασης του απολογισμού για το έτος 2011, και προσπαθεί η Δημοτική Αρχή Πατούλη να μας πείσει ότι έκανε έργο στο Μαρούσι η καθημερινή ζωή στην πόλη μας πείθει για το αντίθετο.
Ο απολογισμός του έργου της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου για το 2011, όπως παρουσιάστηκε από τη Δημοτική Αρχή, είναι όχι μόνο φτωχός σε έργο, αλλά αναξιόπιστος και καταστροφικός για την πόλη.

Nέες επιβαρυντικές χρήσεις στο Μαρούσι, με ...

           προεκλογικές διαδικασίες fast track !!!
Τη νομιμοποίηση αυθαιρεσιών, την αλλαγή των χρήσεων γης επί τα χείρω στο Μαρούσι, σε μια περιοχή την οποία τα έργα της ολυμπιακής περιπέτειας του 2004 επιβάρυναν με τσιμέντο και υπερτοπικές χρήσεις, επιχειρεί το Προεδρικό Διάταγμα "Τροποποίηση των χρήσεων γης των οικοπέδων που βρίσκονται στα οικοδομικά τετράγωνα επί του βασικού οδικού δικτύου και επί σημαντικών οδικών αξόνων του ρυμοτομικού σχεδίου Δήμου Αμαρουσίου".
Η έγκρισή του τρεις μόνον ημέρες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου συνοδεύεται από πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, κατάθεση ψευδών στοιχείων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και την περιφρόνηση των παρατηρήσεων του ανωτάτου δικαστηρίου για παράνομες και αντισυνταγματικές ρυθμίσεις - σύμφωνα με το πρακτικό, αριθμός 81/2012 - τις οποίες το ΥΠΕΚΑ όφειλε να διαγράψει. Ήταν τέτοια η σπουδή του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ να υπογραφεί το σχέδιο Π.Δ. πάση θυσία, που συνέβη το πρωτοφανές.
Στις 30 Απριλίου ολοκλήρωσε το Ε' Τμήμα του ΣτΕ την επεξεργασία του σχεδίου Π.Δ., στις 2 Μαΐου στα Γιάννενα υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια και την επομένη αμέσως δημοσιεύεται στο ΦΕΚ ΑΑΠ 151/3.5.2012. Όμως...
Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος παρελήφθη από το ΣτΕ για έλεγχο στις 21-2-2012, χωρίς να έχει προηγηθεί η υποχρεωτική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΚΣΧΟΠ) ή του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), που αντικατέστησε το ΚΣΧΟΠ.
Το πρακτικό Επεξεργασίας είναι αποκαλυπτικό. υποστηρίζεται ότι η έλλειψη γνωμοδότησης των παραπάνω συμβουλίων οφείλεται στο επείγον του θέματος, στην αποχή των μηχανικών μελών από το ΚΣΧΟΠ κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2012, και ότι το ΚΕΣΥΠΟΘΑ δεν έχει ακόμα συγκροτηθεί.

Φάμπρικα πλαστών πιστοποιητικών δυσλεξίας σε Παίδων Πεντέλης & Σισμανόγλειο!

Μια 73χρονη συνταξιούχος λογοθεραπεύτρια στο Νοσοκομείο Σισμανόγλειο, η οποία διατηρεί κέντρο λογοθεραπείας σε προάστιο της Αττικής, φέρεται ότι κινούσε τα νήματα της κομπίνας με πλαστογραφημένα πιστοποιητικά δυσλεξίας, τα οποία χρησιμοποιούνται ως δικαιολογητικά για να απαλλαγούν μαθητές από τις γραπτές σχολικές εξετάσεις.
Την υπόθεση διερευνά η Οικονομική Αστυνομία από τον περασμένο Οκτώβριο και έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα 121 πλαστά πιστοποιητικά, τα οποία είχαν κατατεθεί σε σχολεία, κυρίως Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λέρου, της Λέσβου και της Αττικής. Τα πλαστογραφημένα πιστοποιητικά φέρονταν ότι εκδίδονταν από τα Νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης και Σισμανόγλειο.
Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται μια 48χρονη, η οποία ήταν γραμματέας στο αρμόδιο τμήμα για την έκδοση τέτοιων πιστοποιητικών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και μια 56χρονη συνταξιούχος ψυχολόγος.

Στη 1:00 το μεσημέρι, η συνεδρίαση της "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ"

Εντεκα(11) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 2 Ιουλίου στη 1:00 το μεσημέρι  στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω:
1. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης πρόχειρου διαγωνισμού για εργασίες καθαρισμού και αποψίλωσης κοινοχρήστων χώρων και οικοπέδων του Δήμου Αμαρουσίου.
2. Άσκηση ή μη ενδίκου μέσου κατά υπ' αρ.686/2012 απόφασης του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου.
3. Ανάθεση χειρισμού μεμονωμένης δικαστικής υπόθεσης σε δικηγόρο, λόγω της απαιτούμενης εξειδικευμένης γνώσης.
4. Εισήγηση για διάθεση πίστωσης για καταβολή επιδικασθέντος ποσού τελεσίδικης απόφασης.
5. Άσκηση ή μη ένδικου μέσου κατά της υπ' άριθμ. 40/2011 απόφασης του Μονομελούς
Πρωτοδικείου Αθηνών (Γ΄ αγωγή Χαράλαμπου Βλάχου - Αμοιβή για χειρισμό υπόθεσης
απαλλοτριώσεως - αφορά αμοιβή ως πληρεξούσιου δικηγόρου του Δήμου για καθορισμό
προσωρινής τιμής μονάδας κατά ταμείου παρακαταθηκών και δανειών - απαλλοτρίωση το επί
των οδών Αλαμάνας, Δοξάτου και Δελφών Ο.Τ. 510 & 505 ακινήτων για την κατασκευή θέσεων στάθμευσης και κτιριων για εξυπηρέτηση πολιτιστικών και αθλητικών σκοπών, καθώς και για την στέγαση υπηρεσιών του Δήμου - αιτούμενο ποσό αγωγής € 71.380,39).

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

«Αποκλίνουσες Συμπεριφορές ...» η επίθεση στη Microsoft !

Οργάνωση με το όνομα «Αποκλίνουσες Συμπεριφορές για την διάδοση του επαναστατικού τερορισμού - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο όχημα στην είσοδο των γραφείων της Microsoft Hellas στο Μαρούσι, τα ξημερώματα της Τετάρτης 27 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη τρεις τουλάχιστον άγνωστοι που επέβαιναν σε κλεμμένο βαν, αφού απείλησαν τους υπαλλήλους ασφαλείας της εταιρείας στην είσοδο, εισέβαλαν με το όχημα στο ισόγειο του κτιρίου και πυροδότησαν 14 γκαζάκια και μπιτόνια βενζίνης που ήταν στο φορτηγάκι.
Από την έκρηξη και την πυρκαγιά που ακολούθησε καταστράφηκε το φορτηγάκι, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο ισόγειο και ελαφρότερες στον πρώτο όροφο του κτιρίου, στην λεωφόρο Κηφισίας 221.
«Εισβάλαμε από την κεντρική είσοδο και πυροδοτήσαμε το παγιδευμένο βαν στο εσωτερικό του κτηρίου, φιλοδωρώντας το με 150 λίτρα βενζίνης. Καθ' όλη τη διάρκεια της επιχείρησης εξασφαλίσαμε ότι κανένας δεν θα διατρέξει οποιοδήποτε κίνδυνο ενώ αντίθετα με τους ισχυρισμούς διαφόρων δημοσιευμάτων δεν χρησιμοποιήσαμε όπλα για την ακινητοποίηση του προσωπικού. Ήταν μια πράξη πολέμου, ενάντια στις ύπουλες σιωπές και στην γενικευμένη αιχμαλωσία που παράγει ο σύγχρονος κόσμος» αναφέρει μεταξύ άλλων η προκήρυξη που αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο indymedia.