Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

"Eνα Ταξίδι Παραμύθια" στην πλ. Ηρώων

«Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη»

Το Τμήμα Βορέειου Βιβλιοθήκης που υπάγεται στη Διεύθυνση Εποπτείας Νομικών Προσώπων του Δήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία “Future Library και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», έχοντας επιλεγεί μεταξύ πολλών βιβλιοθηκών ανά την Ελλάδα, συμμετέχει στην καλοκαιρινή εκστρατεία με τίτλο: «Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» διοργανώνοντας μία σειρά από εκδηλώσεις ανάγνωσης και δημιουργικότητας για παιδιά.
Στόχος της συγκεκριμένης εκστρατείας είναι να προωθήσει την ανάγνωση, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στα παιδιά ως μελλοντικοί χρήστες των δημοτικών και δημόσιων βιβλιοθηκών.
Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητισμού της Διεύθυνσης Εποπτείας του Δήμου Αμαρουσίου και με την υποστήριξη των εθελοντών του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου.
Στις εκδηλώσεις ως επί το πλείστον συμμετέχουν παιδιά που λαμβάνουν μέρος στο 10ο Αθλητικό Camp του Δήμου Αμαρουσίου με εξαίρεση τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη συμμετοχή.
Αναλυτικά για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην εκστρατεία με τίτλο: «Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» μπορείτε να ενημερωθείτε παρακάτω:

Ποιητική βραδιά αφιερωμένη στο Νικηφόρο Βρεττάκο

Ποιητική βραδιά αφιερωμένη στο Νικηφόρο Βρεττάκο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννησή του, διοργανώνει η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου τη Δευτέρα 2 Ιουλίου στις 9 μ.μ. Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο της Βιβλιοθήκης (Στ. Δραγούμη 30 & Μιλτιάδου) περιλαμβάνει προβολή του Σαράντου Σακελλάκου βασισμένη στο έργο του ποιητή του φωτός με τίτλο: «Λειτουργία κάτω από την Ακρόπολη».
Την εκδήλωση θα προλογίσει η φιλόλογος Μαρία Σπυροπούλου - Θεοδωρίδου.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 210 61 47 181.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

«Γάτος Σπιρουνάτος» μετά την ποδηλατοδρομία

 «Κυκλοφορώ στο Μαρούσι με ποδήλατο»

    Ένα ευχάριστο και χαρούμενο καλοκαιρινό απόγευμα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σε μία πράσινη διαδρομή με ποδήλατα τα παιδιά με τους γονείς τους, στον ποδηλατόδρομο που ξεκινά από την Πλατεία Ξυλούρη (Μεσογείων & Αναπαύσεως) και καταλήγει στην Πλατεία Αργοναυτών (Μεσογείων & Αργοναυτών).
Τους μικρούς ποδηλάτες θα υποδεχθούν την Τετάρτη 4 Ιουλίου στις 7:30 στην Πλατεία Ξυλούρη, πριν από την έναρξη της πράσινης διαδρομής, κλόουν, ζογκλέρ και φουσκωτά, χαρίζοντας τους άφθονο γέλιο και παιχνίδι.
Με την ολοκλήρωση της διαδρομής και τον τερματισμό στην Πλατεία Αργοναυτών μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν την προβολή της παιδικής ταινίας «Γάτος Σπιρουνάτος».
Οι εκδηλώσεις είναι μία προσφορά του Δήμου Αμαρουσίου προς τους πολίτες.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Τον κίνδυνο να κλείσει το Σικιαρίδειο επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους γονείς, συγγενείς και φίλοι των παιδιών που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα, και ζητούν από τη διοίκηση να μην προβεί σε νέες απολύσεις. Παραθέτουμε αυτούσια  την ανακοίνωση των γονέων - συγγενών και φίλων των παιδιών του Σικιαριδείου Ιδρύματος την οποία μας απέστειλε η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση "ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ":
Σήμερα, 10 Μαΐου 2012 στην Αθήνα, εμείς, οι γονείς, κηδεμόνες και φίλοι των παιδιών του Σικιαριδείου Ιδρύματος, που συγκεντρωθήκαμε ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας κατά την οποία ενημερωθήκαμε για την νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα με τις απολύσεις προσωπικού και την υπαρκτή και άμεση απειλή να μην ξαναλειτουργήσει το ίδρυμα από τον Σεπτέμβριο του 2012, ομόφωνα συναποφασίζουμε και δηλώνουμε τα παρακάτω:
1. ΖΗΤΑΜΕ από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή του ποσού της επιχορήγησης που απαιτείται για να συνεχισθεί η λειτουργία του Σ.Ι., δεδομένου ότι από το 2010 και μετά το Ίδρυμα υποχρηματοδοτείται.
2. ΖΗΤΑΜΕ από τη Διοίκηση του Σ. Ι. να σεβαστεί τη βούληση τόσο του αρχικού δωρητή της οικογένειας Σικιαρίδη, όσο και των μετέπειτα δωρητών της ίδιας οικογένειας, για να εξασφαλισθεί η συνέχεια της λειτουργίας τόσο των εργαστηρίων, όσο και των λοιπών κοινωνικοεκπαιδευτικών υπηρεσιών και της ψυχοθεραπευτικής στήριξης που επί δεκαετίες παρέχει το Ίδρυμα σε 200 και πλέον παιδιά με νοητική υστέρηση των οποίων έχουν απόλυτη ανάγκη, προκειμένου να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τα βοηθήσουν να ενταχθούν στην κοινωνία ως ισότιμα μέλη.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Σε ιδιωτικά συνεργεία ο καθαρισμός κοινόχρηστων & ελεύθερων χώρων του Δήμου!!!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ(www.xtypos.eu/xt/index.php?), σε ιδιωτικά συνεργεία αποφάσισε να αναθέσει εφέτος των καθαρισμό των κοινόχρηστων και ελεύθερων χώρων του ο Δήμος Αμαρουσίου (στο πλαίσιο της πυροπροστασίας), αφού, όπως διαπίστωσε η Δημοτική Αρχή, η διάθεση ίδιου δυναμικού, προσωπικού και υποδομών, δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της πόλης.
Η εν λόγω απόφαση, που πάρθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Αμαρουσίου, έφερε την αντίδραση της αντιπολίτευσης, οι άνθρωποι της οποίας μίλησαν για απόπειρα σταδιακής ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου και καταψήφισαν την πρόταση της διοίκησης.
                                               Δεν γίνεται αλλιώς ...
Ο Δήμος αποφάσισε, λοιπόν, με τις ψήφους της πλειοψηφίας να διεξάγει διαγωνισμό για να ανατεθεί σε ιδιώτη η αποψίλωση των ελεύθερων δημοτικών χώρων, εργολαβία που θα στοιχίσει περί τα 50 χιλιάδες ευρώ. Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ο Αντιδήμαρχος, κ. Βασίλης Κόκκαλης τόνισε πως ο Δήμος δεν διαθέτει τα απαραίτητα μηχανήματα, ενώ και τα 30 άτομα που έχουν απομείνει στην Υπηρεσία Καθαριότητας, είναι αδύνατον να απασχοληθούν με τον καθαρισμό των οικοπέδων, προσθέτοντας ότι “θα χρειάζονταν να είναι από το πρωί ως το βράδυ με τις ατομικές χορτοκοπτικές μηχανές, δίχως κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα”.

Δημόσιος Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής έτους 2011

Σε Ειδική συνεδρίαση του Σώματος  που θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 28 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), θα συζητηθεί και θα ληφθεί απόφαση στο παρακάτω θέμα: Δημόσιος Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής έτους 2011.
Απολογιστική τοποθέτηση της Διοίκησης σχετικά με την οικονομική και διοικητική πορεία του Δημου και την εφαρμογή του προγράμματος της Δημόσιας Δράσης.
Τοποθέτηση των Δημοτικών Παρατάξεων και Δημοτικών Συμβούλων.
Διατύπωση παρατηρήσεων των κατοίκων και των φορέων της πόλης επί του απολογισμού.
Νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί η Τακτική συνεδρίαση του Σώματος, η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ της οποίας περιλαμβάνει τα εξής προς συζήτηση θέματα:
1. Έγκριση χορήγησης αδειών εκμίσθωσης περιπτέρων
2. Ορισμός εκπροσώπου του μετόχου "Δήμος Αμαρουσίου" στην Τακτική Γενική Συνέλευση των
μετόχων της εταιρείας "ΑΘΜΟΝΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε. Ο.Τ.Α."
3. Ορισμός εκπροσώπου του Μετόχου «ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ.» στην τακτική Γενική Συνέλευση
των μετόχων της εταιρείας «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α..»
4. Έγκριση ή μη παράτασης του από 21.01.2012 προσυμφώνου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ
της ΕΥΔΑΠ ΑΕ και του Δήμου Αμαρουσίου για την ανάληψη της διαχείρισης του δικτύου
ύδρευσης του Δήμου από την ΕΥΔΑΠ ΑΕ και την τακτοποίηση των οφειλών του προς αυτήν
                                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                   ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                       ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΓΑΡΔΕΛΗΣ
                                

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

«Ένα ταξίδι παραμύθια»

«Ένα ταξίδι παραμύθια» που ανεβαίνει την Παρασκευή 29 Ιουνίου  και την Κυριακή 1 Ιουλίου στις 9 μ.μ στο Πάρκο Ελευθερίας και στην πλατεία Ηρώων, αντίστοιχα.Ένα ξεχωριστό ταξίδι από την Κίνα μέχρι τη Λιβύη και από την Ιταλία μέχρι τα βάθη της ελληνικής παράδοσης πραγματεύεται η παιδική παράσταση του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού με τίτλο: 
Την εικαστική επιμέλεια έχει ο Δημήτρης Μικιός, την κίνηση επιμελείται η Στέλλα Αλτιπαρμάκη, και υπεύθυνη φωτογραφίας είναι η Μαρία Τζανή. Την παραγωγή έχουν αναλάβει οι Orfeas & Corivos ενώ τους ρόλους ερμηνεύουν ο Κωνσταντίνος Πασσάς και η Στέλλα Γρίβα.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Προβληματισμός από την εμπρηστική ενέργεια στην "Microsoft"

Προβληματισμός επικρατεί στην ΕΛΑΣ από την εμπρηστική ενέργεια των τριών κουκουλοφόρων σήμερα τα ξημερώματα, στα γραφεία της Microsoft στο Μαρούσι. Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας που ανέλαβαν την υπόθεση δεν είχαν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα σχετικά με την ομάδα που οργάνωσε και εκτέλεσε την παράτολμη και συνάμα εντυπωσιακή ενέργεια.
Το βέβαιο είναι ότι οι εκτελεστές πήραν μεγάλο ρίσκο, αφού ο χώρος των γραφείων, στην λεωφόρο Κηφισιάς 221, διαθέτει καλή ασφάλεια και φύλακες.
Οι ειδικοί της ΕΛΑΣ που ανέλαβαν την υπόθεση προσπαθούν να βρουν κάποια στοιχεία για τους εμπρηστές, από ενδεχόμενα ίχνη που ίσως να άφησαν κατά την άφιξη και αποχώρησή τους από το κτίριο.
Η επίθεση των ένοπλων άρχισε στις 03:45 τα ξημερώματα, πριν ο φύλακας της εταιρίας προλάβει να αντιδράσει .Όπως κατέθεσε τον απείλησαν με όπλα και αφού ακινητοποίησαν τον ίδιο και τον υπεύθυνο ασφάλειας, το άτομο που οδηγούσε το βανάκι έβαλε όπισθεν και έπεσε με το όχημα από στην πόρτα του κτιρίου.
Εν συνεχεία οι κουκουλοφόροι περιέβρεξαν τον χώρο στο ισόγειο με βενζίνη και έβαλαν φωτιά στο βάν, μέσα στο οποίο είχαν τοποθετήσει δεκατέσσερα γκαζάκια.

Εισβολή Γεωργιανών διαρρηκτών σε διαμέρισμα

Δύο Γεωργιανοί συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα στο Μαρούσι, έπειτα από διάρρηξη σε διαμέρισμα. Η σύλληψή τους έγινε όταν ο ένας, στην προσπάθειά του να διαφύγει, πήδηξε από μπαλκόνι και τραυματίστηκε στο πόδι.
Οι δράστες είχαν εισβάλει σε διαμέρισμα την ώρα που οι ένοικοί του απουσίαζαν. Βρήκαν ένα χρηματοκιβώτιο, το οποίο άρχισαν να σέρνουν, προκειμένου να το βγάλουν από το σπίτι και να το διαρρήξουν με την ησυχία τους. Γείτονες που άκουσαν τον θόρυβο ειδοποίησαν την Αστυνομία και όταν το περιπολικό έφτασε στην πολυκατοικία, οι δύο διαρρήκτες προσπάθησαν να διαφύγουν. Πήδηξαν από το μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου, με αποτέλεσμα ο ένας να τραυματιστεί και να συλληφθεί στο σημείο που πήδηξε. Ο συνεργός του συνελήφθη στην πολυκατοικία στην οποία είχαν εισβάλει.

Εγκαινίασε & επισήμως τις νέες εγκαταστάσεις της η "ΓΑΙΑ"

Τα επίσημα εγκαίνια των νέων της εγκαταστάσεων, πραγματοποίησε η Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική ΓΑΙΑ του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, στο Μαρούσι. Την τελετή των εγκαινίων που τέλεσε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος, προλόγισε ο Δήμαρχός μας κ. Γ. Πατούλης. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ)  καλωσόρισε τις νέες σύγχρονες υπηρεσίες μαιευτικής που φέρνει η ΓΑΙΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες για τη χώρα μας και το χώρο της Υγείας, η ιατρική επιστημονική κοινότητα μπορεί να αναδείξει την ποιότητα μέσα από ενέργειες όπως είναι και η λειτουργία της κλινικής ΓΑΙΑ. Οι συγκεκριμένες λειτουργίες υψηλής ιατρικής ποιότητας πρέπει να έχουν και κοινωνικό πρόσωπο δίνοντας δυνατότητα προσέγγισης και στις ειδικές κατηγορίες πληθυσμού, όπως είναι οι Ακρίτες της νησιωτικής Ελλάδας ή οι οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες μας. Ως Δήμαρχος Αμαρουσίου εύχομαι να αυξηθούν οι γέννες στα διοικητικά όρια του Δήμου μας. Ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα ήθελα να επισημάνω ότι ο Ι.Σ.Α εμμένει στην άποψή του για ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας ποιοτικό για όλους τους Έλληνες και έναν ιδιωτικό τομέα Υγείας που να λειτουργεί βάσει κανόνων παράλληλα με το ΕΣΥ» σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

Με το Διοικητή Τροχαίας Κηφισιάς Εμμανουήλ Δασκαλάκη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο γραφείο του στο Δημαρχείο, στο πλαίσιο επίσημης εθιμοτυπικής επίσκεψης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε επ’ ευκαιρία των κυκλοφοριακών αλλαγών που το τελευταίο διάστημα έχουν τεθεί σε εφαρμογή σε γειτονιές του Αμαρουσίου. Σε συνέχεια και της επιτόπιας επίβλεψης της κυκλοφορίας στην περιοχή του Σωρού από κλιμάκιο της Τροχαίας Κηφισιάς, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την αμφίδρομη καλή συνεργασία που υπάρχει.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, σημείωσε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα βρίσκονται σε συνεννόηση και συνεργασία με την Τροχαία για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

«Ω τί κόσμος μπαμπά!»

Με την παρουσίαση του επίκαιρου έργου του Κώστα Μουρσελά «Ω τί κόσμος μπαμπά!» αποχαιρέτησε το θεατρικό τμήμα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού το φετινό κύκλο μαθημάτων χαράσσοντας μία ακόμα χρονιά δημιουργικής διαδρομής.
Η παράσταση ανέβηκε στο θέατρο του Αμαλίειου Οικοτροφείου παρόντος και εκπροσωπούντος του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Νικόλαου Πέππα.
Το έργο που σκηνοθέτησε ο Αντώνης Περπινιάς, παρακολούθησε πλήθος θεατών στους οποίους και άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων όπως αποτυπώθηκαν στα ιδιαίτερα θετικά τους σχόλια για την παράσταση.
Στο σημείωμα του ο σκηνοθέτης ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στη συλλογική αυτή προσπάθεια, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου που κόντρα στους καιρούς και φέτος έδωσε τη δυνατότητα στους δημότες να εκφραστούν και να δημιουργήσουν.

"ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ": Να ακυρωθεί η απόφαση!

 Σε απάντηση που λάβαμε σε σχετικό ερώτημά μας από τον κο Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ. Σ. Αμαρουσίου της 21 - 6 - 2012, αναφορικά με τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής στο ζήτημα της ανέγερσης του νέου αστυνομικού τμήματος Αμαρουσίου στο οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου επί των οδών Σουρή & Πλαστήρα, στο κέντρο της πόλης, διαπιστώσαμε ότι η Δημοτική Αρχή εμμένει στην καταστροφική για το κέντρο της πόλης απόφασή της, να ανεγερθεί το νέο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου στο συγκεκριμένο οικόπεδο.
Μάλιστα, όταν τονίσαμε στον κο Δήμαρχο ότι με την απόφασή του αυτή αγνοεί τις διαφωνίες και αντιδράσεις εκατοντάδων κατοίκων του κέντρου και των γονέων και εκπαιδευτικών του κεντρικού σχολικού συγκροτήματος της πόλης του Αμαρουσίου, οι οποίες εκφράστηκαν στο παρελθόν με τη συλλογή και κατάθεση στο Δήμο Αμαρουσίου εκατοντάδων υπογραφών αντίθεσης στη συγκεκριμένη απόφαση του Δήμου, για την ανέγερση του νέου αστυνομικού τμήματος στην περιοχή, λάβαμε την απάντηση από τον κο Δήμαρχο ότι η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασής της, ενώ «θα προσπαθήσει να πείσει τους κατοίκους της περιοχής για την ορθότητα της απόφασής της αυτής».

Διοίκηση Δήμου: "δίνουμε προτεραιότητα στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας"

Με αφορμή το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της δημοτικής παράταξης «Κόντρα στον Καιρό», με θέμα την κατασκευή Αστυνομικού τμήματος σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της ΑΘΜΟΝΟΝ, στο Κέντρο της πόλης μας, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, συμφωνούμε απόλυτα με τη Δημοτική Κίνηση «Κόντρα στον Καιρό» πώς το σημερινό κτίριο που στεγάζει το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης μας, είναι εντελώς ακατάλληλο. Το έχουμε επισημάνει από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή τα καθήκοντά μας, γι’ αυτό στα πέντε και πλέον χρόνια της θητείας μας έχουμε κατ’ επανάληψη έλθει σε επαφή με όλες τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ασκώντας πίεση προκειμένου να γίνει η μεταστέγασή του. Στη λύση της κατασκευής Αστυνομικού Τμήματος σε οικόπεδο της ΑΘΜΟΝΟΝ στο Κέντρο της πόλης, επί της οδού Σουρή, καταλήξαμε έπειτα από την αδυναμία εξεύρεσης άλλου κατάλληλου χώρου στο Κέντρο του Αμαρουσίου, που θα μπορούσε να ικανοποιήσει την ανάγκη στέγασης της συγκεκριμένης υπηρεσίας.
Δεύτερον, η κατασκευή Αστυνομικού Τμήματος μέσω ΣΔΙΤ στο Κέντρο της πόλης αποτελεί βασική προεκλογική δέσμευση της σημερινής Διοίκησης. Δέσμευση σαφέστατα διατυπωμένη στο πρόγραμμά μας, το οποίο υπερψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη απόφαση διαθέτει ισχυρή και ξεκάθαρη πολιτική νομιμοποίηση. Σεβόμαστε τις αντίθετες απόψεις από όπου κι αν αυτές διατυπώνονται αλλά επιθυμούμε κι αυτοί που τις εκφράζουν να σεβαστούν την απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας, η οποία υπερψήφισε μια Δημοτική Παράταξη που ως βασική προεκλογική της δέσμευση παρουσίασε την κατασκευή Αστυνομικού Τμήματος στο Κέντρο της πόλης.

Γιατί δεν πρέπει να κτιστεί Αστυνομικό τμήμα στην οδό Σουρή

Η διοίκηση Πατούλη μέσω της ΑΘΜΟΝΟΝ Α.Ε., προωθεί με τη μέθοδο των Σ.Δ.Ι.Τ. (με ιδιωτικά κεφάλαια επένδυσης και εκμετάλλευσης δηλαδή), την κατασκευή κτιρίου, στο οποίο να στεγάσει, ένα πολυδύναμο αστυνομικό τμήμα στο Μαρούσι, στην συμβολή των οδών ΣΟΥΡΗ & ΠΛΑΣΤΗΡΑ, στο κέντρο της πόλης, πίσω από το «Κέντρο τέχνης και πολιτισμού».
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», έχει από την αρχή αντιτεθεί στην κατασκευή αυτή για τους παρακάτω λόγους :
1. Λόγοι ποιότητας ζωής των κατοίκων : Η οδός Σουρή είναι μια πολύ μικρή οδός η οποία δεν μπορεί να δεχτεί το βάρος της κίνησης που θα επιφέρει η μεταφορά του αστυνομικού τμήματος σε αυτό το σημείο. Η οδός Πλαστήρα είναι ακόμα μικρότερη και επιπλέον πεζόδρομος. Όλοι μπορούμε να φανταστούμε την σχετικά ήσυχη και ήρεμη γειτονιά σε τι είδους γειτονιά θα μετατραπεί.
2. Λόγοι οικονομικοί : Το οικόπεδο του Δήμου που παραχωρείται, προκειμένου κάποια τεχνική εταιρία, να κατασκευάσει ένα κτίριο πάνω από 800 τετραγωνικά μέτρα, με σκοπό να το ενοικιάσει στο ελληνικό δημόσιο, για πολλά χρόνια, είναι σαφές πως ευνοεί την εταιρία και μόνο.
Το ελληνικό δημόσιο, μπορεί να ενοικιάσει κάποιο από τα πολλά ανοίκιαστα κτίρια της πόλης μας που να μπορεί να διαμορφωθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του αστυνομικού τμήματος και μάλιστα σε πολύ χαμηλή τιμή, λόγω της σημερινής οικονομικής κατάστασης. Τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου είναι και χρήματα των Μαρουσιωτών.
3. Λόγοι ασφάλειας : Πολύ κοντά στο οικόπεδο αυτό βρίσκονται το 2ο νηπιαγωγείο, το 1ο δημοτικό σχολείο και το 1ο γυμνάσιο και λύκειο Αμαρουσίου. Στους προαναφερόμενους δρόμους κυκλοφορούν καθημερινά πολλά μικρά παιδιά. Οι γονείς όλων των σχολείων, έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για την ασφάλεια των παιδιών τους και τις αντιρρήσεις τους εξαιτίας της λειτουργία του αστυνομικού τμήματος
4. Λόγοι νομικοί : Η οικοδομική άδεια που εκδόθηκε, είναι γνωστό πως έχει αρκετά γκρίζα σημεία που αφορούν τόσο στις χρήσεις γης του συγκεκριμένου οικοπέδου, όσο και στο διαθέσιμο συντελεστή δόμησης του κτιρίου που πρόκειται να κατασκευαστεί.
Το κτίριο που στεγάζεται σήμερα το αστυνομικό τμήμα είναι εντελώς ακατάλληλο.

Συγκινητικά όμορφη η γιορτή των παιδιών του Κ.Δ.Α.Π ΜΕΑ του Δήμου Αμαρουσίου

Ευχές για καλό καλοκαίρι αντάλλαξαν τα μέλη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.Α.Π) ατόμων με νοητική υστέρηση και αυτισμό του Δήμου Αμαρουσίου με το προσωπικό και τους φίλους του Κέντρου στη γιορτή που πραγματοποίησαν με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της φετινής χρονιάς. Κοντά στα παιδιά, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, βρέθηκε η δημοτική σύμβουλος Ρένα Χαλιώτη.
Τα μέλη του Κέντρου επέλεξαν έναν ξεχωριστό τρόπο για να ευχηθούν καλό καλοκαίρι αλλά και να εκφράσουν τη χαρά τους προς τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους στη γιορτή. Σε όλους προσέφεραν χειροτεχνίες δικής τους κατασκευής αποδεικνύοντας τη σημαντική πρόοδο που χρόνο με το χρόνο καταγράφουν τα μέλη του Κέντρου χάρη στις συστηματικές προσπάθειες του προσωπικού του.
 Τα παιδιά παρουσίασαν, επίσης, ένα μικρό θεατρικό δρώμενο, και σε ατμόσφαιρα χαράς όλοι μαζί τραγούδησαν και χόρεψαν.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Αύριο η συνεδρίαση της "ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ"

Εξι(6) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ, η οποία θα διεξαχθεί αύριο Δευτέρα στις 11:00 το πρωί στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω
1. Εισήγηση για την έγκριση ή μη της Περιβαλλοντικής Έκθεσης για την αδειοδότηση Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας της εταιρείας COSMOTE
2. Έγκριση η μη κυκλοφοριακής μελέτης που αφορα θέση στάθμευσης (υποθ. Σπετσιώτη Κων/νου)
3. Τροποποίηση της υπ' αριθ. 37/2011 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περί
Προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος της εταιρείας Ε. ΚΑΡΔΑΣΗ - Λ. ΧΗΡΑΣ Ο.Ε. επί της οδού Μητροπόλεως αρ.13, στο Μαρούσι
4. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ -ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ - ΚΑΦΕ» της εταιρείας Α. ΜΑΛΙΚΟΥΤΣΑΚΗ- Γ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ
ΣΙΑ Ο.Ε. στο Μαρούσι, επί της οδού Περικλέους αρ.2

Νέα ταυτότητα

       Ἐνημέρωση, ἐγρήγορση, προσευχή!

του π. Σαράντη Σαράντου
Μέ ὑπουργική ἀπόφαση τοῦ Ὑπουρ­γείου Προστασίας τοῦ Πολίτη, ἐν μέσῳ ὑπηρεσιακῆς Κυβέρνησης Πικραμένου, στό πλαίσιο υἱοθέτησης καί ἐφαρμογῆς τοῦ κανονι­σμοῦ (ΕΚ) 2252/2004 τοῦ Συμβουλίου τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἕνωσης ἐπιβάλλεται «δημοκρατικῷ τῷ τρόπῳ» ἡ ἀντικατάσταση τῆς ἀστυνομικῆς μας ταυτότητας μέ νέου τύπου ταυτότητα. Στό δελτίο τύπου τοῦ Ὑπουργείου Προστασίας τοῦ Πολίτη τῆς 14ης Ἰουνίου δέν ἀναφέρεται ὁ ὅρος «Κάρτα τοῦ Πολίτη» ἀλλά «διαδικασίες ἔκδοσης νέου τύπου δελτίου ἀστυνομικῆς ταυτότητας τῶν Ἑλλήνων πολιτῶν σέ ἐσωτερικό καί ἐξωτερικό». Καί λίγο πιό κάτω τό δελτίο τύπου ἀναφέρει ὅτι «θά ἔχει τή μορφή πιστωτικῆς κάρτας μέ χαρακτηριστικά ἀσφαλείας καί ἐπίσης θά ἀναγνω­ρίζεται καί ὡς ταξιδιωτικό ἔγγραφο σέ ἐσωτερικό καί ἐξωτερικό».
Ἤδη στό διαδίκτυο ἔχουν δηλώσει περίπου ἑκατό χιλιάδες πολῖτες, ὅτι δέν εἶναι διατεθειμένοι νά παραλάβουν τήν Κάρτα τοῦ πολίτη (ΚτΠ).
Ἡ ΠΡΑΟΣ (Πρωτοβουλία Ἀντιρρησιῶν Ὀρθόδοξης Συνείδη­σης), ἡ Ἑστία Πατερικῶν Μελετῶν, καί πολλοί ἄλλοι φορεῖς, μέ διάφορα δημοσιεύματα, ἀναρτήσεις σέ ἱστοσελίδες καί συζητήσεις σέ τηλεοπτικά κανάλια ἔχουν ἐκφράσει τούς σοβαρούς λόγους, γιά τούς ὁποίους ἀρνοῦνται νά ἀντικαταστήσουν τήν ἁπλῆ ἀστυνομική ταυτότητα μέ τήν Κάρτα τοῦ Πολίτη.
Οἱ ἀντιδράσεις γύρω ἀπό τήν ΚτΠ ἄρχισαν πρό διετίας περίπου. Τό ὅλο θέμα περί ἠλεκτρονικῶν ταυτοτήτων ἔχει ἀπασχο­λήσει εὐρύ κοινό Ἑλλήνων πολιτῶν περισσότερο ἀπό μιά εἰκοσαε­τία.