Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Πολλά τα άλυτα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής Παραδείσου

 O "Εξωραϊστικός Σύλλογος Παραδείσου" και οι κάτοικοι της περιοχής του Παραδείσου με επανειλημμένες παραστάσεις διαμαρτυρίας προς τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου έχουν εκθέσει τα οξυμμένα και άλυτα, μέχρι στιγμής, προβλήματα της περιοχής κατοικίας τους (καθαριότητα, έργα οδοποιίας και ασφαλτόστρωσης, προστασία άλσους Παραδείσου-πρώην Μιμικόπουλου-, χρήσεις γης, απαλλοτρίωση Ιππικού Ομίλου, ίδρυση ΚΑΠΗ στην περιοχή Παραδείσου, εξασφάλιση στέγης του Συλλόγου παραδείσου – Στέκι γειτονιάς, δρομολόγια Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου - σύνδεση του Παραδείσου με το κέντρο της Πόλης – κ.ά.) σε σχέση με την πολιτική της Δημοτικής Αρχής απέναντι σε αυτά.
Επειδή η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου επιδεικνύει μέγιστη ολιγωρία αναφορικά με την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής του Παραδείσου Αμαρουσίου, παρά το γεγονός των συνεχών οχλήσεων που δέχεται από την πλευρά των κατοίκων της περιοχής και των Δημοτικών Παρατάξεων της μειοψηφίας, σας καλούμε να δεχθείτε ως θέμα συζήτησης προ Η. Δ., το θέμα των «προβλημάτων των κατοίκων της περιοχής Παραδείσου Αμαρουσίου», όπως αυτά στοιχειοθετούνται από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Παραδείσου Αμαρουσίου, στη συνεδρίαση του Δ. Σ. της 21 – 6 – 2012 (ώρα 18:30).

Το γιορτάζει την Τετάρτη η Αξιωματική Αντιπολίτευση

O ΣΥΡΙΖΑ, η δική μας αριστερά, πέτυχε ένα τεράστιο αποτέλεσμα - 27% - και έγινε αξιωματική αντιπολίτευση. Χάσαμε βέβαια τη μάχη της πρωτιάς.
Μιας πρωτιάς, που επιθυμούσαμε όχι από κομματικούς και εγωιστικούς λόγους, αλλά για μια άμεση αλλαγή στη πορεία του τόπου και στη ζωή όλων μας.
Πολλοί την είχαμε πιστέψει και αυτό μας στενοχώρησε. Το μέλλον όμως είναι μπροστά μας !
Για να οργανωθούμε, να ολοκληρώσουμε τις επεξεργασίες μας,
να δημιουργήσουμε στέρεες επαφές με την κοινωνία
και με τα κινήματα αλληλεγγύης και αντίστασης.
Σήμερα όμως, είναι ακόμα μέρα γιορτής και πανηγυρισμών τού κόσμου μας,
που έδωσε μια πολύ δύσκολη, κουραστική και αγχώδη προεκλογική περίοδο.
Την Τετάρτη 20 Ιούνη το βράδυ γλεντάμε την επιτυχία μας στο στέκι με αρνιά (προσφορά Βασίλη Γιανόπουλου), μουσακά (προσφορά Ντίνου Κοσμαδάκη) και ό,τι άλλο προκύψει.
Όλοι όσοι βοήθησαν και ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ είναι καλεσμένοι.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ - ΣΤΕΚΙ +
            ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΧΩΡΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 32 & ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
    ΜΑΡΟΥΣΙ   -  Τηλ.: 210 61 27 874

Πρωτιά Ν.Δ στο Μαρούσι

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Ενσωμάτωση:85/85 / 100,00 % - Εγγεγραμμένοι: 47.334 - Ψήφισαν:35.433 / 74,86 %
Εγκυρα:35.184 / 99,30 % - Ακυρα:131 / 0,37 % - Λευκά: 118 / 0,33 %

ΕΛΛΑΣ

KANENA πρόβλημα ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΕ

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

... O κόσμος νομίζει ότι ψηφίζει αυτό που θέλει !

Tην ώρα που ψηφίζω ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ:

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗ.ΣΥ & ΛΑΟΣ :
2.500 Αυτοκτονίες,
1.200.000 Άνεργοι,
300.000 Λουκέτα,
5.000.000 Έλληνες
κάτω από το όριο της Φτώχειας ...
Μνημόνια, Δανειακές, PSI,
Ληστεία Ασφαλιστικών Ταμείων,
 Νοσοκομείων, Πανεπιστημίων,
Εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας,
 Παραίτηση Ασυλίας,
Υποθήκευση Δημόσιας & Ιδιωτικής Περιουσίας,
Πτώχευση με Αγγλικό Δίκαιο.


                                     
                                     ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ !
                      ΣΗΜΕΡΑ Κυριακή 17 Ιουνίου 2012
                        ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΛΟΥΣ !
             Και θα φροντίσω να με θυμούνται και αυτοί ... 

... το Σαμάρι μας !

Το χαμένο παιχνίδι της Γερμανίας

                           ΝΤΟΡΑ«Μπένυ ελάτε να συγκυβερνήσουμε»
Οι γερμανικές πιέσεις για την ελληνική οικονομία, τα ξένα ΜΜΕ, το ελεγχόμενο, από τους Γερμανούς πολιτικο – οικονομικό σύμπλεγμα στην Ελλάδα, οι πρωθυπουργοί στη σφαίρα επιρροής, ο «κύκλος της Φρανκφούρτης», ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Κώστας Σημίτης, ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Σπύρος Σημίτης, η απαίτηση για «εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας», το στιβαρό δίπολο Παπανδρέου – Σαμαρά, η κυβέρνηση «εθνικής ανάγκης» που παραπέμπει στις προτάσεις του Παλατιού μετά τον εμφύλιο πόλεμο, οι αμερικανο – γερμανικοί ανταγωνισμοί, η πολιτική εξέλιξη της Ντόρας Μπακογιάννη και η σύγκρουση του Ανδρέα Βγενόπουλου με κάποια γερμανικά συμφέροντα
Του Δημήτρη Μπεκιάρη (24/01/2010)
ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από το ΣΑΜΑΡικό «http://www.antinews.gr/»
Τον Ιανουάριο του 2009, δηλαδή έναν χρόνο ακριβώς πριν, το πολιτικό σκηνικό, εν μέσω διεθνούς οικονομικής κρίσης και ενώ η κατάσταση της εγχώριας οικονομίας ήταν μεν αρνητική, αλλά επίσης ακαθόριστη, ήταν ρευστό. Η προηγούμενη κυβέρνηση αδυνατούσε να κυβερνήσει, ενώ οι δημοσκοπήσεις άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε και αν πραγματοποιούνταν αυτές, να μην σχηματιζόταν αυτοδύναμη κυβέρνηση. Το τοπίο της εγχώριας πολιτικο – οικονομικής πραγματικότητας συνιστούσε ένα πεδίο υπό διαμόρφωση (αυτό τουλάχιστον πίστευαν οι επίδοξοι πάτρωνες της πολιτικής κατάστασης), ενώ η εικόνα διάλυσης του κράτους σε συνδυασμό με τις απαισιόδοξες προβλέψεις για το μέλλον έδιναν τα περιθώρια εκείνα σε κέντρα του εξωτερικού να εξελιχθούν σε ρυθμιστές της ελληνικής πραγματικότητας. Η κωδική λέξη εκείνη την περίοδο ήταν: Αποσταθεροποίηση.

Η "Γη της Επαγγελίας" της Επανάστασης

Του Πέτρου Παπασαραντόπουλου

Η Ελλάδα τον τελευταίο καιρό έχει κατακλυστεί από διάφορους «υπερεπαναστάτες» που φαντασιώνονται ότι η χώρα μας ευρίσκεται σε προεπαναστατική περίοδο. Για το λόγο αυτό, σπεύδουν να μας δώσουν τα φώτα τους για το πώς θα πραγματωθεί ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός της Ελλάδας, μέσα από το γκρέμισμα του καπιταλιστικού συστήματος. Στην αρχή ήταν οι κάθε είδους ακτιβιστές που ήρθαν από όλη την Ευρώπη και συμμετείχαν σε κάθε είδους κινητοποιήσεις. Στη συνέχεια, μετακλήθηκαν οι θεωρητικοί της Επανάστασης. Παραμονές εκλογών, τα φαινόμενα αυτά πύκνωσαν.
Ένας ημιπαράφρων διασκεδαστής [1], ο Σλάβοϊ Ζίζεκ, θαυμαστής του Στάλιν και των Ερυθρών Χμερ του Πολ Ποτ, συμμετείχε σε εκδήλωση που οργάνωσε προς τιμήν του ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, θα χρειαστεί τον τρομερό συνδυασμό μιας πολιτικής με αρχές και ενός αδίστακτου πραγματισμού, μιας δημοκρατικής δέσμευσης και μιας ετοιμότητας να δράσει γρήγορα και βάναυσα, όταν χρειάζεται» [2].
Στη χορεία αυτών που ανακάλυψαν την Ελλάδα ως Γη της Επαγγελίας της Επανάστασης, προστέθηκε και ο Ταρίκ Αλί, ακτιβιστής και διανοούμενος από την Αγγλία, ο οποίος καλεί τους Έλληνες να ψηφίσουν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή «η εμφάνιση ενός τεράστιου κοινωνικού κινήματος διαμαρτυρίας ανέτρεψε τους συσχετισμούς υπέρ των δυνάμεων της ευρείας Αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το αποτέλεσμα αυτού του κινήματος. Τίποτα ανάλογης κλίμακας δεν έχει κάνει την εμφάνισή του αλλού στην Ευρώπη ως τώρα (υπογράμμιση δική μας)» [3].

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ψευδέστατο το δίλημμα Ευρώ ή δραχμή

Το ψευτοδίλημμα ευρώ - δραχμή & τυχόν επιστροφή του δίδυμου Σαμαρά - Βενιζέλου που θα σημάνει μια νέα Τραγωδία για την Ελλάδα .
Λίγες ώρες πριν τις Βουλευτικές Εκλογές και με το ψευδέστατο δίλημμα Ευρώ ή δραχμή που χρησιμοποιούν (προσπαθώντας να επανέλθουν στην εξουσία) οι συνυπεύθυνοι της χρεοκοπίας της χώρας Σαμαράς και Βενιζέλος, μας υποχρεώνει αυτή την δύσκολη στιγμή να παρέμβουμε μεταφέροντας τις αγωνίες της Ελληνικής κοινωνίας σε τυχόν τέτοιο καταστροφικό για την χώρα μας ενδεχόμενο. Αυτοί που πίστεψαν ότι το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπούσε την Κοινωνική Δικαιοσύνη, με όσα συνέβησαν την τελευταία τριετία, όχι μόνο έχουν αποχωρήσει μαζικά ( κάτι που καταγράφηκε άλλωστε ) αλλά κάνουν αγώνα, αυτό το ΠΑΣΟΚ "μαϊμού" να μην ξανά επανέλθει στην πολιτική ζωή. Οι Δεξιοί νοικοκυραίοι που θεωρούσαν την Νέα Δημοκρατία εγγύηση της διατήρησης των κεκτημένων, απογοητευμένοι και αηδιασμένοι και αυτοί ( όπως όλοι οι Έλληνες ) μακριά από Σαμαρά (συνεργάτη του Βενιζέλου) συνυπεύθυνο για την εγκληματικότητα την διαφθορά την διαπλοκή τις πελατειακές σχέσεις και την χρεοκοπία της χώρας, ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν κάτι καινούργιο που θα εμπνέει εμπιστοσύνη και κυρίως ότι δεν θα τους προδώσει.
Ενώ έχει αναφερθεί ότι οι ευρωπαίοι εταίροι μας για να μας διώξουν (μετά από μακρόν Δικαστική διαδικασία) από το κοινό νόμισμα θα πρέπει να μας επιστρέψουν περισσότερα από 700 δισεκατομμύρια ευρώ
Αναφέρθηκε στα ΜΜΕ ότι κάποιοι υψηλα ιστάμενοι της κυβέρνησης Σαμαρά - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, συζήτησαν πρόταση «να αποχωρήσει η Ελλάδα από το Ευρώ με το εξευτελιστικό αντάλλαγμα της διαγραφής μόνο 50 δις Ευρώ του Δημοσίου χρέους» για ένα χρέος μάλιστα που οι ίδιοι παράνομα δημιούργησαν.

Αγοράζουμε ΟΛΟΙ την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Συνιστώσα Άδωνι υπέρ της δραχμής !!!

   Η δημοκρατία δεν είναι φετίχ
Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, στις 23 Μάη, σε συνέντευξή του στον real FM στον Νίκο Χατζινικολάου, πριν ενταθεί η επιχείρηση τρόμου και λάσπης της Νέας Δημοκρατίας , εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για το μέσα ή έξω από το ευρώ, δηλώνει ξεκάθαρα, «Όχι στο ευρώ πάση θυσία». Να απολογηθεί λοιπόν ο κ. Σαμαράς για τη συνιστώσα Άδωνι.
Οι δηλώσεις αυτές υποσκιάστηκαν από την ανεκδιήγητη δήλωσε που τις ακολούθησε «Όχι δημοκρατία πάση θυσία» αναφερόμενος στις επιθέσεις στην Πάτρα, δίνοντας κλίμα για το πώς θα είναι η διακυβέρνηση της ΝΔ αν σχηματίσει κυβέρνηση στις 18. Ίσως για τη Νέα Δημοκρατία ή για κάποιες συνιστώσες του η δημοκρατία δεν είναι φετίχ.

η επιστροφή...

Τζημερο-σαρμάδες εν όψει εκλογών

Για προβάδισμα 4-5 μονάδων της ΝΔ, κάνει λόγο ο Στ. Μάνο!
           Παραβιάζει κατάφωρα την εκλογική νομοθεσία
Πρωτοφανής πολιτική προβοκάτσια από τον Στέφανο Μάνο! Δύο ημέρες πριν τις εκλογές, ο πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ που συνεργάζεται με την Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζήμερου, με επιστολή του, μέσω mail, παρακινεί τους παραλήπτες να μην ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, καθώς το προβάδισμά της είναι μεγάλο έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και δεν υπάρχει ο φόβος εκλογής του Αλέξη Τσίπρα!
Μάλιστα, ο κ. Μάνος κάνει λόγο για προβάδισμα 4-5 μονάδων, παραβιάζοντας κατάφωρα και την εκλογική νομοθεσία, καθώς πρόκειται για ένα πολιτικό πρόσωπο που αναφέρεται σε στοιχεία δημοσκοπήσεων όχι κατ’ ιδίαν αλλά σε ομαδική επιστολή.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:
“Αγαπητέ κύριε …
Πολλοί ψηφοφόροι μας επικοινώνησαν μαζί μας αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου για να μας πουν ότι θα δυσκολευτούν να μας ξαναψηφίσουν στις 17 Ιουνίου. Ο λόγος, η ανησυχία τους ότι η δυναμική που αναπτύχτηκε θα φέρει στην πρώτη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ που θα καρπωθεί το μπόνους των 50 εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος για το πρώτο κόμμα. Για να μην εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν Ν.Δ. (έστω και αν δεν είναι η προτίμησή τους) και δεν θα μας ξαναψηφίσουν.
Το πρόβλημα φαίνεται ότι έχει λυθεί. Το δίλημμα δεν υπάρχει πια. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η Ν.Δ. προηγείται κατά 4-5 μονάδες. Το γεγονός επιβεβαιώνεται από τα online στοιχήματα που εμφανίζουν άνετη νικήτρια των εκλογών τη Ν.Δ.

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΜΑΛΙΕΙΟΥ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ

                 ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
     ΠΟΥ ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Η καταστροφή της κοινωνικής συνοχής και των πολιτικών κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης συνεχίζεται, χάρη στις πολιτικές των μνημονίων που υιοθέτησαν και επέβαλαν οι κυβερνήσεις του «ευρωμονόδρομου», με στόχαστρο τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας (μισθοί, συντάξεις, παιδεία, υγεία, ασφάλεια, κοινωνική μέριμνα κ.ά.), προς χάρη των τραπεζών και των ξένων δανειστών, με τελευταία θύματα τα ιδρύματα κοινωνικής μέριμνας.
Στην πόλη μας λειτουργεί από χρόνια το οικοτροφείο (ορφανοτροφείο) θηλέων ΑΜΑΛΙΕΙΟ το οποίο φιλοξενεί πολλά παιδιά καλύπτοντας βασικές τους ανάγκες (τροφή, στέγη, παιδεία), τις οποίες αδυνατούν να καλύψουν οι οικογένειες τους. Εξαιτίας όμως των μνημονιακών πολιτικών το ΑΜΑΛΙΕΙΟ οικοτροφείο θηλέων θα αναγκαστεί σύντομα να σταματήσει τη λειτουργία του (διώχνοντας σημαντικό αριθμό τροφίμων του σχολικής ηλικίας), αφού αδυνατεί πλέον να καλύψει οικονομικά τα έξοδα τους.
Αυτό είναι αποτέλεσμα της περικοπής, μέχρις εξαφανίσεως, των παροχών προς τα ιδρύματα κοινωνικής μέριμνας από την κεντρική κυβέρνηση, αφού οι πολιτικές των μνημονίων δεν αφήνουν περιθώρια για δαπάνες κοινωνικής μέριμνα και αλληλεγγύης. Ακόμα η ακίνητη περιουσία του ΑΜΑΛΙΕΙΟΥ ιδρύματος (ακίνητα κλπ.) εξαιτίας της ανάλγητης και αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ) δεν αποφέρει πλέον τα έσοδα που έφερνε παλαιότερα λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και της βαριάς αντιλαϊκής φορολογίας επί των ακινήτων (χαράτσια κλπ.), βλέπεται το ΑΜΑΛΙΕΙΟ ίδρυμα δεν μπορεί να συστήσει «off sore» εταιρίες για να μην πληρώνει φόρους, όπως έκαναν πολλοί άλλοι από αυτούς που προσπαθούν να μας σώσουν με τα μνημόνια.

Στην αυλή του σπιτιού του, αυτοκτόνησε άλλος ένας άνεργος!

Σoκαρισμένοι παραμένουν οι κάτοικοι στο δήμο Καινούργιου στο Αγρίνιο, από την απόφαση 55χρονου συντοπίτη τους να βάλει τέλος στη ζωή του, το απόγευμα της Πέμπτης και μάλιστα στην αυλή του σπιτιού του. Ο αυτόχειρας έβαλε τέρμα στη ζωή το απόγευμα, περί τις 20:30 έξω από την αυλή του σπιτιού του.
Το έπραξε με κυνηγετική καραμπίνα με το θάνατό του να γίνεται αντιληπτός από τους περίοικους.
Η αστυνομία διεξάγει τη σχετική προανάκριση για τα αίτια που οδήγησαν τον 55χρονο στο απονενοημένο διάβημα.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του agrinionews.gr, ο 55χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, εξαιτίας της πολύχρονης ανεργίας του.
Σύμφωνα με τους γείτονες, ο ίδιος ζει μόνος του, δεν έχει οικογένεια και δεν είχε προϊδεάσει πως θα έφθανε μέχρι την αυτοκτονία.

1.120.097 άνεργοι ψηφίζουμε: Νέα Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑ.Ο.Σ & ΔΗΜ.ΑΡ


       ΓΙΑΤΙ; Δεν αντέχουμε και Ανεργία και Δραχμή...
Στο 22,6% εκτινάχθηκε το ποσοστό της ανεργίας το πρώτο τρίμηνο του 2012, σημειώνοντας αύξηση 57,3% έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος το 2011. Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η αύξηση της μακροχρόνιας ανεργίας. Σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), στο σύνολο του 1.120.097 ανέργων, το 56,5% αναζητεί εργασία πάνω από ένα έτος. Δηλαδή περίπου 600.000 άνθρωποι, παλαιοί ή νέοι στην αγορά εργασίας, παραμένουν 12 μήνες ή και περισσότερο εκτός αγοράς.
Η ανεργία αυξάνεται ταχύτατα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στους άνδρες 45-64 ετών ανέρχεται στο 15,1% έναντι 9% το 2011 και 13,9% το 2012. Οσο για την ηλικιακή ομάδα 25 έως 29 ετών, το ποσοστό ανήλθε σε 35,7%.

Παγιδευμένο δέμα πολύ κοντά στο σπίτι του Π. Καμμένου!

Έκρηξη από παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα σημειώθηκε σήμερα στις 10.15 σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην οδό Ήρας 18 στη Βουλιαγμένη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σοβατά έχει τραυματιστεί ένας άνδρας 40 ετών, στέλεχος ξενοδοχειακής μονάδας στην Κρήτη. Ο επιχειρηματίας μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας από όπου αναμένεται σε λίγο επίσημη ανακοίνωση για την πορεία της υγείας του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
Στην οδό Ήρας μετακόμισε πρόσφατα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Το δέμα έφτασε μαζί με μία γλάστρα και στην κατοικία από άγνωστο άτομο γύρω στις 10.15 το πρωί. Η περιοχή έχει αποκλειστεί και διενεργούνται έρευνες.
O κ. Καμμένος σε ερώτηση στο Twitter (δείτε σχετική φωτογραφία) απάντησε ότι ο ίδιος είναι καλά επιβεβαιώνοντας την είδηση για τοποθέτηση δέματος με εκρηκτικά κοντά στην πολυκατοικία όπου και διαμένει

GAP: «Το μνημόνιο ήταν μια πολύ δύσκολη χημειοθεραπεία»

To ΠΑΣΟΚ, η παράταξη που όσο καμία άλλη έφερε πρόοδο και μεγάλες αλλαγές στη χώρα αλλά και που βαρύνεται και αυτή με τα λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος, είναι η πολιτική δύναμη που όσο καμία άλλη εγγυάται την υπέρβαση των σφαλμάτων που κάναμε τις προηγούμενες δεκαετίες, υποστηρίζει σε μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, ο πρώην πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου.
Πιο αναλυτικά, μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα, κατηγορεί τους επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ότι αποτελούν δύο όψεις του ίδιου, συντηρητικού, νομίσματος καθώς θεωρούν ότι το πρόβλημα της χώρας «δεν ήταν η κατάντια του 2009» αλλά το Μνημόνιο του 2010.
Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί παρά άλλη μια καμουφλαρισμένη εκδοχή των νοσηρών φαινομένων καιροσκοπισμού και δημαγωγίας που ζήσαμε κατά κόρον τα χρόνια της μεταπολίτευσης. Δε θέλει το μνημόνιο, αλλά θέλει τα λεφτά του μνημονίου, γιατί γνωρίζει ότι χωρίς αυτά η χώρα μας κινδυνεύει. Δε θέλει το μνημόνιο, αλλά θέλει τη μείωση του χρέους του μνημονίου -και μάλιστα μεγαλύτερη.
Διατείνεται ότι μπορούμε να «εκβιάσουμε» τους εταίρους μας διότι είμαστε πια κοντά σε πρωτογενές πλεόνασμα και δεν έχουμε πια τόσο μεγάλη ανάγκη τα χρήματά τους. Μόνο που είμαστε πια κοντά σε πρωτογενές πλεόνασμα χάρη στην πολιτική που ασκήθηκε μέχρι τώρα την οποία καταγγέλλει και θέλει να ακυρώσει».
Αναφερόμενος στον Πρόεδρο της ΝΔ τονίζει ότι «οι ευθύνες του είναι τεράστιες και ιστορικών διαστάσεων». Ειδικότερα του καταλογίζει ότι: «Αρνήθηκε και αρνείται μέχρι και σήμερα την αναγνώριση και ανάληψη οποιασδήποτε ευθύνης αναλογεί στη ΝΔ, για το ότι φτάσαμε στην κρίση».

Εκτός εαυτού ο Βeny, λόγω …SIEMENS

Εκτός εαυτού βγήκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια ζωντανής συζήτησης στο enikos.gr όταν ένας από τους παρευρισκόμενους πολίτες ρώτησε για τις μίζες της SIEMENS και τις καταθέσεις που υπάρχουν στη Γερμανική δικογραφία ότι υπάρχει λίστα με πολιτικούς στους οποίους ο κ. Χριστοφοράκος έχει δώσει «μίζες».Αφού αστειεύτηκε στην αρχή ο κ. Βενιζέλος η επιμονή του πολίτη να πάρει μια συγκεκριμένη απάντηση εκνεύρισε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που μίλησε για χυδαιολογίες και αθλιότητες του κ. Τσίπρα χτυπώντας το χέρι του στο τραπέζι. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να αναφερθεί στην «αυτοθυσία» των πολιτικών που ενδιαφέρονται για το εθνικό συμφέρον και έχουν εγκαταλείψει τις δουλειές τους με τον παρευρισκόμενο να του ανταπαντά ότι οι πολίτες έχουν χάσει τις δουλειές τους και τότε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «τότε να έρθετε να κυβερνήσετε».

Πως μπορεί να σωθεί η χώρα; Μα με ΔΗΜ.ΑΡ του "κυβερνάν", της Ρεπούση, του Ιλχάν...

Συνωστισμός "ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ" προσωπικοτήτων στη ΔΗΜ.ΑΡ του Φώτη Κουβέλη και του Μπέζου...
Εκτός από την τερατίων διαστάσεων προσωπικότητα που ονομάζεται Μαρία Ρεπούση, με την "ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ" Αριστερά συντάχθηκε πρόσφατα ο πρώην βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Ιλάν(στις εκλογές της 6ης Μαίου κατήλθε υποψήφιος με το κόμμα της "αριστεροΦιλελεύθερης" Ντόρας, καταγράφοντας ένα ποσοστό της τάξης του 17,95%!), ενώ εσχάτως υπερ μίας ισχυρής ΔΗΜΑΡ, τάσσεται άλλη μία αριστερή ΜΕΓΑΛΟΦΥΙΑ: Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος!!!
Τι είπε το πρώην πρωτοπαλλήκαρο του Κ. Μητσοτάκη;
"Πως μπορεί να σωθεί η χώρα; Μοναχά μέσα από μια ισχυρή Δημοκρατική Αριστερά. Ανεξάρτητα, τόνισε, από την προσωπική μου πεποίθηση, άσχετη με τις πολιτικο-ιδεολογικές μου προτιμήσεις, που παραμένει σταθερή στην εκτίμηση πως νικητής των εκλογών θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τα πιθανά δεδομένα είναι μόνο δύο: Το ένα είναι νίκη της ΝΔ, και σχηματισμός κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ η ίσως και με την ΔΗΜΑΡ. Η απογοήτευση ενός κόσμου που θα...
...έχει ποντάρει σε κυβέρνηση της Αριστεράς, θα είναι τότε εκρηκτική. Κινητοποιήσεις θα συνταράξουν την χώρα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από την θέση της αντιπολίτευσης θα καταστήσει αδύνατη την αποτελεσματική διακυβέρνηση της χώρας. Φυσικό επακόλουθο θα είναι η διάλυση του κράτους και η κατάρρευση του όποιου κυβερνητικού σχήματος.
Στις εκλογές που αναπόφευκτα θα ακολουθούσαν ο ΣΥΡΙΖΑ θα σάρωνε με αυτοδύναμη πλειοψηφία.
Η άλλη εκδοχή είναι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δίχως αυτοδυναμία. Μια ισχυρή ΔΗΜΑΡ θα συνέβαλε τότε στον σχηματισμό κυβερνητικού σχήματος.

Η μεγάλη παράταξη

Sabby Mionis:Ποιος είναι καλός για τους Εβραίους; "Κανείς, γιαγιά, κανείς"!!!

Aντιμέτωποι με μια αδύνατη επιλογή,
oι Εβραίοι ψηφοφόροι της Ελλάδας
Λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση της επόμενης εβδομάδας, οι Εβραίοι της Ελλάδας βρίσκονται μεταξύ σφύρας και άκμονος: ο πολιτικός χάρτης κυριαρχείται από την αντι-Σιωνιστική άκρα αριστερά και μια κέντρο-δεξιά που έχει μετακινηθεί στα άκρα και ζητά ψήφους από τους νεο-Ναζί.
Sabby Mionis
Ενώ η οικονομική κρίση βαθαίνει και οι εκλογές πλησιάζουν, η ατμόσφαιρα στην Ελλάδα είναι πιο τεταμένη από ποτέ.
Μόλις την περασμένη Πέμπτη, ένας Βουλευτής του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή επιτέθηκε βίαια σε δύο Βουλευτίνες της αριστεράς ζωντανά στην τηλεόραση, ένας Ισραηλινός δημοσιογράφος ξυλοκοπήθηκε από την ίδια ομάδα στο κέντρο της Αθήνας μετά τη λήψη φωτογραφιών από τις επιθέσεις τους σε μετανάστες ενώ ένας νεαρός φοιτητής της ιατρικής πυροβόλησε και σκότωσε έναν Αλβανό ληστή ο οποίος είχε διαρρήξει κάποια σπίτια στη γειτονιά του και είχε απειλήσει τη μητέρα του.
Ο φόβος και η ανασφάλεια έχουν ριζώσει. Οι Έλληνες αισθάνονται ολοένα και πιο απελπισμένοι και τα μέλη της μικρής Εβραϊκής κοινότητας της χώρας δεν αποτελούν εξαίρεση.
Οι περισσότεροι Έλληνες Εβραίοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ή έχουν μικρές επιχειρήσεις. Η κοινότητα δεν απολαμβάνει την ευημερία που εν μέρει την χαρακτήριζε πριν από την καταστροφή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Στο σημερινό κλίμα, τα Εβραϊκά ιδρύματα πιθανότατα θα καταρρεύσουν χωρίς την οικονομική βοήθεια της διεθνούς Εβραϊκής κοινότητας.
Με φόντο αυτήν την προσωπική και κοινοτική δυσπραγία, τους αυξημένους φόβους για την προσωπική ασφάλεια και την άνοδο τόσο της ακροδεξιάς όσο και της άκρας αριστεράς, οι Εβραίοι ψηφοφόροι αντιμετωπίζουν μια αδύνατη επιλογή στις επικείμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου για το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Στα αριστερά, αν ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποιήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις του, θα οδηγήσει πιθανότατα την Ελλάδα σε ολοκληρωτική κατάρρευση.

Αύριο η συγκέντρωση Φαρμάκων & Υγειονομικού Υλικού στην Πλατεία ΗΣΑΠ

Το ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ που ίδρυσαν η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, η ΜΚΟ της "Αποστολή" και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό/τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και με την υποστήριξη των Δήμου Αμαρουσίου, Καλλιθέας και Φιλοθέης-Ψυχικού, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του "Όλοι Μαζί Μπορούμε και στην Υγεία", διοργανώνουν συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, αυριο Σάββατο 16 Ιουνίου 2012, από τις 10:00 το πρωί έως τις 2:00 μετά το μεσημέρι, σε 3 πλατείες: στο Μαρούσι, στην Πλατεία ΗΣΑΠ, στο Ψυχικό στην Πλατεία Αγ.Σοφίας και στην Καλλιθέα, στη συμβολή των οδών Θησέως και Δαβάκη.
Τα φάρμακα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων πολιτών και των κατοίκων άγονων περιοχών της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας.
Σε αυτήν την πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, όλοι οι πολίτες που επιθυμούν, μπορούν να φέρουν στα προαναφερθέντα σημεία συλλογής όσα φάρμακα έχουν αγοράσει ή διαθέτουν στο σπίτι τους και δε τους χρειάζονται, καθώς και παραφαρμακευτικό υλικό (γάντια, γάζες, λευκοπλάστ, επιδέσμους, σύριγγες, οινόπνευμα και άλλα αναλώσιμα) για τις ανάγκες του Ιατρείου.
Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής Δε - Πα 9.00 το πρωί - 5.00 το απόγευμα στο τηλέφωνο 210 38 47 374.

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Στη "βραδιά ούζου" του Συλλόγου Αθμονέων, ο Γ. Πατούλης

Μία ζεστή καλοκαρινή βραδιά με μουσική, ουζάκι και καλή παρέα επεφύλαξε ο Σύλλογος Αθμονέων στους φίλους και στα μέλη του στην καθιερωμένη πλέον γιορτή που διοργανώνει καλωσορίζοντας το καλοκαίρι.
 Το «παρών» όπως κάθε χρόνο,έδωσε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Σε πολύ φιλικό και εγκάρδιο κλίμα ο κ. Πατούλης, συνομίλησε με τους συμπολίτες του, μέλη του συλλόγου, και άλλους παρευρισκομένους στη βραδιά, ενώ με τη συνοδεία μουσικής, εδεσμάτων και ούζου όλοι μαζί αντάλλαξαν ευχές για καλό καλοκαίρι.
Στη βραδιά παραβρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νικόλαος Πέππας, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Νικόλας Αλεπούς, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Κόκκαλης, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Στέφανος Τσιπουράκης, Ελένη Λέκκα, Δημήτρης Καμπούκος, Κώστας Νταλούκας, Θανάσης Βλαχοπιώτης και Δημήτρης Σμυρνής.

Να καταδικάσει και να απομονώνει τις ναζιστικές πρακτικές, ο λαός

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ​Σ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Το Δ.Σ του Δήμου Μαρουσίου, στην συνεδρίαση του στις 12/6/2012 συζήτησε και καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση του εκπροσώπου της «Χρυσής Αυγής» ενάντια στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, αλλά και εναντίων εργαζομένων του ΑΝΤ1 στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».
Το αυγό του φιδιού έσπασε και το φίδι βγήκε σεργιάνι στην κοινωνία μας,δίνοντας μήνυμα βοήθειας στο εκμεταλλευτικό σύστημα και ετοιμότητας μόλις τεθεί σε κίνδυνο η εξουσία του κεφαλαίου.
Ένας μικρός Χίτλερ στη χώρα μας.
Καλούμε το λαό της πόλης μας να καταδικάσει και να απομονώνει τέτοιες ναζιστικές πρακτικές όπου τις συναντάει, στα Μ.Μ.Μ , στις γειτονιές και όπου αλλού. Η φτώχεια , η εξαθλίωση και η χρεωκοπία του λαού, μαζί με τα κάθε είδους ναζιστικά μορφώματα, αντιμετωπίζονται από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση και ριζοσπαστικοποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Μόνο ένα τέτοιο κίνημα ρήξης και ανατροπής μπορεί να εξουδετερώσει οριστικά τέτοιες οργανώσεις που είναι ένα μαστίγιο του ίδιου του συστήματος, όπως η «Χρυσή Αυγή» που εδώ και χρόνια στηρίζει τους εργοδότες κατά των εργαζομένων, δίνοντας "χέρι βοήθειας" στους απεργοσπαστικούς τους μηχανισμούς.

η "Χρυσή Δύση" της ...Δικαιοσύνης

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Συνεδρίαση "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ" την Παρασκευή

 Εξι (6)θέματα περιλαμβάνει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ της Τακτικής συνεδρίασης του Σώματος, η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 12:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις, για τα παρακάτω θέματα:
1. Αλλαγή μελών Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής Έργου (ΕΠΠΕ) για το έργο "Υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου στην προσυμβατική διαδικασία επιλογής ΣΔΙΤ για τηνλειτουργία δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών στο Δήμο Αμαρουσίου" που είχαν ορισθεί με την 157/2010 απόφαση της ΔΕ.
2. Έγκριση ή μη ανάθεσης σύνταξης σε συμβολαιογράφο της πρόσθετης πράξης ρύθμισης των δανειακών υποχρεώσεων μεταξύ του Ταμείου Παρακαταθηκών &  Δανείων και του Δήμου Αμαρουσίου
3. ΄Eγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για την προμήθεια
οικοδομικών υλικών και ειδών σιδήρου και αλουμινίου

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Θα μας πάρουν και τα σπίτια;

της Δήμητρας Κρεκούκια
«Το χαράτσι των ακινήτων φέρνει κατασχέσεις μισθών και συντάξεων σε 500.000 νοικοκυριά». Είναι ο τίτλος άρθρου της εφημερίδας «Επενδυτής», της 9ης Ιουνίου 2012. Αναφέρεται βέβαια στο
«Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών», που, αν δεν έχει ήδη πληρωθεί, από τις 30 Απριλίου μεταφέρθηκε πλέον στις ΔΟΥ «για βεβαίωση και είσπραξη».
Το βάρος, με το «χαράτσι» αυτό, έπεσε στην απειλή για διακοπή της ηλεκτροδότησης. Το θέμα όμως έχει και άλλη πλευρά, ίσως σοβαρότερη ακόμα. Το γεγονός ότι πρόκειται για έναν ακόμα «διωγμό», από τους πολλούς που υφίστανται, τελευταία ιδίως, οι ιδιοκτήτες ακινήτων στη χώρα μας. Πολλαπλοί φόροι και άνοδος των αντικειμενικών αξιών, όταν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, μικρομεσαίοι οι περισσότεροι, έχουν ήδη υποστεί μεγάλες εισοδηματικές απώλειες από τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί, μέσω του μνημονίου, στη χώρα μας. Οι μισθοί έχουν μειωθεί, στην καλύτερη περίπτωση. Πολλοί εξάλλου ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν ενταχθεί, και αυτοί, στη μεγάλη πλέον στρατιά των ανέργων. Όσο για το περίφημο «εισόδημα από ακίνητα» - που συμπλήρωνε συχνά άλλοτε ένα χαμηλό μισθό, εξασφαλίζοντας έτσι σε κάποιους ένα ανεκτό επίπεδο διαβίωσης - έχει καταντήσει σήμερα από μηδαμινό έως ανύπαρκτο, αφού πολλά ακίνητα, καταστήματα ιδίως, είναι άδεια πια και άλλων οι ενοικιαστές μειώνουν αισθητά ή αδυνατούν εντελώς να πληρώσουν το ενοίκιο. (Και οι ιδιοκτήτες, αν δεν τους «εξώσουν» - και πώς να «εξώσει» κανείς έναν οικογενειάρχη καταχρεωμένο και άνεργο; - φορολογούνται, ως γνωστόν, «βάσει του νόμου», σαν να εισέπρατταν το ενοίκιο!).
Και μην ξεχνάμε και κάτι ακόμα: Πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων – με μειωμένο μισθό ή ακόμα και άνεργοι, κατά τρόπο αναπάντεχο – εκτός από τους φόρους και τα χαράτσια, έχουν να πληρώσουν και στεγαστικό δάνειο!