Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Eνημέρωσε το Σύλλογο «Πολεοδομική Αποκατάσταση τώρα», ο Δήμαρχος

ο Δήμαρχος Με τους εκπροσώπους του Συλλόγου της περιοχής Σωρού «Πολεοδομική Αποκατάσταση τώρα» συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης
Για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι ενταξιακές διαδικασίες αναφορικά με την πολεοδομική τακτοποίηση της περιοχής «Κάτω Σωρός – Τύμβος – Μαρμαράδικα» ενημέρωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, τους εκπροσώπους του Δ.Σ του Συλλόγου «Πολεοδομική Αποκατάσταση τώρα», κατοίκους και φορείς της περιοχής στη διάρκεια συνάντησής τους.
Στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξήχθη με επίκεντρο την πορεία της ένταξης της περιοχής στο σχέδιο πόλης που βρίσκεται σε εκκρεμότητα για περισσότερα από 18 χρόνια, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ενημέρωσε ότι το θέμα βρίσκεται πλέον στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ολοκληρωθεί η οριστική τακτοποίησή του.

Χάλκινο μετάλλιο, ο Αλέξανδρος Πατούλης!!!

Με το τουρνουά βόλεϋ Δημοτικών και Γυμνασίων και τους εσωτερικούς αγώνες κολύμβησης άνοιξε η αυλαία των ετήσιων αθλητικών εκδηλώσεων «Γιορτές Αθλητισμού 2011 – 2012» , που διοργανώνει ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αμαρουσίου, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των αθλητικών προγραμμάτων του.
Στους αγώνες βόλεϋ που διεξήχθησαν στο Κλειστό Γήπεδο «Σπύρος Λούης» το Σάββατο 19 Μαΐου 2012, συμμετείχαν 100 περίπου αθλητές Δημοτικών και Γυμνασίων από τα τμήματα του Αθλητικού Οργανισμού, καθώς και οι αθλητές από τον Αθλητικό Όμιλο «Οδυσσέας».
Το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας κ. Νικόλας Αλεπούς, ο οποίος απένειμε μαζί με την Πρόεδρο κα. Κάτια Ηλιοπούλου και τα μέλη του Δ.Σ. «Οδυσσέας» τα αναμνηστικά διπλώματα και τα μετάλλια συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο "τρόπος διεξαγωγής των Γενικών Βουλευτικών Εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012" & ο"καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους και άλλων λεπτομερειών", θα απασχολήσει την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα (Β.Σοφίας – Δημ. Μόσχα), αύριο Τρίτη 22 Μαίου στις 8:30 μ.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67Ν. 3852/10
Θα προηγηθεί στις 6:30 μ.μ. η Τακτική συνεδρίαση του Σώματος, κατά την οποία θα ληφθούν
αποφάσεις στα παρακάτω οκτώ(8) θέματα: 

Αύριο η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Τρία θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του Σώματος, η οποία θα διεξαχθεί αύριο στη μία το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα). 1. Διάθεση πίστωσης για καταβολή επιδικασθέντος ποσού με τελεσίδικη δικαστική απόφαση (αφορά
χορήγηση της ειδικής παροχής του αρθ. 14 του Ν.3016/2001)
2. Άσκηση ή μη ενδίκου μέσου κατά της υπ΄αρ. 17868/2012 διαταγής πληρωμής του Ειρηνοδικείου
Αθηνών και της κάτωθι αυτής από 17-04-2012 επιταγής προς πληρωμή.
3. Έγκριση ή μη ανάθεσης σύνταξης συμβολαιογραφικής πράξης σύστασης θέσεων στάθμευσης σε
ακίνητο του Δήμου σε συμβολαιογράφο

                                                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                              ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΤΑΘΟΥΛΗΣ

Εκλογες Ιουνίου...

Οι ανέκδοτες επιστολές του Ιωάννη Καποδίστρια

Τις ανέκδοτες επιστολές του Ιωάννη Καποδίστρια μέσα από το έργο «Ιωάννης Καποδίστριας: Ο Άγιος της Πολιτικής» παρουσιάζει η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή», με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου
Το χθες και το σήμερα με βάση τις ανέκδοτες επιστολές του πρώτου Μεταβυζαντινού Ηγέτη του Ελληνικού Έθνους Ιωάννη Καποδίστρια, μέσα από τη συλλεκτική έκδοση «Ιωάννης Καποδίστριας: Ο Άγιος της πολιτικής» παρουσιάζει η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή», με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.
Η εκδοτική πρωτοβουλία ανήκει στον συγγραφέα και Δ/ντα Σύμβουλο της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας "ΕΛΑΙΑ" κο Ιωάννη Κορνιλάκη.
Η εκδήλωση παρουσίασης των ανέκδοτων επιστολών του Ιωάννη Καποδίστρια θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 και ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΔΑΪΣ ( Μεσογείων 151, Μαρούσι).

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

"Γιορτές Αθλητισμού 2011 - 2012" από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου

Με την επιτυχή ολοκλήρωση ενός ακόμη κύκλου αθλητικών προγραμμάτων, στα οποία συμμετείχαν χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας, ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνει "Γιορτές Αθλητισμού", ως επιστέγασμα της κοινής προσπάθειας εκπαιδευτών και αθλουμένων, που υπηρετεί το στόχο να γίνει ο αθλητισμός και η άσκηση μέρος της καθημερινής μας ζωής.
Οι φίλοι του αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία από τις 19 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου 2012 να παρακολουθήσουν αγώνες στίβου, τουρνουά βόλεϋ, τένις, αγώνες κολύμβησης, μπάσκετ, ποδόσφαιρου, ρυθμικής και ελεύθερης γυμναστικής, αγώνες πινγκ – πονγκ, παραδοσιακούς χορούς κ.α. και να επιβραβεύσουν με το χειροκρότημα τους την προσπάθεια των μικρών, αλλά και των μεγάλων αθλητών στα 23 αθλήματα, αλλά και στις δραστηριότητες του Αθλητικού Οργανισμού.
Το πρόγραμμα των αθλητικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

... για τη μετεκλογική ΝΕΑ Εποχή

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Aνοιχτή Γ.Σ της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α την ερχόμενη Τετάρτη

Δημοψήφισμα - ή μήπως όχι;

Το ερώτημα απασχολεί αρθοργράφους και σχολιαστές. Άλλοι κάνουν λόγο για αίνιγμα, άλλοι για σύγχυση, άλλοι για αντιφάσεις. Κι άλλοι για μια συζήτηση που έχει ξεκινήσει από καιρό "κεκλεισμένων των θυρών".
 Τί ειπώθηκε στο τηλεφώνημα Παπούλια - Μέρκελ;
Η εφημερίδα Süddeutsche του Μονάχου αφιερώνει ολόκληρη τη δεύτερη σελίδα στην Ελλάδα με τον τίτλο «Σύγχυση από τα λόγια της Αθήνας».
Η αρθρογράφος επισημαίνει ότι ξαφνικά τέθηκε το ερώτημα περί δημοψηφίσματος κυρίως από εκείνους που θέλουν επιτέλους να μάθουν πώς φαντάζονται οι Έλληνες το μέλλον τους, φοβούμενοι το δικό τους. «Η κρίση έχει οδηγήσει στη διατύπωση βασικών ερωτημάτων, μέσα ή έξω από το ευρώ» σημειώνει η αρθρογράφος. "Αλλά επειδή ένα δημοψήφισμα είναι ευαίσθητη υπόθεση, η συζήτηση και ο προβληματισμός γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες. Κανείς ευρωπαίος πολιτικός δεν του αρέσει να μιλάει ανοιχτά. Κανείς ευρωπαίος πολιτικός δεν θέλει να δώσει την εντύπωση ότι αναμειγνύεται στα εσωτερικά της Ελλάδας». Η αρθρογράφος δίνει την πληροφορία ότι στο Γιούρογκρουπ της περασμένης Δευτέρας οι 16 υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ έδωσαν εντολή στον κύριο Σαχινίδη να διερευνήσει στην Αθήνα το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος.

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Δραχμοτρομοκρατία !

Με «Επαναστατική Προοπτική», η εμπρηστική επίθεση στη ΔΟΥ Αμαρουσίου...

Με επιστολή που απέστειλε στη "zougla.gr", η «Επαναστατική Προοπτική» ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στη ΔΟΥ Αμαρουσίου τα ξημερώματα της 14ης Μαΐου. Παρατίθεται αυτούσια η επιστολή:
"Πολύς λόγος έχει γίνει για τη σημαντικότητα της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης. Το καθεστώς σε μια κίνηση ανασυγκρότησης του φέρνει στο προσκήνιο όλες τις εφεδρικές
δυνάμεις, λαμβάνοντας υπ όψιν τα πλήγματα που δέχτηκε ο δικομματισμός. Μετά τις εκλογές επιχειρείτε με κάθε τρόπο μία κοινή συμφωνία στη βάση μιας οικουμενικής
κυβέρνησης που θα δημιουργήσει ξανά μια συνιστώσα εξουσίας που να έχει τη δυνατότητα να νομοθετήσει νέα μέτρα καταπίεσης. Παρ’ όλες τις πιέσεις και τους εκβιασμούς διεθνών κυρίως πόλων εξουσίας η πλειοψηφία των ψηφοφόρων δεν επέλεξε τις “μνημονιακές δυνάμεις”. Η σκηνή “μνημόνιο ή καταστροφή” της ταινίας δεν άρεσε στο εκλογικό σώμα, ωστόσο το σενάριο παραμένει ίδιο. Στις εκλογές δεν διακυβεύετε ποτέ ούτε το δικαίωμα στην ιδιοκτησία, ούτε το σύστημα διαμεσολάβησης, ούτε η ύπαρξη του κρατικού μηχανισμού. Αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που ένας ψηφοφόρος δέχεται ως δεδομένα. Το μόνο που επιλέγεις με την ψήφο είναι μαλακότερο ή σκληρότερο διαιτητή ανάμεσα στις αντίπαλες κοινωνικές ομάδες.

Τουρνουά "Δημήτρης Ασημακόπουλος" από τη Νίκη Αμαρουσίου

Η Νίκη Αμαρουσίου, στη μνήμη του εκ των ιδρυτών του σωματείου και επιφανούς συμπολίτη μας Δημήτρη Ασημακόπουλου, διοργανώνει το 2ο μίνι τουρνουά ''ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ'', που αφορά αγώνες Μπάσκετ αγοριών και Βόλεϊ κοριτσιών, με τη συμμετοχή όλων των Δημοτικών Σχολείων του Αμαρουσίου.
Το τουρνουά θα διεξαχθεί στο νέο κλειστό Γυμναστήριο "Κοκκινιάς" (Μεγ. Αλεξάνδρου 125), το Σάββατο 26 Μαΐου (βόλεϊ κοριτσιών) και την Κυριακή 27 Μαΐου (Μπάσκετ αγοριών).
                  Πρόγραμμα Αγώνων
Οι νεαροί αθλητές θα προσέλθουν στο γήπεδο στις 9 το πρωί (και τις δύο ημέρες), με ώρα έναρξης των αγώνων τις 9:30, ένω η ολοκλήρωση του τουρνουά θα είναι στις 13:30.
Οι αγώνες θα εχουν συγκεκριμμένο χρόνο διάρκειας, με διατητές, γραμματεία αγώνων και παρουσία γιατρού και τις 2 ημέρες.
Τα παιδιά θα πρέπει απαραιτήτως να φορούν αθλητικά παπούτσια - σορτς - μακό μπλουζακι.
Στα διαλείμματα των αγώνων θα υπάρχουν για όλα τα παιδιά, νερό, σάντουϊτς, γλυκό, αναψυκτικά κ.α., ενώ θα γίνουν διάφορα happenings με δώρα προς τους παρευρισκομένους αθλητές/τριες αλλά και για τους θεατές!
                                                      Κανόνες Συμμετοχής 

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Εντόπισαν κλεμμένο αυτοκίνητο με εμπρηστικούς μηχανισμούς στην Κέκροπος!

Συναγερμός σήμανε χθες για το κλεμμένο αυτοκίνητο μάρκας Suzuki, που εντοπίστηκε στην οδό Κέκροπος 18 στο Μαρούσι, μέσα στο οποίο βρέθηκαν αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί, που αποτελούνταν από μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό καθώς σε πολύ μικρή απόσταση βρίσκεται το σπίτι ανώτατου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο συναγερμός, σύμφωνα με το ιστολόγιο του Νικου Χατζηνικολάου "www.enikos.gr" ενεργοποιήθηκε στο ενδεχόμενο να αποτελεί ο αξιωματικός στόχο.
Μετά τις πρώτες έρευνες ωστόσο, ο συναγερμός υποβαθμίστηκε, καθώς η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης δεν ήταν μεγάλη για να τον δικαιολογήσει.
Η αστυνομία δεν αποκλείει να έχει χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο (ένα μπλε βανάκι μάρκας Suzuki), πριν από μερικές μέρες σε ληστεία τράπεζας,  καθώς και το σενάριο να συνδέεται με την προχθεσινή επίθεση στην ΔΟΥ Αμαρουσίου.

Στα 60 εκ. € ανέρχονται οι υποχρεώσεις του Δήμου στους προμηθευτές !

Aμετάβλητη σχεδόν, η εικόνα της οικονομικής
κατάστασης του Δήμου στο 1ο τρίμηνο του 2012
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ισολογισμού, οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δήμου είναι 43 εκ ευρώ, μεγαλύτερες από το ενεργητικό του. Εάν ληφθούν υπ’ όψη και οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δήμου το ποσό ανέρχεται στα 88,2 εκ ευρώ μεγαλύτερες από το ενεργητικό του.
Δεδομένου όμως πως υπάρχουν περίπου 23 εκ. ευρώ επισφαλείς απαιτήσεις του Δήμου, η εικόνα αυτή είναι ακόμα χειρότερη.
Επιβεβαιώνεται έτσι για μια ακόμα φορά το οικονομικό αδιέξοδο και η επίπτωση του, τόσο στους δημότες όσο και στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, αφού οι υποχρεώσεις του Δήμου στους προμηθευτές ανέρχονται στα 60 εκ. ευρώ περίπου.
Στον τομέα των εξόδων παρατηρείται μικρή απόκλιση του 3% από τη φορολόγηση των πολιτών που σχετίζονται με την οικονομική κρίση (καταστήματα, εντάξεις στο σχέδιο κ.λ.π)
Αντίθετα η επιχορήγηση του κράτους (Κ.Α.Π.), κατά το πρώτο τρίμηνο, υπολείπεται κατά 900.000 ευρώ, από τα προϋπολογισθέντα, που σημειωτέον ήταν περίπου 554.000 ευρώ λιγότερα από πέρσι. Αποδεικνύεται έτσι η δεινή θέση που θα περιέλθει ο Δήμος αφού οι πόροι αυτοί αφορούν στις παρακάτω δραστηριότητες :