Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΛΕΥΤΕΡΙΑ στο Σύντροφο ΑΚΗ ...

TO ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΕΝΩΜΕΝΟ "ΚΑΘΑΡΟ !!!

Πιλάτοι ...

Το Μαρούσι τίμησε το φιλέλληνα Δήμαρχο Marco Galdi

Την αδελφοποίηση του Δήμου Αμαρουσίου με το Δήμο Cava dei Tirreni της Ιταλίας, ανακοίνωσαν από κοινού ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και ο Ιταλός Δήμαρχος Marco Galdi, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Μαρούσι.
Ο φιλέλληνας Ιταλός Δήμαρχος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δημάρχου Αμαρουσίου, παρέστη στην τελετή βράβευσής του από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης για την πρωτοβουλία του να διαθέσει το μισθό του Δημάρχου στο ελληνικό κράτος στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο μήνυμα συμπαράστασης προς τους Έλληνες σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο.
Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης απένειμε στον Ιταλό Δήμαρχο της Cava dei Tirreni Marco Galdi, τιμητικό έπαινο για την προσφορά του στον ελληνικό λαό με την αναγραφή: «στον Iταλό στην καταγωγή μα Έλληνα στη σκέψη, λάτρη της Αρχαίας Ελλάδας, που με τη συγκινητική και γενναιόδωρη απόφαση αλληλεγγύης προς τον ελληνικό Λαό, κατέθεσε περίσσευμα ψυχής απείρως υψηλότερο από την ίδια του την προσφορά».
Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο Δήμαρχοι αμοιβαία εξέφρασαν τη βούληση να προχωρήσουν σε αδελφοποίηση των πόλεων τους καθώς και τις δύο συνδέουν δεσμοί με την τέχνη της κεραμικής. Ακολούθησε η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Παραδόθηκε ο 1ος σύγχρονος Δημοτικός Λαχανόκηπος Αμαρουσίου έκτασης 1500 τ.μ.

Τον πρώτο Δημοτικό Λαχανόκηπο παρέδωσε σε 40 οικογένειες της πόλης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, που δημιουργήθηκε με την αξιοποίηση του ελεύθερου χώρου, στη συμβολή των οδών Ανδρόνικου, Αυτοκράτορος Ηρακλείου και Δωδεκανήσου, στην περιοχή του Νέου Τέρματος. Η δημιουργία σε Ευρωπαϊκά πρότυπα του πρώτου Δημοτικού Λαχανόκηπου αποτελεί την έναρξη μίας νέας πρωτοβουλίας της Δημοτικής Αρχής για την αξιοποίηση σε κάθε γειτονιά όλων των ελεύθερων χώρων και τη μετατροπή τους σε Δημοτικούς Λαχανόκηπους. Στους Λαχανόκηπους οι κάτοικοι θα μπορούν να καλλιεργούν και να παράγουν τα δικά τους αγροτικά προϊόντα για να καλύπτουν τις ανάγκες τους, ενώ μέρος της παραγωγής θα διατίθεται για την κάλυψη των αναγκών του Δημοτικού Παντοπωλείου.
Στο σύγχρονο Δημοτικό Λαχανόκηπο Αμαρουσίου έκτασης 1500 τ.μ., ο χώρος κατατμήσθηκε σε αγροτεμάχια των 25 τ.μ. περίπου, περιφράχτηκε και ακολούθως πραγματοποιήθηκαν εργασίες προετοιμασίας του εδάφους (φρεζάρισμα) από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου για τη φύτευση εποχιακών οπωροκηπευτικών.
Ο κάθε κήπος έχει παροχή νερού, καθώς ο χώρος διαθέτει δεξαμενή 12 κ.μ. που γεμίζει με νερό από τις γεωτρήσεις του Δήμου. Επίσης στο χώρο λειτουργεί εγκατάσταση «κομπόστ» για την αξιοποίηση των φυτικών απορριμμάτων και την παραγωγή φυσικού λιπάσματος. Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος είναι περιφραγμένος και σκεπασμένος με δίχτυ σκίασης.