Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Πρόγραμμα Ἰέρων Ἀκολουθιῶν Μεγάλης Εβδομάδος & Πάσχα

IEΡΟΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Για την Ελλάδα, το σωστό γιατρικό είναι η ανάπτυξη

                                                                    του Αντώνη Σαμαρά
Το 1633, όταν ο Γαλιλαίος (Galileo Galilei) υποχρεώθηκε από την ιερά εξέταση να ανασκευάσει τις ηλιοκεντρικές απόψεις του, φημολογείται ότι ψιθύρισε: «και όμως, κινείται!»
Από τότε η φράση αυτή έχει γίνει εμβληματική για όσους υπερασπίζονται την αλήθεια μπροστά σε βαθιά ριζωμένες προκαταλήψεις.
Από την εποχή του Γαλιλαίου, εμείς οι Ευρωπαίοι μάθαμε να αναζητούμε την αλήθεια πέρα από το «προφανές», να ψάχνουμε πέρα από το «επιφανειακό». Μάθαμε να ψάχνουμε για αίτια, όχι για «κακούς», να αναζητούμε απαντήσεις, όχι «ενόχους»...
Εκείνο που είναι πράγματι προφανές στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους, είναι πως πολλά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ζούσαν επί χρόνια πέραν των δυνατοτήτων τους, συσσωρεύοντας χρέη που τελικώς βρέθηκαν εκτός ελέγχου.
Η χώρα μου η Ελλάδα, είναι μια τέτοια περίπτωση μακροχρόνιας δημοσιονομικής αποτυχίας και βρίσκεται ήδη στον πέμπτο χρόνο της ύφεσης. Από το 2009 έχει ήδη χάσει 16-18% του ΑΕΠ της.
Περισσότερη ύφεση οδήγησε σε πιο επίμονα ελλείμματα και σε έκρηξη του χρέους.
Η Ελλάδα έχει ήδη εφαρμόσει περιοριστικά μέτρα που φτάνουν το 20% του ΑΕΠ της, για να ελέγξει ένα έλλειμμα που έφτανε το 15% το 2009. Δύο χρόνια αργότερα, στα τέλη του 2011, και παρ' όλα τα μέτρα, το ελληνικό έλλειμμα βρισκόταν ακόμα στο 10%!
Τα τρία τέταρτα των μέτρων για την περιστολή του ελλείμματος οδήγησαν σε περισσότερη ύφεση, όχι σε μικρότερο έλλειμμα...
Στο μεταξύ το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων έπεσε κατακόρυφα από τα προ της κρίσης επίπεδα. Μετακινήθηκαν απότομα από το ένα άκρο στο άλλο: από υπερβολική κατανάλωση χωρίς επαρκή παραγωγή, σε απύθμενη ύφεση χωρίς επαρκή προσαρμογή. Και χωρίς πραγματική βελτίωση.
Οι Έλληνες πρέπει να κάνουν την προσαρμογή τους, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Αλλά ποια χώρα μπορεί να χάσει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο; Και ποια δημοκρατία μπορεί να αντέξει τόσο ισχυρό σοκ με τόσο φτωχά αποτελέσματα;

Η Τέχνη της Φωτογραφίας

Δημοτικό Συμβούλιο στις 6: 00 μ.μ.

Δώδεκα θέματα περιλαμβάνει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ της Τακτικής συνεδρίασης του Σώματος, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα  9 Απριλίου στις 6:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις, για τα παρακάτω θέματα:
 1. Έγκριση ή μη σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου, Δήμου Βριλησσίων και Κοινωφελούς Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου (Κ.Ε.Α.Δ.Α.) για την
λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας του Δήμου Βριλησσίων
2. Παραχώρηση χρήσης του υπαίθριου θερινού δημοτικού κινηματογράφου "ΜΙΜΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ" στην Κοινωφελή Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου (Κ.Ε.Α.Δ.Α.)
3. Επικαιροποίηση της υπ'αριθ.170/07 Α.Δ.Σ. σχετικά με την αξιοποίηση του κινηματογράφου
"ΜΙΜΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ"
4. Έγκριση ή μη 1ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής &
Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) έτους 2012

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Ηχηρό ενδιαφέρον από Lamda, Reds &Talima για το «IBC»

Τρεις προσφορές για την αξιοποίηση του Golden Hall που βρίσκεται στο πρώην Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης, υποβλήθηκαν στην α' φάση του διαγωνισμού του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το κτίριο του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης  είναι στο στόχαστρο των εταιριών Lamda Development, Reds και της Talima (ιδιοκτήτριας του Mall Αγίου Δημητρίου).
Πρόκειται για ένα στόχο-επένδυση μεγάλης αξίας καθώς περιλαμβάνει το γνωστό εμπορικό κέντρο Golden Hall, που διαθέτει υπέργειους χώρους 73.000 τ.μ., συμπεριλαμβανομένων 4.500 τ.μ. γραφειακών χώρων, καθώς και υπόγειο χώρο 59.200 τμ, για στάθμευση και αποθήκευση.
Επιπλέον, θα διατεθεί προς εκμετάλλευση και ο αναξιοποίητος χώρος του IBC με υπέργεια επιφάνεια 14.300 τ.μ. και υπόγειο χώρο στάθμευσης 7.300 τ.μ. Όπως γίνεται γνωστό η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μετά τις εκλογές.
Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ, Ανδρέας Ταπραντζής, δήλωσε:

Το δικό τους «λαχανόκηπο» δημιούργησαν τα παιδιά του 2ου Γ. Λ. Αμαρουσίου

Το «λαχανόκηπο» του σχολείου, που τα ίδια δημιούργησαν, φρόντισαν τις προηγούμενες ημέρες με πολύ κέφι και όρεξη, τα παιδιά του 2ου Γ. Λ. Αμαρουσίου.

Η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Γενικού Λυκείου Αμαρουσίου δεν άφησε ανεκμετάλλευτη τη βροχή και τον ήλιο που έκαναν τις συνθήκες κατάλληλες και στρώθηκε στη δουλειά, φυτεύοντας αρωματικά φυτά, λαχανικά και σπόρους, προκειμένου να έχουν τον Ιούνιο καλή σοδειά...

Yπουργός Προστασίας ..."Ωμής Κρατικής Βίας" !

Κατακραυγή για την επίθεση κατά του Μάριου Λώλου
Την ωμή κρατική βία και τις επιθέσεις της ελληνικής αστυνομίας και των ΜΑΤ εναντίον δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ που κάλυπταν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μετά την αυτοκτονία του Δ. Χρήστουλα, καταδικάζουν οι Ενώσεις των εργαζομένων στο χώρο των ΜΜΕ, καθώς και η Διεθνής και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, καταδικάζει απερίφραστα την ωμή κρατική βία, που εκδηλώθηκε για μια ακόμη φορά με τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ... κατά των δημοσιογράφων που κάλυπταν τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στη μνήμη του 77χρονου αυτόχειρα.
H φωτο είναι του Α. Νικολόπουλου
από την έκθεση "Η είδηση υπό διωγμό"

Αποτέλεσμα της προμελετημένης επίθεσης ήταν ο βαρύς τραυματισμός του Πρόεδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος Μάριου Λώλου - ο οποίος χειρουργήθηκε ευτυχώς με επιτυχία - έπειτα από την κρανιοεγκεφαλική κάκωση που υπέστη από χτύπημα με γκλομπ, σύμφωνα με τη σχετική ιατρική γνωμάτευση.
 Επτά ακόμη δημοσιογράφοι δέχθηκαν χτυπήματα από τους άνδρες των ΜΑΤ, ενώ την προηγουμένη ημέρα είχε υποστεί άγριο ξυλοδαρμό η δημοσιογράφος Ρένα Μανιού. Είναι φανερό ότι από διάφορα κέντρα εξουσίας έχει μπει σε εφαρμογή συγκεκριμένο...σχέδιο στοχοποίησης των δημοσιογράφων με σκοπό την τρομοκράτησή τους και τη φίμωση της ελευθεροτυπίας.

Εφησυχασμός, το ανώτερο στάδιο του παρταολισμού

Tα κάλαντα του Λαζάρου έψαλαν στο Δήμαρχο, παιδιά του 5ου Νηπιαγωγείου

Με καλαθάκια στολισμένα με φρέσκα λουλούδια όπως επιτάσσει το έθιμο, τα παιδιά του 5ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου επισκέφθηκαν στο γραφείο του το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη και έψαλαν τα κάλαντα, προαναγγέλοντας την Ανάσταση του Λαζάρου.
Η αναβίωση αυτού του εθίμου που τείνει να εκλείψει, αποτελεί θεσμό για το 5ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου. Όπως σημειώνει η Διευθύντρια κα. Χρυσηϊδα Φράγκου μέσα από την αναβίωση των Πασχαλινών εθίμων, διδάσκουμε στα παιδιά τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας, ώστε να μην ξεχαστούν στο πέρασμα του χρόνου, συμβάλλοντας παράλληλα με το άνοιγμα σε άλλους Φορείς στην κοινωνικοποίηση τους από μικρή ηλικία.
Ο κ. Πατούλης δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά τα παιδιά του 5ου Νηπιαγωγείου στο γραφείο του, συνομίλησε μαζί τους για τα ενδιαφέροντα τους και άκουσε από τις χαρούμενες φωνούλες τους τα κάλαντα του Λαζάρου, επιβραβεύοντας την προσπάθεια τους με θερμό χειροκρότημα.

Παρελθόν το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης;

Το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης πάει να γίνει παρελθόν από την παρούσα Δημοτική αρχή. Μια επιτυχημένη υπηρεσία του Δήμου  μας  που είχε στηθεί επαγγελματικά  στελεχωμένη από ψυχολόγους ψυχιάτρους και κοινωνική λειτουργό σε αμειβόμενες  θέσεις...
Το κέντρο είχε εξυπηρετήσει εκατοντάδες κατοίκων της πόλης μας με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα με απόλυτη εχεμύθεια και είχε οργανώσει και υλοποιήσει πολλά προγράμματα στα σχολεία της πόλης μας και στους παιδικούς σταθμούς του δήμου μας για τα παιδιά και τους γονείς
Ο Δήμαρχος  Γιώργος Πατούλης αποφάσισε να το λειτουργήσει το  κέντρο με εθελοντές γιατρούς και ψυχολόγους, γεγονός που αυτόματα θα υποβιβάσει την ποιότητα  των παρεχομένων υπηρεσιών.

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Στο βάθος ... Μύθος!

Μια περιπλάνηση στον κόσμο των νεράιδων & των ξωτικών
Την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Απριλίου σας περιμένουμε στο χώρο τέχνης Ιδιόμελο για να διαβούμε μαζί το κατώφλι των μύθων!
Μια παράσταση σαν παραμύθι ή σαν ονειρική πραγματικότητα, όπου η μουσική ντύνεται τα πιο όμορφα τραγούδια και βγαίνει σεργιάνι στα μυστικά μονοπάτια της φαντασίας.
Κάπου εκεί, σ' ένα μικρό ξέφωτο του δάσους, ένας παραμυθάς και μια μυστική ομάδα μουσικών - ταξιδευτών, σας περιμένουν για να σας πουν με λόγια και μουσικές τους πιο παράξενους μύθους απ' όλο τον κόσμο.
Αφηγητής: Γιώργος Ποτίδης
Σύνθεση κειμένων - τραγούδι: Ναντίνα Κυριαζή
Σκηνοθεσία - επιμέλεια: Γιώργος Ποτίδης
Κιθάρα - τραγούδι: Βασίλης Σπηλιόπουλος
Βιολοντσέλο: Amarildo Llocko
Κρουστά - τρομπέτα: Φώτης Richard Κοκαβέσης
                                Στο "Ιδιόμελο"
Ελ. Βενιζέλου 17 Μαρούσι (200 περίπου μέτρα από το Σταθμό ΗΣΑΠ)
τηλ. κρατήσεων 210 68 17 042
Ώρα έναρξης: 10:00 μ.μ.
  Είσοδος: 10,00 ευρώ

Παραιτήθηκε από πρόεδρος του Συμβουλίου Μεταναστών, ο Ν. Δούσης

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου
Οι λόγοι που με οδήγησαν στην απόφασή μου αυτή είναι η πεποίθησή μου ότι για τους εμπνευστές του, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από αυτούς που εμπνεύστηκαν τον Καλλικράτη, δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από ένα πυροτέχνημα «δημοκρατικής» και «ανθρωπιστικής» ευαισθησίας και ένα άλλοθι για την άσκηση της όποιας πολιτικής απέναντι στους μετανάστες, νομίμους ή μη, ή ακόμη χειρότερα, για την παντελή ανυπαρξία της.
Είναι γνωστή σε όλους σας η δράση μου και οι πρωτοβουλίες που έχω πάρει επί εικοσιένα συνεχή χρόνια για τους λαούς του τρίτου κόσμου. Σ’ αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσω και στο μέλλον.
Ακριβώς όμως αυτή η προσωπική μου διαδρομή δεν μου επιτρέπει να προεδρεύω σε κατ’ επίφαση σχήματα ανθρωπιστικής ευαισθησίας, ούτε ν’ αποτελέσω το άλλοθι κανενός.

                                                                Συναδελφικά,
                                                       Νίκος Δούσης - Ρασσιάς
                                                Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου

Προκαλεί ο «απόγονος» του Γκέρινγκ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε


Μια συνέντευξη - ύβρι, που κατά τραγική ειρωνεία συμπίπτει με την επέτειο της γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα (6 Απριλίου 1941), παραχώρησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε(το γένος της μητέρας είναι Γκέρινγκ), στη δημοφιλή εκπομπή «60 minutes» του αμερικανικού δικτύου CBS.
Θα προβληθεί την Κυριακή, αλλά το περιεχόμενό της γνωστοποιήθηκε
από χθες.
«Είμαστε ο αποδιοπομπαίος τράγος των Ελλήνων. Υποφέρουν από δικά τους λάθη και είναι λογικό να κατηγορούν άλλους», δήλωσε ανερυθρίαστα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στο δημοσιογράφο Στιβ Κροφτ.
Ο Σόιμπλε αποδέχθηκε στωικά, ως «μέρος της πολιτικής», το γεγονός ότι ο ίδιος και η Μέρκελ απεικονίζονται στην Ελλάδα με χιτλερικά μουστάκια και σβάστικες.
Διέρρηξε όμως τα ιμάτιά του πως η Γερμανία δεν θέλει να επαναλάβει τα λάθη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου:
«Εγώ απλώς προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουμε να υποτάξουμε κάποιο λαό. Η Γερμανία προσπάθησε να το κάνει αυτό στο παρελθόν και δεν πέτυχε, αλλά δεν θέλει να το επαναλάβει», διαβεβαίωσε.

«Σχετικά με τα 99 πιλοτικά Δημοτικά Σχολεία εφαρμογής των νέων αναλυτικών προγραμμάτων»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ. Σ. ΤΗΣ Δ. Ο. Ε.
 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου σχετικά με το θέμα της εφαρμογής σε πιλοτική βάση σε 99 Δημοτικά Σχολεία της χώρας των νέων αναλυτικών προγραμμάτων και των σχετικών σεμιναρίων που καλούνται οι εκπαιδευτικοί να παρακολουθήσουν εκτός εργασιακού ωραρίου τους, αποφασίζει:
Παρά το γεγονός ότι πολλοί σύλλογοι διδασκόντων με αποφάσεις τους έχουν καταθέσει τις ενστάσεις τους στον τρόπο σχεδιασμού και υλοποίησης της δοκιμαστικής εφαρμογής των νέων αναλυτικών προγραμμάτων στα σχολεία που έχουν επιλεγεί, χωρίς να έχουν καν ερωτηθεί, και το γεγονός ότι και οι ίδιοι οι συγγραφείς των προγραμμάτων δηλώνουν ότι έχουν καταθέσει και οι ίδιοι ενστάσεις για τα παραπάνω και έχουν ζητήσει να συνεχιστεί την επόμενη σχολική χρονιά το πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμογής των νέων αναλυτικών προγραμμάτων, το υπουργείο παιδείας προσπαθεί με λυσσαλέο τρόπο να επιβάλει την άποψή του και ζητά από τους εκπαιδευτικούς να κρίνουν και αξιολογήσουν τα νέα προγράμματα που ουδέποτε εφαρμόστηκαν ή εφαρμόστηκαν αποσπασματικά.
Είναι βέβαια οφθαλμοφανές ότι το υπουργείο δεν ενδιαφέρεται για την ουσία του θέματος αλλά για την εκταμίευση με κάθε τρόπο των κονδυλίων μέσα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ.
Καταδικάζει έτσι με αυτό τον τρόπο οποιαδήποτε προσπάθεια βελτίωσης και διόρθωσης των νέων αναλυτικών προγραμμάτων,

«Ο σύγχρονος αντικομμουνισμός με αιχμή το σοσιαλισμό»


  «Ο σύγχρονος αντικομμουνισμός με αιχμή το σοσιαλισμό»,
                       
                              είναι το  θέμα σύσκεψης

          που διοργανώνουν σήμερα Παρασκευή στις 7 μ.μ.

                                    στο Στέκι Νεολαίας

(Δημητρίου Ράλλη 12 - κοντά στο σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου),

            οι Οργανώσεις Βάσης Αμαρουσίου της ΚΝΕ 

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Εκτακτη Γ.Σ. της "Λαϊκής Επιτροπής Αμαρουσίου" την Δευτέρα

«Έχε το νου σου στο παιδί…»

Συζήτηση για το παιδί και τα δικαιώματά του με τίτλο «Έχε το νου σου στο παιδί…» οργανώνουν σήμερα  Πέμπτη 5 Απριλίου στις 6:00 μ.μ. στον  Πολυχώρο του  Βιβλιοπωλείου «ΙΑΝΟΣ» (Σταδίου 24, Αθήνα), ο "ΙΑΝΟS" και το "ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"
Στην συζήτηση, συντονιστής της οποίας θα είναι ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού κ. Αριστομένης Συγγελάκης, θα συμμετάσχει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου & Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης και οι :
  Νικήτας Κανάκης, Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου
Ελένη Μιχελακάκη, Διευθύντρια Ενζυμολογίας
 και Κυτταρικής Λειτουργίας, Ι.Υ.Π.
Χρύσα Μπακούλα, Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Γιώργος Νικολαΐδης Διευθυντής Ψυχικής Υγείας
και Κοινωνικής Πρόνοιας, Ι.Υ.Π.
Τάκης Παναγιωτόπουλος, Καθηγητής Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας
Γιάννης Πανούσης, Καθηγητής Εγκληματολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Κάρμεν Ρουγγέρη, Σκηνοθέτιδα, θεατρικός παραγωγός
Η εκδήλωση που έχει  Ελεύθερη Είσοδο για το κοινό, θα κλείσει μουσικά με την Καλλιόπη Βέττα , τον Γιάννη Κ. Ιωάννου και τον Μάριο Στρόφαλη

Σχολικό τροχονόμο απέκτησε το 10ο δημοτικό σχολείο Αμαρουσίου

"Εδώ και λίγες ημέρες έχει το σχολείο  σχολικό τροχονόμο", μας πληροφορεί το blog του Συλλόγου Γονέων 10ου δημοτικού σχολείου Αμαρουσίου.
"Εν μέσω όλης αυτής της κατάστασης που επικρατεί στον τόπο μας, επισημαίνουν, θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη".
Κάνουν δε έκκληση σε όλους τους γονείς να τον στηρίξουν στο έργο του, τονίζοντας πως "ο άνθρωπος αυτός είναι εκεί για να επιτηρεί και να βοηθάει τα παιδιά ώστε να κινούνται με ασφάλεια. Ας του δώσουμε, λένε χαρακτηριστικά, την ευκαιρία να το κάνει σωστά.
Καλό είναι να μην συμπεριφερόμαστε σαν να μην υπάρχει"!

Οι μνηστήρες για τη μίσθωση του Golden Hall

Ολοκληρώθηκε η 1η φάση της διαδικασίας για το ΙΒC
Ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του Διεθνoύς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (ΙΒC). Υποβλήθηκαν 3 εκδηλώσεις επενδυτικού ενδιαφέροντος για την απόκτηση της επικαρπίας επί του δικαιώματος αποκλειστικής αξιοποίησης, χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης του IBC για 90 χρόνια.
«Παρά τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα και η αγορά ακινήτων, τρεις επενδυτικοί όμιλοι με ισχυρή παρουσία στο χώρο των εμπορικών εκμεταλλεύσεων εκδήλωσαν σήμερα το ενδιαφέρον τους να αναπλάσουν περαιτέρω το ΙΒC» δήλωσε ο εκτελεστικός Διευθυντής του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) κ. Ανδρ. Ταπραντζής.
Την επόμενη εβδομάδα, το ΤΑΙΠΕΔ θα ανακοινώσει τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, που ικανοποιούν τα κριτήρια συμμετοχής στη δεύτερη φάση και θα αποκτήσουν πρόσβαση στα αναλυτικά δεδομένα του διαγωνισμού.

IBC-Golden Hall: "Το λυόμενο που έγινε... golden"!

Το IBC (International Broadcasting Center) κατασκευάσθηκε προσωρινά στον χώρο σταθμεύσεως του Ολυμπιακού Σταδίου για να εξυπηρετήσει τους δημοσιογράφους που θα κάλυπταν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετά το πέρας των Αγώνων υποτίθεται ότι θα λυνόταν και θα απομακρυνόταν.
Αντιθέτως μισθώθηκε από την εταιρεία "Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε." στην Lamda Development για την κατασκευή εκεί του Golden Hall! Σαν να μην είχε η γύρω περιοχή αρκετά καταστήματα...
Οι κ.κ. Δορύλαος Κλαπάκης και Γιώργος Σαρηγιάννης κατέθεσαν εξώδικο προς την εταιρεία καλώντας την να μην προχωρήσει στην εκμίσθωση.
Χαρακτηριστικό: Η Δημοτική Αρχή του Αμαρουσίου, όχι μόνον δεν είχε αντιταχθεί στην μίσθωση του IBC, αλλ' είχε συμμετάσχει και στον σχετικό διαγωνισμό!
Εναντίον της κατασκευής και λειτουργίας του Golden Hall έχει κατατεθεί προσφυγή στο Σ.τ.Ε.
Από το εξώδικο Κλαπάκη-Σαρηγιάννη προς τα "Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.":
Το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλεως του Αμαρουσίου δεν προβλέπει στο σημείο αυτό χρήσεις Πολεοδομικού Κέντρου και γενικώς εμπορικές χρήσεις, ούτε και είναι δυνατόν να προβλεφθούν τέτοιες χρήσεις, δεδομένης της τρομακτικής περιβαλλοντικής επιβαρύνσεώς του, όπως επανειλημμένως και δικαστικώς έχει κριθεί.
Το συγκεκριμένο κατασκεύασμα, [...] αποτελεί προσωρινή κατασκευή, [...] και έπρεπε να είχε προ πολλού αποδομηθεί και να είχε επανακτήσει τον νόμιμο προορισμό του, τοσούτο καθ' όσον έχει ανεγερθεί εις τον χώρο σταθμεύσεως του Ολυμπιακού Σταδίου.

Ληγμένο φάρμακο η "κοινωνική προσφορά" της "Lamda" !!!

Στις 7 μ.μ. τα εγκαίνια  του «Χώρου Κοινωνικής Προσφοράς»    & «Κοινωνικού Φαρμακείου», στο "Mall Athens" 
Eνώνουν ξανά τις δυνάμεις τους  Δήμος Αμαρουσίου και  Lamda Development του γνωστού Εθνικού "Ευεργέτη" Σπύρου Λάτση. Μπορεί αυτή τη φορά τη θέση του Δημάρχου να μην την κατέχει ο κ. Π. Τζανίκος που με το πρόσχηµα των Ολυµπιακών Αγώνων συνέβαλε τα μέγιστα (σε αγαστή πάντοτε συνεργασία με 2 πρωθυπουργούς & 7 υπουργούς), στο να κτιστεί  και να λειτουργεί στην πόλη μας το µεγαλύτερο "αυθαίρετο" της Ευρώπης , το γνωστό σε όλους μας Μεγαλοπρεπές Εμπορικό Κέντρο "Mall Athens",  ωστόσο και ο αντικαταστάτης του Γ. Πατούλης φαίνεται ότι τον ακολουθεί κατά πόδας ...
Φρόντισε να διατηρηθούν οι άριστες σχέσεις, στις οποίες όμως λόγω συγκυριών, επήλθε μια ψιλομετάλλαξη ... Η αμμιγώς εμπορική "ερωτική" σχέση Δήμου - Lamda Development, εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, μετετράπη  σε κοινωνική & φιλανθρωπική!!! 
Προφανώς συντετριμμένοι και οι δύο από το δράμα που βιώνει ο Ελληνικός λαός(που η ΤΡΟΪΚΑ, οι εδώ συνεργάτες(;) και τα φερέφωνά της,  τον αφήνουν άνεργο & ανασφάλιστο), δεν άντεξαν, δεν μπορούσαν να τον βλέπουν άλλο να υποφέρει,  και αποφάσισαν  να δράσουν, με σχέδιο, με προοπτική, με μεγαλείο ψυχής ...
Στο δρόμο που χάραξε ο Αλαφουζο"SKY" με τις ευλογίες της Φωτοβολταϊκής Αρχιεπισκοπής και το σύνθημα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΤΗΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΝΑ "ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΜΕ""(εξ άλλου δεν πέρασε πολύς καιρός που ΔΗΜΟΣ & ΣΚΑΪ καθάρισαν εθελοντικά το  "Mall !), έσπευσαν να βάλουν στέρεες βάσεις για την υλοποίηση της δράσης  «ΠΡΟΣ...ΦΕΡΩ», με στόχο βέβαια, τι άλλο; Μα τη στήριξη συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται !!!
Πρωτοβουλία «ΠΡΟΣ…ΦΕΡΩ» ... στο Επίπεδο "0" του Mall!

Ετσι λοιπόν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να λειτουργήσουν στο ισόγειο (ΕΠΙΠΕΔΟ 0) του The Mall Athens, «Χώρο Κοινωνικής Προσφοράς» & «Κοινωνικό Φαρμακείο».
Τα εγκαίνια θα γίνουν σήμερα  Πέμπτη 5 Απριλίου στις 7 μ.μ. 

Τη σκανδάλη την "τράβηξαν" αυτοί που ψήφισαν τα μνημόνια

Αν συνειδητοποιούσαν πως την σκανδάλη δε την τράβηξε ο τραγικός 77χρονος στο Σύνταγμα, αλλά αυτοί οι ίδιοι που ψήφισαν τα μνημόνια και έφεραν την κοινωνία σε απόγνωση θα έτρεχαν να κρυφτούν.
Δε θα το κάνουν. Είναι αναίσθητοι, ξετσίπωτοι και θρασείς. Τώρα θέλουν να μας «ξανασώσουν».
Δεν έχουμε άλλη λύση, παρά να τους εξαφανίσουμε πολιτικά και να τους καταδικάσουμε σε ισόβια καταισχύνη.
Εμείς να αναπτύξουμε και άλλο την αλληλεγγύη μας έμπρακτα, για να μη θρηνήσουμε και άλλους αυτόχειρες, που τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν από απελπισία.
Να σώσουμε τους ανθρώπους και όχι τα κέρδη των τραπεζιτών, των τοκογλύφων, των πολιτικών και μιντιακών λακέδων τους.

                          Οι δημοτικοί σύμβουλοι του "ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ"
                               Λ. Μαγιάκης                                Π. Κούκουζας

Αντι-Μνημονιακή Κίνηση: Να μπει τέλος στα χαράτσια & στην λεηλασία

Καλούμε όλα τα συνδικάτα,

                       τις λαϊκές - ανοικτές συνελεύσεις,
              τις επιτροπές, κινήσεις, πρωτοβουλίες κατοίκων
                      να πάρουν μέρος στη κινητοποίηση.
                     
                        ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ,
                                την κρίση και το χρέος τους


                                    ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
                    αυτή την πολιτική και όσους τη στηρίζουν
               
          ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ
                  ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ
                            ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ


            Επιτροπή σωματείων, κινήσεων, συνελεύσεων



Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Συγκλονιστικό το σημείωμα του 77χρονου

Τους 1776 έφτασαν, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι δολοφονημένοι από τις κυβερνήσεις "G.A.P" & Παπα"ΔΗΜΙΟΥ". Φανταστείτε ποιά είναι η πραγματικότητα αφου τα κατοχικά ΜΜΕ(ΜΕΓΚΑ, ΣΚΑΪ, ΑΛΦΑ, ΣΤΑΡ & ΑΝΤΕΝΑ), αποκρύπτουν & ενταφιάζουν συνειδητά τέτοιες ειδήσεις.
                  Το σημείωμα του Δημήτρη Χριστούλα

Νέα "Δολοφονία" της ΠΑΣΟΚoΝεοΔημοκρατικής κατοχικής κυβέρνησης ΠΑΠΑ"δήμιου"

ΣΟΚαρισμένη  παρακολουθεί η κοινή γνώμη την τραγωδία με τον 77χρονο συνταξιούχο φαρμακοποιό Δημήτρη Χριστούλα, ο οποίος έδωσε τέλος το πρωί στη ζωή του στην Πλατεία Συντάγματος. Πολίτες στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη συρρέουν στις κεντρικές πλατείες των δύο μεγάλων πόλεων για να τιμήσουν, μέσα σε κλίμα οργής και θλίψης, τον άνθρωπο που θέλησε να δώσει ένα αξιοπρεπές τέλος στη ζωή του, παρά να ψάχνει στα σκουπίδια, όπως έγραψε στο σημείωμά του.
Την ίδια ώρα, στη Βουλή οι πολιτικοί "θρηνούν" με κροκοδείλια δάκρυα για το τραγικό συμβάν, καθώς κανείς δεν φαίνεται να θεωρεί υπεύθυνο τον εαυτό του για ανάλογα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα κάθε μέρα στην Ελλάδα.
Ο ΔΟΤΟΣ πρωθυπουργός  κ. Λουκάς Παπαδήμος από την μεγάλη του στενοχώρια, μολις το απόγευμα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει  ότι "είναι τραγικό (το γεγονός) ένας συνάνθρωπός μας να δίνει τέλος στη ζωή του". "Σε αυτές τις δύσκολες ώρες για την κοινωνία μας πρέπει όλοι(;;;)  -πολιτεία και πολίτες - να στηρίξουμε τους ανθρώπους δίπλα μας που βρίσκονται σε απόγνωση"... 
Νωρίτερα ο "ΔΟΛ"ιος  κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για το τραγικό συμβάν, αρκέστηκε να πει ότι πρόκειται για μία ανθρώπινη τραγωδία που δεν προσφέρεται να μπει στην πολιτική συζήτηση και «πρέπει όλοι να τη σεβαστούμε». Σε δημοσιογραφική παρατήρηση ότι το θέμα έχει να κάνει και με «συγκεκριμένες πολιτικές» που οδήγησαν τον 77χρονο «σε αυτή τη στιγμή απόγνωσης», ο κ. Καψής απάντησε λέγοντας ότι δεν γνωρίζει τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες οδηγήθηκε σε αυτή την πράξη και τόνισε πως «όλοι μας πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία και να σεβαστούμε τα πραγματικά περιστατικά», τα οποία, όπως είπε, «ακόμη δε γνωρίζουμε σε όλη τους την έκταση».
Τη "θλίψη" του εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, o οποίος σε ανακοίνωση του αναφέρει: «Το γεγονός είναι τόσο συγκλονιστικό που καθιστά οποιοδήποτε πολιτικό σχόλιο παράταιρο και φτηνό. Ας στοχαστούμε γύρω από την κατάσταση της χώρας και της κοινωνίας μας με όρους εθνικής αλληλεγγύης και συνοχής».
"Συντετριμμένο" ενεφανίσθη και το ΠΡΩΤΟΠΑΛΛΗΚΑΡΟ του GAP, ο Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος καλεσμένος στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο ΣΚΑΪ, σε ερώτηση που του υπεβλήθη «γιατί (η κυβέρνηση) δεν κάνει κάτι για αυτούς τους ανθρώπους, που λόγω οικονομικών προβλημάτων φτάνουν στην αυτοκτονία», έδωσε την εξής αποστομωτική και πρωτίστως γεμάτη ευαισθησία απάντηση:

Mνημείο "ευαισθησίας" γαλανοπράσινων ... Γερμανο - Τσολιάδων


ΤριςΜΕΓΙΣΤΕ  Γιάννη Ιωάννου, ο "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ" υποκλίνεται στη Μεγαλοφυϊα Σου...

Ένταση έξω από τον ΕΟΠΥΥ το μεσημέρι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, στη Λεωφόρο Κηφισίας, πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικές κλινικές στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας, διεκδικώντας την υπογραφή κλαδικής σύμβασης αλλά και την καταβολή δεδουλευμένων, καθώς, όπως αναφέρουν, παραμένουν απλήρωτοι για μήνες. Τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, λόγω της 24ωρης κινητοποίησης των εργαζομένων σε αυτά, λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Ανάμεσά τους, οι εργαζόμενοι του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».
Την απεργία προκήρυξε για τις ιδιωτικές κλινικές η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδος (ΟΣΝΙΕ) με αίτημα τη βελτίωση των αποδοχών των εργαζομένων.
Ειδικά οι εργαζόμενοι του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου έχουν κηρύξει και 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή, ζητώντας να μην γίνουν περικοπές σε ανθρώπινο δυναμικό και στις αποδοχές τους.
Ένταση προκλήθηκε, όταν οι απεργοί επιχείρησαν να αποκλείσουν την είσοδο των γραφείων του Οργανισμού. Σε ανακοίνωσή του, μάλιστα, το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι υπήρξε ξυλοδαρμός και εξύβριση υπαλλήλου του υπουργείου, καθώς και βανδαλισμός σε γραφεία.

"Κόντρες" Δ. Κλαπάκη με τους ΚΟΝΤΡΑκαιρίτες

          Συνδυασμός "ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ"
Είναι λυπηρό αυτοί που είναι κάθετα και οριζόντια εναντίον μας, όπως ο "ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ" (που στηρίζεται από τον Συνασπισμό), γιατί  (όπως ανακοίνωσαν δημόσια), δεν συμφωνούν στις παρεμβάσεις μας στην Δικαιοσύνη
- εναντια αρνητικών και καταστροφικών πράξεων της ομάδας Πατούλη,
- και γιατί δεν αφήνουμε την Διοίκηση να κάνει το … «έργο» της (;;;)
Να επικαλούνται θριαμβευτικά για το θέμα της Πλατείας Ευτέρπης, απόφαση Δικαστηρίου (Δικαστήριο είναι το Ελεγκτικό Συνέδριο) ... χωρίς φυσικά να αναφέρουν ποιος προσέφυγε και με τι στοιχεία εξέτασε την υπόθεση το Δικαστήριο.
Το μόνο που αναφέρουν είναι το αποτέλεσμα της Δίκης και ότι ο Συνδυασμός "ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ" (που στηρίζεται από τον Συνασπισμό) έκανε προσφυγή στην Περιφέρεια (Αποκεντρωμένη Διοίκηση ήθελε να πει) χωρίς πάλι να ενημερώσει τον κόσμο ότι ο Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης είχε ήδη κάνει δεκτή την δικιά μας προσφυγή.

«Βόμβα» από το ΣτΕ για τα αυθαίρετα

Δεκτά μόνο όσα δικαιολογητικά προέβλεπε ο αρχικός νόμος
              για να αποδειχθεί ο χρόνος ανέγερσης
Αιτήσεις «τακτοποίησης» αυθαιρέτων μόνο με όσα δικαιολογητικά προέβλεπε ο αρχικός νόμος 4014/2011 θα μπορούν να υποβάλλουν οι πολίτες έως ότου εκδοθεί οριστική απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
Στην απόφαση αυτή προχώρησαν οι σύμβουλοι Επικρατείας μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κυρίας προσφυγής (αίτηση ακύρωσης) κατοίκων του Αμαρουσίου οι οποίοι έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.
Επιπλέον, οι δικαστές διέταξαν τη διακοπή της επεξεργασίας των αιτήσεων εκείνων οι οποίες έχουν ήδη υποβληθεί, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις των μεταγενέστερων νόμων 4042/2012 και 4030/2011, που τροποποίησαν τον αρχικό 4014/2011.
Το ΥΠΕΚΑ, με τροπολογίες, ουσιαστικά κατάργησε τα δικαιολογητικά που προέβλεπε ο αρχικός νόμος για την απόδειξη του χρόνου ανέγερσης ενός αυθαιρέτου, με συνέπεια να μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση αυθαίρετη κατασκευή με μια απλή υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη συνοδεία τεχνικής έκθεσης μηχανικού.
Μετά την απόφαση του ΣτΕ, θα συνεχιστεί η επεξεργασία μόνο των φακέλων εκείνων που στηρίζουν την απόδειξη του χρόνου κατασκευής της αυθαίρετης οικοδομής σε αεροφωτογραφίες ή δημόσια έγγραφα όπως προέβλεπε ο αρχικός νόμος.
                                      Οι υπόλοιποι βρίσκονται στον …αέρα.
Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι σε κανένα σημείο του αρχικού νόμου ούτε στις δεκάδες τροπολογίες που ακολούθησαν δεν προβλέπεται επιστροφή των χρημάτων «τακτοποίησης».
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ (με πρόεδρο τον κ. Παν. Πικραμμένο και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου) με την υπ' αριθμ. 180/2012 απόφασή της έκρινε ότι με την διαδικασία που ακολουθείται για την «τακτοποίηση» των αυθαίρετων κατασκευών «υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω βλάβης του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος και δημιουργίας τετελεσμένων καταστάσεων με την πραγματοποίηση και νέας αυθαίρετης δόμησης».

«Διανυκτέρευση» του Συλλόγου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ» στον "Διθύραμβο"

                                                 Ευχές - Πρόσκληση
Για τις μέρες των παθών και της Ανάστασης του Χριστού, ευχόμαστε στα μέλη και στους φίλους μας, σ’ όλους τους συμπολίτες και συμπατριώτες, να έρθει σύντομα και για μας αυτό που προσμένουμε: Η Ανάσταση.
Επειδή όμως Ανάσταση δε γίνεται, χωρίς ανάσταση του νου και της ψυχής, καλούμε όλους να απολαύσουν μαζί μας, λίγες μέρες μετά το Πάσχα, μια βραδιά αληθινού πολιτισμού.
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας την Παρασκευή 27 Απριλίου, στις 9μ.μ., στο Κέντρο της πόλης μας, στην Εστία Τέχνης "Διθύραμβος" (Λητούς 6, Πλατεία Αγίας Λαύρας, Μαρούσι, Τηλ: 210 61 42 772, 210 61 06 897),
 να παρακολουθήσουμε, όλοι μαζί, την παράσταση «Διανυκτέρευση».

Η 3η Απολογιστική Γ. Σ. του Συλλόγου «Το Νέο Μαρούσι»

Σε πολύ θετικό κλίμα διεξήχθη, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου, ο διάλογος που αναπτύχθηκε με αφορμή την 3η Απολογιστική Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Νέου Αμαρουσίου «Το Νέο Μαρούσι». Στη Γ.Σ. του Συλλόγου συζητήθηκαν τα πεπραγμένα του Δ.Σ, ο οικονομικός απολογισμός του 2011 και ο προϋπολογισμός του 2012, καθώς και τα θέματα που αφορούν την περιοχή.
Το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησαν ο αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Πέππας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασίλης Κόκκαλης, Αντώνης Παρτσινέβελος, Νικόλαος Αλεπούς, ο Πρόεδρος της ΚΕ.Α.ΔΑ. κ. Γεώργιος Ζήκος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Δημήτρης Καρλαύτης.
Ο κ. Πέππας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι αποφασίστηκε η διάνοιξη της οδού Φραγκοκκλησίας από το 5ο Τμήμα του ΣτΕ και αναμένεται η καθαρογράφηση της απόφασης.

Σήμερα τα εγκαίνια του νέου χώρου στέγασης για το "ΣΠΑΘΑΡΕΙΟ"

Τα εγκαίνια του νέου χώρου στέγασης του Μουσείου Θεάτρου Σκιών «Ευγένιος Σπαθάρης»
επί της οδού Βορείου Ηπείρου 27 & Μεσογείων στην περιοχή της Κοκκινιάς, θα πραγματοποιήσει σήμερα Τετάρτη 4 Απριλίου στις 6:30 μ.μ, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει η παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο καταραμένος όφις» με τον Γιάννη Νταγιάκο.

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Συνεδρίαση της "Επιτροπής Ποιότητας Ζωής" την Πέμπτη

Εντεκα (11)θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 5 Απριλίου στις 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος "Κομμωτηρίου" της Φωτεινής Δρογγίτη επί της οδού Μεσογείων αρ.94, στο Μαρούσι
2. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος "Καφετέριας" της εταιρείας
Ν. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε. στο Μαρούσι, επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου αρ.40
3. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος "Γραφείου Τελετών και
Μνημοσύνων" του Γεωργίου Ζαφειρόπουλου επί της οδού Σπύρου Λέκκα αρ.10, στοΜαρούσι
4. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος "Αποθήκης ξηρών καρπών -
ποτών - ζαχαρωδών - σοκολατοειδών" της εταιρείας ΧΑΣΙΩΤΗ Α. & ΣΙΑ Ο.Ε. στο Μαρούσι, επί
της οδού Νερατζιωτίσσης αρ.2

Δημοτικό Συμβούλιο στις 6:00 μ.μ.

Είκοσι Δύο (22) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 3 Απριλίου στις 6:00 μ.μ.  στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Διαγραφή οφειλών Δήμου Αμαρουσίου προς τρίτους (προμηθευτές) ετών 1991-2006 λόγω παραγραφής τους
2. Αναμόρφωση (2η) προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2012
3. Εγκριση ή μη της υπ'αρ. 23/2012 απόφασης επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Αμαρουσίου που αφορά "έγκριση κυκλοφοριακής μελέτης (υπόθ. ALPHA BANK)
4. Εγκριση ή μη της υπ'αρ. 24/2012 απόφασης επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Αμαρουσίου που αφορά "έγκριση κυκλοφοριακής μελέτης (υπόθ. ΠΕ Κοκκινιάς )
5. Αποδοχή ή μη της με αρ 29/12 απόφασης του Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ανάπτυξης
Δήμου Αμαρουσίου που αφορά στην αίτηση άδειας παραχώρησης μέρους της πλατείας του
Ηλεκτρικού Σταθμού Αμαρουσίου, για την διοργάνωση Πασχαλινών Εκδηλώσεων
6. Απόδοση ποσού στις Σχολικές Επιτροπές από τους (Κ.Α.Π.) για την κάλυψη λειτουργικών
δαπανών των σχολείων (Α΄ Κατανομή έτους 2012)