Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Eνοπλη ληστεία στο Mall !!!

Δύο δράστες εισέβαλαν στο εμπορικό κέντρο και χτύπησαν υποκατάστημα τράπεζας που βρίσκεται στο ισόγειο. Οι δύο ένοπλοι μπήκαν στην τράπεζα ένα τέταρτο πριν από τις 2 και αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και τους πελάτες, άρπαξαν άγνωστο -μέχρι στιγμής- χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν.
Οι θρασύτατοι ληστές κατάφεραν να αιφνιδιάσουν την ασφάλεια του εμπορικού κέντρου, να χτυπήσουν την τράπεζα και να εξαφανιστούν.

15 Ανέργους θα προσλάβει ο Δήμος Αμαρουσίου

Στην πρόσληψη 15 ατόμων μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασία θα προχωρήσει η ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ. Οι θέσεις αφορούν:
1 ΠΕ ή ΤΕ Ιστορικό/Αρχαιολόγο ΠΕ, 1 Συντονιστή δράσης ΠΕ ή ΤΕ, 1  ΠΕ ή ΤΕ Δημοσίων Σχέσεων, 1 ΠΕ Λαογράφο, 2  ΔΕ βοηθούς τεχνιτών κτιριακών εγκαταστάσεων,
1 ΔΕ Διοικητικό, 2 ΔΕ Ελαιοχρωματιστές, 2 ΔΕ Υδραυλικούς, 2 ΤΕ Δομικών Έργων Υποδομής, 1 ΔΕ Σχεδιαστών & 1 ΤΕ Τοπογράφο.
Το νέο προσωπικό θα εργαστεί για πέντε μήνες στο Δήμο Αμαρουσίου.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα ανακοινωθεί εντός των ημερών.
Οι ωφελούμενοι της πράξης πρέπει σωρευτικά να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις συμμετοχής:
-να είναι Ελληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μελους της E E. ή να είναι ομογενείς ή μετανάστες με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας και να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή αγρότες ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας και έχουν ατομικό εισόδημα έως και 10.500,00 το οικονομικό έτος 2010 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2009 έως 31/12/2009).

"ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ" 4 ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή

1. Eρωτάται η Δημοτική Αρχή με βάση ποιους λόγους προέβη στη σύσταση και λειτουργία γραφείου – παραρτήματος του Ληξιαρχείου Αμαρουσίου στην έδρα της ιδιωτικής επιχείρησης ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ και από ποιους νόμους και διατάξεις προβλέπεται η λειτουργία παραρτημάτων του Ληξιαρχείου Αμαρουσίου, τα οποία απασχολούν υπαλλήλους του Δήμου στις έδρες ιδιωτικών επιχειρήσεων;
2. Ερωτάται η Δημοτική Αρχή σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί για την αποκατάσταση της λειτουργίας ηλεκτρικού φανοστάτη επί της οδού Οδ. Ανδρούτσου 5 (Μαρούσι), για την αντικατάσταση του οποίου έχει ειδοποιηθεί από κατοίκους της περιοχής, χωρίς μέχρι τώρα να έχει επιληφθεί του θέματος, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη οδός να είναι βυθισμένη στο σκοτάδι κατά τις νυχτερινές ώρες;

Αγοράστηκαν 45 τόνοι αγροτικών προϊόντων στο "Πασχαλινό παζάρι"!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο παζάρι αγροτικών προϊόντων που οργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου, ενόψει των εορτών του Πάσχα με νέα προϊόντα εγχώριας παραγωγής αρίστης ποιότητας, την Κυριακή 1 Απριλίου. Συγκεκριμένα, με το σύνθημα «από τον παραγωγό στο σπίτι μας» αγοράστηκαν από τους καταναλωτές: 12 τόνοι όσπρια Φαρσάλων (φακές, φασόλια, ρεβύθια και κουκιά ξερά), 14 τόνοι ρύζι Χαλάστρας Θεσσαλονίκης ( νυχάκι, καρολίνα, γλασσέ, κίτρινο μπόνετ), 10 τόνοι αλεύρι μαλακό για όλες τις χρήσεις Τρικάλων, 3 τόνοι μέλι θυμαρίσιο μικρών παραγωγών Ηρακλείου Κρήτης και 6 τόνοι κρασί λευκό Ρομπόλα-Uniblanc και κόκκινο ποικιλία Cabenhet Merlot από Λωκρίδα Φθιώτιδας.

Την ερχόμενη Δευτέρα η Γ.Σ. της Λαϊκής Επιτροπής Αμαρουσίου

                                     ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νέοι των λαϊκών οικογενειών
Η Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου σας καλεί σε γενική συνέλευση στο Πολιτιστικό Στέκι
 (Δημ. Ράλλη 12 Μαρούσι) την Δευτέρα 9 Απριλίου στις 6:30 μ.μ.
Να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας και τους αγώνες μας με βάση τα κοινά συμφέροντα για την ανάπτυξη ενός ρωμαλέου κινήματος πάλης και ανατροπής.
ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ
ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΥΓ.: Φέρτε μαζί και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για να συμπληρώσουμε την δήλωση άρνησης πληρωμής του χαρατσιού.

Σήμερα η εκδήλωση στο 1ο Δ.Σ, για την "Αξιολόγηση στην Εκπαίδευση"

Εκδήλωση με θέμα την "Αξιολόγηση στην Εκπαίδευση" διοργανώνουν σήμερα Δευτέρα 2 Απριλίου, στις 6 μ.μ. στο 1ο Δ.Σ. Αμαρουσίου (Κηφισίας 211, έναντι Άλσος Συγγρού), η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Συλλόγου "Γ. Σεφέρης", η "Διέξοδος" - Αριστερό ενωτικό σχήμα Συλλόγου ΠΕ Αμαρουσίου & η Εκπαιδευτική συσπείρωση Συλλόγου "Ο Περικλής".
Ομιλητές θα είναι ο κοινωνιολόγος Κώστας Θεριανός & ο εκπαιδευτικός-ερευνητής Γιώργος Καββαδίας

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Τον αριστούχο μαθητή Λ. Τζόντζο, τιμά την Τρίτη ο Δήμος

Τη διάκριση του αριστούχου μαθητή της Γ’ τάξης του 3ου Λυκείου Αμαρουσίου Λάμπρου Τζόντζου, μοναδικού Έλληνα στους 100 επιτυχόντες παγκοσμίως που συμμετείχαν στις εξετάσεις του διεθνώς αναγνωρισμένου Μ.Ι.Τ (Massachusetts Institute of Technology) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, τιμά με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου την Τρίτη 3 Απριλίου 2012 στις 5:30 μ.μ.
Ο Λάμπρος Τζόντζος, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Μαρτίου 1994 και έχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη. Είναι τελειόφοιτος μαθητής στο 3ο Λύκειο Αμαρουσίου, αριστούχος και σημαιοφόρος στο σχολείο του. Αγωνίζεται στην ομάδα μπάσκετ του Αμαρουσίου, ενώ στο παρελθόν είχε συμμετοχές και με τα χρώματα της εθνικής ομάδας μπάσκετ.

Με τα παιδιά του 2ου Γ.Λ.Α, συνομίλησε ο Μ. Γλέζος

Mε τα παιδιά  της Γ΄Λυκείου του 2ου Γενικού Λυκείου Αμαρουσίου συνομίλησε την εβδομάδα που μας πέρασε, ο ΗΡΩΑΣ της Εθνικής Αντίστασης Μανώλης Γλέζος, ο οποίος ως γνωστόν τη νύκτα της 30ης Μαΐου προς31η Μαΐου του 1941, μαζί με τον αείμνηστο Απόστολο Σάντα - κυριολεκτικά κάτω από τα μάτια της εκεί φρουράς - αφαίρεσε τη Γερμανική πολεμική σημαία του Γ΄ Ράιχ, που κυμάτιζε σε ιστό στην Ακόπολη Αθηνών.
Η επίσκεψη του Μανώλη Γλέζου στο σχολείο έγινε μετά από πρόσκληση της διδάσκουσας  κ. Γκεσούλη, στα πλαίσια της Ιστορίας Γενικής Παιδείας, στην ενότητα «Η Ελλάδα στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο».

Yπέροχο το νέο ιστολόγιο του 16ου Δ.Σ. Αμαρουσίου

Eδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται στο διαδίκτυο το νέο ιστολόγιο του 16ου Δ.Σ. Αμαρουσίου.
Σκοπός της λειτουργίας του ιστολογίου είναι η ενημέρωση, η επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας.
Φιλοδοξία των συντελεστών είναι η καθημερινή ροή αναρτήσεων με θέματα που θα αφορούν όχι μόνο τις δράσεις και τα νέα του Σχολείου, αλλά και τις επιστήμες, την εκπαίδευση και την καθημερινότητα. Στο ιστολόγιο θα φιλοξενούνται οι ανακοινώσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και του Δήμου Αμαρουσίου για την ολόπλευρη επικοινωνία όλων των φορέων που εμπλέκονται στο παραγόμενο εκπαιδευτικό προϊόν. Σας καλούμε να επισκεφθείτε το ιστολόγιο στη διεύθυνση: http://blogs.sch.gr/16dimamarous/.

Την ερχόμενη Κυριακή, η Ετήσια Γ.Σ του Συλ. «Ο Κρηταγενής Ζευς»

Η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» προσκαλεί τα μέλη της στην Ετήσια Γενική Συνέλευση που θα γίνει στην έδρα της, Σπύρου Λούη 14, στην πλατεία Κασταλίας την Κυριακή 8 Απριλίου στις 10:30 το πρωί. Τα θέματα, τα οποία θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:
- διοικητικός απολογισμός
- οικονομικός απολογισμός
- οικονομικός προϋπολογισμός
- πρόγραμμα δράσης
                         
                        Η παρουσία σας είναι απαραίτητη και τιμή για το σύλλογό μας.
                                                            Εκ μέρους του Δ.Σ.

                                 Ο Πρόεδρος                                          Η Γεν. Γραμματέας
                               Άρης Χαιρέτης                                           Δόξα Χατζάκη

Πρόγραμμα Δράσης "ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ"

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

3η Απολογιστική ΓΣ του Συλλόγου «το Νέο Μαρούσι»

           ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
                                                      «το Νέο Μαρούσι»
Σας κάνουμε γνωστό ότι η οριστική ημερομηνία για τη διεξαγωγή της 3ης Απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ «Το Νέο Μαρούσι» είναι την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 και ώρα 11:00, στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου.
Θα συζητηθούν τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου, οι οικονομικός απολογισμός 2011 και προϋπολογισμός 2012 και θα γίνει ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα προβλήματα της περιοχής μας.
Η μαζική παρουσία όλων των μελών και των κατοίκων της περιοχή ς μας είναι ουσιαστική.

Δημοτικούς λαχανόκηπους δημιουργεί ο Δήμος Αμαρουσίου!!!

Στην περιοχή Νέο Τέρμα,  οι πρώτοι 50 μικροί κήποι... 
Στην αξιοποίηση ελεύθερων χώρων στο Μαρούσι για τη δημιουργία δημοτικών λαχανόκηπων που θα καλλιεργούν και θα παράγουν για ίδια χρήση οι δημότες και κάτοικοι Αμαρουσίου, προχωρά ο Δήμος μας, σύμφωνα με το ιστολόγιο "www.localit.gr".
Η δράση ξεκινά αρχικά με τη διάθεση περίπου 50 μικρών τεμαχίων γης στους ενδιαφερόμενους κατοίκους στον ελεύθερο χώρο  (περιοχή Νέο Τέρμα), και προσεχώς θα συνεχιστεί και σε άλλους ελεύθερους χώρους της πόλης που θα διαμορφωθούν κατάλληλα από τις υπηρεσίες του Δήμου.
Αφού έγινε η απαραίτητη προετοιμασία του εδάφους, η έκταση κατατμήθηκε σε τεμάχια έκτασης 25 τ.μ. ανά δικαιούχο. Στο σημείο θα υπάρχει διαθέσιμη δεξαμενή ύδατος για πότισμα καθώς και αποθήκη με τα απαραίτητα σκαπτικά εργαλεία. Ειδικά κατά το πρώτο στάδιο της εφαρμογής θα υπάρχει δυνατότητα συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα καλλιέργειας.
Η δράση αυτή που γίνεται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, σκοπό έχει
την ενίσχυση των νοικοκυριών της πόλης, της κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και της ενεργοποίησης των πολιτών κόντρα στις αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης. Η τελετή παράδοσης του χώρου θα γίνει τη Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου στις 10 π.μ.
Οι δημότες και κάτοικοι Αμαρουσίου που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία καλλιεργώντας και παράγοντας τα δικά τους κηπευτικά προϊόντα, καλούνται να υποβάλουν αίτηση

"ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ"


Πασχαλινό Bazaar για το Σικιαρίδειο Ιδρυμα

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

"Μαμά, μπαμπά δεν με κοιτάξατε & χάθηκα"

Eπαναλαμβάνεται την Κυριακή στο "ΙΔΙΟΜΕΛΟ", η παράσταση "Ο εν Αθήναις Παπαδιαμάντης"

"Ο εν Αθήναις Παπαδιαμάντης" θα επαναληφθεί για μία μέρα, την Κυριακή 1η Απριλίου 2012.
Ώρα έναρξης: 21.00. Είσοδος: 10 ευρώ.
διεύθυνση: Ιδιόμελο, χώρος τέχνης
Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Β. Κων/νου
 (200 μ. από το Σταθμό ΗΣΑΠ)
τηλέφωνο κρατήσεων: 210 68 17 042
Ο Παπαδιαμάντης της κοινωνικής παρατήρησης, αλλά και της βαθιάς συγκίνησης. Ο Παπαδιαμάντης της καλοκάγαθης ειρωνείας, αλλά και της εγκαρτέρησης και της φιλάνθρωπης αποδοχής.
Κι ο αρθρογράφος Παπαδιαμάντης. Που αναμετριέται με την ιστορία της πρωτεύουσας και οραματίζεται μέσα σε καιρούς γνησίως ελληνικούς, πριν και μετά από "εθνικές" καταστροφές (χρεωκοπίες και καταστροφικούς πολέμους), πριν και μετά από "εθνικούς" θριάμβους (Α' Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα, 1896).

Οι «Έξυπνες Πόλεις» του Αλέξανδρου Μπρέγιαννη

  Την Κυριακή στις 6:30 μ.μ. η παρουσίαση του βιβλίου του,
                         στο Δημαρχείο Αμαρουσίου
Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότερο από το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε μεγάλες ή μικρότερες πόλεις και το ποσοστό αυτό έχει ανοδική τάση για τα επόμενα χρόνια. Οπότε, περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή στην ιστορία μας, το μέλλον της ανθρωπότητας, της οικονομίας και του πλανήτη θα καθοριστεί στις πόλεις.
Στις μέρες μας γίνεται όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη να προωθήσου με ένα νέο –πολύ διαφορετικό από το σημερινό– σύγχρονο μοντέλο αστικής ανάπτυξης με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας των πόλεων, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε αυτές, αλλά και τη βιωσιμότητα του ίδιου του πλανήτη.

Η "ΩΡΑ της ΓΗΣ" στο Μαρούσι

Οι "γκάφες" των συνεργατών του "πολυθεσίτη" Δημάρχου

"Στον πανικό" όπως υποστηρίζει, που "διακατέχει πλέον τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, από το διαρκή έλεγχο που πραγματοποιεί ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης", αποδίδει το Γραφείο Τύπου της Μείζονος Αντιπολίτευσης, τις "προσωπικές επιθέσεις και ύβρεις" κατά του επικεφαλής της, Αλ.  Μπρέγιαννη.
Προτρέπει δε τους συνεργάτες του "πολυθεσίτη" Δημάρχου και το "ΛΑΛΙΣΤΑΤΟ" Γραφείο Τύπου του Δήμου, "να αρκούνται σε διευκρινίσεις επί των καίριων ερωτημάτων που τίθενται προς τη Διοίκηση", λέγοντας χαρακτηριστικά: "Αντί να μετρούν τις δήθεν «γκάφες» του Αλέξανδρου Μπρέγιαννη... καλό θα ήταν "να μετρούν τα συνεχή κρούσματα αδιαφάνειας, κακοδιαχείρισης και αναποτελεσματικότητας της διοίκησης Πατούλη"
Υπενθυμίζει δε και απαρριθμεί ως τέτοια κρούσματα:
"Τις παράνομες προσλήψεις των ημετέρων μέσα από τον υπό εκκαθάριση Οργανισμό Εργασίας και τις Επιχειρήσεις του Δήμου
Τις απ' ευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ για τις πεζογέφυρες
Τους αποχαρακτηρισμούς και την τσιμεντοποίηση των κοινόχρηστων χώρων (οικόπεδα Παναγόπουλου, Νουάρου)
Τη συγκάλυψη πολεοδομικών αυθαιρεσιών από μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα

Την Κυριακή η 2η διάθεση αγροτικών προϊόντων

Την Κυριακή 1 Απριλίου θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Αμαρουσίου τη δεύτερη διάθεση στους καταναλωτές αγροτικών προϊόντων σε τιμή κόστους, ενόψει των εορτών του Πάσχα. Η παραλαβή θα γίνει στο χώρο στάθμευσης πίσω από το Ο.Α.Κ.Α επί της Αμαρυσίας Αρτέμιδας από τις 8:30 π.μ. έως τις 2 μ.μ.
Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών κατά την πρώτη διάθεση προϊόντων πατάτας, μελιού και ελαιολάδου, ο Δήμος θα διαθέσει προς πώληση σε τιμές κόστους όσπρια, ρύζι, αλεύρι, κρασί και, λόγω μεγάλης ζήτησης, θα διαθέσει εκ νέου και θυμαρίσιο μέλι.

Μέχρι τις 6 Απριλίου η προεγγραφή για τα αμνοερίφια

          Βάσει εισοδηματικών κριτηρίων η διάθεσή τους
        αποκλειστικά σε κατοίκους του Δήμου Αμαρουσίου
Συνεχίζονται οι επαφές με κρεοπώλες του Αμαρουσίου για τη συμμετοχή τους στη δράση
Τις διαδικασίες για τη διάθεση αμνοεριφίων σε τιμή κόστους σε συμπολίτες μας με χαμηλή αγοραστική δύναμη ενόψει των εορτών του Πάσχα, σε συνεργασία με κρεοπώλες της πόλης, έχουν ξεκινήσει τα Γραφεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Αμαρουσίου.
Μέχρι στιγμής στο κάλεσμα για να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία του Δήμου έχουν ανταποκριθεί θετικά αρκετά κρεοπωλεία της πόλης.
Οι επαγγελματίες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην κοινωνική πρωτοβουλία αλληλεγγύης του Δήμου μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ. 2132038390 και 308.
Η δράση αφορά αποκλειστικά σε νοικοκυριά του Δήμου Αμαρουσίου με εισόδημα το 2011 μικρότερο των 12.000€.

Στον υπαίθριο χώρο του Αμαλιείου θα γιορτάσουν το Πάσχα οι Μαρουσιώτες

Ο Δήμος Αμαρουσίου προσκαλεί όλους τους κατοίκους του Δήμου Αμαρουσίου – κατόχους Artemis Card, να παρευρεθούν στη γιορτή του Πάσχα με ψήσιμο του παραδοσιακού οβελία, πασχαλινές νοστιμιές, παραδοσιακή μουσική και χορό. Το γλέντι που θα πραγματοποιηθεί ανήμερα του Πάσχα στον υπαίθριο χώρο του Αμαλίειου Ιδρύματος (Λεωφ. Κηφισίας 219) ξεκινά στις 12 μ.μ.
Στη γιορτή θα συμμετάσχουν συγκροτήματα παραδοσιακών χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και χορευτικά σύνολα των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης δημιουργώντας μία εορταστική ατμόσφαιρα κεφιού.
 Στη διάρκεια της γιορτής πασχαλινά εδέσματα και άφθονο κρασί θα προσφερθούν στους παρευρισκομένους, όλα ευγενική χορηγία των καταστημάτων της πόλης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κοινωνικής επιχειρηματικότητας του Δήμου.
Τα παιδιά θα μπορούν να χαρούν το παιχνίδι με ασφάλεια στον ειδικά διαμορφωμένο παιδότοπο που θα έχει στηθεί στο χώρο.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Συζήτησε με Φώτη Κουβέλη, ο Γ. Πατούλης

Θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι με την εφαρμογή του Καλλικράτη και την μείωση των πόρων που διατίθενται από την κεντρική εξουσία προς τους ΟΤΑ, καθώς επίσης και το προωθούμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, συζήτησε χθες ο Δήμαρχος Αμαρουσίου  Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη
Στη συνάντηση των δύο ανδρών, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου με την ευκαιρία της προγραμματισμένης ομιλίας του κ. Κουβέλη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, έγινε επίσης εκτενής αναφορά στο μεταναστευτικό ζήτημα, σε θέματα Δημόσιας Υγείας και γενικότερα για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα όπως και για τις επικείμενες εκλογές.

Της «Ευτέρπης» το κάγκελο ...

              Το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε το σχέδιο
             της δημοτικής αρχής για υπόγειο παρκινγκ
Το Ελεγκτικό Συνέδριο ήρθε να επιβεβαιώσει και νομικά την κοινή λογική, ότι δηλαδή δεν μπορεί η διοίκηση να αναθέτει έργο αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ, (πλέον Φ.Π.Α.) χωρίς να έχουν τηρηθεί στοιχειώδεις κανόνες διαφάνειας και χρηστής διοίκησης, όπως :
Να θεωρείται διακοπτόμενο ένα έργο που ούτε καν έχει αρχίσει (από το 2000) και με νομικές ακροβασίες η διοίκηση του Δήμου να επιδιώκει να το συνεχίσει το 2011 χωρίς ανοιχτό διαγωνισμό αλλά με προσκλήσεις σε περιορισμένο αριθμό εργολάβων δικής της επιλογής.
· Χωρίς κριτήρια για την τεχνική και οικονομική αξιολόγηση των προσφορών.
· Χωρίς επικαιροποίηση των μελετών που συντάχθηκαν το 1998!!

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

... και "golden boy" & "γκαφατζής" ο κ. Μπρέγιαννης!

Στους Υπουργούς της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, την κ. Νόρα Κατσέλη  και τον κ. Γιώργο Κουτρουμάνη παρέπεμψε  τον Αλέξανδρο Μπρέγιαννη  το Γραφείο Τύπου του Δήμου, αναφορικά με τα υπονοούμενα που άφησε ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης για τη χρονική συγκυρία της προκήρυξης του προγράμματος για τη στήριξη των ανέργων.
 "Η Κυβέρνηση προκηρύσσει το πρόγραμμα, όχι ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Γ. Πατούλης", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου και προσθέτει: "Αν υπάρχει κάποια μικροπολιτική σκοπιμότητα, σε λάθος μέρος την ψάχνει ο εκ νέου γκαφατζής κ. Μπρέγιαννης! Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου αντιμετωπίζει με σχέδιο και πρόγραμμα όλα τα ζητήματα που αφορούν την πόλη και τους πολίτες".
Ενημερώνει επίσης τον κ. Μπρέγιαννη για τα παρακάτω:
"Πρώτον, για το Δήμο Αμαρουσίου και τη Διοίκηση Πατούλη η προσπάθεια για την ενίσχυση της απασχόλησης είναι διαρκής και δεν εντάσσεται σε προεκλογικό σχεδιασμό. Κι αυτό γιατί διαρκής είναι η ανάγκη στήριξης των συμπολιτών μας που χάνουν τη δουλειά τους, ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια. Αντιλαμβανόμαστε πως είναι δύσκολο στον κ. Μπρέγιαννη, το καλοπληρωμένο golden boy της κυβέρνησης Παπανδρέου κι εκλεκτό της κας Κατσέλη να αντιληφθεί την ανάγκη αυτή, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Κι αυτό γιατί ο ίδιος, ως "προϊόν του κομματικού σωλήνα", έχει απαλλαγεί εδώ και χρόνια από το άγχος της εξεύρεσης εργασίας. Έχει "φροντίσει το κόμμα" του γι αυτόν.

«Εμπόριο» ελπίδας η «προεκλογική» στήριξη Πατούλη σε άνεργους...

Σειρά ερωτημάτων για την Αναπτυξιακή Α.Ε. του Δήμου Αμαρουσίου θέτει προς το δήμαρχο Γιώργο Πατούλη ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Αμαρουσίου Αλέξανδρος Μπρέγιαννης. Αφορμή, η απόφαση της Αναπτυξιακής Α.Ε.  να υποβάλει πρόταση για τη στήριξη άνεργων μέσω ΕΣΠΑ.
Αφήνει δε υπονοούμενα σε ότι αφορά τη σπουδή  που επιδεικνύει ο δήμαρχος, επειδή όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, το ενδιαφέρον Πατούλη - τελείως συμπτωματικά - ενεφανίσθη σε μία στιγμή που πλησιάζουν βουλευτικές εκλογές και "η έκρηξη της ανεργίας γεννά εμπόριο ελπίδας..."
 Συνιστά δε στους υπευθύνους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ...ζητώντας παράλληλα να πληροφορηθεί αφενός γιατί «στις σχεδιαζόμενες δράσεις συμμετέχει ο Ιατρικός Σύλλογος» και αφετέρου « γιατί & με ποιο κριτήριο επελέγη για συμμετοχή στις δράσεις η εταιρεία ΣΤΡΑΤΑΚΟΜ», η οποία όπως επισημαίνει, παρέχει υπηρεσίες στο Δήμο Αμαρουσίου και συγκεκριμένα στο γραφείο Τύπου.

Διαμαρτυρία της ΠΕΔΑ στο Υπουργείο Εσωτερικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πραγματοποίησε χθες στην πλατεία Κλαυθμώνος η Πανελλήνια Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ)
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συμμετείχε στην κινητοποίηση με το σύνολο των δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων, δήλωσε χαρακτηριστικά: "...οι απότομες περικοπές στην χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης δημιουργούν προβλήματα βιωσιμότητας με άμεσο αντίκτυπο στους πολίτες και συγκεκριμένα στο κοινωνικό και κοινωφελές έργο των δήμων"
Αντιπροσωπεία της ΠΕΔΑ, μεταξύ των οποίων οι Γ. Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου, Ν. Σαράντης Πρόεδρος ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων, Ν. Χιωτάκης Δήμαρχος Κηφισιάς, Δ. Μαραβέλιας Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Π. Φιλίππου Δήμαρχος Σαρωνικού, Β. Γιαννακόπουλος πρώην Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής και νυν Δημοτικός Σύμβουλος, επισκέφτηκε τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Τάσο Γιαννίτση στον οποίο έθεσαν μια σειρά θεμάτων:

Σήμερα η ομιλία Φώτη Κουβέλη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

 Μετά την παρουσίαση της κοινοβουλευτικής της ομάδας η οποία αριθμεί πλέον 10 βουλευτές, η Δημοκρατική Αριστερά, πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη συγκέντρωση στο δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα), όπου θα μιλήσει  ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης.
Να σημειωθεί, πως με απόφαση του κ. Κουβέλη κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ορίστηκε ο βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Τσούκαλης.
Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜ.ΑΡ απαρτίζεται από τους βουλευτές:

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

"ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΜΑΤ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ"

                  ΙΕΡΙΣΣΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
                             AYTA που δεν είδατε από τα "κατοχικά"ΜΜΕ,
                   ΜπομπολοMEGA, AλαφουζοSKY, ALFA, ΒαρδινογιαννοSTAR
                                        & την ERT του Λ. Ταγματάρχη 
                    

7,7 εκ. € στα κόμματα για ερευνητικούς... σκοπούς

Στην Ελλάδα της κρίσης, η μόνη χρηματοδότηση που δεν διακόπτεται και δεν περικόπτεται είναι όπως όλα δείχνουν αυτή των πολιτικών κομμάτων.
Όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, το υπουργείο Εσωτερικών, ενισχύει με 7.720.000 ευρώ τα πολιτικά κόμματα, στο πλαίσιο της τακτικής χρηματοδότησής τους και της οικονομικής ενίσχυσής τους, για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς.
Το ανωτέρω ποσό αντιστοιχεί, σύμφωνα με την απόφαση, στο ένα τέταρτο αυτών που καλύπτει το α' τρίμηνο του 2012.
Το ποσό κατανέμεται ως εξής:

Eνδιαφέρουσα Ημερίδα στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα

Ημερίδα με θέμα «Τα προβλήματα στις επαγγελματικές και διαπροσωπικές σχέσεις του προσωπικού και η επιρροή τους στους καταρτιζόμενους νέους σε χώρους ΑΜΕΑ», διοργανώνει την Πέμπτη 29 Μαρτίου το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, υπό της αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς

Ο Γ. Σταυρουλάκης & η διαμάχη "ΦΑΝΤΟΜΑ" - ΧΙΟΥ

Η είδηση είδε το ΦΩΣ της δημοσιότητας, μία μόλις ημέρα αφ΄ ότου  κόπηκε από τη Διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμου "ΚΟΝΤRA" η εκπομπή του Στέφανου Χίου "ΜΑΚΕΛΕΙΟ"... Η "κόκκινη" κάρτα στον κ. Χίο είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί, μόλις γνωστοποιήθηκε ότι την θέση του Τέρενς Κουίκ (που ανέλαβε εκπρόσωπος τύπου στους "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ") στο Δελτίο Ειδήσεων, θα έπαιρνε ο γνωστος και μη εξαιρετέος στο Μαρούσι Γιάννης Παπαγιάννης, που "παρέδωσε" το "ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ" του ΔΕΛΤΙΟ στο "ΕΧTRA", οδεύοντας στα μεγάλα τηλεοπτικά σαλόνια του "ALFA"...  Δεν του "έκατσε" όμως και έσπευσε να κουρνιάσει στη "στοργική" αγκαλιά του Κουρή!
Οι σχέσεις Χίου - Παπαγιάννη είναι γνωστές στο Πανελλήνιο για τους ανεπανάληπτους διαλόγους που ανέπτυξαν μεσω  "ΚΟΝΤRA" & "ΕΧTRA", πάντοτε με "σεβασμό" στη δημοσιογραφία...
Θα αναρωτηθείτε(& καλά θα κάνετε), τι σε μέλλει εσένανε...
Μας μέλλει φιλοι & φίλες μου, γιατί η διαμάχη  των δύο ανδρών αποκτά  "ποιοτικά" χαρακτηστικά, καθ΄ ότι αναδεικνύει πάλι το θέμα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στην πόλη μας 
Συγκεκριμμένα το "ΜΑΚΕΛΕΙΟ"  αφού τονίζει ότι, "τo ψέμμα έχει όχι μόνον κοντά αλλά και χοντρά ποδάρια ...", επικαλείται πληροφορίες που έχει στην διάθεσή του, πως ο Διευθυντής αυτού του γνωστου τηλεοπτικού σταθμού, παραπέμπεται  από τον σημερινό εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη, με κατηγορητήριο 70 σελίδων"!!!
Προσθέτει δε τα εξής ενδιαφέροντα: " Ο συγκεκριμένος κύριος θα καθίσει στο σκαμνί την Δευτέρα το πρωί στις 9, γιατί ως διαχειριστής Δημοτικής Εταιρείας του Δήμου Αμαρουσίου επί Δημαρχίας Π. Τζανίκου, φέρεται να διαχειριζόταν τις φονικές διαφημιστικές πινακίδες πάνω στις οποίες καρφώθηκε και σκοτώθηκε το παιδί. Είναι γνωστή η "βρωμοδουλειά" που γινόταν με τις σκοτώστρες των οδικών δικτύων, όπως είναι γνωστό πως μερικοί έκαναν περιουσίες κάνοντας μπάνιο σε τζακούζι με το αίμα αθώων. Ελπίζουμε οι δικαστές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δικάσουν δίκαια και αμερόληπτα μακριά από πολιτικές και μνημονιακές οχλήσεις ή πειρασμούς".
Ποιός είναι ο κύριος;

"Ιδιωτικοποιείται" ο Δήμος Αμαρουσίου

  Γραφείο ληξιαρχείου λειτουργεί στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
Στην οργάνωση και λειτουργία γραφείου ληξιαρχείου στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, που εδρεύει στο Μαρούσι, προχώρησε ο Δήμος Αμαρουσίου, μετά τη μεταφορά της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Γαία, στην παραπάνω Γενική Κλινική.
Στο νέο γραφείο του ληξιαρχείου εγκαταστάθηκε αντίστοιχο λογισμικό με αυτό της υπηρεσίας του ληξιαρχείου του Δήμου, ώστε με τη διασύνδεση των υπηρεσιών να επιτυγχάνεται μείωση της γραφειοκρατίας, καθώς και ταχύτερη και πληρέστερη διευθέτηση των εγγράφων.
Παράλληλα ο Δήμος Αμαρουσίου διέθεσε προσωπικό για στελέχωση της υπηρεσίας.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του νέου γραφείου ληξιαρχείου δήλωσε:

To 3o Mνημόνιο ...

«Διατροφή και Διατροφικές Συνήθειες»