Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Οι Λαλητάδες του μνημονιακού δωσιλογισμού

... Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει για να προστατευθεί από τον λαό που «διέσωσε»(!), ενώ δεν διστάζει να διατάσσει την ύπαρξη ελεύθερων σκοπευτών για να προστατεύσει τα μέλη της από τον λαό !!!
Ζούμε φοβερές στιγμές, ως έθνος, ως λαός, ως άνθρωποι…Βιώνουμε μία "αριστερά" στο πλευρό μίας δικτατορίας, μία "αριστερά" που αναλαμβάνει να διατηρήσει την τάξη που επιθυμούν εκείνοι που διασάλευσαν το πολίτευμα, που κατέλυσαν το Σύνταγμα, που μετέτρεψαν την χώρα σε χώρο προς πώληση και εργοστάσιο προς εκποίηση, ενώ δεν δίστασαν να παραβιάσουν κάθε έννοια δικαίου (Ελληνικού, Ευρωπαϊκού και Διεθνούς) παραβιάζοντας κατά σύστημα τα ανθρώπινα και τα πολιτικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.
Μία κυβέρνηση που τρέμει τον λαό, φυσικά δεν είναι κυβέρνηση που εκπροσωπεί τον λαό.
Μία κυβέρνηση που ταμπουρώνεται πίσω από χιλιάδες αστυνομικούς, που χρησιμοποιεί ελεύθερους σκοπευτές, που νομιμοποιεί την βία της αστυνομίας, που στηρίζεται στο ψέμα και την παραπληροφόρηση, που χρησιμοποιεί την κυβερνητική τρομοκρατία για να επιβάλει την παράνομη παρουσία και εξουσία της, φυσικά δεν είναι παρά μία εκτός νόμου συμμορία που λυμαίνεται μία χώρα και εξυπηρετεί τους εντολείς της και τα συμφέροντά τους.
Όταν τραγελαφικές φιγούρες τολμούν να μιλούν για μειοψηφίες που καταλύουν το κράτος (βλ. τελευταίες δηλώσεις Χρυσοχοΐδη), γίνεται απολύτως κατανοητό πως έχουμε ξεπέσει τόσο πολύ σαν λαός, που ανεχόμαστε ανδρείκελα και τυχάρπαστους, ανίκανους και εγκάθετους, να ορίζουν τις ζωές μας και να επαναπροσδιορίζουν την νομιμότητα και την λογική σύμφωνα με τα προσωπικά τους συμφέροντα ή σύμφωνα με τα συμφέροντα των εντολέων τους.

Γιορτάζουμε την ελευθερία του Έθνους υπό ... επιτήρηση!

     Παρελαύνοντας στο δρόμο της...χαμένης συνείδησης
                             "Ένα στ 'αριστερό!"
Το πόδι χτυπά δυνατά το έδαφος. Ένα έδαφος ποδοπατημένο από πορείες και προσαγωγές.
Από αγανάκτηση και σκάνδαλα. Από σωτήρες και προδότες.
-Τι είναι χειρότερο από ένα έθνος που αδυνατεί να τηρήσει τις εθνικές του εορτές;
-Να τις τηρεί, υπονομεύοντάς τες.
Η μικρή μαθήτρια Ελλάδα, παρελαύνει σήμερα. Άσπρο πουκάμισο, μπλε φούστα.
Με το κεφάλι ψηλά(;) τιμά εκείνους που χάθηκαν ώστε εκείνη να αποβάλλει τη στάμπα της υποδούλωσης.
Στα πέριξ ΜΑΤ, ντυμένα ή όχι. Αστυνομικοί έτοιμοι να...επέμβουν. Ας μου θυμήσει κάποιος, σήμερα δε γιορτάζουμε την απελευθέρωσή μας; Απελευθερωθήκαμε έτσι ώστε να γιορτάζουμε την ελευθερία μας υπό επιτήρηση;
... Ακούω από μέσο σε μέσο ανθρώπους που κατηγορούν τη νέα γενιά. Για αδιαφορία.
Για αναισθησία. Για αυθάδεια. Η λέξη ντροπή, προφανώς, τους είναι άγνωστη.
Κατηγορούν τους νέους επειδή δε γυρίζουν το κεφάλι προς τους επισήμους.
Στους επίσημους "χορηγούς" της ανέχειάς τους.
Στους επίσημους "πατέρες" της δικτατορίας τους.
Στους επίσημους "δασκάλους" που βιάζουν την υπόστασή τους.
Στους επίσημους "γνωστούς-άγνωστους" που προβοκάρουν το μέλλον τους.
Αναγκάζουμε τα παιδιά να τιμούν εκείνους που μας χάρισαν την ελευθερία μπροστά σε εκείνους που βίαια μας την πούλησαν.
Τα παιδιά γίνονται ο καθρέφτης μιας κοινωνίας που πνίγεται μέσα στον καθωσπρεπισμό και το life style. Πρόβατα που γιορτάζουν ανάμεσα στους επίδοξους λύκους τους. Κι όλα αυτά γιατί; Για να αποδείξουμε ότι ως χώρα έχουμε ακόμη ήθη και έθιμα;
Πώς γίνεται να υπάρχει χώρα με ήθη χωρίς ήθος;

Mπερδεύτηκα... Μήπως σήμερα εορτάζεται η επέτειος της 21ης Απριλίου;

Τα χαλύβδινα λέπια των ανδρεικέλων της ευρω-κατοχής μας

ΦΑΣΙΣΜΟΣ είναι οι σιδερένιοι κύκλοι με τους οποίους το καθεστώς προσπαθεί να στηρίξει το σάπιο βαρέλι του!!!
Στην παρέλαση έγιναν ορατότατοι αυτοί οι «σιδερένιοι κύκλοι» με τους οποίους τα δωσίλογα ανδρείκελα της ευρω-χούντας στήριζαν τη σαπίλα τους…
Δεν βρήκαν άλλο μέσον άμυνας απέναντι στο λαό παρά τους φασιστικούς «σιδερένιους κύκλους»…
Ξεπέρασαν και τη χούντα!!!
Κατάργησαν στην πράξη το λαό και τη δική του εθνική εκδήλωση και έζωσαν την Αθήνα και όλες τις πόλεις της Ελλάδας με «σιδερένιους κύκλους» για να σωθούν…
Και τα κανάλια των «νταβάδων» ασελγούσαν με απορρίμματα των υπονόμων τους…
Ούτε μια εικόνα της παρέλασης... Οι δημοσιογραφικές «πόρνες» είχανε άλλες ασχολίες (πορνογραφικές ασχολίες), θα έδειχναν εικόνες από τα χαλύβδινα λέπια της δικτατορίας των ανδρεικέλων ή τις φασιστικές κηλίδες της φρίκης των «σιδερένιων κύκλων»;

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Το 2ο Γενικό Λύκειο τίμησε τους αγωνιστές του ΄21

Σε μια σεμνή τελετή - αφιέρωμα με θέμα « Ο αγώνας των Ελλήνων εμπνέει τους Ευρωπαίους και Έλληνες ζωγράφους», οι μαθητές με τους καθηγητές του 2ου Γενικού Λυκείου Αμαρουσίου
τίμησαν τους αγωνιστές της επανάστασης του ΄21.
Η κ. Παπαμελετίου έδωσε στην ομιλία της την ουσία του αγώνα και το μήνυμα του για τη σύγχρονη Ελλάδα και τον κόσμο.
Χειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό οι μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου, που χόρεψαν ελληνικούς χορούς.

Δεν λαμβάνει μέρος στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου η ΠΕΑΕΑ

Σε ανακοίνση που εξέδωσαν τονίζουν μεταξύ άλλων, τα εξής:
"Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που παλέψαμε για το διώξιμο των κατακτητών και για λαϊκά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, είμαστε απέναντι, καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές της Συγκυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου και της Τρόικας μαζί με κάθε δραστηριότητα των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα.
Συμπαρατασσόμαστε και παλεύουμε με το ταξικό κίνημα και τη λαϊκή συμμαχία (ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΟΓΕ-ΜΑΣ) για έξοδο της χώρας μας από την ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, με Λαϊκή Εξουσία που θα διαγράψει, μονομερώς, το χρέος ώστε να μην πληρώσει ο λαός, ξανά, τα κέρδη της πλουτοκρατίας και των μονοπωλίων...
Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική, ωφέλιμη για το λαό, διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση.
Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και τα παραρτήματά μας σε όλη τη χώρα, οι αγωνιστές και οι φίλοι της Εθνικής Αντίστασης, σ' αυτές τις συνθήκες, δεν παίρνουμε μέρος στις εκδηλώσεις που οργανώνονται, στο όνομα του γιορτασμού της Εθνικής Επετείου, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση...

Ανοικτή Επιστολή της Δ.Κ. "Κόντρα στον Καιρό"

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες

Σήμερα είμαστε όλοι στους δρόμους για να γιορτάσουμε την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Να αποδώσουμε φόρο τιμής σε όσους έδωσαν τη ζωή τους και αγωνίστηκαν για τη λευτεριά της πατρίδας από τον ξένο καταχτητή , την αναγέννηση της εθνικής μας υπόστασης και την αυτοδιάθεση του λαού.
Σε αυτούς που πήγαν κόντρα στους συμβιβασμένους κοτσαμπάσηδες και πρόκριτους, στους ξένους προστάτες της συντήρησης, στον αφορισμό της ηγεσίας της εκκλησίας.
Και στο τέλος νίκησαν γιατί τη φλόγα της ψυχής και της καρδιάς καμιά τρομοκρατία, κανένας φόβος, καμιά δυσκολία δε νικάει.
Σήμερα οι εξουσίες ντόπιες και ξένες μας θέλουν γεμάτους ενοχές, σε κατάσταση σύγχυσης.
Μας θέλουν ταπεινωμένους να ζητάμε συγνώμη.
Συμπολίτες, συμπολίτισσες ψηλά το κεφάλι!

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

H λίστα της κυβέρνησης ΠΑΠΑ"δήμ(ι)ου"

Κινητοποίηση ενάντια στις συγχωνεύσεις έξω από το «Σισμανόγλειο»

Κινητοποίηση ενάντια στις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων και την υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας Νέας Μάκρης, Σπάτων και Ραφήνας έκαναν την Τετάρτη έξω από το «Σισμανόγλειο» εργαζόμενοι του νοσοκομείου και Λαϊκές Επιτροπές Μαραθώνα, Ραφήνας, Νέας Μάκρης, Λούτσας, Σπάτων.
 Το «Σισμανόγλειο» έχει συγχωνευτεί με το «Αμαλία Φλέμινγκ», το Παιδοψυχιατρικό του πρώην Νταού Πεντέλης και με το 1ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ (Παπαδημητρίου).
Το «Σισμανόγλειο» είναι διοικητικά συνδεδεμένο με τα Κέντρα Υγείας Νέας Μάκρης και Σπάτων και με τα περιφερειακά ιατρεία της Ραφήνας, τα οποία εξυπηρετούν χιλιάδες κατοίκους. Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει πως τα Κέντρα Υγείας Νέας Μάκρης και Σπάτων θα λειτουργούν στο εξής - από λειτουργία σε 24ωρη βάση που ισχύει σήμερα- μέχρι τις 2 το μεσημέρι! «Αυτό σημαίνει πως αν συμβεί κάτι έκτακτο, οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να έρθουν στο Σισμανόγλειο... τόνισαν στην εφημερίδα "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ" οι διαμαρτυρόμενοι .
 Η διοικήτρια του νοσοκομείου σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους διαδηλωτές, ισχυρίστηκε πως θα γίνει προσπάθεια τα Κέντρα Υγείας Μάκρης και Σπάτων να λειτουργούν έως τις 5 - 6 το απόγευμα και να λειτουργούν σε 24ωρη βάση τα περιφερειακά ιατρεία της Ραφήνας που στεγάζονται στο πρώην Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Πεντέλης. Ωστόσο, όπως έλεγαν εργαζόμενοι των περιφερειακών ιατρείων, τους έχουν βάλει να δηλώσουν υποχρεωτικά σε ποιο νοσοκομείο θα ήθελαν να μεταταχτούν. Γεγονός που κάθε άλλο παρά «αναβάθμιση» των ιατρείων, προμηνύει.

Η αιωνόβια βελανιδιά ζητά λύτρωση!!!


Στο Δάσος Συγγρού πρόσφατα δυστυχώς κόπηκε μια αιωνόβια βελανιδιά από ανθρώπινο λάθος ή αμέλεια …Το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών και ο Σύλλογος των Φίλων του Δάσους Συγγρού αγωνίζονται να αποκαταστήσουν το χώρο φυτεύοντας άλλα δασικά δέντρα τουλάχιστον της ίδιας σπανιότητας. Παράλληλα όμως θα ήθελαν να απαθανατίσουν τη συγκλονιστική αυτή στιγμή με τη βοήθεια ενός καλλιτέχνη.
Ως εκ τούτου ζητάμε την αρωγή νέων καλλιτεχνών που θα μπορέσουν με τη δημιουργικότητα τους να δώσουν ένα ζωντανό έργο που θα είναι μια κραυγή ενάντια στη Βία απέναντι στη Φύση .
Ένα ζωντανό ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ …

Χωρίς περιεχόμενο η αντιπολίτευση Μπρέγιαννη για το Νέο Μαρούσι

Με το καθημερινό της έργο, απαντά η Διοίκηση Πατούλη  στη φθηνή αντιπολίτευση
Κάθε μέρα που περνά ο κ. Α. Μπρέγιαννης αντιλαμβάνεται πόσο καλό του έκανε που ανέλαβε επικεφαλής της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με τον τρόπο αυτό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το Μαρούσι και τις γειτονιές του, αλλά και να αντιληφθεί, έστω και με καθυστέρηση, το μέγεθος των προβλημάτων που άφησε «κληρονομιά» η άναρχη και χωρίς κανόνες πολεοδομική ανάπτυξη που συντελέστηκε την περίοδο που διοίκησε την πόλη η παράταξη Τζανίκου, της οποίας υπήρξε επίλεκτο στέλεχος.
Όσον αφορά την κριτική που ασκεί στη Διοίκηση Πατούλη για τα ζητήματα της γειτονιάς του Νέου Αμαρουσίου, του επισημαίνουμε τα παρακάτω:
Στο Νέο Μαρούσι η Διοίκηση Πατούλη ήταν αυτή που για πρώτη φορά εκπόνησε μια ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη για την περιοχή, όπως έκανε για όλες τις γειτονιές του Αμαρουσίου. Η μελέτη αυτή θα εφαρμοστεί στο Νέο Μαρούσι στο επόμενο διάστημα, όπως έγινε ήδη με την νέα κυκλοφοριακή μελέτη που εφαρμόζεται τις τελευταίες μέρες στη γειτονιά της Κοκκινιάς.
Για τα έργα όμβριων και αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής του Νέου Αμαρουσίου,

Α. Μπρέγιαννης: «Εχουν αφεθεί στην τύχη τους οι γειτονιές του Αμαρουσίου»

        «Μηδενικό» το έργο της Διοίκησης Πατούλη
«Oι γειτονιές του Αμαρουσίου και ειδικά το Νέο Μαρούσι έχουν αφεθεί στην τύχη τους από την διοίκηση Πατούλη. Το Νέο Μαρούσι, θυμίζει τριτοκοσμική περιοχή καθώς δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, οι δρόμοι θυμίζουν βομβαρδισμένη περιοχή, ενώ δεν έχουν προχωρήσει βασικά έργα υποδομής, όπως το δίκτυο όμβριων και το αποχετευτικό. Επί πέντε χρόνια οι κάτοικοι ακούν από την διοίκηση υποσχέσεις και λόγια. Κανένα έργο δεν έχει γίνει στην περιοχή, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βιώνουν καθημερινά την υποβάθμιση και τον κίνδυνο ατυχήματος».
Στη δήλωση αυτή προέβη σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου, ο νέος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαρούσι Επιστροφή στο Μέλλον»(που στις εκλογές στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ του GAP), αμέσως μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε την  Παρασκευή 16 Μαρτίου στην περιοχή του Νέου Αμαρουσίου (Σισμανόγλειο), συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους, κ.κ. Κ. Βλάχο, Παναγιώτη Σαγρή και τις κ.κ. Μαίρη Καρανάσιου & Κατερίνα Αναστασιάδου.
Ο κ. Αλέξανδρος Μπρέγιαννης μετά τις  συναντήσεις και συνομιλίες που είχε με εκπροσώπους του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Νέου Αμαρουσίου αλλά και την πρόεδρο του Δ.Σ κ. Ευγενία Λαμπή, για τα προβλήματα που απασχολούν την γειτονιά, δεν έχασε την ευκαιρία αφενός να υποσχεθεί λύσεις ... και αφετέρου να εξαπολύσει μύδρους κατα της Διοίκησης Πατούλη, χαρακτηρίζοντας το έργο της ως "Μηδενικό"!

«Kαθαρή» η θέση που εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο

Αναδάσωση και καμία παρέμβαση σε αναδασωτέα έκταση,
      η επίσημη θέση του Δ. Σ. για το Πεντελικό όρος
Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου» αναφορικά με το ζήτημα της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στο Πεντελικό Όρος και την απόφαση που λήφθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, αναφέρουμε τα εξής:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου τοποθετήθηκε ξεκάθαρα και με σαφήνεια στο ζήτημα αυτό, τονίζοντας πως:
η αναδάσωση αποτελεί μονόδρομο για το Πεντελικό
καμία παρέμβαση δεν μπορεί να γίνει σε αναδασωτέα έκτασή του
Παρά τις ψευδείς εντυπώσεις που κάποιοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν με στόχο να παραπλανήσουν τους πολίτες και να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη, η θέση αυτή δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί. 

Τεράστια ευθύνη της δημοτικής αρχής για το έγκλημα στο Πεντελικό

Η πολιτική γης των κομμάτων της αστικής διακυβέρνησης καθορίζεται από την αντίληψη της χρήσης γης ως εμπόρευμα, επομένως και η ιδιοκτησία γης υπόκειται στους νόμους της καπιταλιστικής αγοράς. Στο πλαίσιο της πολιτικής για τη λεγόμενη «πράσινη» ανάπτυξη, εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο να κάνει "πράσινες" μπίζνες είτε στα καμένα, είτε στα άκαυτα δάση. Αυτό υλοποιεί το πρόγραμμα "Ηλιος", τα αιολικά, φωτοβολταϊκά πάρκα ακόμη και σε αναδασωτέες εκτάσεις και σε εθνικούς δρυμούς.
Πυλώνας στην υλοποίηση της αντιδασικής πολιτικής αναδεικνύονται οι λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (που έχει αποδειχθεί ότι αποτελούν το "δεξί χέρι" του μεγάλου κεφαλαίου) να διαχειρίζονται τα κονδύλια για το περιβάλλον και τα δάση και να καθορίζουν ακόμη και την περιβαλλοντική στρατηγική!
Στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για το πρόγραμμα "Ηλιος" προωθείται τροπολογία με την οποία παραδίδεται στην εκκλησία της Ελλάδος και στην εταιρεία "Πρόνοια Αρχιεπισκοπής Α.Ε"(!) δημόσια, αναδασωτέα δασική έκταση στην Πεντέλη, 23.500 στρεμμάτων για να τα "αναδασώσει" με φωτοβολταϊκά πάνελ είτε η ίδια μέσω θυγατρικής εταιρείας είτε με ανάθεση του έργου σε υπεργολάβους.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που υλοποιούν τη στρατηγική της ΕΕ, την οποία έχουν συνδιαμορφώσει, και η οποία υποτάσσει τα δάση στην οικονομία της αγοράς, παραδίδοντας τα δασικά οικοσυστήματα στην καταστροφική κερδοφόρα για το κεφάλαιο δράση.
Τεράστια όμως είναι και η ευθύνη της δημοτικής αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Μαρουσιού κ. Πατούλη ( και πρόεδρου του ΣΠΑΠ) που στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 20 Μάρτη ο ίδιος και όλοι της πλειοψηφίας , αρνήθηκαν να καταδικάσουν το έγκλημα που σχεδιάζεται στο Πεντελικό όρος.

"GODS OF WAR 1" 24 Μαρτίου Μαρούσι .

To "GODS OF WAR 1" η ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 1, με διοργανωτή τον Στέλιο Πολίτη θα λάβει χώρα στο υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο "Δαϊς" στο Μαρούσι κάνοντας την πρώτη του επίσημη παρουσίαση παραμονή της εθνικής μας εορτής στις 24 Μαρτίου ημέρα Σάββατο.
Η βραδιά που θα ξεκινήσει 18.00 (οι πόρτες στο κοινό ανοικτές από 17.00, είσοδος 20ευρω, δίπλα στο ρινγκ ροτόντες 10 ατόμων 500ευρω) περιλαμβάνει αγώνες kick Thai boxing με κορυφαίους αθλητές της χώρας μας,δυο τετράδες των 72kg & 65kg και 2 διεθνής αναμετρήσεις που κόβουν την ανάσα ένας εκ των οποίων για παγκόσμιο τίτλο της WKA.

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Πασχαλινό παζάρι εγχώριων αγροτικών προϊόντων

Aπό 26 - 29 Μαρτίου στο Δήμο μας, με τηλεφωνική παραγγελία
Νέα προϊόντα εγχώριας παραγωγής, αρίστης ποιότητας και σε τιμή κόστους, με τηλεφωνική προεγγραφή, θα διαθέσει ο Δήμος Αμαρουσίου στους καταναλωτές στο παζάρι αγροτικών προϊόντων που θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 1 Απριλίου  ενόψει των εορτών του Πάσχα.
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών κατά τη διάθεση πατάτας, μελιού και ελαιολάδου, ο Δήμος θα διαθέσει προς πώληση σε τιμές κόστους όσπρια, ρύζι, αλεύρι και, λόγω μεγάλης ζήτησης, θα διαθέσει εκ νέου και θυμαρίσιο μέλι.
Οι τηλεφωνικές παραγγελίες θα υποβάλλονται από Δευτέρα 26 έως και Πέμπτη 29 Μαρτίου
Αναλυτικά, τα προς πώληση προϊόντα, απευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές, είναι τα εξής 10 είδη: 

Χαράτσια που έχουν καταργηθεί, εισπράττει ο Αρθούρος !!!

Η ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑ & ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Τη στιγμή που δεκάδες νοικοκυριά γονατίζουν από τους απανωτούς φόρους και τις μειώσεις μισθών, η ΔΕΗ εξακολουθεί να εισπράττει από ανυποψίαστους πολίτες φόρους και μάλιστα, αυτούς που έχουν καταργηθεί.
Όπως αποκάλυψε χθες ο Ακης Παυλόπουλος από το Δελτίο Ειδήσεων του "EXTRA" αλλά και ο Γιώργος Παπαδάκης που σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 έδωσε μεγαλύτερη έκταση και διάσταση στο θέμα, η ΔΕΗ εισπράττει εδώ και πολλούς μήνες καταργημένο τέλος, το οποίο μάλιστα δεν είναι προκαθορισμένο αλλά διαμορφώνεται ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού, δηλαδή την κατανάλωση του ρεύματος.
Επικαλούμενη το άρθρο 29 του νόμου 2773 του 1999, η Επιχείρηση Ηλεκτρισμού χρεώνει κάθε λογαριασμό με ένα ποσό για "υπηρεσίες κοινής ωφέλειας".

Αποφασίζομεν !

H N.Δ έχει ανάγκη ... να δυναμώσει !

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Οι χωρίς επιστροφή...

Με 213 «ναι», πέρασε η δανειακή σύμβαση !!!

Κωλοτούμπες "ανταρτών"
Υπερψηφίστηκε τελικά από την ελληνική Βουλή χθες αργά τη νύχτα η νέα δανειακή σύμβαση με 213 «ναι» και 79 «όχι».
Εντύπωση προκαλεί όμως το γεγονός ότι πολλοί αντάρτες βουλευτές ανέκρουσαν πρύμναν αναφορικά με την αρχική τους θέση να κατάψηφίσουν τη δανειακή σύμβαση, προκειμένου να επιστρέψουν σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Ανάμεσα στους βουλευτές που άλλαξαν στάση ήταν η κ. Ελίζα Βόζενμπεργκ από την πλευρά της ΝΔ και η κ. Μιλένα Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ.
Εκτός όμως από την κ. Βόζενμπεργκ οι «αντάρτες» που είπαν ναι για να γυρίσουν στο κόμμα είναι οι Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μαργαρίτης Τζίμας, Κώστας Γκιουλέκας, Γιώργος Καρασμάνης, Γιώργος Βαγιωνάς. Στο «όχι» επέμενε ο βουλευτής Βοιωτίας, Μιχάλης Γιαννάκης.

H υποδοχή του Τιμίου Σταυρού στο Μαρούσι

Με θρησκευτική κατάνυξη η πόλη του Αμαρουσίου και η Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου υποδέχτηκαν τον Τίμιο Σταυρό, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, Δημοτικών Συμβούλων, του Ιερού Κλήρου και πλήθους πιστών, την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012.
Τον Τίμιο Σταυρό, ο οποίος περιέχει απότμημα του Τίμιου Ξύλου, παρέλαβε από τους εκπροσώπους της Ιεράς Μονής Σαγματά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος.
Με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αμαρουσίου να παιανίζει θρησκευτικούς ύμνους, η πομπή κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου ο Τίμιος Σταυρός θα φιλοξενηθεί έως την 25η Μαρτίου για προσκύνημα από τους πιστούς.
Στον Ιερό Ναό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Κυρίλλου τελέστηκε η ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου και των χαιρετισμών προς τον Τίμιο Σταυρό.

Eκθεση Ζωγραφικής Κρητών Ζωγραφων

Αναβάλλεται η εκδήλωση "Ευρώ ή Δραχμή"

Η προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 6:30 μ.μ. εκδήλωση - συζήτηση που διοργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου, με θέμα: "Ευρώ ή Δραχμή – Προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας εντός και εκτός της Ε. Ε", με ομιλητές τους Δ. Καζάκη και Π. Μαυροειδή ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ λόγω ξαφνικής ασθένειας του ενός από τους δύο ομιλητές (κου Καζάκη).

Ζητούμε συγγνώμη από τα μέλη του Συλλόγου μας για την αιφνίδια αυτή ματαίωση της εκδήλωσης και θα φροντίσουμε να γίνει (η εκδήλωση) στο εγγύς μέλλον.

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Μνημόσυνο Πεσόντων κατά την Επανάσταση του 1821

Στο καθιερωμένο μνημόσυνο των Πεσόντων κατά την Επανάσταση του 1821, που διοργανώνεται από το Σύλλογο Αθμονέων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012.
Τον Πανηγυρικό της Ημέρας, που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται η μνήμη αυτών που αγωνίστηκαν με θάρρος και αυτοθυσία και συνέβαλαν καθοριστικά στην απελευθέρωση της χώρας μας από τον τουρκικό ζυγό, εκφώνησε ο πρωτοετής φοιτητής του Ε.Μ.Π. κ. Μιχάλης Ιωάννου Κοκολογιαννάκης.
Ακολούθως αναγνώστηκαν τα ονόματα όλων των πεσόντων Μαρουσιωτών και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής, που συνοδεύτηκε από την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αμαρουσίου.

Πολύ κοφτερά τα δόντια του ΜΠΕΝΥτο …

Στις 5.30 μ.μ. η Ὑποδοχή τοῦ Τιμίου Σταυροῦ

Στή συμβολή τῆς ὁδοῦ Β. Σοφίας & Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου

Την Τετάρτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Τέσσερα θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του Σώματος, η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση κυκλοφοριακής μελέτης
2. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος αναψυκτήριο- καφετέρια με
δικαίωμα έψησης της Μπεράτη Ιωάννας στο Μαρούσι, επί της οδού Περικλέους αρ.1.
3. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος "Πρατηρίου Άρτου με πώληση καφέ- Πρατηρίου Γάλακτος και ειδών ζαχαροπλαστικής, ετοίμων φαγητών και τυποποιημένων ειδών παντοπωλείου" του Αλέξανδρου Καφετζή επί της οδού Πεντέλης αρ.128
4. Έγκριση κυκλοφοριακής μελέτης
                                                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                          ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
                                                           ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΠΠΑΣ

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

...της πατάτας, του λαδιού & του μελιού !

Εκατόν είκοσι (120) τόνους πατάτες Νευροκοπίου, 20 τόνους έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από το Συνεταιρισμό Πετρίνας Λακωνίας, πέντε τόνους θυμαρίσιο μέλι από μικρούς παραγωγούς από το Ηρακλείου Κρήτης, και τρεις τόνους ανθόμελο και πευκόμελο από το Συνεταιρισμό «ΣΙΘΩΝ», προμηθεύτηκαν την Κυριακή 18 Μαρτίου, απευθείας από τους παραγωγούς σε τιμή κόστους, περισσότεροι από 3.500 Μαρουσιώτες!!!
Η διανομή των τριών αγροτικών προϊόντων -  πατάτας, ελαιόλαδου και μελιού - πραγματοποιήθηκε με υποδειγματικό τρόπο μέσα σε λίγες μόλις ώρες, παρά το μεγάλο αριθμό των αιτήσεων που εξυπηρετήθηκαν.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην παραλαβή των προϊόντων ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη της διαδικασίας προαναγγέλλοντας ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα συνεχίσει με τη διάθεση αμνοεριφίων, αυτή τη φορά βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της δράσης.

"Η Ελληνική Επανάσταση, ένα Ευρωπαϊκό γεγονός"

Στην επίσημη υποδοχή του ιερού λειψάνου & ο Δήμαρχος

Στην επίσημη πανηγυρική υποδοχή του ιερού λειψάνου της χειρός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσι της Νεραντζιωτίσσης, παρέστη θες Κυριακή 18 Μαρτίου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και του Ιερού Κλήρου.
Το πολύτιμο θησαύρισμα παρέλαβε από τους εκπροσώπους της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, όπου βρίσκεται αποτεθησαυρισμένο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος.
Ακολούθησε η λιτάνευση του ιερού λειψάνου μέχρι τον ιερό Ναό του Αγίου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, όπου τελέστηκε η ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Κυρίλλου.
Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μέχρι την 28η Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος θα τελούνται οι καθημερινές Ακολουθίες και παρακλήσεις στον Άγιο Γεώργιο.