Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Πασχαλινό παζάρι εγχώριων αγροτικών προϊόντων

Aπό 26 - 29 Μαρτίου στο Δήμο μας, με τηλεφωνική παραγγελία
Νέα προϊόντα εγχώριας παραγωγής, αρίστης ποιότητας και σε τιμή κόστους, με τηλεφωνική προεγγραφή, θα διαθέσει ο Δήμος Αμαρουσίου στους καταναλωτές στο παζάρι αγροτικών προϊόντων που θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 1 Απριλίου  ενόψει των εορτών του Πάσχα.
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών κατά τη διάθεση πατάτας, μελιού και ελαιολάδου, ο Δήμος θα διαθέσει προς πώληση σε τιμές κόστους όσπρια, ρύζι, αλεύρι και, λόγω μεγάλης ζήτησης, θα διαθέσει εκ νέου και θυμαρίσιο μέλι.
Οι τηλεφωνικές παραγγελίες θα υποβάλλονται από Δευτέρα 26 έως και Πέμπτη 29 Μαρτίου
Αναλυτικά, τα προς πώληση προϊόντα, απευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές, είναι τα εξής 10 είδη: 

Χαράτσια που έχουν καταργηθεί, εισπράττει ο Αρθούρος !!!

Η ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑ & ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Τη στιγμή που δεκάδες νοικοκυριά γονατίζουν από τους απανωτούς φόρους και τις μειώσεις μισθών, η ΔΕΗ εξακολουθεί να εισπράττει από ανυποψίαστους πολίτες φόρους και μάλιστα, αυτούς που έχουν καταργηθεί.
Όπως αποκάλυψε χθες ο Ακης Παυλόπουλος από το Δελτίο Ειδήσεων του "EXTRA" αλλά και ο Γιώργος Παπαδάκης που σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 έδωσε μεγαλύτερη έκταση και διάσταση στο θέμα, η ΔΕΗ εισπράττει εδώ και πολλούς μήνες καταργημένο τέλος, το οποίο μάλιστα δεν είναι προκαθορισμένο αλλά διαμορφώνεται ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού, δηλαδή την κατανάλωση του ρεύματος.
Επικαλούμενη το άρθρο 29 του νόμου 2773 του 1999, η Επιχείρηση Ηλεκτρισμού χρεώνει κάθε λογαριασμό με ένα ποσό για "υπηρεσίες κοινής ωφέλειας".

Αποφασίζομεν !

H N.Δ έχει ανάγκη ... να δυναμώσει !

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Οι χωρίς επιστροφή...

Με 213 «ναι», πέρασε η δανειακή σύμβαση !!!

Κωλοτούμπες "ανταρτών"
Υπερψηφίστηκε τελικά από την ελληνική Βουλή χθες αργά τη νύχτα η νέα δανειακή σύμβαση με 213 «ναι» και 79 «όχι».
Εντύπωση προκαλεί όμως το γεγονός ότι πολλοί αντάρτες βουλευτές ανέκρουσαν πρύμναν αναφορικά με την αρχική τους θέση να κατάψηφίσουν τη δανειακή σύμβαση, προκειμένου να επιστρέψουν σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Ανάμεσα στους βουλευτές που άλλαξαν στάση ήταν η κ. Ελίζα Βόζενμπεργκ από την πλευρά της ΝΔ και η κ. Μιλένα Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ.
Εκτός όμως από την κ. Βόζενμπεργκ οι «αντάρτες» που είπαν ναι για να γυρίσουν στο κόμμα είναι οι Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μαργαρίτης Τζίμας, Κώστας Γκιουλέκας, Γιώργος Καρασμάνης, Γιώργος Βαγιωνάς. Στο «όχι» επέμενε ο βουλευτής Βοιωτίας, Μιχάλης Γιαννάκης.

H υποδοχή του Τιμίου Σταυρού στο Μαρούσι

Με θρησκευτική κατάνυξη η πόλη του Αμαρουσίου και η Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου υποδέχτηκαν τον Τίμιο Σταυρό, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, Δημοτικών Συμβούλων, του Ιερού Κλήρου και πλήθους πιστών, την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012.
Τον Τίμιο Σταυρό, ο οποίος περιέχει απότμημα του Τίμιου Ξύλου, παρέλαβε από τους εκπροσώπους της Ιεράς Μονής Σαγματά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος.
Με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αμαρουσίου να παιανίζει θρησκευτικούς ύμνους, η πομπή κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου ο Τίμιος Σταυρός θα φιλοξενηθεί έως την 25η Μαρτίου για προσκύνημα από τους πιστούς.
Στον Ιερό Ναό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Κυρίλλου τελέστηκε η ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου και των χαιρετισμών προς τον Τίμιο Σταυρό.

Eκθεση Ζωγραφικής Κρητών Ζωγραφων

Αναβάλλεται η εκδήλωση "Ευρώ ή Δραχμή"

Η προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 6:30 μ.μ. εκδήλωση - συζήτηση που διοργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου, με θέμα: "Ευρώ ή Δραχμή – Προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας εντός και εκτός της Ε. Ε", με ομιλητές τους Δ. Καζάκη και Π. Μαυροειδή ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ λόγω ξαφνικής ασθένειας του ενός από τους δύο ομιλητές (κου Καζάκη).

Ζητούμε συγγνώμη από τα μέλη του Συλλόγου μας για την αιφνίδια αυτή ματαίωση της εκδήλωσης και θα φροντίσουμε να γίνει (η εκδήλωση) στο εγγύς μέλλον.

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Μνημόσυνο Πεσόντων κατά την Επανάσταση του 1821

Στο καθιερωμένο μνημόσυνο των Πεσόντων κατά την Επανάσταση του 1821, που διοργανώνεται από το Σύλλογο Αθμονέων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012.
Τον Πανηγυρικό της Ημέρας, που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται η μνήμη αυτών που αγωνίστηκαν με θάρρος και αυτοθυσία και συνέβαλαν καθοριστικά στην απελευθέρωση της χώρας μας από τον τουρκικό ζυγό, εκφώνησε ο πρωτοετής φοιτητής του Ε.Μ.Π. κ. Μιχάλης Ιωάννου Κοκολογιαννάκης.
Ακολούθως αναγνώστηκαν τα ονόματα όλων των πεσόντων Μαρουσιωτών και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής, που συνοδεύτηκε από την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αμαρουσίου.

Πολύ κοφτερά τα δόντια του ΜΠΕΝΥτο …

Στις 5.30 μ.μ. η Ὑποδοχή τοῦ Τιμίου Σταυροῦ

Στή συμβολή τῆς ὁδοῦ Β. Σοφίας & Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου

Την Τετάρτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Τέσσερα θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του Σώματος, η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση κυκλοφοριακής μελέτης
2. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος αναψυκτήριο- καφετέρια με
δικαίωμα έψησης της Μπεράτη Ιωάννας στο Μαρούσι, επί της οδού Περικλέους αρ.1.
3. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος "Πρατηρίου Άρτου με πώληση καφέ- Πρατηρίου Γάλακτος και ειδών ζαχαροπλαστικής, ετοίμων φαγητών και τυποποιημένων ειδών παντοπωλείου" του Αλέξανδρου Καφετζή επί της οδού Πεντέλης αρ.128
4. Έγκριση κυκλοφοριακής μελέτης
                                                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                          ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
                                                           ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΠΠΑΣ

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

...της πατάτας, του λαδιού & του μελιού !

Εκατόν είκοσι (120) τόνους πατάτες Νευροκοπίου, 20 τόνους έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από το Συνεταιρισμό Πετρίνας Λακωνίας, πέντε τόνους θυμαρίσιο μέλι από μικρούς παραγωγούς από το Ηρακλείου Κρήτης, και τρεις τόνους ανθόμελο και πευκόμελο από το Συνεταιρισμό «ΣΙΘΩΝ», προμηθεύτηκαν την Κυριακή 18 Μαρτίου, απευθείας από τους παραγωγούς σε τιμή κόστους, περισσότεροι από 3.500 Μαρουσιώτες!!!
Η διανομή των τριών αγροτικών προϊόντων -  πατάτας, ελαιόλαδου και μελιού - πραγματοποιήθηκε με υποδειγματικό τρόπο μέσα σε λίγες μόλις ώρες, παρά το μεγάλο αριθμό των αιτήσεων που εξυπηρετήθηκαν.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην παραλαβή των προϊόντων ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη της διαδικασίας προαναγγέλλοντας ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα συνεχίσει με τη διάθεση αμνοεριφίων, αυτή τη φορά βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της δράσης.

"Η Ελληνική Επανάσταση, ένα Ευρωπαϊκό γεγονός"

Στην επίσημη υποδοχή του ιερού λειψάνου & ο Δήμαρχος

Στην επίσημη πανηγυρική υποδοχή του ιερού λειψάνου της χειρός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσι της Νεραντζιωτίσσης, παρέστη θες Κυριακή 18 Μαρτίου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και του Ιερού Κλήρου.
Το πολύτιμο θησαύρισμα παρέλαβε από τους εκπροσώπους της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, όπου βρίσκεται αποτεθησαυρισμένο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος.
Ακολούθησε η λιτάνευση του ιερού λειψάνου μέχρι τον ιερό Ναό του Αγίου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, όπου τελέστηκε η ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Κυρίλλου.
Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μέχρι την 28η Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος θα τελούνται οι καθημερινές Ακολουθίες και παρακλήσεις στον Άγιο Γεώργιο.

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Προσκύνημα λειψάνου χειρός Αγίου Γεωργίου Μεγαλομάρτυρος

Προσκύνημα λειψάνου χειρός Αγίου Γεωργίου Μεγαλομάρτυρος από την Ι. Μ. Ξενοφώντος
 Αγίου Όρους στον Ιερό Ναό Κοσμά του Αιτωλού Αμαρουσίου



Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη

Δέκα έξι θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του Σώματος, η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 20 Μαρτίου στις 7:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1.Συμβιβαστικός καθορισμός τιμής μονάδος προσκυρούμενης και αποζημιούμενης (λόγω προσκύρωσης) εδαφικής εκτάσεως μετ'επικειμένων στο Ο.Τ. 904 της περιοχής "Σωρός - Λάκκα Κόττου" του Δήμου Αμαρουσίου με κτημ.αρ. 011015 (υποθ.Καρακαξά Βασιλική, το γένος Γαβριήλ και Σκούρα Φανή το γένος Γαβριήλ)
2.Επιβολή προστίμου για παράνομα τοποθετημένα διαφημιστικά μέσα σε ιδιωτικά οικόπεδα (υποθ. ATTIKA κλπ)
3.Αποδόσεις ποσών από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π) του Υπουργείου Εσωτερικών στο ΝΠΔΔ Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚOΙ.ΠΑ.ΔΑ) για το μήνα Ιανουάριο 2012 , για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών

επίλεκτη χρεοκοπία

Ελεγχόμενη στάθμευση στην πόλη μας

Με το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης θα παρκάρουν σε λίγο καιρό οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου, αφού το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία, στην τελευταία του συνεδρίαση, να υιοθετήσει την μελέτη εφαρμογής του εν λόγω συστήματος.
Το σχέδιο του Δήμου προβλέπει την χάραξη των χώρων παρκαρίσματος των οχημάτων, διαχωρίζοντας τις θέσεις επισκεπτών και κατοίκων, ενώ ορίζει το αντίτιμο που θα καταβάλει κάποιος για να σταθμεύει το όχημά του. Η εφαρμογή του συστήματος θα γίνει από ιδιώτη, ενώ ο Δήμος δεσμεύεται να επιβλέπει την εύρυθμη λειτουργία του μέσω της δημοτικής αστυνομίας. Στόχος είναι να δημιουργηθούν θέσεις οργανωμένης στάθμευσης. Παράλληλα δε, με τα οικονομικά οφέλη από το αντίτιμο του παρκινγκ ο Δήμος αναμένει να τονωθεί οικονομικά.
                                       Το πλάνο
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρώτη φάση ενός γενικότερου πλάνου ελεγχόμενης στάθμευσης στο Μαρούσι, η οποία αφορά το κέντρο και την περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία τριών ζωνών ελεγχόμενης στάθμευσης:
(α) Ζώνη Ι - θέσεις αποκλειστικά επισκεπτών,
(β) Ζώνη ΙΙ - μικτή ζώνη - θέσεις επισκεπτών και μονίμων κατοίκων και
(γ) Ζώνη ΙΙΙ - θέσεις αποκλειστικά κατοίκων και δύο τομείς (Α & Β).

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

κλειδωμένα πράμματα

"Kαταδικάζει" τα Φωτοβολταϊκά στο Πεντελικό, ο ΣΠΑΠ

Ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει οποιαδήποτε άλλη ενέργεια ή παρέμβαση στο Πεντελικό όρος πέραν αυτής της αναδάσωσης, ενέκρινε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο των 12 Δήμων μελών του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π).
Στην απόφαση αυτή προσανατολίστηκαν τα μέλη του Δ.Σ αφού προηγήθηκαν οι τοποθετήσεις του Προέδρου του Συνδέσμου Γιώργου Πατούλη, του Αντιπροέδρου Κωνσταντίνου Ιωαννίδη, του Δημάρχου Κηφισιάς Νίκου Χιωτάκη, των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Δ.Σ του Συνδέσμου, αλλά και οι τοποθετήσεις εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής "Κατά των Φωτοβολταϊκών στο Πεντελικό". Όλοι συμφώνησαν ότι οποιαδήποτε ενέργεια αντίθετη στο καθεστώς προστασίας του βουνού ή ανάπλασής του από τις καταστροφικές πυρκαγιές, είναι καταδικαστέα και απορριπτέα, στάση που θα επικυρωθεί και με τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων μελών.
Ο Πρόεδρος Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος στη μέχρι τώρα στάση του Σ.Π.Α.Π, εξέφρασε την άποψη ότι απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό θέμα ο Σύνδεσμος δεν μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς επιστημονική, κοινωνική και περιβαλλοντική τεκμηρίωση.

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ο αμαρτωλός

Ταξίδι σε αγαπημένα τραγούδια στο "ΙΔΙΟΜΕΛΟ"

Την Παρασκευή 16 Mαρτίου, στον χώρο τέχνης ΙΔΙΌΜΕΛΟ, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 & Β. Κων/νου στο Μαρούσι, ο Σταύρος Ζιώγας με το μπουζουκάκι του, η Ειρήνη Σγουρίδου με φλάουτο και κρουστά και ο Μανώλης Σιδερίδης στο κόντρα μπάσο θα μας ταξιδέψουν σε αγαπημένα μουσικά τοπία, με τραγούδια απ’ όλο το φάσμα της μουσικής νεοελληνικής δημιουργίας (των Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Μπάτη, Χατζιδάκι, Ξυδάκη, Παπάζογλου, Σαββόπουλου κ.ά.) .
Ώρα: 21.30 - είσοδος: 10 ευρώ - κρατήσεις: 210 68 17042
Επίσης από την Παρασκευή 16, μέχρι την Κυριακή 18 Μαρτίου, η Μάττα Κουλουρίδη θα εκθέτει στο Ιδιόμελο την τελευταία της φωτογραφική δουλειά.