Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Σε δημοπρασία του οίκου Christies, το κύπελλο του Σπύρου Λούη!

Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, πως στις 17 Απριλίου 2012 βγαίνει προς πώληση σε δημοπρασία του διεθνούς οίκου Christies, το κύπελλο του Έλληνα και Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου Σπύρου Λούη.
Ξεπουλιέται ένα κειμήλιο της σύγχρονης Ολυμπιακής Ιστορίας του τόπου μας και αιτία για την εξέλιξη αυτή είναι η αδιαφορία του Υπουργού Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνου, αλλά και της πρώην Υφυπουργού κ. Α. Γκερέκου, να ανταποκριθούν στις επανειλημμένες εκκλήσεις του εγγονού του Ολυμπιονίκη μας να αγοράσει το Ελληνικό Κράτος το κύπελλο που κέρδισε ο Σπύρος Λούης στους πρώτους σύγχρονους Αγώνες του 1896.
Την ώρα που η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ των ελλήνων φορολογουμένων σε χορηγίες ιδρυμάτων στα οποία συμμετέχουν συγγενικά πρόσωπα, δεν βρίσκει λίγες χιλιάδες ευρώ για να κρατήσει στη χώρα ένα σημαντικό ιστορικό κειμήλιο.
Ο Υπουργός Πολιτισμού που άφησε αφύλακτη την Αρχαία Ολυμπία και την Εθνική Πινακοθήκη,

Γ. Σ. του Συλλόγου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ», στις 28 Μαρτίου

               ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Την Τετάρτη 28 Μαρτίου και ώρα 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στην έδρα του ( Χατζηαντωνίου 13 – 3ος όροφος)
Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης είναι:
1. Απολογισμός του έργου του Δ.Σ. για το 2011
2. Οικονομικός Απολογισμός
3 Στόχοι για το 2012
4. Τοποθετήσεις – Προτάσεις των μελών του Συλλόγου.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Συνέλευση θα επαναληφθεί την Τετάρτη 4 Απριλίου, την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο.

...για τη δημοσίευση ισολογισμών

                                              ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου, διαφωνεί κάθετα, καταδικάζει και καταγγέλλει την αλόγιστη απόφαση του Μνημονίου 2 περί κατάργησης του νομοθετικού κανόνα (1920) για τη δημοσίευση ισολογισμών στον κεντρικό αλλά και τοπικό Τύπο, δημοσίευση, η οποία όπως είναι αυτονόητο εξυπηρετεί τη διαφάνεια και το θεσμικό έλεγχο των οικονομικών στοιχείων των ΑΕ και ΕΠΕ.
Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον περιφερειακό Τύπο, το πλήγμα για τη Δημοκρατία και την Ελευθεροτυπία είναι ακόμη μεγαλύτερο. Οι εφημερίδες που καλύπτουν θέματα Αυτοδιοίκησης αποτελούν μοναδικό μέσο ανάδειξης των προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών και προβολής της δράσης των αυτοδιοικητικών αρχών, αλλά και αποκλειστικό βήμα για τη φιλοξενία των απόψεων-θέσεων-προτάσεων δημοτικών παρατάξεων, συλλόγων - φορέων και μεμονωμένων δημοτών.
Το κλείσιμο των περιφερειακών εφημερίδων βάζει ουσιαστικά «ταφόπλακα» στις τοπικές κοινωνίες, αφού τα κεντρικά ΜΜΕ - λόγω της ευρύτατης διασποράς της θεματολογίας τους - μόνο επιφανειακά μπορούν να προσεγγίσουν τα καθημερινά προβλήματα των επιμέρους περιφερειών.

8 ΜΑΡΤΗ 2012, ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Γυναίκες εργαζόμενες, νέες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες , συνταξιούχες , νοικοκυρές
155 χρόνια μετά τον ξεσηκωμό των εργατριών της Ν.Υόρκης για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ίση αμοιβή με τους άντρες, σήμερα το 2012 θα έπρεπε να έχουμε:
Μόνιμη και σταθερή δουλειά ...
Ουσιαστική προστασία της μητρότητας για όλες τις εργαζόμενες και τις αυτοαπασχολούμενες... Αποκλειστικό Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας ...
Κρατικούς Δωρεάν Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς σταθμούς.
Κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού ...
Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία ...
Αξιοπρεπή σύνταξη στα 55 και στα 50 για ΒΑΕ.
Αντίθετα το μαύρο μέτωπο των κομμάτων της πλουτοκρατίας σε πλήρη συμφωνία και συνεργασία με την ΕΕ, τα μονοπώλια και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες τσακίζουν κάθε μας δικαίωμα στη Δουλειά, κάθε μας ανάγκη για την Πρόληψη και τις υπηρεσίες Υγείας, για τη Μητρότητα.

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ανατολικού Αμαρουσίου Νέας Δημοκρατίας,
 λόγω της οικονομικής κρίσης και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η κοινωνία, αποφάσισε, το χρηματικό ποσό,το οποίο θα δαπανούσε για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, να το διαθέσει για την αγορά τροφίμων και τη διάθεση αυτών στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου, προς ανακούφιση ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας.
Παράλληλα καλεί τους φίλους και τα μέλη της ναγίνουν αρωγοί σ’ αυτήν την προσπάθεια.
                                                          
                                                                         Για το Δ.Σ.
                          Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γενικός Γραμματέας
                      Ανδρέας Σμπόνιας                                                          Γεώργιος  Βλαχοπιώτης

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Παράκαμψη μεσαζόντων & στο Δήμο Αμαρουσίου

Την Κυριακή 18 Μαρτίου η διάθεση  των προϊόντων
Τη σκυτάλη στο κίνημα διάθεσης αγροτικών προϊόντων χωρίς τη μεσολάβηση μεσαζόντων παίρνει ο δήμος Αμαρουσίου, προσφέροντας σε προνομιακές τιμές πατάτες, μέλι και λάδι. Παράλληλα προαναγγέλλει τη διάθεση και άλλων αγαθών με τον ίδιο τρόπο, όπως αλεύρι και αμνοερίφια.
Οι εγγραφές για τις σχετικές παραγγελίες θα γίνονται  - με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και τη συμπλήρωση ειδικού εντύπου- από αύριο Τετάρτη 7 Μαρτίου έως και την Τρίτη 12 Μαρτίου (09:00-17:00 τις καθημερινές και το Σαββατοκύριακο 09:00-14:00) στο ισόγειο του δημαρχείου Αμαρουσίου.
Αναλυτικά, τα προσφερόμενα προϊόντα είναι τα εξής:
- Πατάτες από το συνεταιρισμό 120 παραγωγών Νευροκοπίου σε συσκευασίες των 20 κιλών με τιμή 20 6,60 ευρώ, και 30 κιλών με 9,90 ευρώ. Μέγιστο βάρος παραγγελίας/άτομο: 60 κιλά.
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Μάνης από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πετρίνας Λακωνίας σε δοχεία των 5 λίτρων στην τιμή των 14,50 ευρώ/δοχείο.
- Αγνό θυμαρίσιο μέλι μικρών παραγωγών Ηρακλείου Κρήτης σε συσκευασίες των 2 κιλών με 15 ευρώ (7,50 ευρώ/κιλό).
Στις αναφερόμενες τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ  

Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα στις 6:00 μ.μ.

Είκοσι Οκτώ(28) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 6 Μαρτίου στη 6:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Τελικές προτάσεις Δήμου Αμαρουσίου στο πλαίσιο διαβούλευσης του Νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου
της Αθήνας
2. Εγκριση ή μη της υπ' αρ. 17/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά
"Εγκριση ή μη του Κανονισμού Λειτουργίας Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στις περιοχές
Κέντρου και Αγίων Αναργύρων του Δήμου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημόσιας
διαβούλευσης"
3. Εγκριση ή μη της υπ'αρ. 18/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά
"Εγκριση κυκλοφοριακής μελέτης"
4. Εκμίσθωση Αιθουσών Εκδηλώσεων Δημοτικού Καταστήματος

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του IBC

                               Tι θα γίνει με το Golden Hall;
Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ανακοίνωσε την Παρασκευή, την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την απόκτηση επικαρπίας επί του δικαιώματος αξιοποίησης του κτιρίου του πρώην Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC).
Στο κτίριο στεγαζόταν το IBC κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Τα τελευταία χρόνια σε αυτό στεγάζεται το εμπορικό κέντρο Golden Hall
Ο διαγωνισμός αφορά στην απόκτηση εκ μέρους του ενδιαφερόμενου επενδυτή της επικαρπίας επί του δικαιώματος αποκλειστικής αξιοποίησης, χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης του IBC για 90 χρόνια.
Επιπλέον υπάρχει αναξιοποίητος χώρος του IBC με υπέργεια επιφάνεια 14.300 τ.μ. και υπόγειο χώρο στάθμευσης 7.300 τ.μ.
Το βασικό πλεονέκτημα του IBC, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, είναι ότι οι περισσότεροι χώροι του είναι ήδη μισθωμένοι (δηλαδή αποδίδουν έσοδα από την πρώτη ημέρα) από τον όμιλο εταιρειών ανάπτυξης ακινήτων Lamda Development με σύμβαση διαρκείας 40 ετών, που λήγει το 2047.

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Τεράστιες ελλείψεις στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου

       ΕΠΤΑ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΓΙΑ 2.163 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ...
Μόνο για το 2011, επτά δικαστές ανέλαβαν 2.163 πολιτικές υποθέσεις και μόλις ένας δικαστής κατάφερε να περαιώσει 3.957 (!) πταισματικές αποφάσεις στο σύνολο των 4.147 υποθέσεων.
Στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου υπηρετούν 12 γραμματείς και 7 ασκούμενοι δικηγόροι.
Φαίνεται ότι η κεντρική υπηρεσία εκτιμά πως είναι υπεράριθμοι(!) γιαυτό έχει δοθεί η εντολή να μετατεθεί στην Αθήνα, η πιο έμπειρη γραμματέας.
Η δουλειά που πρέπει να διεκπεραιώσουν οι γραμματείς είναι τεράστια και οι περισσότεροι από τους 8 δικαστές όταν παίρνουν τις καταθέσεις των μαρτύρων το κάνουν χωρίς την βοήθεια γραμματέα.
Τις ημέρες που γίνονται δεκάδες κλήσεις κατηγορουμένων οι Δικαστές δεν φτάνουν και έτσι αναλαμβάνου "δράση" οι ασκούμενοι δικηγόροι που τους βοηθούν.

Καταθέτουν μαζικά τη Δευτέρα στη ΔΕΗ Κηφισιάς, τη 2η παρτίδα χαρατσιών

Τη δεύτερη παρτίδα απλήρωτων χαρατσιών στη ΔΕΗ της Κηφισιάς, θα παραδώσουν με μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 5 Mαρτίου στις 10.30 πμ,  ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου μαζί με τις επιτροπές αγώνα ανά γειτονιά και τη Λαική Επιτροπή Αμαρουσίου, που έχουν μπεί μπροστά στη δράση ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ όχι με λόγια, αλλά με συντονισμό, οργανωμένα και συλλογικά.
Σε δελτίο τύπου που εξέδωσαν υποστηρίζουν - απευθυνόμενοι σε εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους,αυτοαπασχολούμενους, νέους και νέες -  ότι έχουν τη δύναμη και θα επιβάλλουν την κατάργηση του εξοντωτικού χαρατσιού με κάθε τρόπο:
"Χιλιάδες συμπολίτες, υπογραμίζουν, έχουν συσπειρωθεί και έχουν στελεχώσει τις Επιτροπές Αγώνα, αποφασισμένοι για ομαδική άρνηση της πληρωμής των χαρατσιών που έρχονται με τούς λογαριασμούς της ΔΕΗ και με συγκρότηση ομάδων περιφρούρησης ώστε να αποτρέπουμε κάθε διακοπή ρεύματος.
Μέσα απο την καθημερινή δράση μας προκύπτει ότι υπάρχει κόσμος που ενώ πλήρωσε την πρώτη δόση του χαρατσιού, τώρα βλέποντας τις κινητοποιήσεις, τις προσωρινές υποχωρήσεις της κυβέρνησης, αλλά και με το δεδομένο οτι οικονομικά δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα, δεν θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι.

Συνεχίζεται καθημερινά η δράση των Λαϊκών Επιτροπών

Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ Αμαρουσίου πραγματοποίησε  το πρωί της περασμένης Τετάρτης, η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής, απαιτώντας να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, το επίδομα ανεργίας να καθορίζεται σε ποσοστό 80% του βασικού μισθού ο οποίος θα είναι 1.400 ευρώ.
Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων και των προστατευόμενων μελών τους.
Μείωση κατά 30% των τιμολογίων ηλεκτροδότησης, ύδρευσης, σταθερών τηλεφώνων με απαγόρευση της διακοπής τους στο διάστημα της ανεργίας.

Φωτεινοί σηματοδότες επικίνδυνης ταλαιπωρίας στη Λεωφ. Κηφισίας

 Nα αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους και να αποκαταστήσουν τάχιστα τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών που εδώ και περίπου μια εβδομάδα δεν λειτουργούν επί της Λεωφ. Κηφισίας και στις διασταυρώσεις της με τις οδούς Πεντέλης και Αριστοτέλους, καλεί τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, ο Δήμος Αμαρουσίου.
Συγκεκριμένα με επιστολή που απηύθυνε προς την Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων επισημαίνει ότι είναι ανεπίτρεπτο να ταλαιπωρούνται εδώ και μέρες εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους τον πιο σημαντικό οδικό άξονα του Λεκανοπεδίου, εξαιτίας της ανικανότητας των αρμόδιων υπηρεσιών να συνεργαστούν μεταξύ τους και να δώσουν λύση στο πρόβλημα.
Υπογραμίζει επίσης, ότι η μη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών εγκυμονεί επιπλέον τεράστιους κινδύνους για την ασφαλή μετακίνηση εκατοντάδων μαθητών σε καθημερινή βάση, αφού επί της Λεωφ. Κηφισίας βρίσκεται κι ένα από τα μεγαλύτερα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Αμαρουσίου.

Η Εξωτερική Ιεραποστολή στον κόσμο σήμερα

      «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα Έθνη»

Ο Δήμος Αμαρουσίου συμπαριστάμενος με ευαισθησία στο ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας, υποστηρίζει την Ημερίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού με θέμα:
«Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα Έθνη» - Η Εξωτερική Ιεραποστολή στον κόσμο σήμερα.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 4 Μαρτίου 2012, στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασ.Σοφίας 9 & Δ.Μόσχα), με προσκεκλημένους το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μαγαδασκάρης κ. Ιγνάτιο Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας και το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Έγγρας κ. Πορφύριο Πατριαρχείου Σερβίας.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης θα απευθύνει χαιρετισμό στην ημερίδα. Τους προσκεκλημένους θα προσφωνήσει ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος.
                                                    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

                                             Κυριακή 4 Μαρτίου 2012
7:00 - 10:45 Ὄρθρος - Πολυαρχιερατικὴ Θεία Λειτουργία στὸν Καθεδρικὸ Ἱερὸ Ναὸ Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἀμαρουσίου.

Εκδρομή του Περιηγητικού Ομίλου Αμαρουσίου

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση του Συλλόγου « Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»

 Στο γνωστό παραδοσιακό χώρο διασκέδασης «o Ασβεστόλακος», στο Κέντρο του Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 15 Φεβρουρίουη εκδήλωση  Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου « Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ».
Η συμμετοχή των μελών και των φίλων, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, ήταν εντυπωσιακά μεγάλη. Εκτός των άλλων εκλεκτών Μαρουσιωτών, το Περιβαλλοντικό Σύλλογο τίμησαν με τη φιλική τους παρουσία τους, οι επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων κ.κ. Λευτέρης Μαγιάκης και Δημήτρης Πολυχρονιάδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κώστας Κανελάκης καθώς και εκπρόσωποι άλλων Συλλόγων της πόλης, όπως ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» κ. Άρης Χαιρέτης και το μέλος του ΔΣ κ. Πόπη Οικονομίδη, ο κ. Ευάγγελος Κουτρουμπής, Πρόεδρος των συλλόγου «Πνοή», η κ. Λένα Προεστάκη, Πρόεδρος του Συλλόγου του Παραδείσου, η κ. Μίκα Καββάλου και ο κ. Θανάσης Σκαλωμένος, Πρόεδρος και Γραμματέας του "συλλόγου των Αναβρύτων" αντίστοιχα, η κ. Σοφία Κοντοπούλου και η κ. Σταυρούλα Τσατσαρούνου, Πρόεδρος και Γραμματέας αντίστοιχα του συλλόγου «Αμαρυσία Εστία» και ο κ. Τάκης Μηλιός, Επικεφαλής της Εθελοντικής Πρωτοβουλίας για το Δάσος Συγγρού.

Oι Παραμυθοκόρες στο "Ιδιόμελο"

Το Σάββατο 3 Mαρτίου 2012 οι Παραμυθοκόρες, Αντωνία Βέλλιου, Βασιλεία Βαξεβάνη και Ιφιγένεια Κακριδώνη, τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την πρώτη έκδοση των παραμυθιών των αδερφών Γκριμ, θα αφηγηθούν ιστορίες των μεγάλων παραμυθάδων με μουσικές και τραγούδια στο χώρο τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Β. Κωνσταντίνου, στο Μαρούσι.


Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού αλλά και σε όσους αγαπούν τις ιστορίες των αδερφών Γκριμ και γενικώς τις αφηγήσεις!

ώρα 12.00 μ.μ.
είσοδος 7 ευρώ


πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων: 210 6817 042

«Σωκράτης, ένας διαχρονικός φιλόσοφος»

Διήμερο αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα φιλόσοφο Σωκράτη διοργανώνει ο Ελληνικός Σύνδεσμος «Ο Παρθενών», τιμώντας συγχρόνως και την Ημέρα της Γυναίκας, με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.
Το πρώτο μέρος του αφιερώματος με τίτλο: «Σωκράτης, ένας διαχρονικός φιλόσοφος» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 και ώρα 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).
Το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί με την εκδήλωση: «Πλάτωνος: Απολογία Σωκράτους και η κρίση των αξιών σήμερα» την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 και ώρα 18:30 στον ίδιο χώρο του Δημαρχείου.
Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν τα μέλη του Συνδέσμου Νότα Γεωργασοπούλου, Στέλλα Ιγγλέζου, Αλίκη Καλομενοπούλου, Ευσταθία– Εύα Κολαϊτου, Πόπη Μαγουλά- Γαϊτάνου, Ειρήνη -Μαρία Χαλιώτη και Κική Χόνδρου.

«ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ» από το Ιδεο-θέατρον