Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ


                                              ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ευκαιρία να βρεθούμε,να συζητήσουμε τα επίκαιρα και να ανταλλάξουμε ευχές για υγεία και δημιουργικούς αγώνες στο χρόνο που απλώνεται μπροστά μας.
Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στις 7μμ, στο στέκι μας Δ.Ράλλη 12, θα κόψουμε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα μας.
Σας καλούμε σε ένα ζεστό συντροφικό κλίμα με σπιτικό μπουφέ και ζωντανή μουσική.
   ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 

Κυριακή 29 Ιανουαρίου η Βασιλόπιτα της Τ.Ο. Ν.Δ.

 
Το Δ.Σ. της Δημοτικής Τ.Ο. Ν.Δ. Αμαρουσίου καλεί  τα μέλη της Τοπικής μας, όπως παρευρεθούν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που θα γίνει την Κυριακή 29 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Αμαρουσίου.
            Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.

                                                   ΔΗΜΟΤΙΚΗ Τ.Ο. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
                                                                         Για το Δ.Σ.
                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   O   Γ. Γ  
                     Πέτρος Κόνιαρης                                                     Στυλιανός Ιατρίδης

"Eργαστήρι Θαυμάτων", πρότεινε στο υπ. Ανάπτυξης ο ΕΣΑΜ

"Οδηγό εφαρμογής συνθηκών βιωσιμότητας για τη μικρομεσαία ελληνική εμπορική επιχείρηση" ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.
Σκοπός είναι η ανάπτυξη ενός ευέλικτου και αποτελεσματικού τρόπου παραγωγικής και αποδοτικής λειτουργίας κάθε τοπικής εμπορικής αγοράς.
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου σε αυτό το πλαίσιο δράσης, έχει ζητήσει από τους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους τις ιδέες τους και ήδη έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται προτάσεις προκειμένου να εξειδικευτούν ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, στο γενικότερο πλαίσιο, όμως, του "Open Mall".
Ενδεικτικό των προτάσεων αυτών είναι η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου που πρότεινε το "εργαστήρι θαυμάτων", το οποίο θα περιλαμβάνει δρώμενα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά των καταναλωτών στην περιοχή.

«ΤΑ ΑΝΑΒΡΥΤΑ» κόβουν την Κυριακή βασιλόπιτα στον "Ασβεστόλακο"

             ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ              
Σας καλούμε στην παραδοσιακή κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, που θα γίνει τη Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ. στην ταβέρνα "Ασβεστόλακος" Κοιμήσεως Θεοτόκου 2,
 στο Μαρούσι.
Στην εκδήλωση θα προσφερθούν καφές, τσάι, αναψυκτικά, λουκουμάδες και γλυκά. Σας περιμένουμε να περάσουμε ένα ευχάριστο απόγευμα.
                           Αποκριάτικος χορός

Αλ. Παπαδιαμάντης, ένας πολιτικά επίκαιρος συγγραφέας

                Oμιλία της φιλολόγου και συγγραφέως
Μ. Σπυροπούλου - Θεοδωρίδου στο χώρο τέχνης «Ιδιόμελο»

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου η φιλόλογος και συγγραφέας Μαρία Σπυροπούλου - Θεοδωρίδου, στα πλαίσια τριήμερου αφιερώματος στον Παπαδιαμάντη, θα κάνει μια εμπεριστατωμένη και πυκνή παρουσίαση του "πολιτικού" Παπαδιαμάντη, όπως αυτός αποκαλύπτεται μέσα από τα γραπτά του, με τίτλο: "Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, ένας πολιτικά επίκαιρος συγγραφέας".
O Μανώλης Γιούργος θα αποδώσει κείμενα του Παπαδιαμάντη.
Ώρα έναρξης:
20.0. Είσοδος ελεύθερη.
διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Β. Κων/νου, Μαρούσι
επικοινωνία - κρατήσεις θέσεων: 210 68 17 042

"ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ" σήμερα στο ΣΤΕΚΙ+

Η Νάντια Τζιβελοπούλου προτείνει για σήμερα Παρασκευή στο ΣΤΕΚΙ+ την προβολή της ταινίας:
"FREI RAINER" του σκηνοθέτη "οι μέρες τής αφθονίας σας είναι μετρημένες" όπου πρωταγωνιστεί ο υπέροχος Μόριτς Μπλάιμπντρόη
που έπαιζε στο "πείραμα", στο "Μπάαντερ-Μάινχοφ" και στο "Soul Kitchen"
ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΒΟΛΗ
ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ
FREE RAINER / RECLAIM YOUR BRAIN
του Χανς Βαινγκάρτνερ με τους Μόριτζ Μπλάιμπτραου, Έλσα Σουλτζ Γκάμπαρντ, Μίλαν Πέσκελ, Σιμόνε Χάνσελμαν, Γκρέγκορ Μπλομπ, Τομ Γιαν

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Park(ing) day + Ghost Bike στο Μαρούσι

Στο πλαίσιο της εκστρατείας Ecomobility 2011-12, Οικολογική Μετακίνηση, η Γερμανική Σχολή Αθηνών και η μη Κερδοσκοπική εταιρεία, Very Young Contemporary Art , υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, γεμίζουν με pr.a.s.ino το Μαρούσι.
Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου γίνεται μαθητική ημέρα Park(ing) day!
Μπροστά από την κεντρική πλατεία του Αμαρουσίου οι μαθητές Γυμνασίου της Γερμανικής Σχολής μετατρέπουν για λίγες ώρες μια θέση στάθμευσης σε ένα μικρό πάρκο!
Θέλουν, όμως, βοήθεια:
φέρτε κι εσείς από το σπίτι ή τον κήπο σας λουλούδια, γλάστρες ή ό,τι άλλο θέλετε, για να γεμίσουμε το «πάρκο» όλοι μαζί!
Στις 12:00 το μεσημέρι οι μαθητές κλειδώνουν ένα «Ghost bike» σε κεντρικό σημείο της πλατείας.
Το ghost bike των μαθητών αφιερώνεται στη μνήμη των θυμάτων τροχαίων εγκλημάτων, του Πανελλαδικού Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα» (www.soste.gr).
Οι δύο αυτές ακτιβιστικές δράσεις πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις του κόσμου
 με σκοπό την ενεργοποίηση των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν στη ζωή στις σύγχρονες πόλεις, την επαναοικειοποίηση του δημόσιου χώρου και την ενημέρωση για τα δικαιώματα των πεζών και των ποδηλατών.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ




































Τρομοκρατούν τους εργαζόμενους

Αναλφαβητισμός... το ανώτερο στάδιο του Σοσιαλισμού!

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ υπάρχει & κόβει πίτα την Κυριακή!

                                                           

       Η Τ. Ο. ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου,
  μαζί με τις θερμότερες ευχές για τον καινούργιο χρόνο,
 σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας
           που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της
                Σπ. Λούη 17 – Πλατεία Κασταλίας
                 την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012
                              και ώρα 11:00 π.μ.

Δεν είναι πια εδώ ... το ΠΑΣΟΚ !

Η δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό «Επίκαιρα», κάθε άλλο παρά διαφέρει από τα ευρήματα των τάσεων προηγούμενων μετρήσεων άλλων εταιρειών, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Η Νέα Δημοκρατία εξελίσσεται στη μόνη σταθερά του πολιτικού συστήματος, συγκεντρώνοντας ποσοστό άνω του 30%, οι δυνάμεις της Αριστεράς… φλερτάρουν με την εξουσία, στο εικονικό σενάριο που κατάφερναν να συνασπιστούν, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός συνεχίζει να πληρώνει βαρύ τίμημα για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου, οι Οικολόγοι μπαίνουν οριακά στην επόμενη Βουλή, και η Δημοκρατική Συμμαχία… δεν μπαίνει, επίσης οριακά.

Κάτι… λείπει, είπατε; Μα φυσικά το ΠΑΣΟΚ. Που σε αντίθεση με το ιστορικό σύνθημα των οπαδών και των στελεχών του, δεν είναι εδώ.
Το Κίνημα που άσκησε την εξουσία τα δυο προηγούμενα χρόνια, και εξακολουθεί να συνιστά τον πυρήνα της κυβέρνησης Παπαδήμου, βρίσκεται στην 5η θέση, πίσω από τη Νέα Δημοκρατία, τη Δημοκρατική Αριστερά, το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Δυσοσμία στη Ρεματιά (Φραγκοκλησιάς & Λακωνίας)

                                                           Προς τους κ.κ.
                        1. Γιώργο Κουράση, Δήμαρχο Χαλανδρίου                         
                        2. Παναγιώτη Βάσσιο Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας
                        3. Μύρωνα Αδριανάκη, Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος
                                                 Κοιν ΥΠΕΚΑ
                       α/ ΔΕΕΑΠ
                       β/Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος
Εικάζουμε ότι προκαλείται από οικιακά βοθρολύματα γιατί όπως θα δείτε και στις συνημμένες φωτογραφίες εκτός από τη δυσοσμία, έχει δημιουργηθεί στο σημείο αυτό και ένα ρυάκι με έντονο μαύρο χρωματισμό. Πρόσφατα δε τοποθετήθηκαν στο σημείο αυτό σωροί από κλαδιά, ίσως για να αποκρυβεί το δυσάρεστο θέαμα.

«Κουβεντιάζοντας» με τον Γιάννη Φλέσσα

Το βιβλίο του δημοσιογράφου Γιάννη Φλέσσα «Κουβεντιάζοντας» παρουσιάζει ο Δήμος Αμαρουσίου και οι εκδόσεις «Τετράγωνο», σε ειδική εκδήλωση την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 19:30, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
Το συλλεκτικό αυτό λεύκωμα, ένα από τα καλύτερα βιβλία στο είδος του, είναι εμπλουτισμένο με 30 συγκλονιστικές συνεντεύξεις, σπάνιο φωτογραφικό υλικό προσωπικοτήτων διεθνούς φήμης και ανέκδοτα ντοκουμέντα από τις δεκαετίες του ’70,΄80 και ΄90, μέσα από το αρχείο του Γιάννη Φλέσσα.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
Ο συνθέτης Γιώργος Κατσαρός
Η Ρένα Δούρου, σύμβουλος εκδόσεων, πολιτική αναλύτρια
Η Σοφία Βούλτεψη, δημοσιογράφος
Η Ηρώ Μουκίου, ηθοποιός
Η Ελένη Φιλίνη, ηθοποιός
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά με ρεμπέτικα τραγούδια,
 ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος και ο Θανάσης Σαρέλας στο μπουζούκι.

Tα παιδιά, τα παιδιά, τα φιλαράκια τα καλά ...

Στη φωτογραφία που δημοσιεύει το tovima.gr ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Κυριάκος Βελόπουλος έχει «φιλική» χειραψία με τον κατηγορούμενο Δημήτρη Λαμπάκη φερόμενο ως εγκέφαλο εγκληματικής ομάδας τοκογλυφίας και εκβιασμών.
Ο εικονιζόμενος στο μέσο της φωτογραφίας είναι συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση τοκογλυφίας.
Ο κ. Βελόπουλος υπενθυμίζεται ότι είχε προσωπικές επαφές και με τον δεύτερο εκ των πρωταγωνιστών του κυκλώματος Μάρκο Καραμπέρη που είχε τοποθετήσει και στο ψηφοδέλτιό του ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας.!!!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του tovima.gr «η φωτογραφία αυτή με τους κ. Βελόπουλο και Λαμπάκη δημιουργεί πλήθος ερωτηματικών για τις συναλλαγές του βουλευτή του ΛΑΟΣ με κατηγορούμενους ως αρχιτοκογλύφους. Και πάντως καταδεικνύει ότι η τοποθέτηση του κ. Καραμπέρη στο ψηφοδέλτιό του κάθε άλλο παρά συμπτωματική ήταν…» αναφέρουν χαρακτηριστικά δικαστικοί λειτουργοί και αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.

Aύριο η έκτακτη Γ. Σ. της "Ενωσης Γονέων"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αμαρουσίου, προσκαλεί τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων δια των Εκπροσώπων τους στην Ένωση, την 25/01/12 και ώρα 20:00, σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στους χώρους των γραφείων της Ένωσης (Ιερού Λόχου 3-5 Μαρούσι).
Λόγο της κρισιμότητας των θεμάτων που αφορούν την λειτουργία των Σχολικών Μονάδων κρίνεται χρήσιμη και η παρουσία των μελών των Δ.Σ. των Συλλόγων (είτε έχουν εκπροσώπηση στην Ένωση είτε όχι) ,καθώς και κάθε Γονέας από τις Σχολικές Μονάδες που δεν διαθέτουν Σύλλογο Γονέων.

Μικρό σεμινάριο Ψυχολογίας - Ψυχοεκπαίδευσης αύριο στο ΚΑΤ

Ομιλία με θέμα "Άγχος στην καθημερινότητα: αιτίες, στρατηγικές και πρακτικές αντιμετώπισης", θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στο Μαρούσι (νοσοκομείο ΚΑΤ). Το θέμα περιλαμβάνει μία γενική επισκόπηση του μηχανισμού του άγχους και εστιάζει σε πρακτικές αλλαγές και μικρές τεχνικές που βοηθούν στην αντιμετώπισή του.
- φυσιολογικό και παθολογικό άγχος
- παράγοντες ευαισθησίας
- σωματοποίηση του άγχους
- τεχνικές χαλάρωσης
- στρατηγικές αντιμετώπισης
Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012, 18:00-20:00

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας το πρωί της Πέμπτης, στην "ΕΝΤΕΧΝΟΣ Α.Ε"




Φοριέται τελικά η ... Συναίνεση !

Χέρι-χέρι με KAΡΑμπέρη, Βελόπουλο & ΚΑΡΑτζαφέρη;

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από "crimesonair.blogspot.com"
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ περιστοιχισμένος από πρωτοκλασάτα μέλη της «Μαφίας του Βορρά».
Από αριστερά στην άκρη ο Βουλευτής Βελόπουλος παρακολουθεί την κουβέντα με αφοσίωση, έχοντας γείρει προς τον κ. Καρατζαφέρη.
Δίπλα ακριβώς στον πρόεδρο του κόμματος, ο κατηγορούμενος τώρα Θωμάς Καραμπέρης [γιος του Μάρκου] που με θαυμασμό δείχνει να απολαμβάνει τον υψηλό καλεσμένο της παρέας.
Ακολουθεί [με κοστούμι] ο συγκατηγορούμενος Λογοθέτης πρώην τραπεζικός και στην κορυφή είναι ο Υπαρχηγός [με μούσι] της συμμορίας Δημήτρης Λαμπάκης.

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη

Δύο μόνο θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του Σώματος, η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη  25 Ιανουαρίου στις 12:00 στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Διεξαγωγή Α' φάσης του διαγωνισμού (αποσφράγιση φακέλων συμμετοχής) για την "Εκμίσθωση επτά (7) κοινοχρήστων χώρων με σκοπό την εγκατάσταση επτά (7) φωτιζόμενων ή φωτεινών διαφημιστικών πλαισίων τύπου "Πύργος" για την προβολή υπαίθριας διαφήμισης".
2. Διεξαγωγή της πλειοδοτικής διαδικασίας του διαγωνισμού για την "Εκμίσθωση ογδόντα εννέα (89) κοινοχρήστων χώρων με σκοπό την εγκατάσταση ογδόντα εννέα (89) στεγάστρων στάσεων λεωφορείων ΟΑΣΑ και Δημοτικής Συγκοινωνίας και την προβολή υπαίθριας διαφήμισης (ν. 2946/2001, ΚΥΑ 52138/2003, ν. 2696/99, ν.2669/98 κ.λ.π )".

                                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                         ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΤΑΘΟΥΛΗΣ

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Στο "ΙΔΙΟΜΕΛΟ" κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα...

μεσημεριανή ώρα, θα οργανώνεται μέσα στο 2012, μια θεματική μουσική & τραγουδιστική συνάντηση, για παιδιά 4-12 χρονών
Πρώτο  ραντεβού την Κυριακή 29 ιανουαρίου στις 12 το μεσημεράκι!
"Θα μαζευτούμε να τραγουδήσουμε τραγούδια για δέντρα, λουλούδια και περιβόλια...
Θα μοιραστούμε επίσης με τα παιδιά ιστορίες κήπων και μπαξέδων από παραμύθια της λαϊκής παράδοσης".
Είσοδος 5 ευρώ (η είσοδος για το συνοδό είναι ελεύθερη).
Κιθάρα, τραγούδι, διδασκαλία τραγουδιών:
 Γεωργία Δεληγιαννοπούλου
Αφήγηση: Μανώλης Γιούργος

Επικοινωνία - κρατήσεις θέσεων: 210 68 17 042

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Αλλο ένα τριήμερο στο "ΙΔΙΟΜΕΛΟ", αφιερωμένο στον Παπαδιαμάντη:

                 Στις 27, 28 και 29 Ιανουαρίου

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου η φιλόλογος και συγγραφέας Μαρία Σπυροπούλου - Θεοδωρίδου θα κάνει μια εμπεριστατωμένη και πυκνή παρουσίαση του "πολιτικού" Παπαδιαμάντη, όπως αυτός αποκαλύπτεται μεσα από τα γραπτά του, με τίτλο:
 "Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, ένας πολιτικά επίκαιρος συγγραφέας".
 Στη συνέχεια ο Μανώλης Γιούργος θα αποδώσει το άρθρο του Παπαδιαμάντη "Ο οιωνός".
Ώρα έναρξης: 20.00.
Είσοδος ελεύθερη.
Παράλληλα, το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιανουαρίου, επειδή πολλοί φίλοι δεν πρόλαβαν να δουν την παράσταση "Ο εν Αθήναις Παπαδιαμάντης" (καθώς ο χώρος είναι μικρός και η προσέλευση ήταν μεγάλη), η παράστασή μας θα επαναληφθεί.
 Ώρα έναρξης: 21.00.
Είσοδος: 10 ευρώ.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου η εκδήλωση για την εναλλακτική οικονομία