Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Την 9η Εθελοντική Αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου

Ο Σύλλογος Αθμονέων έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίττα του

Παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, ο Σύλλογος Αθμονέων έκοψε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου την Πρωτοχρονιάτικη πίττα του.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ευχήθηκε "Υγεία και ευημερία" στους παρευρισκομένους και στις οικογένειές τους σημειώνοντας ότι στην ιδιαίτερα κρίσιμη αυτή συγκυρία για τη χώρα μας και το "δημοτικό γίγνεσθαι" η Διοίκηση του Δήμου θα συνεχίσει σταθερά να βρίσκεται στο πλευρό των συλλόγων της περιοχής υποστηρίζοντας τις δράσεις και το έργο τους.
Την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Αθμονέων εμπλούτισε μουσικά με τις μελωδίες της η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου.

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Τα Άγια Θεοφάνεια στο Μαρούσι

Με ευλάβεια και λαμπρότητα το Μαρούσι γιόρτασε και εφέτος τα Άγια Θεοφάνεια.
Ανήμερα της εορτής στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της πόλης και πλήθους πιστών.
Μετά το πέρας της δοξολογίας, η πομπή μετέβη πεζή στην πλατεία Αγίας Λαύρας, ως είθισται κάθε χρόνο, για την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων, με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αμαρουσίου να προπορεύεται, παιανίζοντας θρησκευτικούς ύμνους.
Την τελετή του Αγιασμού από τον Ιερό Κλήρο με τη ρίψη του σταυρού, παρακολούθησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης, ανταλλάσοντας ευχές για τη νέα χρονιά με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και με τους συμπολίτες που παραβρέθηκαν στον Αγιασμό.
Το σταυρό ανέσυρε όπως κάθε χρόνο ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Η Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Εξωραϊστικού - Πολιτιστικού Συλλόγου

Eυχές για τη νέα χρονιά με τα μέλη και τους φίλους  του Εξωραϊστικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου αντάλλαξε την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, o oποίος παραβρέθηκε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε σε γνωστό κέντρο της πόλης. 
Ο κ. Πατούλης συνεχάρη το Δ.Σ. για την ανάληψη πρωτοβουλιών σε ζητήματα που αφορούν την πόλη και την ενεργή συμμετοχή και παρουσία του στις δραστηριότητες του Δήμου...
Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Δ.Σ. κ.  Δήμητρα Τσουκλείδου αφού ευχήθηκε Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους τους παρευρισκόμενους, εξέφρασε τις ευχαριστίες εκ μέρους του Συλλόγου προς τον κ. Δήμαρχο για το αμέριστο ενδιαφέρον του στα προβλήματα της πόλης και τον διαβεβαίωσε ότι ο Σύλλογος στηρίζει κάθε προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής που βελτιώνει και αναβαθμίζει την ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Διαμαρτυρήθηκαν για την περιβαλλοντική καταστροφή

                Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ
ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ «ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ» ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ
Η Δημοτική Κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» χαιρετίζει τη μεγάλη συγκέντρωση στο οικόπεδο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ και πορεία προς το Δημαρχείο και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης που πραγματοποίησαν στις 04.01.2012 κάτοικοι, φορείς και δημοτικές παρατάξεις της πόλης.
Άνθρωποι όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων, ανεξαρτήτως πολιτικών ή κομματικών πεποιθήσεων διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την περιβαλλοντική καταστροφή που συνέβη τα ξημερώματα της 26ης Δεκεμβρίου 2011, με το κόψιμο τριών αιωνόβιων πεύκων από την εργολαβική εταιρία “EKTASIS” με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής.
Η Δημοτική Αρχή αδιαφορώντας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, σε συνεννόηση με τους εργολάβους και την πολυεθνική LIDL, δεν έκανε καμία προσπάθεια να διασώσει το μοναδικό ελεύθερο χώρο του κέντρου από την τσιμεντοποίηση στο όνομα δήθεν της νομιμότητας, της εμπορευματοποίησης και στρεβλής ανάπτυξης.
Παρά τις διαφωνίες της στα λόγια εφαρμόζει κατά γράμμα τις πολιτικές του μνημονίου που στο όνομα της ανάπτυξης ξεπουλιέται κάθε ελεύθερος χώρος που έχει μείνει αδόμητος.

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ


Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες
Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου πήρε την πρωτοβουλία να μπεί μπροστά στη δράση ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ όχι με λόγια, αλλά με συντονισμό, οργανωμένα και συλλογικά. Ηδη έχουν στηθεί λαικές επιτροπές αγώνα ανά γειτονιά στο Μαρούσι με μεγάλη ανταπόκριση, αποφασισμένοι για ομαδική άρνηση της πληρωμής των χαρατσιών που έρχονται με τούς λογαριασμούς της ΔΕΗ και με συγκρότηση ομάδων περιφρούρησης ώστε να αποτρέπουμε κάθε διακοπή ρεύματος.
 Ο Σύλλογος Γυναικών και οι λαϊκές επιτροπές συγκεντρώνουν τούς λογαριασμούς με τα χαράτσια με σκοπό την Παρασκευή 20/1/2012 στις 11π.μ, να τα παραδώσουμε στη ΔΕΗ Κηφισιάς με μαζική κινητοποίηση. Η αντίσταση και η αλληλεγγύη που αναπτύσεται πρέπει να μας αγκαλιάσει όλους,για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη βαρβαρότητα που εξαπλώνεται μέρα με τη μέρα. Κανένας δεν πρέπει να επιτρέψει στήν εξαθλίωση να κυριαρχήσει.

Δωρεάν κατάρτιση σε βασικές δεξιότητες Η/Υ από το Δήμο Αμαρουσίου


Ο Δήμος Αμαρουσίου στην προσπάθειά του να συμβάλει στη απόκτηση νέων γνώσεων και προσόντων για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον, σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Κέντρο LEXINET - ΣΤΕΛΛΑΤΟΣ στο Μαρούσι, προσφέρει στους ενδιαφερόμενους δωρεάν κατάρτιση σε βασικές δεξιότητες ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στο Κέντρο λειτουργούν τμήματα καθημερινά ή εβδομαδιαία (πρωινά, μεσημβρινά, απογευματινά, βραδινά, Σάββατα ή Κυριακές ή Σαββατοκύριακα).
Οι παροχές που προσφέρονται στους καταρτιζόμενους είναι:
- Μαθήματα πληροφορικής 28 ωρών
- Κωδικός τηλεκατάρτισης, με άδεια χρήσης 100 ωρών
- Οδηγός Προσλήψεων και Τεχνικές Εύρεσης Εργασίας
- Συμβουλευτική από κορυφαίους Διευθυντές Προσωπικού
- Εκπτωτικά κουπόνια σε υπηρεσίες και προϊόντα
- DVD με Mock TEST και Ε-books όλων των μαθημάτων
- Έκδοση Πιστοποιητικού

Περισσότερες πληροφορίες:
Δήμος Αμαρουσίου, τηλ. 213-20.38.169
Εκπαιδευτικό Κέντρο LEXINET -ΣΤΕΛΛΑΤΟΣ,
                                       τηλ. 210- 8022435 / 694 88 54 316