Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ο Τσαουσέσκου, η τρόικα & η εκκένωση μικρών νησιών!

  "Παρατηρητής" ο Κερσοβλέπτης
Οταν άκουσα την είδηση ότι οι τροϊκανοί πρότειναν να εκκενώσουμε τα μικρά Ελληνικά νησιά, με πληθυσμό κάτω από 150 κατοίκους, για λόγους οικονομικούς, δεν ξέρω πως και γιατί, μου ήλθε στο μυαλό η εικόνα του Νικολάε Τσαουσέσκου, λίγο πριν την πτώση και θανάτωσή του!!!
Και ω του θαύματος, διαπιστώνω ψάχνοντας λίγο περισσότερο την είδηση, ότι το θέμα πράγματι ετέθη από ένα χαμηλόβαθμο στέλεχος του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας Ρουμανικής καταγωγής, που είχε μεταβεί στο υπουργείο Ναυτιλίας και εξέταζε πως μπορεί να μειωθεί το κόστος εξυπηρέτησης των άγονων γραμμών.
Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, όταν άνθρωποι του υπουργείου Ναυτιλίας, σε κάποια στιγμή (εξηγώντας τις ιδιομορφίες της νησιωτικής Ελλάδας), είπαν ότι το συγκεκριμμένο κόστος είναι ανελαστικό, τότε ο Ρουμάνος, εκσφενδόνισε τη φαεινή ιδέα που έκανε όλη την Ελλάδα να ανατριχιάσει: «Και γιατί δεν εκκενώνεται τα νησιά με λίγους κατοίκους»!!!
Κάτι ήξερε ο απόγονος του Τσαουσέσκου ... ο οποίος (δεν γνωρίζω την ηλικία του), φαίνεται ότι διδάχτηκε λάθος την ιστορία της χώρας του.
Υπενθυμίζουμε λοιπόν ταπεινά ότι τότε ο λαός της Ρουμανίας υπέφερε τα πάνδεινα, επειδή ο Νικολάε Τσαουσέσκου για να πραγματοποιήσει την πολιτική του, δανείστηκε ασυλλόγιστα & υπέρμετρα από τη Δυτική Ευρώπη, με αποτέλεσμα ο Ρουμανικός ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ να πέσει σύντομα στα βράχια των ...Τραπεζιτών!
Υποχρεώθηκε δε εκ των πραγμάτων να προχωρήσει σε ένα επείγον πρόγραμμα αποπληρωμής του εξωτερικού δημόσιου χρέους, δίνοντας αναγκαστικά έμφαση στις εξαγωγές...
Είχε σπεύσει μάλιστα νωρίτερα να διοργανώσει δημοψήφισμα, το οποίο ΕΝΕΚΡΙΝΕ(σχεδόν ομόφωνα), την απόλυτη απαγόρευση δανεισμού της χώρας από το εξωτερικό!!!
Μόλις ο ΣΤΟΧΟΣ επετεύχθη(βέβαια με την απόλυτη οικονομική εξαθλίωση του Ρουμανικού λαού), δηλαδή όταν η Ρουμανία εξόφλησε ολοκληρωτικά το ΧΡΕΟΣ το 1989, τότε περιέργως ΠΩΣ, επήλθε & η πτώση Τσαουσέσκου...
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ποιό ρόλο θα διαδραμάτιζαν τα Διεθνή Τραπεζικά Ιδρύματα(Χρηματιστικό Κεφάλαιο) εάν δεν τους χρωστούσε ΚΑΝΕΝΑ κράτος!!!
Η πτώση όμως επήλθε και για έναν άλλο λόγο(ο οποίος αποσιωπάται συνειδητά):
Ο Νικολάε Τσαουσέσκου, είχε προβεί και σε μία άλλη ενέργεια που κυριολεκτικά του άνοιξε το λάκκο που τον έβαλαν αργότερα οι "Ελεύθερες" & Δημοκρατικές Χώρες της Δύσης που όσο τον δάνειζαν τον ...αγαπούσαν!
Είχε αρχίσει να εφαρμόζει τη Νέα Αγροτική Πολιτική, η οποία προέβλεπε την αύξηση της καλλιεργήσιμης γης, εάν ενθυμούμαι καλώς, κατά 7-8% !!! ΠΩΣ;
Κατεδαφίζοντας κυριολεκτικά δεκάδες χωριά, τους κατοίκους των οποίων (όλως τυχαίως ομιλούσαν ένα Γερμανικό ιδίωμα), θα συγκέντρωνε σε αντιαισθητικές πολυκατοικίες - φυλακές, προκειμένου να απελευθερώσει ΓΗ!!!
Από τις περιοχές εκείνες ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον Τσαουσέσκου ...
Ή δεν είναι έτσι φίλτατε Ρουμάνε του Τεχνικού κλιμακίου της Τρόικας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου