Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Sabby Mionis:Ποιος είναι καλός για τους Εβραίους; "Κανείς, γιαγιά, κανείς"!!!

Aντιμέτωποι με μια αδύνατη επιλογή,
oι Εβραίοι ψηφοφόροι της Ελλάδας
Λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση της επόμενης εβδομάδας, οι Εβραίοι της Ελλάδας βρίσκονται μεταξύ σφύρας και άκμονος: ο πολιτικός χάρτης κυριαρχείται από την αντι-Σιωνιστική άκρα αριστερά και μια κέντρο-δεξιά που έχει μετακινηθεί στα άκρα και ζητά ψήφους από τους νεο-Ναζί.
Sabby Mionis
Ενώ η οικονομική κρίση βαθαίνει και οι εκλογές πλησιάζουν, η ατμόσφαιρα στην Ελλάδα είναι πιο τεταμένη από ποτέ.
Μόλις την περασμένη Πέμπτη, ένας Βουλευτής του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή επιτέθηκε βίαια σε δύο Βουλευτίνες της αριστεράς ζωντανά στην τηλεόραση, ένας Ισραηλινός δημοσιογράφος ξυλοκοπήθηκε από την ίδια ομάδα στο κέντρο της Αθήνας μετά τη λήψη φωτογραφιών από τις επιθέσεις τους σε μετανάστες ενώ ένας νεαρός φοιτητής της ιατρικής πυροβόλησε και σκότωσε έναν Αλβανό ληστή ο οποίος είχε διαρρήξει κάποια σπίτια στη γειτονιά του και είχε απειλήσει τη μητέρα του.
Ο φόβος και η ανασφάλεια έχουν ριζώσει. Οι Έλληνες αισθάνονται ολοένα και πιο απελπισμένοι και τα μέλη της μικρής Εβραϊκής κοινότητας της χώρας δεν αποτελούν εξαίρεση.
Οι περισσότεροι Έλληνες Εβραίοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ή έχουν μικρές επιχειρήσεις. Η κοινότητα δεν απολαμβάνει την ευημερία που εν μέρει την χαρακτήριζε πριν από την καταστροφή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Στο σημερινό κλίμα, τα Εβραϊκά ιδρύματα πιθανότατα θα καταρρεύσουν χωρίς την οικονομική βοήθεια της διεθνούς Εβραϊκής κοινότητας.
Με φόντο αυτήν την προσωπική και κοινοτική δυσπραγία, τους αυξημένους φόβους για την προσωπική ασφάλεια και την άνοδο τόσο της ακροδεξιάς όσο και της άκρας αριστεράς, οι Εβραίοι ψηφοφόροι αντιμετωπίζουν μια αδύνατη επιλογή στις επικείμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου για το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Στα αριστερά, αν ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποιήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις του, θα οδηγήσει πιθανότατα την Ελλάδα σε ολοκληρωτική κατάρρευση.
Ο 38χρονος ηγέτης του, Αλέξης Τσίπρας, είναι ένας ναρκισσιστής λαϊκιστής που προέρχεται από μια διακεκριμένη οικογένεια στην οποία ανήκει μια κατασκευαστική εταιρεία. Δεν είχε ποτέ μια πραγματική δουλειά και τα αγγλικά του είναι ανησυχητικά φτωχά για έναν νέο άνθρωπο στην εποχή του Διαδικτύου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται πλήρως με την Παλαιστινιακή υπόθεση και η πλατφόρμα του καλεί ρητά για ένα τέλος στην αμυντική συνεργασία της Ελλάδας με το "επιθετικό" Ισραήλ, ακόμα κι αν την Παρασκευή ο σύμβουλος Εξωτερικών Υποθέσεων του κόμματος προσπάθησε να υιοθετήσει μια πιο ήπια στάση. Οι κομματικοί συνάδελφοι του Τσίπρα και ο στενός του κύκλος έχουν επιτεθεί επανειλημμένα στο Ισραήλ και τους "Σιωνιστές", ισχυριζόμενοι ότι δεν είναι αντισημίτες, απλά αντι-Σιωνιστές. Ο πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, έχει προσφέρει συστηματικά τις υπηρεσίες του ως δικηγόρος υπεράσπισης σε καταδικασμένους και υποτιθέμενους Άραβες τρομοκράτες που έχουν συλληφθεί στην Ελλάδα.
Η Σοφία Σακοράφα, έμπιστή του που συγχρωτιζόταν με τη Hamas και διάσημη πρώην Ολυμπιονίκης, ζήτησε και έλαβε την Παλαιστινιακή υπηκοότητα πριν από λίγα χρόνια σε μια προσπάθεια να εκπροσωπήσει την Παλαιστίνη στους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ είχε ήδη περάσει τα 40 της.
Στα δεξιά, η Νέα Δημοκρατία είναι το παραδοσιακό κεντροδεξιό κόμμα που υπό τον νέο ηγέτη της, Αντώνη Σαμαρά, έχει μεταμορφωθεί σ’ ένα ακροδεξιό, εθνικιστικό κόμμα. Ο 60χρονος Σαμαράς προέρχεται επίσης από μια πολύ διακεκριμένη οικογένεια και, όπως ο Τσίπρας, δεν είχε ποτέ μια σοβαρή δουλειά. Η οικογένειά του του εξασφάλισε μια θέση στο Κοινοβούλιο από την ηλικία των 26 ετών. Ο Σαμαράς έχει αποδείξει τον λαϊκισμό και την έλλειψη ηθικού αισθήματός του αρκετές φορές στο παρελθόν και πολλοί τον κατηγορούν για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα.
Το 1993, ως νέος Υπουργός Εξωτερικών, έριξε την κεντροδεξιά κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Αυτή ήταν η μόνη κυβέρνηση που είχε καταφέρει να ισορροπήσει τον πρωτογενή προϋπολογισμό της χώρας και ήταν έτοιμη να ξεκινήσει ένα επιθετικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που θα είχε πιθανότατα αλλάξει την πορεία της οικονομικής ιστορίας της Ελλάδας.(!!!)
Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι ο Σαμαράς άνοιξε τις αγκάλες του και καλωσόρισε στο κόμμα του μια σειρά από νεο-ναζί, αντισημίτες και αρνητές του Ολοκαυτώματος από το ακροδεξιό κόμμα Λάος μετατρέποντας ουσιαστικά τη Νέα Δημοκρατία σ’ ένα ακροδεξιό κόμμα.
Ο υπεύθυνος της καμπάνιας του Σαμαρά για τη Βόρεια Ελλάδα, Παναγιώτης Ψωμιάδης, δήλωσε πρόσφατα σε διάφορες προεκλογικές συγκεντρώσεις ότι δεν διαφωνεί με το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή αλλά είναι αισιόδοξος ότι η έκβαση της σημερινής συζήτησης θα οδηγήσει πολλά από τα μέλη της να ενταχθούν στη Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνοντας έτσι τη συνεργασία του Σαμαρά με την ακροδεξιά.
Ο Μάκης Βορίδης, Υπουργός Υποδομών στη μεταβατική κυβέρνηση, προετοιμάζεται σαφώς από τον Σαμαρά και το κατεστημένο που τον στηρίζει, ως ο επόμενος αρχηγός του κόμματος. Ο Βορίδης, ένας φασίστας του χειρίστου είδους, ζωγράφιζε στο παρελθόν σβάστικες στους τοίχους, απειλούσε Εβραίους μαθητές και τις οικογένειές τους και επιτίθετο βίαια σε αριστερούς με την ομάδα των τραμπούκων που είχε δημιουργήσει. Συγκρότησε το αντι-μεταναστευτικό κόμμα "Ελληνικό Μέτωπο" του οποίου το σύνθημα ήταν "Κόκκινη κάρτα στους μετανάστες" και, στις εθνικές εκλογές του 2000, κατέβηκε υποψήφιος μαζί με τον πιο διάσημο αντισημίτη στην Ελλάδα, τον Κώστα Πλεύρη.
Ο Πλεύρης, ένας αυτοχαρακτηρισμένος νεοναζί και αντισημίτης, έγραψε το βιβλίο "Εβραίοι: Όλη η Αλήθεια" το οποίο καλούσε να "θανατωθούν όλοι οι Έλληνες Εβραίοι μέσα σε 24 ώρες". Δικάστηκε για υποκίνηση, αθωώθηκε από το δικαστήριο και ο γιος του, Θανάσης Πλεύρης, ο οποίος τον υπερασπίστηκε, έχει τώρα προσχωρήσει κι αυτός στο κόμμα του Σαμαρά.
Ο Σαμαράς αρέσκεται να μιλά για τη διάσημη γιαγιά του, την ταλαντούχα συγγραφέα Πηνελόπη Δέλτα, η οποία αυτοκτόνησε την ημέρα που οι Γερμανικές δυνάμεις κατοχής ύψωσαν τη Ναζιστική σημαία στην Ακρόπολη της Αθήνας. Προφανώς θα τρίζουν τα κόκαλά της παρακολουθώντας τη "νομιμοποίηση" των νεο-Ναζί από τον εγγονό της.
Οπότε, σ’ αυτές τις εκλογές, όταν η 102χρονη γιαγιά μου, επιζήσασα του Άουσβιτς, με ρωτήσει: "Ποιος είναι καλός για τους Εβραίους;" δεν θα έχω καμία απάντηση: "Κανείς, γιαγιά, κανείς".
Ο Sabby Mionis γεννήθηκε στην Αθήνα και μετακόμισε στο Ισραήλ το 2006.
Ιδρυτής της Capital Management Advisors, ενεργός στην Ελληνική επιχειρηματική ζωή, πρώην πρόεδρος της Keren Hayesod στην Αθήνα και συν-ιδρυτής του Ισραηλινού Κέντρου για τη βελτίωση της παιδικής ηλικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου