Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Το ΧΑΡΑΤΣΙ της ΔΕΗ είναι & ΑΔΙΚΟ & ΠΑΡΑΝΟΜΟ

         ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
                   ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι όλοι είμαστε μάρτυρες της πιο βάναυσης και ανελέητης επίθεσης που δεχόμαστε σαν εργαζόμενοι τα τελευταία δύο χρόνια.
Εργασιακές κατακτήσεις και δικαιώματα που καταχτήθηκαν με αγώνες περιστέλλονται και καταργούνται, μετατρέποντας εμάς τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους.
Το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία καταργείται,
οι μισθοί περικόπτονται συνεχώς, οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, το κοινωνικό κράτος καταργείται, ενώ ιδιωτικοποιούνται και εμπορευματοποιούνται βασικά κοινωνικά αγαθά, τα οποία θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν σε όλους τους πολίτες (Παιδεία, Υγεία, Ενέργεια, νερό κλπ.).
Κι όλα αυτά στο βωμό της «αποπληρωμής» του δημόσιου χρέους, ενός χρέους που άλλοι δημιούργησαν και φόρτωσαν στις πλάτες μας και τώρα μας ζητούν με αιματηρές θυσίες να το αποπληρώσουμε.
Η κυβέρνηση δέσμια των εντολών του ΔΝΤ - ΕΕ - ΕΚΤ επιβάλλει και νέα χαράτσια στους ήδη εξαθλιωμένους από την πολιτική της εργαζόμενους, ζητώντας να πληρώσουμε από αυτά που δεν έχουμε, έκτακτες εισφορές στην εφορία και χαράτσια μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ για να αποπληρωθεί το δημόσιο χρέος που δημιούργησαν οι κεφαλαιούχοι και το πολιτικό τους προσωπικό μαζί με την ΕΕ.
Ήρθε η ώρα να πούμε ΟΧΙ στην άδικη, ανάλγητη και αντιλαϊκή πολιτική που μας πλήττει.
ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ

"Ανάσταση" για την Εκκλησία Χριστουγεννιάτικα !!!

  Ο Δήμος παραχώρησε  τη χρήση έκτασης 600 τ.μ(!!!)
   για να γίνει γιγαντο-ναός μπροστά στο Κοιμητήριο
...τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε & υπογράψανε
ΔΩΡΕΑΝ παραχώρηση 600 τ.μ. δημοτικής γης!
Μπορεί ο Δήμος να τελεί υπό οικονομική επιτήρηση, η Διοίκηση του Δήμου να "αναγκάζεται" να επιβάλει δυσβάσταχτα τέλη στους δημότες, να απολύει εργαζόμενους ... ωστόσο η διάθεσή της για χουβαρνταλίκια δεν έχει εκλείψει τελείως, ιδιαίτερα όταν αυτά πρόκειται να έχουν αποδέκτη την Εκκλησία!!!
Οπως μας πληροφορεί το Γραφείο Τύπου,"Συμβόλαιο για την παραχώρηση της χρήσης χώρου έμπροσθεν του Δημοτικού Κοιμητηρίου με σκοπό την ανέγερση Νέου Ενοριακού Ναού, υπεγράφη ανάμεσα στο Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, και το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλο
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑΕΙ &
ΟΛΑ ΤΑ "ΚΑΚΑ"...ΣΚΟΡΠΑΕΙ !
Οι δύο πλευρές, στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου της Ερανικής Επιτροπής Αιδεσιομολογιότατου Αρχιμανδρίτη Σαράντη Σαράντου, του Αντιδημάρχου Αμαρουσίου Σπύρου Σταθούλη, του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Μπαλάση, του συμβολαιογράφου Μιλτιάδη Στάμου, αλλά και μελών της Ερανικής Επιτροπής, σε εκτέλεση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, υπέγραψαν συμβόλαιο παραχώρησης για τη χρήση έκτασης επιφάνειας 600 τ.μ. μπροστά από το δημοτικό κοιμητήριο για την ανέγερση ενοριακού ναού.
Γ. Πατούλης: Εκάμφθησαν οι "μεμονωμένες" αντιδράσεις...

Το Κράτος δείχνει τα "δόντια" του στους ανίσχυρους...

Εκπρόσωποι της κίνησης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ» ήσαν παρόντες στη συγκέντρωση εκατοντάδων πολιτών Παρασκευή 2-12-2011 έξω από το Σ.τ.Ε. που συζητούντο οι προσφυγές κατά του παράνομου και αντισυνταγματικού χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η.
Το Σ.τ.Ε. θα εκδώσει την απόφαση του μέσα στο Φεβρουάριο του 2012. Αξίζει να σημειωθεί ότι
υπέρ του Δημοσίου δεν παρενέβη ούτε η Δ.Ε.Η.
Ταυτόχρονα η θέση του Επιτρόπου Ενέργειας της Ε.Ε ότι η Δ.Ε.Η. δεν δικαιούται να διακόψει το ρεύμα σε όποιον πληρώσει το λογαριασμό της χωρίς το χαράτσι, δικαιώνει τους αγώνες των πολιτών και ανοίγει το δρόμο για την καταδίκη της κυβέρνησης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Η Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων αρνείται να παράσχει τις υπηρεσίες της και οποιαδήποτε συμμετοχή σε εργασίες διακοπής της ηλεκτρικής παροχής.
Κάτω από την κοινωνική πίεση που ασκείται από πολλές πλευρές, η κυβέρνηση υποχωρεί.
Η έκδοση εγκυκλίου την 1-12-2011 αναφέρει ότι το ρεύμα θα διακόπτεται σε 80 και όχι 40 ημέρες από την έκδοση του λογαριασμού όπως ήταν αρχικά., αν δεν πληρωθεί το χαράτσι.

Ευχαριστημένος ο ΕΣΑΜ από τη δημοτική πολιτική για τα τέλη !!!

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΜ εκφράζοντας την ανακούφιση των εμπόρων του Αμαρουσίου ως απόρροια των προτάσεών σας:
- Για μείωση των Δημοτικών Τελών σε αποδεδειγμένα πληγείσες από την κρίση Μαρουσιώτικες επι-
χειρήσεις.
- Και την επί μία τριετία απαλλαγή απ’ αυτά, των νέων και υπό ίδρυση επιχειρήσεων.
Αισθάνεται την ανάγκη να σας ευχαριστήσει για μια ακόμη φορά για το αποδεδειγμένο ενδιαφέρον
σας προς τον Εμπορικό κόσμο της πόλη μας που επί μία διετία - τουλάχιστον - χειμάζεται με τραγικές οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις.
Παράλληλα επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τους αξιότιμους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους της Πλειοψηφίας, αλλά και της Μείζονος Αντιπολίτευσης που αποδέχθηκαν και υπερψήφισαν την πρότασή σας, αποδεικνύοντας ότι η κοινωνική ευαισθησία όχι μόνο δεν εξέλειπε, αλλά πρυτανεύει στην πλειοψηφία των εκπροσώπων του Μαρουσιώτικου λαού.

                                            Μετά τιμής, για το Δ.Σ. του ΕΣΑΜ


       Ο Πρόεδρος                                                                                        Η Γεν. Γραμματέας
Γ. ΠΑΠΑΧΡΥΣΑΝΘΟΥ                                                                            Σ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ο «σκουπιδιάρης», ο «καντηλανάφτης» & η αλήθεια για τα δημοτικά τέλη

Για "φτηνό λαϊκισμό" κατηγορεί η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, όλους όσοι με "ψευδείς ανακοινώσεις", ισχυρίζονται ότι αυξήθηκαν από 10-70% τα δημοτικά τέλη στο Μαρούσι
"Αγνοούν, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε, τις απαλλαγές που θεσπίστηκαν και αφορούν χιλιάδες οικογένειες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης. Δεν αντιλαμβάνονται την ανάγκη να δοθούν κίνητρα από το Δήμο ώστε να προσελκύσουμε στην πόλη νέους επαγγελματίες, προκειμένου να «δώσουμε» ζωή σε δεκάδες κλειστούς σήμερα επαγγελματικούς χώρους, η ενοικίαση των οποίων θα προσφέρει εισόδημα σε δεκάδες οικογένειες του Αμαρουσίου αλλά και έσοδα στα δημοτικά ταμεία. Αδιαφορούν για το οικονομικό μέλλον του Δήμου και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στους πολίτες".
Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου χαρακτηρίζει τα  επιχειρήματα όλων όσοι διαφωνούν,  επιχειρήματα «Κόντρα στη λογική», από τα όποία όπως ισχυρίζεται προκύπτει "ότι επιθυμούν ένα Δήμο που θα μαζεύει μόνον σκουπίδια, θα ανάβει μόνον τις λάμπες και δεν θα προσφέρει καμία άλλη υπηρεσία. "Η Διοίκηση Πατούλη, καταλήγει η ανακοίνωση, πάει κόντρα σε αυτούς που πιστεύουν ότι ο ρόλος του Δήμου είναι αυτός του «σκουπιδιάρη» και του «καντηλανάφτη».
   Η "πραγματική αλήθεια" για τα δημοτικά τέλη

«Αύξησαν αντί να μειώσουν τα δημοτικά τέλη»!!!

Μείωση δημοτικών τελών ζητά από τη δημοτική αρχή Αμαρουσίου, με ανακοίνωσή που εξέδωσε  ο Σύλλογος Εργατικών Πολυκατοικιών Αμαρουσίου «Ο Άγιος Κωνσταντίνος»
«Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε τη λίστα με τα νέα δημοτικά τέλη. Μεγάλη απορία μας δημιουργήθηκε από τη μαθηματική σκέψη της διοίκησης του Δήμου αλλά και της μείζονος αντιπολίτευσης, που ψήφισαν αυτή τη λίστα, όπου την αύξηση των δημοτικών τελών από 30% - 70% την παρουσιάζουν ως μείωση και μάλιστα με κοινωνική ευαισθησία.
Στις 20/11/2011 έγινε η ετήσια Γ.Σ. του Συλλόγου μας, όπου παραβρέθηκαν τρεις αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Στις τοποθετήσεις τους, μίλησαν για μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών και όπου χρειαστεί να γίνει, θα γίνει με κοινωνική ευαισθησία.
Από τους κατοίκους τονίστηκε το χαμηλό βιοτικό επίπεδο του οικισμού και ότι δεν αντέχουν άλλα βάρη και άλλα χαράτσια.
Με κομμένους μισθούς και συντάξεις, με χρόνια άνεργους, με ημιαπασχολούμενους, οι άνθρωποι με πολύ κόπο κερδίζουν τη ζωή τους. Ζήτησαν από τους παρευρισκόμενους αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους να μεταφέρουν την πρότασή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο για μείωση των δημοτικών τελών του οικισμού και σε κάποιες περιπτώσεις για την απαλλαγή τους από αυτά.
Τα σπίτια στις εργατικές κατοικίες είναι από 60 έως 110 τ.μ. και η αύξηση, που τους επιβάλλετε, είναι αυξημένη από 30% - 0%, και αυτό το λέτε κοινωνική ευαισθησία.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Αύριο το Χριστουγεννιάτικο BAZAAR του 15ου Δημοτικού Σχολείου

Για το "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"

                   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του, επ’ ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων, τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και ώρα 10.30 π.μ. και έως 13.00 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου επί της οδού 28ης Οκτωβρίου αρ. 26 Β’ όροφος, όπου θα συγκεντρώσει χρήματα, τρόφιμα, γλυκά και παιχνίδια, τα οποία προσφέρουν στο "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ".

Η «ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ» υποδέχεται τα Χριστούγεννα

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΨΑΛΙΔΙΟΥ «ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ»

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 17 & ΖΩΟΔ.ΠΗΓΗΣ 2, www.psalidi-maroussi.gr, info@rsalidi-maroussi.gr

Σήμερα ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, το Ψαλίδι υποδέχεται τα Χριστούγεννα συντροφιά με όλους εσάς.
Σας περιμένουμε…στις 18.30 μ.μ. στην πλατεία της Ζωοδόχου Πηγής για να ανάψουμε τα φώτα των Χριστουγέννων.
Στη ζεστή ατμόσφαιρα της παρέας και της γειτονιάς μικροί και μεγάλοι θα ανταλλάξουμε ευχές, θα ακούσουμε χριστουγεννιάτικη μουσική με τη συντροφιά της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αμαρουσίου και θα χαρούμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Στη συνέχεια…στις 21.00 μ.μ. σε ένα στέκι της γειτονιάς στο «ΑΠΟΚΡΥΦΟ ΚΑΠΗΛΕΙΟ»
Με ζωντανή μουσική από ρεμπέτικη κομπανία, πλήρες μενού και κρασάκι, στη γειτονιά μας (ΠΕΛΙΚΑ 58, Κάτω Ψαλίδι) για να περάσουμε ευχάριστα και γιορτινά.
 Τιμή πρόσκλησης για το Απόκρυφο Καπηλειό: 15,00 ευρώ.
Για προσκλήσεις κ. Τζιτζικοπούλου: 6947 20 03 55, κ. Θεοχάρης: 6970 21 65 66

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σχέδιο ιδιωτικοποίησης των παιδικών σταθμών, προχωρά η Δημοτική Αρχή!

Μία χαρακτηριστική περίπτωση εμπορευματοποίησης των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών από τους δήμους είναι αυτή που δρομολογεί ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία, στην οποία έχει αναθέσει την εκπόνηση σχεδίου κατασκευής δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών μέσω Συμπράξεων Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Η εταιρεία έχει ήδη καταθέσει στο δήμο πολυσέλιδη μελέτη, στην οποία προβλέπεται:
Ιδιωτικός φορέας θα αναλάβει την εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών για την κατασκευή και λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, την κατασκευή του έργου, την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, η οποία θα γίνεται είτε από ιδίους πόρους, είτε από δανειακά κεφάλαια, είτε από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
 Ο ιδιώτης, πέρα από την κατασκευή και τη συντήρηση του έργου, θα έχει και την εκμετάλλευσή του για 20 ολόκληρα χρόνια (συμπεριλαμβανομένης και της κατασκευαστικής περιόδου η οποία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 12 μήνες), εισπράττοντας από τους γονείς υψηλότατα τροφεία. Η τιμή των τροφείων θα καθορίζεται κάθε φορά από τον ιδιώτη, προφανώς με κριτήριο τη γενικότερη πολιτική λειτουργίας της επιχείρησης, ενώ, την ίδια στιγμή, θα εισπράττει κέρδη εκμεταλλευόμενος τις υποδομές του δήμου και την ενοικίαση των χώρων για άλλες εμπορικές δραστηριότητες τα Σαββατοκύριακα, όπως πάρτι, εκδηλώσεις κ.ά.
Ο ιδιώτης που θα αναλάβει τη χρηματοδότηση για κατασκευή και λειτουργία των σταθμών μπορεί να είναι: Εταιρείες ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών, εταιρείες ιδιωτικών σχολικών συγκροτημάτων, θεσμικοί επενδυτές, εταιρείες επενδύσεων, διεθνείς και ελληνικές τράπεζες.
Από την πλευρά του ο δήμος θα αναλάβει μόνο τον καθορισμό του γενικού σχεδίου της Σύμπραξης, δηλαδή το πλαίσιο βάσει του οποίου θα παραχωρήσει στον ιδιώτη τις εκτάσεις για την εγκατάσταση των σταθμών (2 οικόπεδα του δήμου έχουν αξιολογηθεί) καθώς και τις σχεδιαστικές, τεχνικές και λειτουργικές απαιτήσεις κατασκευής για τη λειτουργία τους.
Στη σχετική μελέτη προτείνονται 3 σενάρια κατασκευής παιδικών σταθμών, τα οποία χωρίζονται

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΓΛΕΝΤΑΜΕ "ΚΟΝΤΡΑ" ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ !!!

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 8.30 με 9.00 μ.μ. ΣΤΕΚΙ ΣΥΝ ΜΑΡΟΥΣΙ
ΓΛΕΝΤΑΜΕ "ΚΟΝΤΡΑ" ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ !!!
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΜΠΟΥΦΕΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ, ΚΡΑΣΙ ΑΦΘΟΝΟ
ΕΙΣΟΔΟΣ : 5  (ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΜΠΟΥΦΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ)
(Οσοι μπορούν και θέλουν φέρνουν μαζί τους για τον μπουφέ κάποιο φαγητό ή σαλάτα)
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ -ΣΤΕΚΙ+
ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 32 & ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΡΟΥΣΙ
Τηλ.: 210 61 27 874

"Ανοιξε & σας περιμένει" ... το Χριστουγεννιάτικο Χωριό

Τα εγκαίνια του Χωριού του Αη Βασίλη πραγματοποίησε χθες Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, κηρύσσοντας ταυτόχρονα & την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων, που θα διαρκέσουν έως και τις 3 Ιανουαρίου 2012.
Ο κ. Δήμαρχος εγκαινιάζοντας το φετινό "Χριστουγεννιάτικο Χωριό Αμαρουσίου"  απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να παραμερίσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας και να γίνουν συμμέτοχοι σε αυτό το γιορτινό σκηνικό.
Το Χωριό του Άη Βασίλη με τα φουσκωτά παιχνίδια, τα σπιτάκια, το τρενάκι με επιβάτες τους μικρούς φίλους του Αη Βασίλη, το καρουζέλ, το παγοδρόμιο, τα γιορτινά δρώμενα, τα δώρα αλλά και τις διάφορες εκπλήξεις, αλλά και τη μικρή χριστουγεννιάτικη αγορά με γλυκά, ζαχαρωτά, παραδοσιακά εδέσματα, τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές, διαμορφώνουν ένα ... εορταστικό σκηνικό.
Με εξαίρεση ελάχιστες δραστηριότητες που έχουν είσοδο ( "ειδικές τιμές" για όλους όσοι είναι  κάτοχοι της Artemis Card), όλα τα άλλα παρέχονται ... δωρεάν.

Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Ελευθερίου

Με πανηγυρικό εσπερινό και τη λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου Ελευθερίου, παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, γιορτάστηκε και φέτος στις 15 Δεκεμβρίου, η μνήμη του Αγίου Ελευθερίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην γειτονιά του "Παρατηρητηρίου Αμαρουσίου".
Πλήθος πιστών συνόδευσε τη λιτάνευση της εικόνας συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις εορτασμού της μνήμης του Αγίου ανάμεσά τους και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Ζήκος, Δημήτρης Σμυρνής, Νίκος Αλεπούς, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.

Εξαιρετικό το το διήμερο bazaar για το Σικιαρίδειο

Χειροποίητες δημιουργίες των παιδιών που απασχολούνται στα εργαστήρια του Σικιαρίδειου Κέντρου Ανοιχτής Φροντίδας για την κατάρτιση παιδιών και νέων με νοητική υστέρηση και μαθησιακές δυσκολίες, επέλεξαν ως χριστουγεννιάτικα δώρα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα όσοι επισκέφτηκαν το διήμερο bazaar που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.
Πρωτότυπα υφαντά, κέρινες δημιουργίες, έργα ζωγραφικής και ποικίλες άλλες κατασκευές ήταν μερικά από τα εκθέματα προς πώληση που φιλοτέχνησαν τα παιδιά του Σικιαρίδειου Ιδρύματος με σκοπό την ενίσχυση του φιλανθρωπικού του έργου.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΔΩΡΙΣΤΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ

Εκδήλωση, στη οποία κάθε πολίτης μπορεί να προσφέρει τα φάρμακα που του περισσεύουν για να καλυφθούν ανάγκες συμπολιτών μας ή να παραδώσει τα φάρμακα που του έχουν λήξει για ασφαλή καταστροφή, διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου από τις 10:00 έως τις 14:00, δίπλα στα εκδοτήρια του Ηλεκτρικού Σταθμού Αμαρουσίου (ΗΣΑΠ).
Τα ληγμένα φάρμακα που θα συγκεντρωθούν θα σταλούν στον αποτεφρωτήρα Αθηνών και ο Δήμος Αμαρουσίου θα λάβει σχετική πιστοποίηση ασφαλούς καταστροφής των φαρμάκων.
Τα υπόλοιπα θα διατεθούν στο Δημοτικό Πολυϊατρείο Αμαρουσίου, προκειμένου να χορηγηθούν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας κ. Γιώργος Πατούλης απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να ανταποκριθούν σε αυτή την εθελοντική δράση, που έχει διττή σημασία και αφορά τόσο στη στήριξη συμπολιτών μας που αδυνατούν να αγοράσουν τα αναγκαία φάρμακα τους, όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος από τα φάρμακα που πλέον έχουν λήξει.

"Γνωριμία" Πατούλη με το νέο Προεδρείο της Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α

Συνάντηση γνωριμίας με το νέο Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Π. –Ο.Τ.Α.), παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Μιχάλη Χρηστάκη, είχε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, ο κ. Γιώργος Πατούλης.
 Στη συνάντηση  ανταλλάχθηκαν απόψεις για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα στα θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους της.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι στη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση προέχει η εποικοδομητική συνεργασία ανάμεσα στους αιρετούς εκπροσώπους και στους εργαζόμενους, στην κοινή τους προσπάθεια να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες.
Στη συζήτηση ο κ. Δήμαρχος σημείωσε ότι «το τρίπτυχο Αιρετοί Εκπρόσωποι – Εργαζόμενοι – Τοπική Κοινωνία πρέπει να διέπει τη φιλοσοφία και το πνεύμα μίας καλής, γόνιμης και αποτελεσματικής συνεργασίας. Οι υπερβολικές διεκδικήσεις και οι ισοπεδωτικές τακτικές οδηγούν σε αρνητικές επιπτώσεις στους πολίτες σε κάθε τοπική κοινωνία και έμμεσα επηρεάζουν αρνητικά και τους εργαζόμενους

"Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία": Επιβεβαιωθήκαμε ...

                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε η άποψη της Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας. Ότι για τη σημερινή κατάσταση στη Τοπική Αυτοδιοίκηση εκτός από τις κυβερνήσεις είναι και οι Διοικήσεις των Δήμων. Συγκεκριμένα από τη προήγουμενη Δευτέρα η Διοίκηση του Δήμου παρέδωσε κομμάτι της υπηρεσίας καθαριότητας και ειδικότερα τον οδοκαθαρισμό σε εργολάβο που δραστηριοποιείτε τα τελευταία χρόνια στο Δήμο μας.
Δήμος κοντά στον πολίτη
 ή κοντά στον Εργολάβο;
Η συγκεκριμένη απόφαση δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ, δηλαδή της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που υλοποιούν πολιτικές της λυκοσυμμαχίας (Δ.Ν.Τ., Ευρωπαϊκή Ένωση, Τρόϊκα) . Είναι όλοι αυτοί που στα λόγια είναι αντιμνημονιακοί αλλά στη καθημερινότητα τους ιυοθετούν και το μνημόνιο και τον Καλλικράτη. Είναι όλοι αυτοί που στα λόγια είναι επαναστάτες αλλά όταν έρχεται η στιγμή της υλοποιήσης των λόγων τους κρύβονται πίσω από νόμους και διατάγματα. Είναι αυτοί που λένε ψεύτες εκλεγμένους συνδικαλιστές διότι μάχονται για να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ στο Δήμο με πλήρη δικαιώματα και για να μην ιδιωτικοποιηθεί καμιά υπηρεσία.
Συνάδελφοι -σσες

Με ιδιωτικό συνεργείο ο οδοκαθαρισμός στις γειτονιές της πόλης;

Καταγγέλλουμε την μεθοδευμένη και γκανγκστερικού τύπου επιχείρηση που στήθηκε , με ευθύνη και οργανωτή(;) την Δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Μαρουσιού, εχθές στην πόλη μας.
Προσπαθώντας να πιάσουν στον ύπνο τους εργαζόμενους στον Δήμο, Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος κ.λ.π συμφώνησαν εν κρυπτώ, με τον τοπικό εργολάβο τους, την Τρίτη και 13/12 να βγει ιδιωτικό συνεργείο οδοκαθαρισμού στις γειτονιές του Μαρουσιού, δίνοντάς τους εργαλεία, ρούχα και επόπτες του Δήμου.
Τους εργάτες που έδιωξαν το περασμένο διάστημα, από τον Δήμο, τους "πάσαραν" στον ιδιώτη, για να τους εκμεταλλεύεται και να βάλει το πόδι του στις δημοτικές υπηρεσίες.
Άραγε με ποια σύμβαση , με τι μισθό, τους έχει ασφαλισμένους ;
Η Λαϊκή Συσπείρωση και η ΚΟΒ του ΚΚΕ στο Μαρούσι άμεσα παρενέβησαν, μαζί με τα Σωματεία και ξεκαθάρισαν ότι θα παλέψουν μαζί με τους εργαζόμενους για να μην περάσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου.
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ καταγγείλαμε τις μεθοδεύσεις αυτές και απαιτήσαμε από τον κ. Δήμαρχο να σεβαστεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να παρεμποδίσει, το ξεπούλημα των υπηρεσιών σε ιδιώτες και την κατάργηση των συγκροτημένων δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργατών.
Όπως ήταν φυσικό ο κ. Πατούλης δεν απάντησε στις σοβαρές αυτές καταγγελίες και το μόνο που ακούστηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, αλλά και από σύμβουλο του κ. Πατούλη, ήταν ύμνοι προς τον "ευεργέτη" -  εργολάβο & μεταφορέα της δημοτικής αρχής.

Σ τις 5:00 μ.μ η Ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ, για Τεχνικό Πρόγραμμα & προϋπολογισμό

Η "Κατάρτιση και ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου οικονομικού έτους 2012" & η "Ψήφιση προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2012" είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν σήμερα  Πέμπτη  15 Δεκεμβρίου  στις 5:00 μ.μ. την Ειδική συνεδρίαση του Σώματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα (Β.Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Κοινή Συνέντευξη Τύπου Αλ. Τσίπρα - Σοφίας Σακοράφα


Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας και η ανεξάρτητη βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Αθηνών, Σοφία Σακοράφα, θα δώσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου αύριο Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στις 11.30 π.μ., στο ξενοδοχείο Athens Imperial, με θέμα την ανάληψη πρωτοβουλιών και την κοινή δράση για την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου.

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο στις 6:00 μ.μ.

Εικοσιένα (21) θέματα περιλαμβάνει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ της Τακτικής συνεδρίασης του Σώματος, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 6:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα :
1. 7η Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2011
2. Τροποποίηση της υπ'αριθ.604/08 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά "Ψήφιση κατ'άρθρο και στο σύνολό του, του Σχεδίου Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου
και Δημαρχιακής Επιτροπής Δήμου Αμαρουσίου
3. Λήψη απόφασης περί ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ επτά (7) εν όλων θέσεων εντός των διοικητικών
ορίων του Δήμου Αμαρουσίου στις οποίες επιτρέπεται η υπαίθρια διαφήμιση για τα έτη 2012 - 2014
4. ΄Εγκριση ή μη ισολογισμού και έκθεσης πεπραγμένων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης και Πρόληψης Δήμου Αμαρουσίου (Κ.Ε.Α.Π.Δ.Α) διαχειριστικής περιόδου 2010
(ΦΕΚ κατάργησης 1613/2011)
5. Ορισμός ορκωτών ελεγκτών για τον τακτικό διαχειριστικό έλεγχο της Κοινωφελούς Επιχείρησης
Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου (πρώην Κοινωφελούς Επιχείρησης Συγκοινωνίας και
Κυκλοφορίας Δήμου Αμαρουσίου), χρήσεως 2011
6. Ορισμός ορκωτών ελεγκτών για τον τακτικό διαχειριστικό έλεγχο της Δημοτικής Επιχείρησης
Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου (ΔΕΑΔΑ), χρήσεως 2011
7. Ορισμός ορκωτών ελεγκτών για τον τακτικό διαχειριστικό έλεγχο της Κοινωφελούς Επιχείρησης
Αλληλεγγύης και Πρόληψης Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΑΠΔΑ), χρήσεως 2011 ως τη λύση της (ΦΕΚ
λύσης 1613/14-7-2011)

Η Δημοτική Αρχή, ερωτάται ...

Τρία ερωτήματα στη Δημοτική Αρχή που αφορούν  το υπό κατασκευή Δημοτικό Γυμναστήριο που θα στεγάζεται στον χώρο του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Αμαρουσίου, το «Στέκι Νέων Δήμου Αμαρουσίου & το πάρκο της πλατείας Ξυλούρη, θέτει για τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση "ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ"
1) Ερωτάται η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου σχετικά με το υπό κατασκευή Δημοτικό Γυμναστήριο που θα στεγάζεται στον χώρο του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Αμαρουσίου,
ποιες είναι οι προθέσεις σας για τον τρόπο λειτουργίας του και ποια η πολιτική προσβασιμότητας στους κατοίκους – Δημότες της πόλης, την οποία σκοπεύετε ν’ ακολουθήσετε; Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο έργο γίνεται με χρήματα των δημοτών και ότι η μείωση του προαύλιου χώρου των 2 σχολείων είναι εξαιρετικά μεγάλη με ό, τι συνέπειες έχει αυτό.
Συγκεκριμένα με ποιους τρόπους σκέφτεται η Δημοτική Αρχή να λειτουργήσει το Δημοτικό Γυμναστήριο, ως έναν ανοιχτό και προσβάσιμο χώρο άθλησης για τους νέους της πόλης, αλλά και για τις ανάγκες της γειτονιάς;
Υπάρχουν σκέψης παραχώρησης του συγκεκριμένου Γυμναστηρίου, για χρήση από ομάδες ή αθλητικούς ομίλους που θα διαχειρίζονται τους χώρους του Γυμναστηρίου επιβάλλοντας και τέλη πρόσβασης για τους Δημότες ή όχι; Με δεδομένο την μέχρι τώρα πολιτική της Δημοτικής Αρχής στον τομέα των παροχών στα γειτονικούς αθλητικούς χώρους (χαλασμένες μπασκέτες, σβηστά φώτα και απαγόρευση παραμονής σε αυτά μετά τις 22:00) κάνετε σαφείς τις προθέσεις σας. Διότι ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Φυτεύτηκαν άλλα 20 χιλιάδες νέα δεντρύλλια στην Πεντέλη

Μία νέα μεγάλη δεντροφύτευση σε δύσβατη περιοχή πάνω από το κοιμητήριο Πεντέλης, την πρώτη της φετινής χειμερινής περιόδου, πραγματοποίησε με επιτυχία ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού(ΣΠΑΠ), σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 και το τμήμα Αναδασώσεων Πεντέλης,στις 11 Δεκεμβρίου 2011.
Το κάλεσμα του Συνδέσμου βρήκε ανταπόκριση σε εκατοντάδες πολίτες εθελοντές, που χρησιμοποιώντας τα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου, που είχαν δρομολογηθεί γι’ αυτό το σκοπό, ή ιδιωτικά μέσα μεταφοράς, από νωρίς το πρωί της Κυριακής ανηφόρησαν προς την Πεντέλη για να συνδράμουν στην προσπάθεια του Συνδέσμου να πρασινίσει και πάλι το βουνό.
Στην περιβαλλοντική δράση σημαντική ήταν η συμμετοχή νέων παιδιών.
Αξιοποιώντας την ηλιόλουστη μέρα οι Πρόσκοποι και οι Οδηγοί Αμαρουσίου, οι Ναυτοπρόσκοποι Ραφήνας, η Περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου, αλλά και αρκετά παιδιά με τους γονείς τους συμμετείχαν στην δεντροφύτευση. Εξίσου σημαντική ήταν και η παρουσία και συμμετοχή συλλόγων και φορέων των 12 Δήμων μελών του Συνδέσμου, αλλά και φορέων από την υπόλοιπη Αττική.

Επιτροπή Ποιότητος Ζωής

Τέσσερα (4) θέματα περιλαμβάνει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ της Τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής , η οποία θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 1:00 το μεσημέρι  στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα :
1. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος Σνακ-μπαρ της εταιρείας "Σ. Παπαδάκης - Α. Βγενοπούλου Ο.Ε.", επί της οδού Σ. Λέκκα 4
2. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος κομμωτηρίου του Ιωάννη Κατσένη, επί της οδού Δήμητρος 6.
3. ΄Εγκριση χορήγησης αδείας λειτουργίας μουσικών οργάνων υποθ. "Παπαδημητρίου Δημήτριος", επί της οδού Αγ. Κων/νου 52.
4. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος Καφέ, Αναψυκτήριο, Σνακ -Μπαρ της εταιρείας "ΦΡΑΝΤΖΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ Ο.Ε.",
επί της  οδού Ερμού 35.

                                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΠΠΑΣ

Στις 12:00 το μεσημέρι η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Πέντε θέματα περιλαμβάνει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ της Τακτικής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 12:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα :
1. Αποδοχή ή μη της υπ' αριθμ. πρωτ. 083909/14.11.2011 ένστασης του Γεωργίου Μεταξά ΕΔΕ κατά του υπ' αριθμ. 3/09.11.2011 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου "Κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ο.Τ. 285 του Δήμου Αμαρουσίου".
2. Σύνταξη όρων διακήρυξης φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την κατασκευή και τοποθέτηση ενενήντα επτά (97) στεγάστρων στάσεων λεωφορείων ΟΑΣΑ και δημοτικής συγκοινωνίας και την μίσθωσή τους για την τοποθέτηση διαφημιστικών πλαισίων και διαφημηστικών πλαισίων και διαφημίσεων (ν.2946/2001, ΚΥΑ 52138/2003 άρθρο 1 ν.2669/1999 κ.λ.π.)
3. Τρόπος εκτέλεσης του έργου: Σύνταξη Μελετών για την κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού
στο Ο.Τ. 580 του Δήμου Αμαρουσίου - Εκπόνηση Μελέτης Εφαρμογής
4. Τρόπος εκτέλεσης του έργου: Σύνταξη Μελετών για την κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ο.Τ. 580 του Δήμου Αμαρουσίου – Σύνταξη Τευχών Δημοπράτησης
5. Εισήγηση - Γνωμοδότηση για άσκηση ένδικου βοηθήματος και ανάθεση χειρισμού της σχετικής δικαστικής υπόθεσης σε "εξωτερικό" δικηγόρο, λόγω της ιδιαίτερης σημασίας της και της απαιτούμενης εξειδικευμένης γνώσης για τον χειρισμό της.

                                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                       ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΤΑΘΟΥΛΗΣ

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Συνώνυμο της Βαρβαρότητας ο Υποσιτισμός παιδιών...

Εκπαιδευτικοί και γονείς καταγγέλουν περιπτώσεις παιδιών που πηγαίνουν στο σχολείο νηστικά, που φτάνουν να τρώνε ακόμα και απο τα σκουπίδια, που πηγαίνουν στο σχολείο Δεκέμβρη μήνα με καλοκαιρινά παπούτσια, που αρρωσταίνουν και δεν έχουν χρήματα για γιατρό και θεραπεία ...στο Μαρούσι "την ανθρώπινη πόλη της νέας εποχής".
Αυτό δείχνει πώς εκφράζεται στο σχολείο η βαρβαρότητα στην οποία έχει καταδικαστεί η λαϊκή οικογένεια. Η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση που έχουν καταδικάσει τις εργατικές, λαικές οικογένειες, η οικονομική κρίση και η πολιτική αντιμετώπισης της σε όφελος των κερδών του κεφαλαίου, φέρνουν πείνα στα παιδιά και στούς γονείς τους.
Η διάλυση του κράτους πρόνοιας και η ιδιωτικοποίηση της υγείας, αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά για ποιόν δουλεύουν οι κυβερνήσεις αφήνοντας ξεκρέμαστους, στην τύχη τους τους εργαζόμενους. Ομως απο την κατάσταση αυτή ξεπηδούν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που αποδεικνύουν στην πράξη πως η κοινή πάλη με τα άλλα λαικά στρώματα μπορεί να οδηγήσει σε διέξοδο.
Πρωτοβουλίες που καμία σχέση δεν έχουν με το "δήθεν φιλανθρωπικό" χαρακτήρα των ευαγών ιδρυμάτων, χορηγών και ΜΚΟ, που μοιράζουν ξεροκόμματα για την πείνα για να πνίξουν το ταξικό μίσος που θεριεύει, αλλά πηγάζουν απο την ταξική αλληλεγγύη. Απο τους μαθητές που αφήνουν σε απόμερο μέρος της αυλής του σχολείου τους τυρόπιτες, για να τις πάρουν οι συμμαθητές τους που δεν έχουν να φάνε μέχρι τις οργανωμένες διεκδικήσεις που γίνεται πράξη το:
 ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Καλούμε μαθητές, γονείς, δασκάλους, καθηγητές, όλοι μαζί, μια γροθιά, να μην αφήσουμε κανένα παιδί, καμιά οικογένεια στην πείνα.

"Aνθρωπιάς" απόσταγμα ...

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου η Ενημέρωση "ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ"

Η πρόεδρος κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Αττικής θα ενημερώσουν τους τρίτεκνους του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και των όμορων δήμων για τα δικαιώματά τους, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 στις 11πμ στο παράρτημα του Δήμου Αμαρουσίου στην διεύθυνση:
Βασ. Σοφίας 85, ισόγειο, Μαρούσι, αίθουσα 6.
Σας περιμένουμε όλους στο Μαρούσι.
                                                                                
                                                                               Το ΔΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676, τηλ 210 9524869, 6932 737727,

email: triteknoiattikis@yahoo.gr, fax: 210 95 70 649
http:// triteknoinomouattikis.blogspot.com

H τέχνη του να φτιάχνεις καφέ με μια μπανάνα στο στόμα

Στο σταθμό του ηλεκτρικού στο Μαρούσι έχουν σκορπίσει παντού ξύλινα σπιτάκια και στην οροφή του έχουν βάλει αυτό το άσπρο υλικό περιτυλίγματος για δέματα και ακόμα από πολύ κοντά δημιουργεί την εντύπωση ότι είναι χιόνι. Σε συνδυασμό με το παγοδρόμιο δημιουργεί μια εορταστική ψευδαίσθηση. Παρόλο που προσωπικά, είμαι κατά οποιαδήποτε θρησκευτικής εορτής και ειδικά μιας παραποιημένης και προωθημένης ως καταναλωτική υποχρέωση. Αν γδύσεις τα Χριστούγεννα από αυτά τα στοιχεία, συγκεντρωθείς δηλαδή στους εορτασμούς της αλλαγής του έτους και στο να δείχνεις αγάπη και καλοσύνη στους συνανθρώπους σου. Είμαι υπέρ της.
Πριν ανέφερα για την ψευδαίσθηση. Η ψευδαίσθηση είναι μια ωραία προσθήκη όταν γίνεται μια καλή προσπάθεια για την ουσία. Ανέφερα συγκεκριμένα τον δήμο Αμαρουσίου γιατί τον τελευταίο καιρό έχει κάνει και κάποια βήματα για την ουσία. Όπως απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη σε άτομα με μικρότερο σπίτι από 80m2 και εισόδημα κάτω τον 12.000, καθώς και σε επαγγελματίες με οικονομικά προβλήματα ακόμα στηρίζουν όσους δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ.
Τον δήμο Αμαρουσίου τον αναφέρω εντελώς σαν παράδειγμα γιατί αν και δεν μένω εκεί, δουλεύω εκεί και βλέπω και ακούω κάποια πράγματα. Πρωτοβουλίες για το χαράτσι πχ, έχουν πάρει και άλλοι δήμοι όπως πχ και της Νέας Ιωνίας.
Και φτάνουμε στην μπανάνα, στο δήμο Αθηνών.

ΜΑΡΟΥΣΙ "ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ"

το πλήρες εορταστικό πρόγραμμα

                                              






















Γ. Πατούλης: «Φορέστε» την καλύτερη διάθεσή σας εν όψει Χριστουγέννων

          Άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Μαρούσι
Την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εγκαινίασε ο Δήμος Αμαρουσίου την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου  με το άναμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού.
Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου να δίνει τον τόνο στην Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, ο Αλέξανδρος, ο γιος του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη πάτησε το κουμπί και το εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους 20 μέτρων φωτίστηκε από χιλιάδες πολύχρωμα λαμπιόνια, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το νέο έτος.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «η δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν στάθηκε ικανή για να στερηθεί το Μαρούσι τη γιορτινή όψη. Αντιλαμβανόμενοι την οικονομική πίεση που βιώνουν τα νοικοκυριά καταφέραμε το φετινό εορταστικό πρόγραμμα να μην έχει κανένα κόστος για το Δήμο, εξασφαλίζοντας στο πλαίσιο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας χορηγίες από επιχειρήσεις της πόλη μας με στόχο να δώσει χαρά στους συμπολίτες μας, αλλά και να τονώσει και να ενισχύσει την τοπική αγορά του Αμαρουσίου που τόσο ταλαιπωρήθηκε στο παρελθόν».

Βazaar Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών & Κεραμιστών



Ο Συνεταιρισμός Αγγειοπλαστών & Κεραμιστών Αμαρουσίου διοργανώνει bazaar από τις 10 έως και τις 20 Δεκεμβρίου στον εκθεσιακό του χώρο (Λ. Κηφισίας 207 Μαρούσι) και προσφέρει το 40% των εσόδων για την ενίσχυση οργανισμού μας «Το Χαμόγελο του Παιδιού».


2ο Χριστουγεννιάτικο Bazaar στις 18 Δεκεμβρίου

          Στις 18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το
2ο Χριστουγεννιάτικο Bazaar, που διοργανώνει ο Σύλλογος.
Το πρόγραμμα θα είναι ποικίλο και φέτος. Καλλιτεχνικές δημιουργίες των παιδιών, χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη χορωδία του σχολείου πλαισιωμένη από μουσικά όργανα, βιβλία, παιχνίδια, διακοσμητικά αντικείμενα... και φυσικά καφέδες, χυμοί, σουβλάκια, θα είναι μερικά από αυτά που θα σας περιμένουν στο μπαζάρ μας. Μοναδικός σκοπός μας είναι η οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε περισσότερα πράγματα στα παιδιά μας.
Φέτος, μεταξύ άλλων, θα φιλοξενήσουμε την ορχήστρα νέων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών "Camerata Junior-mini". Ιδρύθηκε πέρσι, μέλη της είναι παιδιά ηλικία 7-12 ετών, ενώ διευθυντής της είναι ο κ. Δημήτρης Σέμσης και παιδαγωγός η κα Wendy Clark. Αυτή θα είναι η πρώτη συναυλία της ορχήστρας και χρειάζεται την υποστήριξη όλων.
Σύντομα θα λάβετε το ακριβές πρόγραμμα.
Σας περιμένουμε όλους!
Το ΔΣ του Συλλόγου

Στο προσκήνιο ξανά η επαναφορά του Α.Τ. στο Κέντρο της πόλης

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "ΑΜΑΡΥΣΙΑ" η οποία τονίζει ότι μετά από μια 4ετία, «ξεπαγώνει» το σενάριο της επαναφοράς του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου στο κέντρο της πόλης και πάλι με επικρατέστερο χώρο το οικόπεδο στη συμβολή των οδών Σουρή και Πλαστήρα.
Η διαδικασία γίνεται με τη μορφή σύμβασης της Άθμονον Ακινήτων Α.Ε. με την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου, για ανέγερση κτηρίου που θα πληροί τις σχετικές προδιαγραφές, για την οποία ζήτησαν να ενημερωθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο τα μέλη του συνδυασμού "ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ".
Ο πρόεδρος της "ΑΘΜΟΝΟΝ Α.Ε" Βασίλης Μπαλάσης επιβεβαίωσε την ύπαρξη σύμβασης (αν και αναρτήθηκε πρόσφατα στη «Διάυγεια» της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου, με πάνω από δύο μήνες καθυστέρηση), σημείωσε ότι θα γίνει ο προβλεπόμενος διαγωνισμός και δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για την πορεία της σύμβασης...

ΜΠΑΡΑΖ ΚΛΟΠΩΝ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Μπαράζ κλοπών πάλι στο Μαρούσι ξημερώματα Κυριακής σύμφωνα με ανάρτηση του ιστολογίου του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου "www.zougla.gr". Αυτή τη φορά μπροστά στη "μύτη" των Αστυνομικών, αφού οι κλοπές σημειώθηκαν 70 μετρα απο το ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ...
Συγκεκριμμένα άδειασαν τις αποθήκες τριών πολυκατοικιών  από ρούχα, λάδια μέχρι και χρυσά, στην ΑΓ.ΦΙΛΟΘΕΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ !!!
Την ίδια στιγμή αναγνώστης του ιστολογίου http://troktiko.eu, με επιστολή του διαμαρτύρεται γιατί για πολλοστή φορά διαρρήκτες άνοιξαν τα αυτοκίνητα στη γειτονιά που διαμένει στο Μαρούσι, επισημαίνοντας τα εξής:
τές το βράδυ για έκτη φορά μου άνοιξαν το αυτοκίνητο στο Μαρούσι στην Νικολάου Πλαστήρα και όχι μόνο το δικό μου αλλά τα περισσότερα γύρω από τα στενά στο δημοτικό-γυμνάσιο... Η αστυνομία του Αμαρουσίου τι κάνει; Μας έχουν καταστρέψει τις κλειδαριές και τις πόρτες και κάθε μέρα τα ανοίγουν στην σειρά. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ "!!!

Στις 4:00 μ.μ, η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Η  "Έγκριση σχεδίου του ετήσιου προγράμματος δράσης οικονομικού έτους 2012" & η "Σύνταξη προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2012", είναι τα δύο θέματα που θα απασχολήσουν τη σημερινή Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί στις 4:00μ.μ. (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 Ν. 3852/2010), στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).