Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Κοινή Συνέντευξη Τύπου Αλ. Τσίπρα - Σοφίας Σακοράφα


Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας και η ανεξάρτητη βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Αθηνών, Σοφία Σακοράφα, θα δώσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου αύριο Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στις 11.30 π.μ., στο ξενοδοχείο Athens Imperial, με θέμα την ανάληψη πρωτοβουλιών και την κοινή δράση για την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου.

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο στις 6:00 μ.μ.

Εικοσιένα (21) θέματα περιλαμβάνει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ της Τακτικής συνεδρίασης του Σώματος, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 6:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα :
1. 7η Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2011
2. Τροποποίηση της υπ'αριθ.604/08 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά "Ψήφιση κατ'άρθρο και στο σύνολό του, του Σχεδίου Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου
και Δημαρχιακής Επιτροπής Δήμου Αμαρουσίου
3. Λήψη απόφασης περί ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ επτά (7) εν όλων θέσεων εντός των διοικητικών
ορίων του Δήμου Αμαρουσίου στις οποίες επιτρέπεται η υπαίθρια διαφήμιση για τα έτη 2012 - 2014
4. ΄Εγκριση ή μη ισολογισμού και έκθεσης πεπραγμένων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης και Πρόληψης Δήμου Αμαρουσίου (Κ.Ε.Α.Π.Δ.Α) διαχειριστικής περιόδου 2010
(ΦΕΚ κατάργησης 1613/2011)
5. Ορισμός ορκωτών ελεγκτών για τον τακτικό διαχειριστικό έλεγχο της Κοινωφελούς Επιχείρησης
Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου (πρώην Κοινωφελούς Επιχείρησης Συγκοινωνίας και
Κυκλοφορίας Δήμου Αμαρουσίου), χρήσεως 2011
6. Ορισμός ορκωτών ελεγκτών για τον τακτικό διαχειριστικό έλεγχο της Δημοτικής Επιχείρησης
Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου (ΔΕΑΔΑ), χρήσεως 2011
7. Ορισμός ορκωτών ελεγκτών για τον τακτικό διαχειριστικό έλεγχο της Κοινωφελούς Επιχείρησης
Αλληλεγγύης και Πρόληψης Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΑΠΔΑ), χρήσεως 2011 ως τη λύση της (ΦΕΚ
λύσης 1613/14-7-2011)

Η Δημοτική Αρχή, ερωτάται ...

Τρία ερωτήματα στη Δημοτική Αρχή που αφορούν  το υπό κατασκευή Δημοτικό Γυμναστήριο που θα στεγάζεται στον χώρο του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Αμαρουσίου, το «Στέκι Νέων Δήμου Αμαρουσίου & το πάρκο της πλατείας Ξυλούρη, θέτει για τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση "ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ"
1) Ερωτάται η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου σχετικά με το υπό κατασκευή Δημοτικό Γυμναστήριο που θα στεγάζεται στον χώρο του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Αμαρουσίου,
ποιες είναι οι προθέσεις σας για τον τρόπο λειτουργίας του και ποια η πολιτική προσβασιμότητας στους κατοίκους – Δημότες της πόλης, την οποία σκοπεύετε ν’ ακολουθήσετε; Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο έργο γίνεται με χρήματα των δημοτών και ότι η μείωση του προαύλιου χώρου των 2 σχολείων είναι εξαιρετικά μεγάλη με ό, τι συνέπειες έχει αυτό.
Συγκεκριμένα με ποιους τρόπους σκέφτεται η Δημοτική Αρχή να λειτουργήσει το Δημοτικό Γυμναστήριο, ως έναν ανοιχτό και προσβάσιμο χώρο άθλησης για τους νέους της πόλης, αλλά και για τις ανάγκες της γειτονιάς;
Υπάρχουν σκέψης παραχώρησης του συγκεκριμένου Γυμναστηρίου, για χρήση από ομάδες ή αθλητικούς ομίλους που θα διαχειρίζονται τους χώρους του Γυμναστηρίου επιβάλλοντας και τέλη πρόσβασης για τους Δημότες ή όχι; Με δεδομένο την μέχρι τώρα πολιτική της Δημοτικής Αρχής στον τομέα των παροχών στα γειτονικούς αθλητικούς χώρους (χαλασμένες μπασκέτες, σβηστά φώτα και απαγόρευση παραμονής σε αυτά μετά τις 22:00) κάνετε σαφείς τις προθέσεις σας. Διότι ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Φυτεύτηκαν άλλα 20 χιλιάδες νέα δεντρύλλια στην Πεντέλη

Μία νέα μεγάλη δεντροφύτευση σε δύσβατη περιοχή πάνω από το κοιμητήριο Πεντέλης, την πρώτη της φετινής χειμερινής περιόδου, πραγματοποίησε με επιτυχία ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού(ΣΠΑΠ), σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 και το τμήμα Αναδασώσεων Πεντέλης,στις 11 Δεκεμβρίου 2011.
Το κάλεσμα του Συνδέσμου βρήκε ανταπόκριση σε εκατοντάδες πολίτες εθελοντές, που χρησιμοποιώντας τα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου, που είχαν δρομολογηθεί γι’ αυτό το σκοπό, ή ιδιωτικά μέσα μεταφοράς, από νωρίς το πρωί της Κυριακής ανηφόρησαν προς την Πεντέλη για να συνδράμουν στην προσπάθεια του Συνδέσμου να πρασινίσει και πάλι το βουνό.
Στην περιβαλλοντική δράση σημαντική ήταν η συμμετοχή νέων παιδιών.
Αξιοποιώντας την ηλιόλουστη μέρα οι Πρόσκοποι και οι Οδηγοί Αμαρουσίου, οι Ναυτοπρόσκοποι Ραφήνας, η Περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου, αλλά και αρκετά παιδιά με τους γονείς τους συμμετείχαν στην δεντροφύτευση. Εξίσου σημαντική ήταν και η παρουσία και συμμετοχή συλλόγων και φορέων των 12 Δήμων μελών του Συνδέσμου, αλλά και φορέων από την υπόλοιπη Αττική.

Επιτροπή Ποιότητος Ζωής

Τέσσερα (4) θέματα περιλαμβάνει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ της Τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής , η οποία θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 1:00 το μεσημέρι  στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα :
1. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος Σνακ-μπαρ της εταιρείας "Σ. Παπαδάκης - Α. Βγενοπούλου Ο.Ε.", επί της οδού Σ. Λέκκα 4
2. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος κομμωτηρίου του Ιωάννη Κατσένη, επί της οδού Δήμητρος 6.
3. ΄Εγκριση χορήγησης αδείας λειτουργίας μουσικών οργάνων υποθ. "Παπαδημητρίου Δημήτριος", επί της οδού Αγ. Κων/νου 52.
4. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος Καφέ, Αναψυκτήριο, Σνακ -Μπαρ της εταιρείας "ΦΡΑΝΤΖΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ Ο.Ε.",
επί της  οδού Ερμού 35.

                                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΠΠΑΣ

Στις 12:00 το μεσημέρι η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Πέντε θέματα περιλαμβάνει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ της Τακτικής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 12:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα :
1. Αποδοχή ή μη της υπ' αριθμ. πρωτ. 083909/14.11.2011 ένστασης του Γεωργίου Μεταξά ΕΔΕ κατά του υπ' αριθμ. 3/09.11.2011 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου "Κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ο.Τ. 285 του Δήμου Αμαρουσίου".
2. Σύνταξη όρων διακήρυξης φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την κατασκευή και τοποθέτηση ενενήντα επτά (97) στεγάστρων στάσεων λεωφορείων ΟΑΣΑ και δημοτικής συγκοινωνίας και την μίσθωσή τους για την τοποθέτηση διαφημιστικών πλαισίων και διαφημηστικών πλαισίων και διαφημίσεων (ν.2946/2001, ΚΥΑ 52138/2003 άρθρο 1 ν.2669/1999 κ.λ.π.)
3. Τρόπος εκτέλεσης του έργου: Σύνταξη Μελετών για την κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού
στο Ο.Τ. 580 του Δήμου Αμαρουσίου - Εκπόνηση Μελέτης Εφαρμογής
4. Τρόπος εκτέλεσης του έργου: Σύνταξη Μελετών για την κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ο.Τ. 580 του Δήμου Αμαρουσίου – Σύνταξη Τευχών Δημοπράτησης
5. Εισήγηση - Γνωμοδότηση για άσκηση ένδικου βοηθήματος και ανάθεση χειρισμού της σχετικής δικαστικής υπόθεσης σε "εξωτερικό" δικηγόρο, λόγω της ιδιαίτερης σημασίας της και της απαιτούμενης εξειδικευμένης γνώσης για τον χειρισμό της.

                                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                       ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΤΑΘΟΥΛΗΣ

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Συνώνυμο της Βαρβαρότητας ο Υποσιτισμός παιδιών...

Εκπαιδευτικοί και γονείς καταγγέλουν περιπτώσεις παιδιών που πηγαίνουν στο σχολείο νηστικά, που φτάνουν να τρώνε ακόμα και απο τα σκουπίδια, που πηγαίνουν στο σχολείο Δεκέμβρη μήνα με καλοκαιρινά παπούτσια, που αρρωσταίνουν και δεν έχουν χρήματα για γιατρό και θεραπεία ...στο Μαρούσι "την ανθρώπινη πόλη της νέας εποχής".
Αυτό δείχνει πώς εκφράζεται στο σχολείο η βαρβαρότητα στην οποία έχει καταδικαστεί η λαϊκή οικογένεια. Η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση που έχουν καταδικάσει τις εργατικές, λαικές οικογένειες, η οικονομική κρίση και η πολιτική αντιμετώπισης της σε όφελος των κερδών του κεφαλαίου, φέρνουν πείνα στα παιδιά και στούς γονείς τους.
Η διάλυση του κράτους πρόνοιας και η ιδιωτικοποίηση της υγείας, αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά για ποιόν δουλεύουν οι κυβερνήσεις αφήνοντας ξεκρέμαστους, στην τύχη τους τους εργαζόμενους. Ομως απο την κατάσταση αυτή ξεπηδούν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που αποδεικνύουν στην πράξη πως η κοινή πάλη με τα άλλα λαικά στρώματα μπορεί να οδηγήσει σε διέξοδο.
Πρωτοβουλίες που καμία σχέση δεν έχουν με το "δήθεν φιλανθρωπικό" χαρακτήρα των ευαγών ιδρυμάτων, χορηγών και ΜΚΟ, που μοιράζουν ξεροκόμματα για την πείνα για να πνίξουν το ταξικό μίσος που θεριεύει, αλλά πηγάζουν απο την ταξική αλληλεγγύη. Απο τους μαθητές που αφήνουν σε απόμερο μέρος της αυλής του σχολείου τους τυρόπιτες, για να τις πάρουν οι συμμαθητές τους που δεν έχουν να φάνε μέχρι τις οργανωμένες διεκδικήσεις που γίνεται πράξη το:
 ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Καλούμε μαθητές, γονείς, δασκάλους, καθηγητές, όλοι μαζί, μια γροθιά, να μην αφήσουμε κανένα παιδί, καμιά οικογένεια στην πείνα.

"Aνθρωπιάς" απόσταγμα ...

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου η Ενημέρωση "ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ"

Η πρόεδρος κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Αττικής θα ενημερώσουν τους τρίτεκνους του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και των όμορων δήμων για τα δικαιώματά τους, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 στις 11πμ στο παράρτημα του Δήμου Αμαρουσίου στην διεύθυνση:
Βασ. Σοφίας 85, ισόγειο, Μαρούσι, αίθουσα 6.
Σας περιμένουμε όλους στο Μαρούσι.
                                                                                
                                                                               Το ΔΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676, τηλ 210 9524869, 6932 737727,

email: triteknoiattikis@yahoo.gr, fax: 210 95 70 649
http:// triteknoinomouattikis.blogspot.com

H τέχνη του να φτιάχνεις καφέ με μια μπανάνα στο στόμα

Στο σταθμό του ηλεκτρικού στο Μαρούσι έχουν σκορπίσει παντού ξύλινα σπιτάκια και στην οροφή του έχουν βάλει αυτό το άσπρο υλικό περιτυλίγματος για δέματα και ακόμα από πολύ κοντά δημιουργεί την εντύπωση ότι είναι χιόνι. Σε συνδυασμό με το παγοδρόμιο δημιουργεί μια εορταστική ψευδαίσθηση. Παρόλο που προσωπικά, είμαι κατά οποιαδήποτε θρησκευτικής εορτής και ειδικά μιας παραποιημένης και προωθημένης ως καταναλωτική υποχρέωση. Αν γδύσεις τα Χριστούγεννα από αυτά τα στοιχεία, συγκεντρωθείς δηλαδή στους εορτασμούς της αλλαγής του έτους και στο να δείχνεις αγάπη και καλοσύνη στους συνανθρώπους σου. Είμαι υπέρ της.
Πριν ανέφερα για την ψευδαίσθηση. Η ψευδαίσθηση είναι μια ωραία προσθήκη όταν γίνεται μια καλή προσπάθεια για την ουσία. Ανέφερα συγκεκριμένα τον δήμο Αμαρουσίου γιατί τον τελευταίο καιρό έχει κάνει και κάποια βήματα για την ουσία. Όπως απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη σε άτομα με μικρότερο σπίτι από 80m2 και εισόδημα κάτω τον 12.000, καθώς και σε επαγγελματίες με οικονομικά προβλήματα ακόμα στηρίζουν όσους δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ.
Τον δήμο Αμαρουσίου τον αναφέρω εντελώς σαν παράδειγμα γιατί αν και δεν μένω εκεί, δουλεύω εκεί και βλέπω και ακούω κάποια πράγματα. Πρωτοβουλίες για το χαράτσι πχ, έχουν πάρει και άλλοι δήμοι όπως πχ και της Νέας Ιωνίας.
Και φτάνουμε στην μπανάνα, στο δήμο Αθηνών.

ΜΑΡΟΥΣΙ "ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ"

το πλήρες εορταστικό πρόγραμμα

                                              






















Γ. Πατούλης: «Φορέστε» την καλύτερη διάθεσή σας εν όψει Χριστουγέννων

          Άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Μαρούσι
Την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εγκαινίασε ο Δήμος Αμαρουσίου την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου  με το άναμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού.
Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου να δίνει τον τόνο στην Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, ο Αλέξανδρος, ο γιος του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη πάτησε το κουμπί και το εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους 20 μέτρων φωτίστηκε από χιλιάδες πολύχρωμα λαμπιόνια, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το νέο έτος.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «η δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν στάθηκε ικανή για να στερηθεί το Μαρούσι τη γιορτινή όψη. Αντιλαμβανόμενοι την οικονομική πίεση που βιώνουν τα νοικοκυριά καταφέραμε το φετινό εορταστικό πρόγραμμα να μην έχει κανένα κόστος για το Δήμο, εξασφαλίζοντας στο πλαίσιο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας χορηγίες από επιχειρήσεις της πόλη μας με στόχο να δώσει χαρά στους συμπολίτες μας, αλλά και να τονώσει και να ενισχύσει την τοπική αγορά του Αμαρουσίου που τόσο ταλαιπωρήθηκε στο παρελθόν».

Βazaar Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών & Κεραμιστών



Ο Συνεταιρισμός Αγγειοπλαστών & Κεραμιστών Αμαρουσίου διοργανώνει bazaar από τις 10 έως και τις 20 Δεκεμβρίου στον εκθεσιακό του χώρο (Λ. Κηφισίας 207 Μαρούσι) και προσφέρει το 40% των εσόδων για την ενίσχυση οργανισμού μας «Το Χαμόγελο του Παιδιού».


2ο Χριστουγεννιάτικο Bazaar στις 18 Δεκεμβρίου

          Στις 18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το
2ο Χριστουγεννιάτικο Bazaar, που διοργανώνει ο Σύλλογος.
Το πρόγραμμα θα είναι ποικίλο και φέτος. Καλλιτεχνικές δημιουργίες των παιδιών, χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη χορωδία του σχολείου πλαισιωμένη από μουσικά όργανα, βιβλία, παιχνίδια, διακοσμητικά αντικείμενα... και φυσικά καφέδες, χυμοί, σουβλάκια, θα είναι μερικά από αυτά που θα σας περιμένουν στο μπαζάρ μας. Μοναδικός σκοπός μας είναι η οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε περισσότερα πράγματα στα παιδιά μας.
Φέτος, μεταξύ άλλων, θα φιλοξενήσουμε την ορχήστρα νέων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών "Camerata Junior-mini". Ιδρύθηκε πέρσι, μέλη της είναι παιδιά ηλικία 7-12 ετών, ενώ διευθυντής της είναι ο κ. Δημήτρης Σέμσης και παιδαγωγός η κα Wendy Clark. Αυτή θα είναι η πρώτη συναυλία της ορχήστρας και χρειάζεται την υποστήριξη όλων.
Σύντομα θα λάβετε το ακριβές πρόγραμμα.
Σας περιμένουμε όλους!
Το ΔΣ του Συλλόγου

Στο προσκήνιο ξανά η επαναφορά του Α.Τ. στο Κέντρο της πόλης

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "ΑΜΑΡΥΣΙΑ" η οποία τονίζει ότι μετά από μια 4ετία, «ξεπαγώνει» το σενάριο της επαναφοράς του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου στο κέντρο της πόλης και πάλι με επικρατέστερο χώρο το οικόπεδο στη συμβολή των οδών Σουρή και Πλαστήρα.
Η διαδικασία γίνεται με τη μορφή σύμβασης της Άθμονον Ακινήτων Α.Ε. με την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου, για ανέγερση κτηρίου που θα πληροί τις σχετικές προδιαγραφές, για την οποία ζήτησαν να ενημερωθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο τα μέλη του συνδυασμού "ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ".
Ο πρόεδρος της "ΑΘΜΟΝΟΝ Α.Ε" Βασίλης Μπαλάσης επιβεβαίωσε την ύπαρξη σύμβασης (αν και αναρτήθηκε πρόσφατα στη «Διάυγεια» της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου, με πάνω από δύο μήνες καθυστέρηση), σημείωσε ότι θα γίνει ο προβλεπόμενος διαγωνισμός και δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για την πορεία της σύμβασης...

ΜΠΑΡΑΖ ΚΛΟΠΩΝ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Μπαράζ κλοπών πάλι στο Μαρούσι ξημερώματα Κυριακής σύμφωνα με ανάρτηση του ιστολογίου του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου "www.zougla.gr". Αυτή τη φορά μπροστά στη "μύτη" των Αστυνομικών, αφού οι κλοπές σημειώθηκαν 70 μετρα απο το ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ...
Συγκεκριμμένα άδειασαν τις αποθήκες τριών πολυκατοικιών  από ρούχα, λάδια μέχρι και χρυσά, στην ΑΓ.ΦΙΛΟΘΕΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ !!!
Την ίδια στιγμή αναγνώστης του ιστολογίου http://troktiko.eu, με επιστολή του διαμαρτύρεται γιατί για πολλοστή φορά διαρρήκτες άνοιξαν τα αυτοκίνητα στη γειτονιά που διαμένει στο Μαρούσι, επισημαίνοντας τα εξής:
τές το βράδυ για έκτη φορά μου άνοιξαν το αυτοκίνητο στο Μαρούσι στην Νικολάου Πλαστήρα και όχι μόνο το δικό μου αλλά τα περισσότερα γύρω από τα στενά στο δημοτικό-γυμνάσιο... Η αστυνομία του Αμαρουσίου τι κάνει; Μας έχουν καταστρέψει τις κλειδαριές και τις πόρτες και κάθε μέρα τα ανοίγουν στην σειρά. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ "!!!

Στις 4:00 μ.μ, η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Η  "Έγκριση σχεδίου του ετήσιου προγράμματος δράσης οικονομικού έτους 2012" & η "Σύνταξη προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2012", είναι τα δύο θέματα που θα απασχολήσουν τη σημερινή Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί στις 4:00μ.μ. (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 Ν. 3852/2010), στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΙΔΙΟΜΕΛΟ:Ποιητική παράσταση βασισμένη στο «Μικρό Ναυτίλο» του Οδυσσέα Ελύτη

Σάββατο 10, Κυριακή 11 & Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου
 Ποιητική παράσταση βασισμένη στο «Μικρό Ναυτίλο» του Οδυσσέα Ελύτη, αφιερωμένη στον ποιητή για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, με τραγούδια από το σύνολο του έργου του.
Είσοδος 10 ευρώ. Ώρα 21.00
Ο Μικρός Ναυτίλος είναι ένα έργο ιδιόμορφο. Περιλαμβάνει ποιήματα σε ελεύθερη φόρμα και σε πεζό λόγο - σε πρώτο πρόσωπο - τον αναστοχασμό του ποιητή. Περιλαμβάνει επίσης πολλαπλούς "καταλόγους" με όλους του εράσμιους τόπους, τρόπους και τύπους του ποιητή.
Συγχρόνως αποτελεί μια μικρή αλλά πυκνή βιωματική περιήγηση στην απανταχού ελληνική και όχι μόνο αδικοπραξία. Εκτός από βαρυσήμαντο και γενναιόδωρο κείμενο, που προσφέρει στον αναγνώστη όχι μόνο ό,τι θεωρούμε ποιητική απόλαυση, αλλά και σημαντικά κλειδιά ανάγνωσης του ελυτικού έργου, είναι κι ένα ταξίδι, ένας περίπλους μέσα στον ελληνικό χωροχρόνο και στο ποιητικό σύμπαν του ποιητή, με σπάνια τοπία σοφίας και υψηλής ποιητικής πνοής.
Ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το δύσκολο έργο της σκηνικής προσαρμογής ενός τέτοιου ποιητικού κειμένου είναι η ανάγκη μας να βιώσουμε με τρόπο απτό, και όχι μέσω θεωρητικών αναλύσεων, τη βαθιά προσήλωση του ποιητή στο νοητό τόπο "Ελλάδα", "την Ελλάδα τη δεύτερη του επάνω κόσμου", και να πλεύσουμε ίσως μαζί του ως ναυτίλοι προς τις δυσεύρετες κόχες μιας ελληνικής οδύνης που αξιώνει δημιουργία. Το ταξίδι αυτό μας προσέφερε την μοναδική τύχη να ανακαλύπτουμε σιγά - σιγά τόπους της ιστορίας μας, τη λαλιά μας, την παράδοσή μας, ακόμα την ποιητική μας ματιά μέσα στο ανεξάντλητο ποίημα.

Εκδήλωση της Ν.Δ προς τιμήν του Οδ. Ελύτη

Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει ...

Ενώ κάνεις δεν αμφισβητεί ότι η καταιγίδα φόρων και περικοπών έχουν φέρει σε δύσκολη θέση όλους, στο αίτημα μας να κάνουμε σαφές στην ΔΕΗ και φυσικά στην Κυβέρνηση ότι «για το χαράτσι που επιβλήθηκε για κάλυψη του δήθεν χρέους εμείς οι πολίτες δεν έχουμε καμία σχέση» , δεν στηρίχτηκε από κανένα κομματικό Συνδυασμό , (Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, τον ΣΥΝ ή την ΑΝΤΑΡΣΙΑ ), ακόμα και στο αίτημα μας να αναλάβουμε, εκ μέρους του Δήμου (δηλαδή των Δημοτών) όλη την διαδικασία κατάθεσης αγωγής εις βάρος της προσωπικής περιουσίας των υπεύθυνων, «Υπουργών, βουλευτών , Δημαρχών , Νομαρχών , και όλων κόμματων της Βουλής» ( οι όποιοι σε συνεργασία με τους τοκογλύφους δανειζόμενοι ασύστολα βάση σχεδίου της διαπλοκής χωρίς ποτέ να μας λένε , αν τα χρήματα αυτά που δήθεν χρωστάμε πήγαν σε νόμιμες επενδύσεις ή σε παράνομες ενέργειες( πελατειακές σχέσεις όλων των κόμματων, μίζες κ.λ.π), συναντήσαμε ένα συντεταγμένο και μαζικό όχι
Φαίνεται ότι αντιλήφθησαν ότι μια τέτοια ενεργεία αν πραγματοποιούταν θα έφερνε οριστικό λουκέτο στα κομματικά μαγαζιά που εκπροσωπούνται σήμερα στην Βουλή και τα οποία έχουν την αποκλειστική ευθύνη για το μη νόμιμο αυτό χρέος και η αντίσταση τους τελείωσε σε … ψηφίσματα Κόρακας κορακιού μάτι δεν βγάζει.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ

Το «μαύρο μέτωπο» συγκυβέρνησης, πλουτοκρατίας, τρόικας, δεν ξεχωρίζει πλέον καμιά λαϊκή οικογένεια. Επιτίθεται σε όλες με την ίδια ένταση.
Με την αύξηση της φορολογίας στα είδη λαϊκής ανάγκης, τα απανωτά χαράτσια και το νέο προϋπολογισμό για το 2012, η λαϊκή οικογένεια αδυνατεί να ανταποκριθεί, ενώ, όσα νοικοκυριά μπορούν, βλέπουν πως τα όριά τους έχουν στενέψει.
Η δράση των Λαϊκών Επιτροπών, αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη, για να οργανωθεί ο λαός της περιοχής μας, για να εμποδιστούν τα βάρβαρα μέτρα και να εκφραστεί η αλληλεγγύη μεταξύ των λαϊκών στρωμάτων. Μέσα από αυτές, γίνεται καθημερινά πράξη το σύνθημα «ένας για όλους και όλοι για έναν».
• Να ακυρωθούν όλα τα χαράτσια.
• Να σταματήσει η φοροληστεία, οι έκτακτες εισφορές αλληλεγγύης.
• Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.
ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
               ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών για το χαράτσι της ΔΕΗ

Παρουσιάστηκε το προσχέδιο της κυκλοφοριακής μελέτης για τον Αγ. Θωμά

 Προβλέπει μονοδρόμηση τμήματος της οδού Αμαρ. Αρτέμιδος
Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, ο Δήμος Αμαρουσίου παρουσίασε το προσχέδιο της κυκλοφοριακής μελέτης για την Πολεοδομική Ενότητα του Αγίου Θωμά.
Τη φιλοσοφία και τις τεχνικές προδιαγραφές του προσχεδίου παρουσίασε ο μελετητής, καθηγητής του Παν/μιου Πατρών κ. Ματσούκης, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη και του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Ζήκου, με τη συμμετοχή μελών της Διοίκησης, εκπροσώπων από τους συλλόγους και τις επιχειρήσεις της περιοχής, καθώς και δεκάδων κατοίκων.
Στην εκπόνηση του προσχεδίου ελήφθησαν υπόψη, μετά από πολύμηνη συζήτηση και διαβούλευση, οι επισημάνσεις και οι απόψεις των κατοίκων, των φορέων και των επιχειρήσεων της περιοχής.
Κεντρικό άξονας του προσχεδίου είναι η μονοδρόμηση τμήματος της οδού Αμαρυσίας Αρτέμιδος, προκειμένου η οδός να αποσυμφορηθεί από τις πολυάριθμες διελεύσεις των οχημάτων, περίπου 22.000 οχήματα διέρχονται ημερησίως.
 

«Πολεοδομική "Αποκατάσταση" τώρα» για την περιοχή «Κάτω Σωρός - Τύμβος - Μαρμαράδικα»

Τις περαιτέρω ενέργειες μέχρι την ολοκλήρωση της ένταξης στο σχέδιο πόλης, της περιοχής «Κάτω Σωρός - Τύμβος - Μαρμαράδικα», μετά την έγκριση της Πολεοδομικής μελέτης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με το Δ.Σ. του Συλλόγου «Πολεοδομική Αποκατάσταση τώρα» και εκπροσώπους επιχειρηματιών της περιοχής, παρουσία του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων κ. Νικόλαου Πέππα.
Στη διάρκεια της συζήτησης που διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα, τα μέλη του Δ.Σ. κατέθεσαν τις απόψεις τους και συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα μέχρι την οριστική τακτοποίηση της περιοχής, που βρίσκεται σε εκκρεμότητα για περισσότερα από 18 χρόνια. Τις προσεχείς ημέρες η μελέτη οδεύει προς το ΣτΕ, και ακολουθεί η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η θετική εξέλιξη για την περιοχή «Κάτω Σωρός – Τύμβος – Μαρμαράδικα» είναι αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών και της επίμονης προσπάθειας του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, ο οποίος σε προσωπική συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νίκο Σηφουνάκη είχε ζητήσει την επίσπευση της διαδικασίας και για τη συγκεκριμένη πολεοδομική ενότητα.

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ το Τεχνικό Προγράμμα του 2012

Η Διαβούλευση επί του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Αμαρουσίου έτους 2012, είναι το μοναδικό θέμα της συνεδρίασης της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ, η οποία θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 2:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα, 151-24, Μαρούσι)
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ
                                    ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Αύριο η συνεδρίαση της "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ"

Εννέα θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ", η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στη 1:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Διάθεση πιστώσεων του προϋπολογισμού του Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2011
2. Μείωση μισθώματος κτιρίου για την στέγαση του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης
Δήμου Αμαρουσίου
3. Καταβολή τρίμηνων αποδοχών στον πρώην υπάλληλο του Δήμου μας Σπυρίδωνα Πάλλη του Νέστωρα, κλάδου ΔΕ Διοικητικού με βαθμό Α΄
4. Καταβολή αμοιβής και εξόδων σε δικηγόρο για παράσταση ενώπιον της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (υπόθεση "ΚΑΣΤΩΡ")

"Αφρικανοί" του Αμαρουσίου ...σπεύσατε !!!

Η ΝΤΟΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ στις 8:00 μ.μ. ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΣΥ

Οι Τ.Ο. Αμαρουσίου και Πεύκης της ΔΗ.ΣΥ
 θα εγκαινιάσουν την Πέμπτη 8/12/2011
     και ώρα 8:00 μ.μ., τα γραφεία τους
       στο Μαρούσι (Βασ. Σοφίας 67)

Χριστουγεννιάτικη Εκθεση βιβλίου στο 10ο Δημοτικό Σχολείο

Πενθήμερη Χριστουγεννιάτικη Εκθεση βιβλίου σε χώρο του σχολείου, οργανώνει και φέτος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου δημοτικού σχολείου Αμαρουσίου.  
Η "Εκθεση βιβλίου" θα περιλαμβάνει πλούσια συλλογή βιβλίων για κάθε ηλικία και κατόπιν των αγορών, τα βιβλία θα τοποθετούνται σε χριστουγεννιάτικη τσάντα ώστε να μπορούν να γίνουν δώρο στις γιορτές.
Η έκθεση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, από Δευτέρα 12-12-2011 ως Παρασκευή 16-12-2011, μεταξύ 9:45 πμ και 14:00 μμ. Στον ίδιο χώρο και ταυτόχρονα με την έκθεση
 θα λειτουργεί και παζάρι με τις χειροτεχνίες των παιδιών. Φέτος δημιουργήθηκαν υπέροχα ημερολόγια τοίχου μαζί με τη δασκάλα των εικαστικών, κ. Χρυσάνθη Παλάντζα.
Ευπρόσδεκτες θα είναι οι εθελοντικές συμμετοχές στην πώληση των βιβλίων.
 στα τηλέφωνα: 210-80 64 882 & 6976 60 19 36.

Νέες συνταγές Χριστουγέννων

Συναντούν ... Βωβό σήμερα, άνθρωποι του Δήμου Αμαρουσίου


Συνάντηση με τον Άρη Βωβό θα έχουν σήμερα Πέμπτη άνθρωποι του Δήμου Αμαρουσίου. Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΚΑΕ έχει κληθεί από το δήμαρχο Γιώργο Πατούλη και τον πρόεδρο του Αμαρουσίου, Βασίλη Κωνσταντίνου, ενώ το παρών θα δώσουν και οι Κώστας Κουτσούκος και Σπύρος Σταθούλης.
Οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και του διοικητικού συμβουλίου του Αμαρουσίου πρόκειται να πιέσουν τον Άρη Βωβό να διευθετήσει τις εκκρεμότητές του προς τους Τζάρεντ Χόμαν και Γιώργο Διαμαντόπουλο, προκειμένου να αρθεί η απαγόρευση μεταγραφών από τη FIBA, ώστε να μπορέσει η ομάδα να ενισχυθεί με ξένους παίκτες.
Παράλληλα, θα ασκηθεί πίεση να τακτοποιήσει τις δόσεις του διακανονισμού του χρέους της ΚΑΕ προς την εφορία, όπως είχε δεσμευθεί κατά την αποχώρησή του από την προεδρία.