Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

"Η KAΣTAΛIA" ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

Ανευ όρων "παραδίδουν" τα σκουπίδια στον Μπόμπολα !!!

 Ετοιμη να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των εργολάβων, χωρίς... πολυφωνίες και πολλές πολλές κουβέντες, εμφανίζεται η κυβέρνηση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Οι τρόποι διαχείρισης των σκουπιδιών που προωθούνται με πρωταγωνιστή τον όμιλο Μπόμπολα οδηγούν μάλιστα και σε πολλαπλασιασμό των δημοτικών τελών.
Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Περιβάλλοντος και αφορούσε τα έργα διαχείρισης των απορριμμάτων που εντάσσονται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό της Αττικής (ΠΕΣΔΑ).
 Η πίεση που ασκούν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές είναι τόσο μεγάλη, ώστε η ημερίδα είχε αρχικώς προγραμματιστεί για την περασμένη Τετάρτη χωρίς καν να έχουν ενημερωθεί πολλοί ενδιαφερόμενοι (των ΜΜΕ περιλαμβανομένων) και ενώ κορυφωνόταν η κυβερνητική κρίση. Τότε αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή, αλλά χθες πραγματοποιήθηκε με κάποιες διαφορές (σε μικρή αίθουσα του 6ου ορόφου αντί για το αμφιθέατρο του ισογείου - χωρίς τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θ. Μωραΐτη), αλλά και πάλι χωρίς να ενημερωθούν πολλοί ενδιαφερόμενοι.
                                    Διαγωνισμός
Κεντρικά πρόσωπα της ημερίδας, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου και ο υφυπουργός Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλος, που παρέμειναν στο κυβερνητικό σχήμα και είχαν την ευκαιρία να διατρανώσουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης (που δεν είχε πάρει ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης) να προχωρήσει «με μια φωνή» και εντός δύο μηνών στο διεθνή διαγωνισμό για την επιλογή των επενδυτών.

ΔHMOKΡATIA ή ΒΑΝΚS

Eίμαστε άφραγκοι, Είμαστε άφραγκοι...

Eκσυγχρονισμός Eπετείων ...

Μειώνει τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς κατα 15%, ο Γ. Πατούλης!

Με εισήγηση του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, ο Δήμος Αμαρουσίου προχωρά από την 1η Δεκεμβρίου 2011 στη μείωση κατά 15% των τροφείων που πληρώνουν οι οικογένειες της πόλης για τα παιδιά τους που φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.
Η μείωση αφορά όλες τις βαθμίδες που διαμορφώνονται με βάση το οικογενειακό εισόδημα και τον αριθμό των παιδιών κάθε οικογένειας.
Είναι μια απόφαση της Δημοτικής Αρχής που στόχο έχει σε αυτή τη δύσκολη για όλους οικονομική συγκυρία, να στηρίξει έμπρακτα τις οικογένειες της πόλης τα παιδιά των οποίων φιλοξενούνται στους Σταθμούς του Δήμου.
Η μείωση των τροφείων αφορά περίπου 1.000 παιδιά και είναι ένα από τα μέτρα κοινωνικής μέριμνας που λαμβάνει ο Δήμος για τη στήριξη των οικογενειών της πόλης.
Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν νέα μέτρα και πολιτικές, που θα αναδεικνύουν το ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου.

Η "ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ" του Διαγωνισμού ...

Διαγωνισμός με πλούσια δώρα για τους μαθητές της πόλης στη Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης του Δήμου Αμαρουσίου, σε συνεργασία με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση
Με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και συμμετοχή των μαθητών στη διαδικασία της ανακύκλωσης, ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» διοργανώνει μεγάλο διαγωνισμό Ανακύκλωσης για τους μαθητές των σχολικών μονάδων της πόλης.
Η «Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης» για τους μαθητές του Δήμου Αμαρουσίου όπως και οι αντίστοιχες Γιορτές στους άλλους Δήμους της χώρας, τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Την ευθύνη της διοργάνωσης για το Δήμο Αμαρουσίου έχει το Γραφείο Περιβάλλοντος με τη συνεργασία του Γραφείου Παιδείας.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Αγωνιστικό ραντεβού στην Ομόνοια, αύριο στις 5 μ.μ.

Όλοι αύριο στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση με το ΠΑΜΕ, τη ΠΑΣΕΒΕ, τη ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ στην Ομόνοια, στις 5 μ.μ. όπου θα γίνει συγκέντρωση και θα ακολουθήσει η πορεία.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαρουσιού, με αφορμή την 38η επέτειο από την εξέγερση του πολυτεχνείου χαιρετίζει τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της χώρας μας, την νεολαία.
Η ηρωική στάση εργατών και εργατριών, νέων αγοριών και κοριτσιών στα στρατοδικεία, στις φυλακές, η αλύγιστη στάση στα βασανιστήρια ήταν το λίπασμα που γιγάντωσε την αντίσταση του λαού και της νεολαίας και οδήγησε στην ανατροπή της αμερικανόπνευστης χούντας.
Η αντοχή και ο ηρωισμός, τα αντιμπεριαλιστικά συνθήματα και στόχοι αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για την εργατική τάξη της χώρας μας, την νεολαία την περίοδο αυτή που ο καπιταλισμός στην χώρα μας και συνολικά στο κόσμο σαρώνει κατακτήσεις και δικαιώματα.
Σήμερα που ο καπιταλισμός δείχνει με τρόπο τραγικό για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα τα όρια του, ότι δεν μπορεί και δεν θέλει να ικανοποιήσει τις διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες παρά τα απίστευτα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα, μπροστά στην εργατική τάξη και την νεολαία μπαίνουν πολύ πιο προωθημένα αιτήματα και στόχοι.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ "στήριξη" στους πολίτες για το χαράτσι της ΔΕΗ

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη και με την υπερψήφιση της εισήγησης του από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, ο Δήμος Αμαρουσίου προχωρά σε μια σειρά από ενέργειες που στόχο έχουν να στηρίξουν τους πολίτες της πόλης εκείνους, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Και κινδυνεύουν για το λόγο αυτό να μείνουν χωρίς ρεύμα τα σπίτια και οι οικογένειες τους.
Η απόφαση αυτή, αποτελεί συνέχεια της επιστολής εξωδίκου στη ΔΕΗ με το οποίο ο Δήμος Αμαρουσίου καλούσε την επιχείρηση να μην κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πλήρωσε το χαράτσι μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη.
Επιπλέον μέσα από την απόφαση του Δ.Σ., εκφράζεται επίσης η απόλυτη αντίθεσή στην επιβολή άδικων χαρατσιών που επιβάλλονται μέσω των λογαριασμών των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας. Καθώς και η αποφασιστικότητα του Δήμου να στηρίξει με κάθε νόμιμο μέσο που διαθέτει και μέσω των υπηρεσιών του οι οποίες έχουν ήδη ενεργοποιηθεί, κάθε Δημότη ή Κάτοικο της πόλης, που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει το χαράτσι και κινδυνεύει με τον τρόπο αυτό να του διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Το ΨΗΦΙΣΜΑ της "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ"

Θετική ανταπόκριση μόνο από τις  Δημοτικές Παρατάξεις  "ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ" & "ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ", έτυχε το ψήφισμα της "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" που κατατέθηκε  στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15 Νοεμβρίου και αφορούσε τα χαράτσια της ΔΕΗ.
ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ
           ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ!
                 Το ΨΗΦΙΣΜΑ είχε ως εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στα νέα φοροχαράτσια που αποστέλλονται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αποφασίζει να στηρίξει με κάθε τρόπο κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, μικρό επαγγελματία, σπουδαστή που αρνείται να πληρώσει τα φοροχαράτσια, είτε επειδή δεν μπορεί, είτε επειδή δεν θέλει.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Eπιτέθηκε σε καθηγητή Λυκείου με σπαθί σαμουράι!!!

Πανικός προκλήθηκε σε Λύκειο Αμαρουσίου, όταν ένας 17χρονος μαθητής Πολωνικής καταγωγής επιτέθηκε με σπαθί  σε έναν καθηγητή του και στην φύλακα του σχολείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την επίθεση του μαθητή τραυματίστηκαν ελαφρά ο καθηγητής και η φύλακας του Λυκείου και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Όπως είπε στο "Newsit" ο Aντιδήμαρχος Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης ο 18χρονος μαθητής από την Πολωνία ήταν σε κατάσταση αμοκ. Για ώρα κράδαινε ένα σπαθί τύπου "νίντζα" μήκους τουλάχιστον 80 εκατοστών και έβαζε στο στόχαστρο όποιον έμπαινε στο δρόμο του. Ακούστε τι αποκαλύπτει για το περιστατικό.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των μαρτύρων στο "newsit" ο μαθητής πήγε αποφασισμένος να προκαλέσει κακό. Είχε περάσει το σπαθί στην πλάτη του κάτω από το μπουφαν που φορούσε.
Ο πρώτος άνθρωπος που βρήκε στο δρόμο του ήταν ένας υπάλληλος της καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου. Τον πλησίασε και το ζήτησε επιτακτικά να κατέβει από το μικρό όχημα-σκούπα. Όταν ο υπάλληλος αντέδρασε ο 18χρονος έβγαλε το σπαθί και προσπάθησε να τον χτυπήσει στο κεφάλι. Ο υπάλληλος του Δήμου κατάφερε την τελευταία στιγμή να αποφύγει το θανατηφόρο χτύπημα, όμως τραυματίστηκε ελαφρά.
Ο υπάλληλος στην καθαριότητα του Δήμου Αμαρουσίου έκανε τη δουλειά του όταν τον πλησίασε ο μαθητής και του ζήτησε να κατέβει από το αυτοκινητάκι για να τον χτυπήσει
Τότε ο 18χρονος στράφηκε προς το κτήριο του 1ου λυκείου Αμαρουσίου. Οι μαθητές που ήταν στο προαύλιο έχοντας παρακολουθήσει το περιστατικό με τον υπάλληλο του Δήμου άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι.
Ο 18χρονος ανέβηκε στον 2ο όροφο του λυκείου και πήγε στο γραφείο του διευθυντή. Εκεί βρήκε μπροστά του τον υποδιευθυντή που προσπάθησε να τον εμποδίσει. Ο μαθητής σήκωσε το σπαθί και επιχείρησε να χτυπήσει τον καθηγητή και πάλι στοχεύοντας στο κεφάλι.
Τυχερός ο υποδιευθυντής απέφυγε το χτύπημα, αλλά η λάμα του προκάλεσε μια μεγάλη, ευτυχώς όχι βαθιά, χαρακιά στη δεξιά πλευρά του λαιμού του.
Πάντα σε κατάσταση αμόκ ο 18χρονος έστρεψε το ενδιαφέρον του αλλού, κατεβαίνει ξανά στο προαύλιο και πάει στον ιστό της σημαίας. Την κατεβάζει και την πετάει κάτω.

Δημοτικό Συμβούλιο στις 6:30 μ.μ.

ΠENTE θέματα περιλαμβάνει η Τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 15 Νοεμβρίου στις 18:30 (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα). Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα :
1. Συζήτηση και λήψη απόφασης - ψήφισμα για το πρόσθετο τέλος (έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών) της ΔΕΗ στα νοικοκυριά
2. Έγκριση ή μη
Α) αναμόρφωσης προϋπολογισμού χρήσεως 2011 της ΚΕΑΔΑ
Β) του διετούς προγράμματος δράσης και του σχεδίου σύμβασης χρηματοδότησης της
Κοινωφελούς Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου(ΚΕΑΔΑ) λόγω τροποποιήσεως της
3. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2011
4. 6η Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2011
5. Έγκριση ή μη της Α΄φάσης του έργου "Υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου στην προσυμβατική
διαδικασία επιλογής ΣΔΙΤ για την λειτουργία νέων Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών στον
Δήμο Αμαρουσίου

Αύριο η συνεδρίαση της "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ & ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ"

Eννέα (9) θέματα περιλαμβάνει η Τακτική συνεδρίαση της "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ &
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ" η οποία θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στη 1 το μεσημέρι (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα). Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα :
1. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Κονδύλη 3 & Μιλτιάδου (υπόθεση "ΚΑΡΑΛΗΣ Σ. & ΣΙΑ Ο.Ε")
2. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Αγ. Κων/νου 50 (υπόθεση "ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΡΙΓΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.")
3. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Πεντέλης 126
(υπόθεση Ελπίδα Κακναβάτου)
4. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της Λ. Κηφισίας 215(υπόθεση "Αθανασίου Βαρλά")
5. Ανάκληση της 335/2010 απόφασης Δημαρχιακής Επιτροπής & Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος "εστιατορίου" της Basema Bourghal, επί της οδού Περικλέους 24 & Δραγούμη 6.

BOYΛΗ "ΕΛΛΗΝΩΝ" ...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

«Καλοτάξιδα τραγούδια» στο ΙΔΙΟΜΕΛΟ

             Σάββατο 12 Νοεμβρίου «Καλοτάξιδα τραγούδια»,
        με τη Λίλιαν Τσατσαρώνη & τη Δήμητρα Κακάκη

Η Λίλιαν Τσατσαρώνη, φωνή, και η Δήμητρα Κακάκη στο πιάνο, θα παρουσιάσουν την μουσική παράσταση με άξονα την προσωπικότητα και το ποιητικό έργο του Νίκου Γκάτσου.

Αφήγηση: Γιάννης Παπαθύμνιος, Γεωργία Δεληγιαννοπούλου
είσοδος: 10 ευρώ.


Διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 17 & Βασιλέως Κωνσταντίνου,
Μαρούσι, 15122 - 200 περίπου μέτρα από το σταθμό του ΗΣΑΠ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας:  210 68 17 042

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ


Αγαπητοί συμπολίτες, συμπολίτισσες,
σήμερα είναι το χαράτσι της Δ.Ε.Η. Αύριο ένας νέος φόρος. Μεθαύριο κάτι άλλο.
Μόνη λύση η αντίσταση τώρα ! Άμεση, καθολική, μαζική, αποφασιστική ! Δεν πληρώνουμε το παράνομο, αντισυνταγματικό, εκβιαστικό, βάρβαρο, χαράτσι !
Μας εκβιάζουν πως εάν δεν το πληρώσουμε θα μας κόψουν το ρεύμα, χωρίς να υπολογίζουν πως βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και την υγεία πολλών συμπολιτών μας. Ο καθένας μόνος του αισθάνεται ανίσχυρος και φοβάται. Για να ξεπεράσουμε το φόβο μας, πρέπει να νοιώσουμε πως δε θα μείνουμε μόνοι στη δύσκολη στιγμή. Δεν κινδυνεύουμε εάν είμαστε χιλιάδες. Έχουμε δύναμη, τη δύναμη του πλήθους.
Δήμοι, δικηγορικοί σύλλογοι, εργαζόμενοι στη Δ.Ε.Η., συνδικάτα, σύλλογοι και οργανώσεις πολιτών, είμαστε όλοι μαζί.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ
· Πληρώνουμε στα ATM των τραπεζών το πόσο του λογαριασμού χωρίς το χαράτσι (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.).
· Καταθέτουμε την απόδειξη πληρωμής στον Δήμο Αμαρουσίου και τον καλούμε να αναλάβει την ομαδική νομική υποστήριξή μας, απέναντι στη Δ.Ε.Η.
· Επικοινωνούμε με τους γύρω μας και σε περίπτωση που εμφανιστεί συνεργείο για να κόψει το ρεύμα, αντιδρούμε όλοι μαζί.
Παρευρισκόμαστε όλοι την ΤΡΙΤΗ 15.11.2011 στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ στις 6:30 μ.μ.
για να συντονιστούμε όλοι μαζί (πολίτες – σύλλογοι – σωματεία) με το ΔΗΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΑΡΑΤΣΙ.
"Πολίτες Αμαρουσίου ενάντια στο χαράτσι της Δ.Ε.Η"
e-mail : paexar@gmail.com – τηλ. : 6974 85 75 21
Υ.Γ. Εάν το επιθυμείτε, τυπώστε το και κολλήστε το στις πολυκατοικίες σας και όπου αλλού μπορείτε

Στου Παπαδήμου την ΑΥΛΗ, Πράσινοι, Γαλάζιοι & Ακροδεξιοί ...