Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Η Merkel ΣαρκοΖΕΙ, ο Jeffrey ...ΣΑΜΑΡώνει τον λαό !

Λουκά Παπαδήμου "ΕΓΚΩΜΙΟΝ", από Τζίμη Πανούση

Πολιτική παράκρουση δωσιλογισμού ...

              Ο «πατριωτισμός» των τοκογλύφων και ανδρεικέλων
                         Όσο πιο ελεύθερη είναι τόσο πιο σκλάβοι είναι οι άνθρωποι…
Η «ελεύθερη αγορά», σήμερα, κυριαρχείται από τους πειρατές του χρηματιστηριακού και τοκογλυφικού κεφαλαίου: Οι πλέον άπληστοι, μοχθηροί και αιμοχαρείς πειρατές…
Η «ελεύθερη αγορά», σήμερα, είναι η φρενοβλαβής ΑΣΥΔΟΣΙΑ των τραπεζιτών και των τοκογλύφων, η ΩΜΗ και αποκρουστική τους ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ: Οικονομική και πολιτική…
Το κυβερνητικό εποικοδόμημα και τα καθεστωτικά κόμματα κάθε χώρας, βρίσκονται κάτω από την ΑΠΟΛΥΤΗ, σχεδόν, κυριαρχία και κηδεμονία των πειρατών της «ελεύθερης αγοράς»…
Αποτελούν τα «ανδρείκελα» αυτών των πειρατών…
Στην Ελλάδα αυτό γίνεται ορατό και δια γυμνού οφθαλμού. Το βιώνουμε δραματικά…
Εδώ τα κυβερνητικά ανδρείκελα και τα κόμματα-ανδρείκελα έχουν ανυψώσει σε «εθνικό συμφέρον», σε «πατριωτικό αίσθημα» και σε «σωτηρία» της χώρας ΟΧΙ μόνο τη ψυχρή δολοφονία της Ελλάδας και του λαού της, αλλά και την μετατροπή της χώρας μας σε ΑΠΟΙΚΙΑ των πειρατών-τραπεζιτών, την ΠΤΩΣΗ του ελληνικού λαού σε αλυσοδεμένους σκλάβους των πειρατών τής διεθνούς μαφίας του χρήματος.
Ο "φρενοβλαβής δωσίλογος" ΓΑΠ, το αντιπολιτευτικό ισοδύναμό του (Σαμαράς), ο κλόουν της γαλέρας των τραπεζιτών (Καρατζαφέρης) και οι λοιποί δορυφόροι, από κοινού με τους «νταβάδες» της «ενημέρωσης και τις πόρνες τους...
 ΜΟΧΘΟΥΝ, υστερικά, τρομοκρατικά και εκβιαστικά, κουρελιάζοντας και τη δική τους καθεστωτική «νομιμότητα» και τους δικούς τους κανόνες της τυπικής τους κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, να μας εμφανίσουν, σαν «σωτηρία» της Ελλάδας και «πατριωτικό» μας καθήκον, την «ενότητα» των ανδρεικέλων: Των ανδρεικέλων της πειρατικής γαλέρας των διεθνών τοκογλύφων και της Νέας Τάξης…
Τέτοια πολιτική παράκρουση δωσιλογισμού και τέτοια αχαλίνωτη και αποτρόπαια δολοφονία των εννοιών, των λέξεων, ακόμα και αυτής της τυπικής λογικής, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.

Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα στις 6:30 μ.μ.

Εξι θέματα περιλαμβάνει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ της Τακτικής συνεδρίασης του Σώματος, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη  8 Νοεμβρίου στις 6:30 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα :

1.Συζήτηση και λήψη απόφασης για την δέσμευση ή μη του οικοπέδου επί των οδών Β.Σοφίας & Παλαιολόγου φερομένης ιδιοκτησίας NIFRESTEL-AEE
2.Συγκρότηση επιτροπών παραλαβής και επιτροπών διενέργειας διαγωνισμών και αξιολόγησης (Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α.)
3.Τροποποίηση της με αριθ.140/11 Α.Δ.Σ. που αφορά στον ορισμό του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ "Σχολική Επιτροπή Α΄/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αμαρουσίου"

Ερωτήματα "ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ" προς τη Δημοτική Αρχή

1. Όπως γνωρίζετε τα τελευταία δύο χρόνια έχει αναπτυχθεί σε πανελλήνιο επίπεδο ένα μαζικό πολύμορφο κίνημα ανυπακοής των πολιτών ενάντια στα κάθε είδους χαράτσια και τις ιδιωτικοποιήσεις που επιβάλλονται από την κυβέρνηση της χούντας των αγορών, που επιμένει να ονομάζεται κυβέρνηση του «Ελληνικού Λαού», στα πλαίσια της εφαρμογής των μνημονίων και των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων που επιβλήθηκαν στο λαό και τη χώρα με τη συνεργασία του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, με στόχο την αποπληρωμή του χρέους που δημιουργήθηκε από το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό, ενός χρέους που δεν δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και μέσω του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ», αρνούμαστε ν’ αναγνωρίσουμε και να πληρώσουμε.
 Ύστερα και από την επιβολή του χαρατσιού για τα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ χιλιάδες πολίτες πύκνωσαν τις γραμμές του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», ενώ ακόμα και Δήμοι του λεκανοπεδίου Αττικής (Δήμος Ν. Ιωνίας) συμπαραστέκονται στους αγωνιζόμενους πολίτες του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», προτρέποντας (τους δημότες τους) να μην πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα (μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ), παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια στους Δημότες τους που αντιστέκονται.

"Δεν αναζητούμε αριστερά πιστοποιητικά από κανένα"

Για το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της 18ης Οκτωβρίου που αφορά στις αντιδράσεις στον αντιλαϊκό νόμο για την εργασιακή εφεδρεία, το μισθολόγιο, τις συμβάσεις…
Η ψήφιση από τη δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» του ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου, για την συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου και η σχετική ανακοίνωση των τριών σωματείων προκάλεσε την αντίδραση, με απαράδεκτη φρασεολογία, της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΙΡΩΣΗΣ» (http://lsamarousiou.blogspot.com)
Το πόσο έχει το δικαίωμα η παράταξη αυτή, να στέλνει «στα τσακίδια» τις εκλεγμένες διοικήσεις τριών σωματείων εργαζομένων του Δήμου, είναι θέμα δικής της αντίληψης για το ρόλο της.
Βέβαια είναι επίσης αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων να ασκήσουν ή όχι την κριτική τους και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Σε ότι αφορά τη δική μας παράταξη, προσπαθήσαμε και πετύχαμε με τη στάση μας να συμβάλλουμε στην επιτυχημένη κάθοδο όσο το δυνατό περισσότερων εργαζομένων του Δήμου στις απεργίες της 19ης και 20ης Οκτώβρη, γεγονός που είχε να συμβεί στο Δήμο Αμαρουσίου εδώ και πολλά χρόνια.
Δώσαμε θετική ψήφο στο ψήφισμα που προτάθηκε από τη Δημοτική Αρχή, που ενσωμάτωσε και τις δικές μας προτάσεις, όπως και στο ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αποφεύγοντας διαχωρισμούς και πολώσεις πάνω στην ώρα της κορύφωσης του αγώνα των εργαζομένων.
Βρεθήκαμε και με τη φυσική παρουσία των στελεχών της παράταξής μας, δίπλα στους εργαζόμενους του Δήμου, στις κινητοποιήσεις τους, ενισχύοντας και με αυτό τον τρόπο τον ταξικό ενωτικό αγώνα τους. Η απουσία των δημοτικών συμβούλων της παράταξης Πατούλη (εκτός από τον κ. Καρλαύτη), από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ας προβληματίσει τους εργαζόμενους για τη συνέπεια της παράταξης αυτής.

Κύλισεν ο Μερκοζύ και βρήκε τον Παπαμαρά...

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Μια «Βάρκιζα» για τη Νέα Δημοκρατία

Η Δεξιά γεύτηκε με την σειρά της το πικρό συναίσθημα του «να καταθέτεις τα όπλα») Ακούγαμε για καιρό λόγια, που αποδείχτηκαν πολύ πρόωρα πομφόλυγες (λόγια χωρίς ουσία) για την αναμενόμενη «Πατριωτική» και «Εθνική» στάση που αναμενόταν να παίξει η Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά και του «νέου» ποικιλόμορφου επιτελείου του απέναντι στις υποχωρήσεις του ΠΑΣΟΚ στις δανειακές συμβάσεις και τους επαχθείς όρους που τις επιβαρύνουν ως καταχρηστικές πράξεις εναντίον τόπου και πολιτών, ως νομικές και πολιτικές «δουλείες».
Και ο τελευταίος πολίτης... κατανόησε την σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ειδικότερα υπό τον πρόεδρο της Κυβέρνησης ως μεγαλοπρεπές άλμα στο κενό ή αν προτιμάτε... σάλτο μορτάλε για την παράταξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που με ένα προφίλ «καταδρομέα» φιλοδοξούσε, κατά τις δηλώσεις των καινοφανών στελεχών της, να ανατρέψει τα πάντα ως νέα «Εθνική Εταιρεία». Τελικώς στο λαικό ορμέμφυτο όλη αυτή η «μεγάλη πορεία» του Αντώνη προς την Εξουσία έγινε αντιληπτή με τον άκρως μειωτικό χαρακτηρισμό της... κωλοτούμπας!
Το "όχι" αν ειπωθεί κατηγορηματικά, είναι καλύτερο από το "ναι" που ειπώθηκε μόνο και μόνο για να χαρεί κάποιος ή -το χειρότερο - για να αποφευχθούν κάποια προβλήματα. (Μαχάτμα Γκάντι)
Αντιγράφω: «...Μια πολύ μεγάλη στροφή πραγματοποίησε τελικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς και από τον ανένδοτο που κήρυξε την περασμένη Τετάρτη με την ομιλία του στη «γαλάζια» Κ.Ο. της Ν.Δ. και τη φράση του «πέσανε οι μάσκες» το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, έφθασε την Κυριακή το βράδυ – και αφού είχε προηγηθεί μια διφορούμενη δήλωσή του μεσημέρι του Σαββάτου – σε μια συνυπογραφή κυβέρνησης συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων. ..»

Ειδικό Πρόγραμμα Εξυγίανσης των Ο.Τ.Α


Την εξαίρεση από την υποχρεωτική ένταξη στο Ειδικό Πρόγραμμα Εξυγίανσης των Ο.Τ.Α., που προβλέπει η υπ’ αρ. 43288/2011 Υπουργική Απόφαση, αιτείται με επιστολή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη, προκειμένου να αποφευχθεί η καθολική εφαρμογή και να υπάρξει διαχωρισμός στις περιπτώσεις εκείνες, όπου ένας Δήμος έχει προχωρήσει οικειοθελώς τη διαδικασία εξυγίανσης των οικονομικών του.
Ειδικότερα, προτείνεται να προβλεφθεί εξαίρεση από την υποχρεωτική ένταξη στο Ειδικό Πρόγραμμα Εξυγίανσης, εφόσον ένας Δήμος έχει ήδη προχωρήσει σε σύνταξη σχεδίου οικονομικής εξυγίανσης από ορκωτό ελεγκτή, το οποίο είναι ρεαλιστικό και βιώσιμο και εφόσον έχει ήδη αρχίσει να ακολουθεί και να εκτελεί τα αναφερόμενα στο σχέδιο αυτό (όπως διαπραγματεύσεις για αναχρηματοδοτήσεις δανείων τόσο με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, όσο και με άλλα πιστωτικά ιδρύματα ή άλλους Δημόσιους Οργανισμούς, ιδιώτες κ.τ.λ.).
Σημειώνεται επίσης, ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και να γίνει διαχωρισμός στις περιπτώσεις εκείνων των Δήμων που έχουν ισχυρή βάση άντλησης εσόδων, λόγω της γεωγραφικής τους θέσης και της ύπαρξης κέντρων υπερτοπικής χρήσης και δραστηριότητας (π.χ. Ιατρικά Κέντρα, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, εμπορικά κέντρα, κ.τ.λ.).

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Συγκλονιστική σήμερα η "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"


           ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ


Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ : ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

...Εκεί που πριν υπήρχε μια σημαία,
σήμερα υπάρχει ένα Εμπορικό Κέντρο.

Εκεί που υπήρχε Μνήμη, σήμερα υπάρχει Λήθη.
Στη θέση της Δικαιοσύνης, Ελεημοσύνη.
Στη θέση της Δημοκρατίας, ένα Διαφημιστικό Σποτ.
Στη θέση των ανθρώπων, οι αριθμοί...
Στη θέση της Πατρίδας, ένας σωρός ερείπια...


ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΗΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΨΗΦΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Κοινωνικό Παντοπωλείο το ... «Γεύμα Αγάπης»

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται σήμερα η ελληνική οικογένεια, ο Δήμος Αμαρουσίου οργανώνει και αναπτύσσει τις δράσεις του γραφείου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης το οποίο σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου αποσκοπεί μέσω της ευγενικής προσφοράς των επιχειρήσεων, στην ουσιαστική υποστήριξη των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων.

Στις κοινωνικές δομές πρόνοιας που λειτουργούν καθημερινά όπως το «Γεύμα Αγάπης» και το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» προσφέρεται η δυνατότητα σε συμπολίτες μας να καλύψουν τις καθημερινές και μηνιαίες ανάγκες σίτισής τους με φαγητό και τρόφιμα μακράς διάρκειας.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στις σημερινές αυξανόμενες ανάγκες των συμπολιτών υπογραμμίζει:

Καθαρισμός ρεμάτων


Στον καθαρισμό ρεμάτων προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής κατόπιν των ενεργειών της Διοίκησης του Δήμου και προσωπικά του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη.
Τα σημεία όπου θα γίνει ο καθαρισμός επιλέχθηκαν κατόπιν επιτόπιας αυτοψίας των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και βάσει των παρατηρήσεων που κατέγραψαν, αλλά και αξιολογώντας σχετικά αιτήματα των δημοτών.
Αναλυτικά, τα σημεία που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα καθαρισμού είναι οι εξής:

Eνωτική δράση ενάντια στα "ΧΑΡΑΤΣΙΑ"

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ομιλία Αλ. Τσίπρα στο Μαρούσι την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου

ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ Ο.Ε.Υ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Κάθε οργανισμός είτε επιχείρησης, είτε υπηρεσίας, υπηρετεί μια συγκεκριμένη φιλοσοφία. Αρχιτέκτονες των κατευθυντήριων γραμμών των Οργανισμών μέσα από τον οδηγό προσαρμογής των πρότυπων σχεδίων των ΟΕΥ είναι το Υπουργείο Εσωτερικών, η ΕΕΤΑΑ Α.Ε. με τη συμβολή της ΚΕΔΚΕ. Άρα από όλους αυτούς γίνεται καθαρό ότι στα σχέδια των οργανισμών με βάση τις οδηγίες αποτυπώνεται η φιλοσοφία του «Καλλικράτη», η φιλοσοφία μιας τοπικής διοίκησης ανώνυμης εταιρείας έτσι όπως τη θέλει και η πολιτική της Ε.Ε .
Στα κείμενα του ΥΠ.ΕΣ. αναφέρεται ότι οι υπηρεσίες πρέπει να «συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και κατ’ επέκταση στην τοπική ανάπτυξη και αναδιανομή του εθνικού πλούτου
Οι οργανισμοί δεν είναι ξεκρέμαστοι αλλά είναι συνάρτηση του ισχύοντος πλαισίου για τις προσλήψεις δηλαδή για τους συμβασιούχους, για τις αποδοχές, (περικοπές), για την αύξηση του ωραρίου εργασίας, τις μετατάξεις και τις «απολύσεις μέσω ΑΣΕΠ.
Να θυμίσουμε ότι στο νόμο για την «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» πέρασε στο άρθρο -59- η υποχρεωτική μετάταξη πλεονάζοντος προσωπικού α βαθμού, όπου εκτός των άλλων με Προεδρικά Διατάγματα θα καθοριστούν οι Δήμοι των οποίων καταργούνται θέσεις, ποιες θέσεις κ.λ.π.
Το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» επικυρώνει 500 εκατ. ευρώ περικοπές από απολύσεις προσωπικού. Βασικό κριτήριο για την κατεύθυνση και λειτουργία του κάθε Δήμου, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς ιθύνοντες διαχρονικά (άρα και του δικού μας), είναι τα τακτικά έσοδα να διέπονται από την σχέση κόστος - όφελος, δηλαδή οι κοινωνικές ανάγκες, οι ανάγκες των δημοτών μας μπαίνουν στην «Προκρούστεια κλίνη», τι έσοδα έχω και όχι του τι καλύπτω για να ικανοποιώ αυτές τις ανάγκες. Τι σημαίνει αυτό για τον οργανισμό … αναφέρεται στη σελίδα 36 των οδηγιών του ΥΠ.ΕΣ., «ότι για την επιλογή του κατάλληλου πρότυπου οργανισμού μεγαλύτερη σημασία έχει ο αριθμός του υφιστάμενου προσωπικού παρά ο πληθυσμός.»
Δηλαδή ο οργανισμός υπακούει στις ανάγκες του προσωπικού και όχι στις ανάγκες του πληθυσμού. Προσαρμόζει δηλαδή τα τακτικά του έσοδα σύμφωνα με το προσωπικό του.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής την Πέμπτη

Η "Υποβολή προς έγκριση ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσεως έτους 2010", είναι το μοναδικό θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί η Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στη 1:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα
(Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα  με τις διατάξεις του άρθρου 75 Ν. 3852/2010
                                              

                                                          
                                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                               ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΤΑΘΟΥΛΗΣ

Συνεδρίαση της "ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ" την Τετάρτη

ΕΞΙ θέματα περιλαμβάνει η Τακτική συνεδρίαση της "ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ"η οποία θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στη  1:00  το μεσημέρι (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα :
1. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Σπύρου Λέκκα 5 (υπόθεση Παναγιώτη Κρίππα)
2. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Μητροπόλεως 25 (υπόθεση "ΒΑΣΙΛΙΚΗ Γ. ΓΑΪΤΑΝΙΔΗ & ΥΙΟΙ Ε.Ε.")
3. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (κυλικείου No 1) επί της οδού Αν. Παπανδρέου 35. (υπόθεση "SPORTS UNITED A.E")